אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות מעגל עם לדים רצים אבל כל פעם אני רואה שזה טיפה שונה יש למישהו משהו שעובד אולי סקיצה אני יודע שצריך לדים, נגדים, 555 ו4017
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מארז CM HAF X לוח אם אסוס ASUS P8P67 Delux עם פאנל קדמי USB 3.0 גודל 2.5 בעיה אין לי מתאם פאנל 2.5 קדמי של מארז HAF X. אני צריך פאנל האחורי של USB 3.0 עם מחובר ללוח אם דומגא תמונה אני מנסה לחפש אתר אייבי יש פרטים מיליונים לא ברור אם יש מתאם פאנל קדמי 2.5 ל5.25 של HAF X אשמח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה להתחיל פרוייקט קטן שהרעיון בבסיסו הוא לשאוב מידע מהמחשב, לבצע עליו מניפולציות ולהציג את המידע הזה על מסך שנמצא ע"ג הארדאוניו מה שאני צריך זה: 3 נורות חיווי ומסך RGB פשוט,2 שורות יספיקו איזה לוח לדעתכם הוא הכי מתאים לצרכי, בהתחלה חשבתי ללכת על הגלילאו,הוא הוא ניראה לי די מסיבי וגם קצת יקר אשמח להמלצות
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
היי,אני מזדמנת לתחום באופן חד פעמי ולכן מאד אודה לעזרה לגבי קניית רכיבים. העניין הוא כזה: אני עושה פרויקט גמר כחלק מתואר בעיצוב. חלק מהפרויקט הוא פח זבל אינטראקטיבי (הוא יהיה בצורת מפלצת). הפח אמור לעשות פעולות די פשוטות לפי הסדר: הפח אומר "אני רוצה לזלול" המשתמש זורק אליו פסולת ובזמן הזה נשמע "ביפ" כמו בהעברת מוצר בקופה בסופר לאחר מכן הפח אומר "תודה" בתוספת של כמה נורות לדים שנדלקות. אני לא מבינה הרבה, רק יודעת שצריך ארדואינו+ רקמול+ לדים+ חיישן תנועה וכמובן שאת כל החלקים מסביב. האם תוכלו להכווין אותי לכל מה שאצטרך על מנת לבנות מערכת כזו? *לגבי קוד אני כבר אחפש משהו..אלא אם בא לכם לכוון אותי לקוד ספציפי, אני אשמח. תודה!
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני בונה מין פעמון צייצן ציפורים מטעם חוג אלקטרוניקה מבית ספר ונתנו לי קיט כזה ורציתי להתחיל את זה בבית . עכשיו נתקלתי בכמה בעיות ושאלות : 1. כתוב לי על דף רשימת חלקים מיקרו פאראדים של קבלים עכשיו אלו קבלים רגילים לא אלקטרוליטים ולא כתוב עליהם את המיקרו פאראד שלהם כתוב רק משהו שנגיד XXM ה-X שווה למספר כלשהו . אז אני לא ידוע איפה להלחים איזה קבל לאיפה על הלוח המודפס . איך אני יכול למדוד ? 2. יש לי גם דיודה לחבר ואני לא יודע באיזה כיוון לחבר אותה . {אם תגידו לי איך מוצאים מה הקטודה ומה האנודה ובציור איך מבדילים בקטודה לאנודה אני ידע}. 3. יש לי טרנזיסטור מסוג - 2N 3906 K32 ואני לא יודע מה הE הB והC שלו איך אני מבדיל ? תודה , ליאור
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כמובן שאוטומטית רציתי לרכוש בPCCOOL את הפנאל הנ"ל שהוא אמור להיות מעולה וזול http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa אבל הם לא עונים בטלפון כבר מספר ימים נראה לי שהם כבר לא פעילים יותר אשמח לשמוע המלצות הצעות תודה מראש וסופ"ש מהנה לכולנו
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה יש לי מצלמה שנתקעת מידי פעם וכל פעם מחדש צריך להוציא אותה מהחשמל על מנת לאתחל אותה. עכשיו ככה בהתחלה חשבתי לבנות לה כרטיס קטן שיכיל נגד וקבל שייצור מין איזה השהייה אוטומטית למשך כל 4 שעות בערך (בהתאם לנגם והקבל שאני ישים) אבל הבעיה היא שאני לא יודע עם זה יעבוד כל כך ואפילו גם חשבתי לחבר שעון שבת אבל בכל פעם שהוא עושה ריסט הוא נח 15 דקות וזה לא טוב אני צריך שהמצלמה תתכבה רק לשניה או שתיים. מישהו יודע איך אני יכול לבנות למצלמה שלי מעגל שיכבה אותה כל 3 או 4 שעות למשך שניות אחדות וידליק אותה בחזרה? תודההה המצלמה עובדת על 24 וולט
-
