עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ישעיה,

אני מחפש ממיר מתח זול שיספק לי 12V. ראיתי באיביי את הממיר הנ"ל ולא הבנתי מה הכוונה בDC output 6-20V. מישהו יכול אולי להסביר או לתת כיוון? תודה.

2. השאלה העיקרית היא בכותרת . האם ניתן בכלל להעלות קובץ TXT (טקסט) לממשק גרפי. אני משתמש בעורך של מיקרוסופט ויסואל סטודיו 2008 ומכין תוכנה עבור הפרוייקט שלי... אם דבר זה אכן אפשרי, איך אוכל לעשות זאת מישהו יכול לעזור? ובנוסף לכך שזה אני דיי בטוח שאפשר לעשות אך אינני יודע איך, זה לשמור מידע \ טבלה \ נתונים אל קובץ טקסט על המחשב.

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  3. Started by gadm,

אני מחפש אדם עם ניסיון בעבודה עם Arduino אן Raspberry pi ושימוש במודול Bluetooth ובפרוטוקול FTP/ בברכה, גד

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. אחותי הגאונה הזאת ניתקה את המסך מהמחשב ואיכשהו עיקמה 5 פינים היא לא הסתפקה בזה והמשיכה לנסות לחבר וככה הפינים הלכו לעולמם....(נשברו) יש מה לעשות בנדון? אפשר להלחים אולי מחבר חדש? מוכרים את זה בכלל? *מישהו אמר לי פעם שמתי שדבר כזה קורה עדיף כבר לקנות מסך חדש כי התיקון יעלה כמעט חצי ממסך חדש הוא צדק?

5. Started by derey1derey1,

שלום האם משהו יכול להמליץ על צורב ל IC AT27C512R-70PU ובאיזה אתר ניתן לקנות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by aviram20,

לכול אחד יש איזה אתר או איזה מוד שהוא ראה ונדלק עליו חושב שזאת עבודה יפה וגם מנסה, עושה , או רוצה לעשות, משהו בסיגנון , או בדיוק אותו הדבר.. אז ייאלה להפציץ בקישורים למודים הכי מעניינים שניתקלתם בהם ברשת בבקשה בלי תמונות ענקיות כדאי קישורים שיהיה מסודר אם מישהו נתן מוד ובא לו להוסיף תערכו אל תקפיצו ;D נקווה שיהיה תראד מעניין..

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום יש ליש תי שאלות: האם ניתן להפוך סידירום לנגן דיסקים ברכב/בכללי? אם כן איך? האם ניתן להפוך סידירום לנגן דיסקים MP3? אם כן איך? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 830 צפיות
  8. אני רוצה לקנות את ה Vantec Tornado לאח שלי (לי כבר יש ולא מפריע הרעש - איזה 54 DBA משהו כזה) אז בשבילו אני רוצה שהוא יוכל לשלוט על המהירות - ועל הרעש . החלק הזה מתאים? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=1523 דרך אגב יש לו את ה 4 Channel VR fan kit אז יש לו כזה פאן בס או איך שלא קוראים לזה שאפשר לשלוט עם זה על המאוררים יש שליטה על 4 וזה בגודל 3.5 יענו לכונן דיסקטים. אל תגידו לי שאפשר להכין לבד כי אני לא טכנאי (לא מבין כלום). או אם אפשר חלק יענו שאני יוכל לשלוט על המאורר... תודה

• 0 תגובות
    • 785 צפיות
  9. לא סגור אם זה הפורום הנכון. בכל מקרה אני מחיה את המחשב הישן, וחסרים לו כל הכיסויי 5.25 וכיסוי אחד של 3.5. (בשני יש כונן דיסקטים...) חיפשתי בכל חור ולא מצאתי, לפחות לא משהו זול, כי דבר כזה לא אמור לעלות הרבה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by KL-xXx,

היי לכולם. אני צריך עזרה בשינוי חיבור של מאוורר יש לי מאוורר של 12V אשר חיבורו מתאים לחיבור שעל הלוח אם, כלומר המאוורר עם 3 חוטים ומתחבר ללוח אם עם חיבור קטן ברצוני לשנות לו חיבור כך שאוכל לחבר אותו לספק ולא להעמיס על הלוח אם

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. עזרה במודינג שעשתי עם מסך LCD (פרטים בפנים) התקנתי את מסך LCD עם בקר HD44780 הכל טוב ויפה... אבל המחשב והתוכנות שהורדתי של הLCD לא מזהות אותו..... חיברתי הכל טוב והוא דולק במצב אתחול אבל עוד הפעם יש בעיה עם הזיהוי.... אחים שלי פלייז תעזרו לי אני נואש...:-\ קישור שאיתו נעזרתי בבניה של המסך: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Red Ninja,

יש כאן מישהו שניסה\הצליח לחבר מקלדת של מחשב (רגילה, 101-104 קלידים) למעגל אלקטרוני, ולתקשר איתה? אני מדבר על מערכים מבוססים מיקרו-בקר (דברים מסדרת 8081 לדוגמה) אשמח לשמוע אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, כי אני דיי צריך עזרה בזה :-) תודה.

