אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
לכל חברי הפורום שלום, אני חבר פה דיי הרבה זמן ורק מציץ מדי פעם. זו הודעה ראשונה שלי... ה CNC הקטן הזה יודע לייצר PCB's ובנוסף יודע לייצר פאנלים מחומרים דוגמת פרספקס. ANYWAY,את הפרוייקט הזה הגיתי מזמן ורק לאחרונה הפעלתי הכל. זה עובד ומייצר באיכות גבוהה מאוד. לקח המון זמן למצוא ולייצר חלקים והעלות שלהם דיי גבוהה. השילוב שלהם די מעניין. מה אני מבלבל... גשו ללינק הבא ותראו במה מדובר: http://www.preflight.us/HE/ftopict-11307.html יש עוד פרוייקטים שלי שאפרסם בעתיד. בעיקר ג'ויסטיקים ופאנלים לחובבי טיסה וסימולטורים שונים. האם יש פה אנשים שמחפשים ממשקים כאלה (של קלט או פלט אל\מה- מחשב )? בברכה, ניר
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, עד כמה שזה ישמע לכם מוזר אני מתכנן לבנות מארז מחשב מא' עד ת' מ 0 פשוט לעקם אלומיניום לחתוך וכל מה שמשתמע מכך... אז מה שאני רוצה ממכם זה כל דבר שקיים במארזים של היום שהייתם רוצים לשנות או מה שמפריע לכם במארזים של היום או סתם רעיונות שמקלים את החיים תזרימו רעיונות... אני כבר אומר שיש יחודיות למארז הזה מהמארזים האחרים שקיימים בשוק, כמה דברים שאני פיתחתי... שאולי בעתיד ימכרו לחברה Thermaltake או כל חברה אחרת... בבקשה תגיבו לעיניין עידו נ.ב. אני לא אוכל להגיב כאן כל יום מכיוון שאני בצבא רק בסופי שבוע אולי אם אני לא אסגור 21 או משהו...
-
- 39 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות גרילנדה מלדים שתתחבר למצת הרכב. למה לדים? כך היא תיהיה מספיק קטנה כדי להיות ברכב ולא לתפוס הרבה מקום, ותזלול מעט אנרגיה. הגרילנדה היא לשימוש מחוץ לרכב אם זה לא ברור. דרישות: גודל קומפקטי עוצמת הארה חזקה שתיהיה חסכונית בחשמל חיבור פשוט ובטוח שלא יהיה מסובך מדי. על מה חשבתי? חשבתי לחבר את הלדים בעזרת כבל USB שהתחבר למצת הרכב ויקבל מתח מה אתם אומרים? איזה לדים חזקים יש שגם יחסית חסכוניים באנרגיה? מה המתח שלדים מקבלים? האם יש כאלה שמקבלים 5V או 12V וכך לא הצטרך לדאוג להמרות מהמצת. האם ניתן ליצור מכול כבל USB כבל מתח הדרוש לפרוייקט או שיש לקנות משהו מסוים? האם יש מתאם USB למצת שלא מוריד את המתח ל5V, אם לא האם מתח כזה יספיק ללדים חזקים כמו שאני צריך? אני צריך רע…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם היה לי מארז ריק בבית והיה לי מאוד משעמם אז החלטתי לעשות לו מודינג.......אתם יכוליםים לראות איך הוא נראה בהתחלה ואיך בסוף אני יסביר לכם מה עשיתי בו: 1-חתכתי חור עליון למאוורר 2-צבעתי אתו בכחול 3-חתכתי חלון צד בצורת גלים 4-חתכתי צורות יפות למעלה (עוצבו בפוטושופ) החומרים בהם השתמשתי הם: מארז רק פשוט,דרמל(WOLF),ספריי כחול לפח ופרספקס.... אם יש לכם עוד רעיונות בשבילי תגיבו...... בקרוב אוסיף תמונות של המארז האחר שלי שאני משתמש בו... [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הגיעה לסופו פרוייקט המודינג ההכי יפה בעולם (לדעתי) של המודר G69T (אני יודע שהוא נגמר מזמן אבל היתי חייב להעלות את זה) במידת ההשקעה הוא עומד מול ה ORAC3 האגדי. הפרוייקט התחיל הדצמבר 2004 וכעת הוא הסתיים. אז מי שלא ראה חייב לראות ומי שרוצה להגיד שזה ישן שיראה שוב. הלוג מכיל כ 103 עמודים ובעל מספר מדהים של צפיות: מעל 2 מיליון קישור: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=103
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