- 7 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום יש לי מכשיר שמודד קבלים הוספתי תמונה מי שיכול שיראה אותה השאלה שלי כזאת: יש לי ברב מודד כל מיני אופציות (בחירה) אני סך הכל רוצה לדעת ממש בפשטות איך אני בודק קבל אם למשל לצורך העניין יש לי בבית קבל מסוג 10V 2200UF איך לפי הרב מודד שיש לי בבית אני יכול לדעת אם הקבל תקין? תודה לכל העוזרים ואנא מימכם מי שלא רוצה או לא יודע להסביר שלא יתן הערות למה אני מחפש בגוגול ובפורם הזה מידע קרוב לחודש ימים ולא מוצא!אני דיי מייואש!!!אז תעזרו לי! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני רוצה לחתוך צורה מסוימת בחלק העליון של המארז הבעיה היא שהצורה מורכבת מכמה צורות קטנות כמו משולש בגודל ס"מ +\- שאותם אני ממש לא יודע איך לחתוך ראיתי בגלריה כמה אנשים שחתכו במארז צורות מאוד מורכבות אני אשמח אם תסבירו לי איך עושים את זה וגם כמה טיפים לא יזיקו...
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
לפרוייקט קטן שאני עושה אני צריך שמנוע מסויים יסתובב ויגרום לפיסת מתכת לנוע קדימה ואחורה {כמו מטוטלת http://62.90.118.184/_Uploads/107pendulum.png} חשבתי על גל ריבועי בתדר נמוך מאוד או על כמה סרטוטים שניסיתי אשמך אם יהיו ניסיונות לפתרון לכל אחד צורת חשיבה משלו לכן כל אחד יכול לתת פתרון מדיוק{אפילו אם יש משהו כזה קיים גם אפשרות נגיד צעצוע או משהו כזה}
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
ב 7447 אני צריך שכאשר אני יתן 1/0 זה יכבה אותו או ידליק אותו. זה אחד מהרגליים LT , RBI, BI/RBO ה BI/BRO עם גג. בקשר ל 555, אני צריך לעשות שכאשר אני נותן 1 לוגי הוא מוציא לי תדר מסויים קבוע מראש. אשמח אם תאמרו לי אם זהו השרטוט המתאים כמו כן איזה תדר שמיע אפשר לתת לרמקול קטן. 555 - http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html#2 תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
DataSheet אני לא כל כך מסתדר עם האנגלית , אני יודע שזה רכיב ש"ממתג" בין בטריה למתאם חשמל כלומר, בודק האם הכבל חשמל מחובר, אם כן, צורך אנרגיה ממנו, אם לא - צורך מהבטריה מעבר לזה, אני מבקש אם אפשר עזרה בהבנה קצת יותר מעמיקה של מה שהרכיב יכול לעשות, ובנוסף איך אני משתמש בו בתוך פרויקט שלי? איזה מעגל אני צריך לבנות סביבו כדי ש"ימתג" כפי שהסברתי למעלה? תודה תודה תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.atmel.com/Images/doc32058.pdf אני מעוניין לשרטט את המיקרו בקר הזה באורקד, אך אני לא מוצא ב DATASHEET תיאור של הרגליים לאן כל רגל מתחברת ומה תפקיד כל רגל. מישהו יכול לעזור לי עם זה?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בהמשך לשירשור הקודם: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=129051.0 יש לי במאווררים, כלומר בכבלים שלהם, רק יציאה של 4 לחשמל...אין חיבור לפאנל (עם ה-3 חוטי מתכת האלה), האם יש חיבור מסויים..? האם המאווררים לא מתאימים לספק? מה עושים? ??? ??? ??? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אני מנסה לעבוד עם Visual Studio 2013 עם ארדואינו. התקנתי Visual Micro, הגדרתי את ה- Application IDE Location לתיקית היעד של ארדואינו (C:\Program Files (x86)\Arduino). אני כן מצליח ליצור פרויקט ארדואינו חדש (יוצר לי יחד עם הפרויקט קובץ ino). הבעיה היא שה-Visual לא מזהה שום פקודה של ארדואינו. למשל pinMode או Serial. לדוגמה, הפקודה Serial.begin(9600) מציגה שגיאה על המילה Serial כך שרשום: Error: identifier "Serial" is undefined ניסתי גם להוסיף #include<Arduino.h> אבל גם זה לא עזר. אשמח לעזרה איך לתקן את זה כדי שהקומפילר יעבוד כמו שצריך. תודה