• 4 תגובות
    • 950 צפיות
  13. Started by nisan1234,

שלום לכולם כמו שכבר אמרתי כמה פעמים אני די חדש מה שהצלחתי בין היתר עד היום : שליטה בארדואינו בעזרת אינפרה אדום שליטה במכונית ע"י לוח עם גשר H ועוד כמה דברים הרעיון הבא שלי זה לייצר פלטפורמה שע"י שני מנועים תעקוב אחרי אדם ע"י כך שיהיה עליו משדר IR וחיישנים עם קונוס עליהם כך שיוכלו לקלוט רק מזוית מסוימת וע"י כך שכל פעם יקלוט מקלט שונה הוא יפנה את הכלי לכיוון האדם איך מבחינת תוכנה אני עושה זאת ? זה הצד החלש שלי

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  14. Started by Aviko,

אני צריך רשת משושים כמו בפרויקט אקוהלייט של ssr... וגם כפתורים יפים כאלה אבל רק מהארץ.. רשת לא חובה משושים ת'אמת רק משהו מתכמתי שיתהים לגריל לפרונט של מארז... תודה AvIkO

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. בניתי בדיוק לפי ההוראות ומנסה לעבוד עם התוכנה UICE זה לא קולט לי אף שלט יש למישהו רעיונות למה זה לא עובד? השתמשתי בעינית אינפרא שונה ממה שיש בתמונות שיש במדריך היא בצבע ירוק וכתוב עליה מאחורה 621 S77 מישהו יודע אוליי אם יש לרגליים שלה סדר שונה או שהיא לא מתאימה בכלל למעגל הזה.. :

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. אז חברים וחברות (אם יש בכלל בפורום הזה O.0) החלטתי לבנות מארז מפרפקס עכשיו הבעיה אני לא יודע לעשות מתגי כיבוי משהו יכול להביא לי תרשים תודה! וכן אני יודע שאני אוהב להשתמש בסמיילים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. בהשראה מהפרוייקט הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520931.0 אני הולך לעשות את התאורה על טלוויזיה 32" של METZ אני יעשה שימוש ב 4 ערוצים החלקים הנדרשים : 12 טרנזיסטורים BC547A - לא נקנה עדיין 12 נגדים 2200Ohm - לא נקנה עדיין בקר אנדרואינו - הוזמן http://www.ebay.com/itm/170769934534?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_3076wt_1163 3 מטר לדים http://www.ebay.com/itm/320805561958?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_3189wt_1396 מחר אמורים להגיע האנדרואינו, אני מקווה לגלות שגם הלדים פרוייקט אמור להיות פשוט, אני יצלם תוך כדאי עבודה . פרוייקט ראשון שלי שמתעשק באלקטרוניקה נקווה שיהיה מו…

• 63 תגובות
    • 26.2k צפיות
  18. Started by do-d,

היי שלום לכם עקבתי אחרי המדריך לבניית מקלט IR ,את הרכיבים קניתי בהר ציון העינית אני מקווה שמתאימה נראית ממש כמו זו שבמדריך בקיצור הלחמתי את המעגל בשעת לילה מאוחרת ,לא עבד לי ,עכשיו קלטתי שבעצם הלחמתי את המייצב הפוך ... עכשיו חיברתי אותו נכון ועדיין לא עובד לי ( אולי תוכנתית ואולי חומרתית) השאלה היא איך אני בודק איזה מהרכיבים ניזוק כתוצאה מהחיבור ההפוך ?

• 2 תגובות
    • 690 צפיות
  19. Started by night-fire,

שלום, היה ברשותי ספק דפוק אז לקחתי לו את המאורר ולמרבה הפלא הוא עובד . מה שהפתיע אותי היא המהירות שלו ! הוא הצליח לעשות לי כ-3 שריטות עם הרבה דם (אני רציני ), פשוט חיברתי אותו והחזקתי ביד ומהמהירות שלו נבהלתי לרגע (חסר לכם לשים את זה בחתימה ) כתוב עליו מאחורה 12V 0.26 אוהם אם זה עוזר. הכוונה להוריד את המתח כדי שלא יסתובב מהר ולא יעשה הרבה רעש . (ניסיתי לחבר אותו עם נגד 470 והוא בכלל לא הסתובב (ניסה והפסיק,ניסה והפסיק ) תודה :] נ.ב 2 : ראיתי תהודעה בעמוד הזה על הממאורר אבל לא עזר לי כ"כ

