אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני רוצה לשלב סוללת Lithium Ion בפרוייקט, יש לי צורך לדעת מה מצב הטעינה שלה (State of charge) וכמובן אפשרות להטעין אותה. אני כניראה אשתמש במודול הטענה מאייביי, והסוללה כוללת מעגל הגנה ככה שאין לי חשש, השאלה שלי היא האם אני יכול להשתמש בסוללה במקביל לטעינתה בלי לגרום נזק ? או שאני צריך לתכנן מעגל שידע לנתק את הסוללה ולחבר את מקור המתח בזמן חיבור טעינה ? בנוסף, למישהו יש ניסיון בזיהוי מצב הטעינה של סוללה ? כמה מדוייקת תהיה מדידת מתח פשוטה עם טבלת Look up להמרה (ברור שהמתח לא ליניארי למצב הטעינה) ?
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
מחר יום גדול בשבילי מחר אני עושה חלון, צובע את המארז, מחורר את המארז לעוד פתחים של איוורור ומאווררים ועוד כמה דברים בקיצור אני צריך לפרק היום בלילה את כל המחשב עכשיו השאלה שלי מאיפה אני משיג משטח שלא מעביר חשמל סטטי כדי שאני אוכל לשים את הלוח אמא עליו למשך היום ? זה ממש חשוב תודה מראש נ.ב אני חושב שזה מתאים לפורום הזה כי זה מודינג
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות כבלים מעוגלים של IDE באורך של 10 אינץ'. האם לדעתכם הם יספיקו ויגיעו לכל מקום במארז? משום שיש לי כרגע 36 אינץ' (מעניין מי המליץ לי עליהם.. אהמ פנדה אהמ... אנמרתי להם 18' אבל הם אמרו שלא יספיק לי..) ואין לי מקום לדחוף אותו! הוא ענקי! אז מה דעתכם..? תודה.
-
- 8 תגובות
- 773 צפיות
-
-
משהו שיראה כמו שכונה אתם יודעים.. כול רעיון יתקבל בברכה
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
-
יש לי לייד המיטה שקע כח, והייתי רוצה להעביר אותו למקום אחר. איך עושים את זה? ועד כמה אפשר לפצל שקע כח אחד?
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אוקיי. למתחילים שבנינו באלקטרוניקה,הנה מדריך לקריאת נגדים בסימון בנ"ל בצבעים הכל הוכן ע"י למען הפורום! D:
-
- 9 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
היתי רוצה להבין את המעגל הזה אני לא למדתי אלקטרוניקה בשום מקום אז בבקשה לתת הסברים רציניים לא בסיגנון "הרכיב הזה טרנזיסטור " אני יודע לקרא סירטוטים אבל רוצה להבין למה השתמשו ברכיב הזה ומה הוא עושה http://www.web-ee.com/Schematics/LED%20Flashlight/LEDflashlight.htm
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום האם ניתן להאריך הכבלים שיוצאים מן הספק לאורך 6 מטר?? כלומר אלה שמתחברים ללוח ולדיסק קשיח וכו'... ניתן? והכל יהיה תקין?
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לעשות מודינג למארז שלי, HEC 6A19 חבר שלי יבורך מביא לי ליום הולדת 2 Sunbeam laser-leds (ליתר דיוק 2 סטים של 2 לדים כל אחד) ואני מעוניין לשים גם מאוורר 80 מ"מ שמואר ב 3 לדים (RGB) או ירוק כמובן עם כל העסק יבוא גם חלון. עכשיו השאלה שלי היא כזו- אתם יכולים לעזור לי לתכנן קונפיגורציה לאיפה לשים את הכל? 2- האם הספק שלי (HEC 300w) יחזיק את כל העסק? בנוסף למערכת שיש לי שכבר יש בה 2 מאווררים, אחד עם לדים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 732 צפיות
-
-
-
לרגל המעבר לקירור מים רציני יותר, התלבטתי בין אם למכור את ה-690 הנוכחי שלי ולעבור למארז גדול יותר שמסוגל להכיל רדיאטור בצורה מרווחת יותר, או להשאר עם ה-690, לתלות את הרדיאטור מאחור, ולשפץ אותו קצת, ככה על הדרך ;D התוכנית היא פחות או יותר מארז שחור-כחול (לאחר שנאלצתי לוותר על כחול-לבן) שיתאים לקירור מים, כשגוף המארז שחור, הגריל, כבלים, מאוורים, וכל הקשור לקירור המים - כחול. נזכרתי שאני צריך לצלם אחרי שכבר הוצאתי את הגריל הקדמי. בכל אופן, הוצאת קודם כל הוצאתי את הגריל מהגוף של המארז מדהים כמה אבק מצטבר בכמה חודשים. להוציא את הגריל מהמארז יכול להיות עבודה מעצבנת, הגריל כפוף למארז וצריך ליישר אותו בעדינות, מבלי לעקם אותו, אחרת הוא לא נכנס חזרה. גריל, וכיסוי נגד א…
-
- 38 תגובות
- 11k צפיות
-
-
יש לי מסך דגם ITM-1602 ואני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר אותו למחשב??? תודה
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
בכל לוח אם יש חיבור ל power led שמראה שהמחשב דלוק. רציתי לדעת כמה מתח יוצא ממנו?