פשוט יצירת אומנות ! אני מוריד את הכובע :-X זה הלינק לפרוייקט: http://www.bit-tech.net/article/114/ וכמה תמונות לטעימה ראשונית:
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד כבר לא מעט זמן על פרוייקט כלשהו (לא קשור למודינג למחשב או משהו כזה), ואומנם הוא עוד לא גמור, אבל הוא כבר בשלב מתקדם והחלטתי שאפשר כבר לחלוק אותו עם חברי הפורום. רק בשביל הכיף, אני אתחיל בלפרסם תמונה בודדת ונראה אם זה יספיק כדי לנחש מה הפרוייקט (אגב, אילו שכבר יודעים מהו, לכם אסור להשתתף ). נתחיל מהתמונה הראשונה של אחד החלקים האחרונים שיצרתי (למעשה החלפתי את החלק הקודם שהיה קצת יותר מוגבל). במידה וזה לא יתקדם אני אפרסם עוד משהו עם רמז יותר עבה, אבל נראה לי שהתמונה הזו כבר אומרת לא מעט. עריכה: מסתבר שתמונה אחת מספיקה לניחוש, עדכונים בתגובה #7. עדכונים: תמונות ווידאו כולל מידע בתגובה #7: http://hwzone.co.il/community/threads/516757-%D7%A4%D7%A8%D…
-
- 34 תגובות
- 39.9k צפיות
-
-
בתחילת החופש הגדול התחלתי להתעניין בקירור מים ותיכננתי את המוד שכרגע אני עובד עליו. אחרי קריאת הרבה מאמרים החלתי לבנות מערכת קירור מים ביתית. במסגרת בניית קירור המים קניתי משאבת אטמן טבולה עם הספק 1200 ליטר לשעה, ראדיאטור 17X20 ס"מ של פיאט פונטו וקניתי חתיכות נחושת למעבד ולכרטיס המסך. כמו כן התחלתי בחיתוך דלת המארז שיצאה דיי בסדר, למרות שאני רוצה לשייף ולצבוע מחדש וכמובן לשים גומי U בשביל לטשטש את החיתוך (המארז שלי הוא HEC 619U אם אני לא טועה). ברגע שאבא שלי ימצא זמן נלך ביחד לחבר שלו שיש לו כרסומת ונכרסם את הנחושת בשביל להכין את הבלוקים. כמו כן נקפוץ לזיגזג או לפנדס בשביל לקנות משחה טרמית, מאוורר 120, קטודה (או קטודות) UV וסליבינג. אני אעבור גם בהום סנטר ואקנה את הצנ…
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אשמח לקבל תגובות בנושא: http://www.hwzone.co.il/gallery/album102?page=1 כמו כן יש במערכת OC נחמד מ 2.6 ל 3.2 עוד לא העלתי תמונות ופרטים אני רוצה לשפר את הבצועים. גם כרטיס מסך אחרי OC והוא רץ עכשיו על CORE:411 MEM:360 גם פה זה זמני ואני אמשיך לשאוב ממנו עוד מהירות.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון יש לי קצת זמן פנוי אז החלטתי לעשות את המודינג של היום שהוא בעצם החלפת הלדים של השמראים מתי המחשב עובד ומתי שהוא בעצם עושה איזושהיא פעולה לשני לדים כחולים אולטרה ברייט בעצם מה שעשיתי עד היום : *סידור כבלים+עטיפת חוטי הIDE והספק באיזוליבנד שור *הרכבת אלמנט תאורת בצורת זרקורים *חריטה(שבעצם ממש ממזמן) והיום שסיימתי : *עשיית חור בפאנל הקידמי למען מאורר תמונות והסברים: ^^המחשב ממבט כללי^^ ^^תקריב על החריטה והאלמנט תאורה^^ ^^תקריב בלי פלאש על המוד החדש^^ ^^תקריב עם פלאש על המוד החדש ^^ ^^אלמנט התאורה וסידור הלדים על הפרספקס^^
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
זהו אפשר להגיד שכמעט סיימתי את הפרויקט,הוא כולל LCD פאן באס חלונות תאורה מאווררים צביעה אני מציין שהמצלמה שבה צולמו התמונות,לא טובה במיוחד,ושהמארז נמצא מתחת לשולחן אז יש אזורי צל בחלק מהתמונות.. אני מציע שלפני שתראו את התמונות,תראו איך נראה המארז לפני(בתמונות הקודמות שפירסמתי),ואיך נראה לאחר הצביעה.. http://photos.walla.co.il/yossin56 לכו ל"מודינג סופי צביעה" יש אפקט "מראה" מהצבע.. מי שרוצה לדעת על אופן הצביעה שיגיב, חסר לי להוסיף פקספקט (אני מחפש צבע שחור).. איך יצא?