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  20. אינטל מראה שהיא אינה אדישה לקהילת המייקרים הגדלה ומציגה לוח פיתוח המשלב את יכולות הארדואינו ביחד עם יכולות חדשות וסביבות פיתוח מרובות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%94%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c/

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  21. Started by benx,

קצת קשה למצוא שם למוד, הוא בלי שום theme, סתם אילטורים ורעיונות שצצים מכל מיני דברים, אז לעניינו : המצלמה היא מצלמת אינטרנט\דיגיטלית UMAX Astrapix 380 משום מה החלון הזה שמסתכלים ממנו על מה שרוצים לצלם קצת עקום, אז יוצא שאני מצלם משהו ובכלל יוצא שצילמת 10ס"מ שמאלה :-\ אז לא משנה, אין מה לעשות. אוקי, בלי יותר מדי דיבורים, הנה התמונות עם הסבר על מה אתם רואים: (מצטער על האיכות, suck it up זה מה יש ) התחלתי את המוד, לפני בערך חודש, בקניית 4 לדים מחנות, חיתוך חלון בספק, פרספקט, והתוצאות לפניכם: במציאות זה נראה הרבה יותר יפה, אני ינסה להשיג מצלמה יותר נורמלית בקרוב... המשכתי עם ההזמנה מ lsdiods, 4 לדים אמבר, 4 לדים אדומים, 4 לדים כחולים, ו4 ירוקים (ועוד כמה …

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. פישפשתי ברשימת חנויות של אלקטרוניקה בנעוץ ומצאתי את החנות הבאה: "חולון: קוד מושן, רחוב הבעל שם טוב 34 , טל:'03-5015022" האם יש בחנות הזו את החומרים הבאים: ? לדים Ultra bright כחולים X2 לדים Ultra bright אדומים X2 TIP31 X1 PL זכר X1 נגד 100 אום X4 חוטים לחבר את כל העסק מטר בערך אני שואל את זה בגלל שהתקשרתי והגעתי לבית של מישהו.. המספר לא נכון אני עכשיו מחפש בגוגל אם יש את המספר הנכון עריכה: מצאתי בגוגל את : http://www.t.co.il/Business/Card-340246.html שאומר בדיוק את אותו המספר שפה וזה לא נכון.. בדקתי אלף פעם שחייגתי נכון אתם יודעים אם החנות נסגרה? עריכה 2: מצאתי את האתר שלהם והתקשרתי והאיש אמר לי שהם סגרו את החנות. כדאי למחוק את החנות מהרשימה לא אקטואלי

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  23. Started by Styx,

שלום חברים, אני רוצה להתחיל פרוייקט קטן שהרעיון בבסיסו הוא לשאוב מידע מהמחשב, לבצע עליו מניפולציות ולהציג את המידע הזה על מסך שנמצא ע"ג הארדאוניו מה שאני צריך זה: 3 נורות חיווי ומסך RGB פשוט,2 שורות יספיקו איזה לוח לדעתכם הוא הכי מתאים לצרכי, בהתחלה חשבתי ללכת על הגלילאו,הוא הוא ניראה לי די מסיבי וגם קצת יקר אשמח להמלצות

• 1 תגובה
    • 3.5k צפיות
  24. יש לי tt soprano שחור אני רוצה לעשות לו קצת תאורה לשים גריל כרגע אין לי הגבלת כסף אבל לא להגיע לאלפי שקלים רק מלוג'יק בגלל שקניתי שם את המחשב ואני גר ליד חשבתי על זה: http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4515 http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8517 שמתי עוד מאורר בגלל שהמאוורר שלי זה 90MM והגריל זה 80MM http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8353

• 7 תגובות
    • 730 צפיות
  25. Started by Xtr3m3r,

חברה, יש בעיה בעייה בLCD של הארדואינו חברתי חיישן מרחק לארדואינו וLCD אליו בשביל לראות את המרחק על הLCD מהחיישן אבל הבעיה שמופיע לי אחרי המרחק כמה קשקושים תמונה: Uploaded with ImageShack.us וזאת התוכנית: #include "Ultrasonic.h" Ultrasonic ultrasonic(8, 7); #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); void setup() { Serial.begin (9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int distance = ultrasonic.Ranging(CM); if (distance >= 200 || distance <= 0) { lcd.setCursor(0, 1); lcd.print("Out of range"); Serial.println("Out of range"); } else { lcd.clear(); lcd.print(distance); lcd.println( " CM "); lcd.println(" "…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.