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
שלום שלום לכולם. זה שוב אני אם הפרויקט החדש שלי. השם שלו Black Scorpion הוא הפרויקט השני שלי לאחר ה F1 שלי שהסתיים (קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=146598.0). הרעיון להתחיל את הפרויקט עלה כשנזכרתי לי במארז הישן שלי שעמד במחסן כבר שנתיים. המארז הזה בנוי בצורה טובה מאד יחסית למארזים גנרים היום. יש לו דלתות אם סגירה עילית ללא ברגים.אני מאד אהבתי את זה במיוחד שני פותח את המארז יחסית הרבה וממש נימס לי מהברגים! ובנוסף לכל המארז הזה מכוער בטרוף!!! ככה שזה יהיה אתגר טוב בשבילי להפוך אותו למשיהו יפה. הינה כמה תמונות כדי לא לשעממם אותכם על מה אני מתחיל לעבוד: זה המראה ה"יפה" של המארז שאני מתכון לעבוד עליו. עם עדין לא שיעממתי אותכם אז יש לי כמה כמה תו…
-
- 166 תגובות
- 18.8k צפיות
-
-
אני יודע שזה סוג של SMT הצילום נלקח מלוח השעונים של הרכב שלי.. הוא מפיץ אור כתום ואני רוצה לשנות את זה לכחול לכן אני צריך לקנות לדים בדיוק אותו הדבר ולהלחים את הלדים הכחולים במקום הכתומים אשמח לעזרה איזה סוג לד זה. את כל הפרטים.. תודה
-
- 5 תגובות
- 981 צפיות
-
-
אלהן כולם. יש לי צ'קלקלה (הדבר הזה של המשטרות) שפועל על 12 V וחשבתי אולי לחבר אותו למחשב, אבל אני לא רוצה שברגע שאני ידליק את המחשב הא תתחיל לפעול וברגע שאני יכבה היא תפסיק לפועל, אז חשבתי אם יש אפשרות לעשות שברגע שאני מפעיל את המחשב היא תפעל במשך 10 שניות סתם דוגמא, או לעשות שברגע שאני פותח את אחד הכוננים היא תפעל, בכלל אם יש לכם רעיונות מתי להפעיל אותה ולכמה זמן זה גם יהיה נחמד, אבל אני קודם רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לבחור מתי היא תתחיל לפעול (באופן אוטומטי) ומתי היא תפסיק. תודה גיא.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום מאצתי היום זוג רמקולים של SANYO טובים עובדים לא רע לא היה להם חיבור אז עשיתי אחד משלי. הבעיה היא שאני מפחד עש מצב שכרטיס קול יתחמם וישרף. יש בהם 40 וואט והם ללא מגבר או סבוופר. האם יש ממה לדאוג?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי רעיון למוד שבו אצתרך צבע ספריי ירוק זוהר כמו זה : ופרספקס כחול שקוף השאלה היא איפה לקנות אותו ... פרספקס רגיל וספריי טיפוסי זה לא בעיה .. הבעיה היא שהם "מיוחדים" או להיפך ספריי כחול ופרספקס ירוק תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום פורום בשנה האחרונה סבלתי מבעיית רעשי Humming וויברציות מהמחשב שברשותי (מפרט מימין) אשר באות בגלים בעקבות כונן קשיח מדגם אחר במחשב הרחוק 2 מטרים משלי, אשר נע במהירות שונה במעט (7201,7199 וכו') חשבתי שרכישת מארז הNANOXIA DS2 תעזור לפתור את הבעיה, אבל היא רק החלישה את התופעה במעט. לאחרונה הייתי על סף רכישת כבלי גומי לטובת תליית הכונן באוויר. הבעיה הייתה שהציוד עלה כ30 ש"ח, ושהיה צורך להתקין את הדיסק במיקום הכוננים האופטיים, מה שיוביל להתחממות. גיליתי כאן: http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=8240 כי יש דרך אחרת. לקחתי ספוג מהקופסא של כרטיס המסך הישן שלי (7870XT) והרכבתי את הדיסק הקשיח בתצורה החדשה שלו ב2 המחשבים: התוצאות? אפס וויברצי…
-
- 7 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
עלה לי היום רעיון די מוזר אבל גאוני לדעתי שמערב אותי, מארז מסכן ומאוורר 250 מ"מ הבעיה היא שאני אצטרך להכין משהו מקרבון או פייבר צורה די מורכבת ולכן אני שואל איך עובדים איתם?
-
- 6 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
הכוונה היא רק החוט? הנה תמונה (הכי טובה שמצאתי) איפה ניתן לקנות את זה באזור השרון? (ואל תגיבו "vantec sleeving kit")
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
לילה טוב חברה תראו מצאתי מסך שאני רוצה לחבר למחשב המסך היה שייך לאיזה שעון כזה שמראה את הטמפרטורה, את התאריך ואת הזמן . אבל לאורך! עכשיו שימו לב לחיבורים שלו זה לא רגיל מי שלא רואה את התמונות בבקשה http://www.2send.us/picture.php?file=8316db3f83.JPG http://www.2send.us/picture.php?file=8492a9d243.JPG http://www.2send.us/picture.php?file=1767af8193.JPG האם אפשר לחבר כזה מסך? אם ן איך ? תודה ולילה טוב
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
דרוש שותף פעיל למשרד הנדסה מתחומים: אלקטרוניקה, עיצוב תעשיתי, עריכת פטנטים וכו' המטרה היא להרים פרוייקטים רב תחומיים ובהמשך לפתח מוצרים עצמיים. ראש פתוח, צעיר בנשמה, מקצוען וכלבויניק אמיתי - MUST 0526390965 .urg@asoltech.co.il www.asoltech.co.il George
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-