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
תמונות כאן: http://mygallerybox.com/gallery.php?&user=blinkybill תמיד רציתי לעשות משהו עם המחשב שלי, אבל תמיד דחיתי את זה. שבוע שעבר היה לי חופש מהעבודה ובמקרה גם קניתי מערכת קירור מים אז החלטתי ללכת על זה. רציתי לעשות משהו מיוחד שישתלב לי בחדר, אני נורא אוהב גוונים טבעיים של עץ אז הלכתי על מארז מעץ. ידעתי שזה יהיה מאתגר כי ממה שקראתי באינטרנט די קשה לקרר מארז מעץ, כי עץ לא מפזר כלכך טוב חום. התכנון שלי היה לשים את הרדיאטור מקדימה בתוך הכלוב של הסידי שיעזור בהכנסת אויר ולהשאיר מארז נקי וריק ככל האפשר. ככה המחשב שלי נראה בזמן הפרוייקט: לצערי לא התחלתי לקחת תמונות מתחילת העבודה אז אני אנסה להסביר. קודם כל צבעתי את המארז באדום: השתמשתי בשני פלטות מעץ שקוני…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בפרוייקט המודינג הראשון שלי לקחתי מארז ג'נרי פשוט ועשיתי לו: חלון בגג בצורה של Crop Circle שמתי מאוורר 80 מ"מ תאורה כחולה חלון מרובע פשוט בצד עם תאורה כחולה 120 מ"מ וכדי "לנקות" את החור למאוורר עשיתי חיפושי מתכת עם טקסטורה... יצא ב"ז (המבין יבין) צבעתי את כל המארז בכחול אחיד חלק בניתי שני פאנלים קדמיים עם תאורות לכונני 5 אינץ (יש 2 פנויים) שיפרתי את זרימת האוויר ועשיתי סליבינג. המודינג הזה גמור יש לי בבית מארז ג'נרי נוסף שקניתי יש לי בבית פרספקס יש לי צבעי מקצועי חינם (חבר של אבא שלי) יש לי דרמל ובכלל יש לי כמעט הכל אבל אין לי רעיון ואני לא רוצה לעשות סתם מודינג אקראי כמו שעשיתי בנוכחי שלי יש למישהו רעיונות מקוריים ויפים למודינג? (וברי ביצוע)
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
אז ככה....זה הפרוייקט הראשון והיחיד שלי בינתיים אבל כבר אני בשלבים של פרוייקט נוסף.... תמונות יהיו רק מחר כשאני אקבל חזרה את המצלמה מאבא שלי אבל בינתיים קבלו פירוט: חתכתי חלון בצד חתכתי למעלה חלון קניתי מאווררים שיהיו בשני החלונות....80 מ"מ למעלה ו-120 בצד הכנתי פאנל אורות עם שני מפסקים לשליטה צבעתי את המארז בכחול (הצבע האהוב עליי) אני עכשיו בשלבים של הרכבת שני המאווררים וסידור תאורה למחשב מחר אני אביא תמונות של מה שעשיתי בינתיים וכל פעם כשאני אעשה עוד משהו אני אעדכן בתמונות
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה להגיד דבר אחד חשוב תודהההההההההההה תודה ושוב תודה יש פה אחלה קהילה אחר אתר אחלה אנשים שעוזרים,משתפים ופותרים המון המון בעיות תמשיכו. טוב אז ככה, יש לי מארז פשוט וחשבתי לפני (אם בכלל) אני יקנה מארז אני רוצה ליראות מה אני יכול לעשות מהמארז הפשוט שלי. אז יש לי מאז פשוט שנראה כך יומים אני חושב מה לעשות איך לחתוך ובאיזה צבע לצבוע: היום הגורל של המארז משתנה כמו של חלקנו במדינה (המתנחלים) החלתטי שאני חותך את המארז אז בהתחלה תיכננתי ושירטטתי על המארז איך אני רוצה לחתוך, נתתי לאבא שלי את זה היום בבוקר והוא הלך לחתוך לי את המארז וזה מה שיצא : כך זה נראה על המארז: כמו ששמתם לב החיתוך לא מדוייק אז אני מחר מביא גומיה ושם על דפנות המארז. ובנתים עש…
-