-
- 0 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני הולך לבנות את זה: http://www.creativemods.com/forums/viewtopic.php?p=46831 החלקים הם פה: http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy2_prj.htm אני הולך לבנות את הזה עם הפוטנציומטר ולא הבנתי איזה ציפ אני צריך תוכלו להגיד לי?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , רכשתי כרטיס חדש מדגם http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardEthernet יש לי כבל FTDI שדרכו אני מתחבר בין המחשב לרכיב- אני רואה שהמחשב מזהה לי את הכבל ופותח לי פורט 29 אני רואה שהוא נדלק והכל. ,הורדתי את הגרסא האחרונה שלהם 1.05. הבעיה היא שבגע שאני מנסה לעלות קוד הוא רושם לי : avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 קראתי קצת באתר שלהם ורשום שאולי הבעיה היא tools-board אז ניסיתי שם את כולם - לא עזר מישהו יכול לעזור אולי? תודה ,
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחר מבחן על החומר הבא: א. הגדרת הדיודה ב. דיודה אידיאלית דיודה מעשית ג. אופין הדיודה ד. מודל דיודה אידיאלית. מודל מפל מתח קבוע מודל הסוללה והנגד. ה. קו עבודה ונקודת עבודה של דיודה. ו. התנגדות דינמית וסטטית. ז. דיודת זנר. ח. מעגלי קטימה. ט. שימושים של דיודה (מיישרים מצאתי קצת חומר על דיודות, אבל ממש אין לי מושג על מה מדובר שם. אתם יכולים לתת לי את הנוסחאות שאני צריך פה או משהו? ואני כבר אנסה להבין אותן. או מקורות עם חומר שאני יצליח להבין. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים. אפעם לא נזקקתי לדרמל אז לא קניתי עכשיו אני צריך לחתוך איזה לוחית אלומיניות של 4 ס"מ על 15 ס"מ מלוחית יותר גדולה וחבל לי לקנות בשביל זה דרמל... רציתי לשאול אם יש פה מישהו מאיזור עמק יזרעאל/גליל תחתון שמוכן לתת לי לעשות חיתוך של 3-4 דקות או מוכן לחתוך לי?
-
- 12 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אהלן, הגיע לידיי מפסק מואר (עם לד מסביב למתג) אבל יש לו יותר מידי חיבורים מוזרים שאני לא מצליח להבין. 2 הגיוניים והם ה + וה - ביניהם יש את ה: NC1,NO1 ו-C1. מישהו יודע מה מחברים אליהם? אני מניח שה + וה - הם כדי לקבל מתח תמידי ללד מסביב למפסק אך מה השימוש לכל השאר? הכוונה היא לחבר אליהם פס לדים ועוד קופסא עם 4 לדים שלכל אחד מהם חוטי + ו - נפרדים. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין להדליק שלושה לדים בצבעים: כחול ירוק ואדום. מקור החשמל הוא ספק כוח של מחשב ויציאת חמש וולט של חיבור סאטה (אדום ושחור) איך אני יכול להדליק את שלושתם ביחד בלי שחלקם ידלקו ויאירו בעוצמה טובה וכמובן מבלי שישרפו? אם יש צורך בנגדים איזה ערכים תודה. אם אפשר גם שרטוט חשמלי זה יעזור לי מאוד.
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכלום, יש ברשותי 2 חלקים עם הלחמת SMT של מיקרו בקר שלצערי נשרפו יש ברשותי 2 גו'קים תקינים אך אין לי שום דרך להוציא את הרכיב השרוף ולהלחים את החדש, האם מישהו מכיר מקום שעושה את זה במחיר סביר ? או למישהו יש כזה בעבודה\בבית ומוכן לעזור לי עבור סכום סימלי ? מדובר ברכיב מרובע עם 100 רגלים בגודל 12x12mm , מצורפת תמונה. תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עשיתי לפי המדריך שבאתר, ושפוט לא עובד, אולם הנורה של הanalog פועלת אבל זה לא פועל בשום משחק וכשאני במשחק מפעיל ת'אנאלוג המנורה פשוט מהבהבת, הבנתי שאני צריך שחוט מספר 5 (האדום בפאד) ילך ל5 וולט במחשב ושאני בכלל לא צריך דיודות, מישו יכול להסביר לי למה זה לא פועל? ואיך לבנות אותו נכון?
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-