- 28 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מאווררים-אחד מוצא מלמעלה,אחד מוציא מאחורה,אחד מכניס מהדלת,ומאוורר 92 מ'מ על הדלת הימנית.. חלון-חלון פרספקט מחולק עם חריטה של שפן פלייבוי(קשה לראות אותה בתמונות)+ גריל שהכנתי(עוד גריל בדלת הימנית).. קתודה כחולה,פנאל לדים רצים לפי הווינאמפ,פאן באס שבניתי על פרספקט, חלון קידמי ששוייף לקבלת טקסטורה של קרח\שבירה+חור שעשיתי היום לאיורור הכולל כיסוי תושבת שחורה(כאלה שיש בפינות של שולחונות).. לגלריה המאלה כדי לראות עוד מהחריטה והגרילים שהכנתי- http://photos.walla.co.il/yossin56 http://photos.walla.co.il/yossin88 (http://www.yossi.too.co.il/) נו מה אתם אומרים? 8)
-
- 34 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
-
איפה ניתן למצא מנועי צעד ביפולארים לCNC באיזור המררכז? ומסילות ליניאריות זולות. יש לי כבר מנוע צעד אחד ביפולארי ממדפסת לייזר ישנה, והוא עובד מצויין עם דייבר שבניתי (מבוסס L293) ומי שזוכר את המחשב שמשמש לצריבת פיקים, במקביל הותקנה גם EMC2, והחיבור הפרללי חובר לדריברים של המנוע דרך מהפך שמשמש כחוץץ, וזה עובד מצויין. כעת אני צריכה להשלים את הציר X ו ציר הZ. דרמל גם יש אפילו עם צינור גמיש,אבל חסרה לו תפסנית. את המכונה חשבתי לבנות מקורות עץ כי זה חומר זול יחסית וקל לעיבוד. הטודוליסט שלי הוא כזה: - תפסנית לדרמל. - מנועי צעד ביפולארים. - מסילות ליניאריות - קורות עץ לבניית המכונה. - איזה תוכנה יכולה לתת לי מענה איכותי לסירטוט ויצוא לקבצי G-CODE (קבצים לכירסום) במקביל לזה, מי שזוכ…
-
- 121 תגובות
- 20.4k צפיות
-
-
טוב אחרי שסיימתי עם העכבר האלחוטי החלטתי לעשות פאן באס שישלוט לי על המאווררים עם מנורות שמציינות לפי צבע את המהירות ......עכשיו יש לחבר של אבא הכל באלקטרוניקה ככה שכל חלק שאני צריך אני משיג בחינם !!Weee. אז כבר החלטתי שזה יהיה קודם כל קופסה עשוייה כולה מאלומיניום וכמובן עם לדים מיוחדים(שכחתי איך קוראים להם..... :-\)שלפי המהירות מחליפים צבעים ואני הולך לעשות את זה יפה ביותר עכשיו אני צריך כמה טיפים מה לעשות ומה לא לעשות וממה להזהר כשאני עושה את זה לפני שאני הולך להתחיל את זה וקודם כל איזה חלקים אני צריך ואני רוצה חלקים איכותיים ולא סתם זבל כי אני ממש הולך להשקיע על זה וכמו שאמרתי כל חלק אני יכול להשיג ....אז אולי תכינו לי רשימה של חלקים ....ואל תכחו לתת טיפים ואני כמובן כ…
-
- 56 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
טוב הכל התחיל כשהמארז הישן שלי(ג'נרי סוג ג')התחיל לעלות לי על העצבים וגם ככה דפקתי לו עיקום קטן. אז החלטתי להתחיל עם מארז חדש. מצאתי פטפון ישן(בן 25 ליתר דיוק,מרוסיה)אז התחלתי לעבוד על הפטפון.לכך לי 3 שעות ברצף בשביל להבין איך לפרק וגם לפרק את הפטפון.בסוף פירקתי אותו,את הפאנל הקידמי שברתי ושמתי פרספקס.מאחורה עשיתי מקום לחיבורים של הלוח.התאמתי את הפאנל של הלוח אם לריצפת הפטפון. את החלק העליון העשוי מפרספקס אני עאשה בו חורים לצורב וכו'. המארז יצבע ובעתיד תוסף תאורה. למאלה אני אעשה חורים למאווררים.סה"כ עבודה של חודש(על פי ימי עבודה). תמונות אני מכווה שעוד מאט.
-
- 32 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
חחחחח תציעו לי שם חדש!!! אממ הכל התחיל לפני כמה חודשים שנמאס מהמארז הישן והמכוער(אפילו יותר מכוער מאלו של פנטיום 2!!) אחד מכוער של קומפאק.. קיצר הנה תמונות,תציעו לי איך לשפר ועוד ועוד... האאא כן דרך אגב,האור שאתם תראו בתמונות,הוצאתי את החלק של העבר עם החוט של ה-usb במקום לבנות תאורה חחחחחחח... אם תפתחו עכבר אתם כבר תראו איזה חלק לקחתי (לקחתי הכל חחח): בקרוב תמונות של המחשב בפנים!!! אשמח לקבל הארות והערות לשיפור!!!! תודה NiGhT-FiRe
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אז ככה , יש לי את המארז אנטק 1080 . כידוע המאוורררים שמקבלים איתו הם מרעישים , שניהם הוחלפו שמאוורררי ARTIC COLING 3 הוספו בקידמת המארז שני מאווררי GLACIAL TECH ( אם ככה רושמים ) הקירור למעבד הוא גם של GLACIAL TECH ומאוורר שלו הוחלף במאוורר של TT SILENT CAT 80 עד כאן הכול מצויין ויעיל ומאוד שקט הקירור של הצ'יפסט הרועש הוחלף בקירור הפאסיבי של זלמן הרכבת הקירור הייתה קלה אך הבעיה שהוא התנגש בכרטיס מסך ולכן הצטרכתי לקצר לקירור ארבעה מוטות שנגעו בכרטיס , הקירור עצמו מצויין ולא נופל מהקירור האקטיבי לא ראיתי אותו עובר את ה 40 מעלות . מה שמדאיג אותי שיש כרגע קירבה לאחד מהרכיבים שיושבים על הכרטיס מסך ( הסימון מצויין בתמונה ) , לא הופיעה עלייה בטמפ' של הכרטיס מסך השאלה שלי ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אז ככה שלום לכולם רציתי לדעת אם מישהו עשה במקרה פרויקט כזה יהיה יותר פשוט . אז ככה הפרוייקט אמור לזהות שיחה נכנסת באמצעות הרכיב mt8841 ובאמצעות תוכנה לזהות מספר טלפון מסויים ורק שיזהה את המספר הזה אז אני כבר יידע מה לעשות עכשיו אם אפשר לשלוח לי שרטוט מעגל +תוכנה כתובה בשפת C אם כל ההגדרות אז אני יסתדר כבר תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לעשות מודינג למחשב אשר משמש אותי בעיקר להרצת תוכנות ומדידה - לאלקטרוניקה, והגיע הזמן להכין פרוייקט רציני קצת יותר מהקודמים שלי... אומנם אין לי הרבה זמן (עוד כחצי שנה לגיוס נכון לעכשיו) ואני רוצה להספיק המון פרוייקטים שונים לכן יש אפשרות שהפרוייקט ימתח לזמן רב מאוד אבל עדיין... בקרוב אני אעלה תמונות של המחשב מפורק... ומידות בכל מיקרה התוכניות שלי אולי ישמעו לחלק ממכם מוגזמות ואכן אני לא מתחייב לעשות את כל מה שאני ארשום עכשיו, אלו הם רק רעיונות (רעיונות שלדעתי אני יכול להגשים). -חיתוך המארז - חלון או תמונה (עדיין לא החלטתי, תלוי במה שאני רוצה שיהיה בצד ונכון לעכשיו יש יותר מידי אפשרויות) - התקנת מספר מאווררים נוספים על המארז - תאורת לדים לפרספקס, היה נחמד…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן יש רעיון לבנות HTPC לבד. לקחתי את הרעיון והתחלתי ליישם אותו בעזרת MERCURY (רובכם לא תכירו אותו אני מניח, אבל זהו "משחק" מאירופה - תבינו בהמשך מהתמונות) בניתי את השלדה כבר והרכבתי עליה את הפאנל הקדמי והתחתון הינה כמה תמונות. פה זה 4 תמונות של המארז עם הפאנלים כשהוא ריק (אל דאגה הכל יצבע בסוף =]) פה ישנן 4 תמונות עם המיקום של הלוח אם CD-ROM והארדיסק (לא שלם ב 100% כמו שאתם רואים) מאחורי הCD ROM יבוא הספק - או צמוד לריצפה או לתקרה עוד לא החלטתי. מצטער על האיכות הגרוע זה מהפלאפון אין לי כרגע דיגיטלית. מה אתם אומרים? תגובות =] דניאל.
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-