אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי אנשים. לא ידעתי איפה לפתוח את הטופיק, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא קשור למודינג.. בכל אופן, עד כה, תכננתי להשתמש כקירור למעבד בטרו בלאק עם 2 מאווררי 120mm שקטים יחסית עם בקר מאווררים כדי לשלוט עליהם כשהמעבד לא תחת עומס. לפתע, ראיתי ב-SkyPC את המוצר "משתק למארז" מבית Nexus. עשיתי "שיעורי בית" ומסתבר שהמשתק הזה הוא חתיכת דבר מדהים. (לינק למוצר: http://skypc.co.il/pl_product~DampTek~18~0.htm, ממליץ להסתכל על הסרטון שהם מצרפים לפרטים הטכניים) השאלה היא כזו: האם עדיף להשתמש במשתק למארז ולצייד את כל המחשב שאני מתכנן לקנות במאווררים סופר חזקים או להשתמש במאווררים בינוניים עם בקר מאווררים? אני לא יודע עד כמה המשתק באמת אפקטיבי, אבל אשמח לשמוע. הוא עולה אותו דבר כמו בקר המאווררים…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים קוראים לי אסף, משתמש חדש ומאוד מאוד מתחיל בתחום האלקטרוניקה. תמיד אהבתי להתעסק, לפרק, להרכיב, להלחים ובעיקר להוציא משימוש כל מיני מוצרים שעבדו ;-) רציתי לדעת איך אוכל למדוד את המתח (VOLT) ואת הזרם (AMPERE) המקסימליים משקע האוזניות של סמארטפון? רב מודד פשוט של GPT TODT830D וכבל AUX 3.5MM האם יש אפליקציה או קובץ מסוים שמוציאים מקסימום כוח דרך שקע האוזניות? זה משנה (מבחינת הכוח) אם אני משתמש בכבל מונו או סטריאו ואם כן האם לחבר את הצד הימני והצד השמאלי ביחד ל+ של הרב מודד? אם מישהו יודע מה המתח והזרם המקסימליים (PEAK) של כל מיני סמארטפונים חדשים אשמח שישתף. תודה רבה לכל מי שעוזר וגם לאלה שמנסים :-) שתהיה לכולנו שבת שלום ומבורכת...
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה קורה אם מחברי מערכת לדים של 12 וולט לשקע 220 וולט?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם . התחלתי פרויקט חדש בשביל האחיין שלי שאוהד את בית"ר ולכן הצבע של המארז בהתאם. בפרונט נעשה חיתוך למאוורר 120מ"מ שמכניס אוויר (לד כחול ) בגג המארז חור למאוורר 120 שמוציא אוויר בגב המארז חור למאוורר 120מ"מ שמוציא אוויר ( לד אדום ) כפתור הדלקה וריסטרט שונו לגמרי . יש בתמונות 2 אופציות למפסק הפעלה וכיבוי ( הכחול מואר כאשר המחשב דלוק ) אני אשמח לשמוע ממכם מה נראה טוב יותר בשביל התוצאה הסופית . מעליהם נותרו 2 חריצי 5.25" שבהם יהיה באחד DVD ובשני בקר מאווררים.
-
- 8 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות פרויקטון קטנטן עבור וילון. מדובר בוילון בד עם גלגלת, רוחבו כ-מטר, ומה שאני מעונין זה לשלוט במנוע דרך ארדואינו וככה להרים ולהוריד אותו. הרמה והורדה של התריס היא באמצעות חוט כדורים שמסובב גלגלת שבתורה מסובבת את הציר שעליו התריס. כך שכל מה שנדרש זו פעולה מעגלית של מנוע. יש לי כמה שאלות: 1. איזה מנוע יהיה מספיק חזק למשימה הזו? 2. איזה ארדואינו סוגר לי את הפינה הכי בזול? יש לי צורך רק ביציאה למנוע, ולנורת IR כדי שאוכל לשלוט באמצעות שלט כמובן השאיפה שקופסה כזו תתקיים על סוללות, ולכן הייתי מקווה שמנוע 9V או משהו כזה יספיק..כדי שלא אצטרך ים סוללות
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי לעוזרים, יש לי דיוידי נייד maraton pdvd-101hd יש לו כניסת אודיו/וידאו לצורך הצגה ממקורות חיצוניים אני רוצה לפרק לו את המסך, לעשות לו חיבור S-VIDEO ולהרכיב אותו על המארז בתור מסך מישני על ידי חיבור ליציאת S-VIDEO שבכרטיס מסך שלי מחיפוש בפורום הבנתי שאם יש למסך שבב ויש את הפרטים על השבב אז זה אפשרי פירקתי את המסך וראיתי שיש עליו שבב VX1828B והורדתי גם את הפרטים שלו מצורף תמונות של המסך, השבב, והחיבורים של המסך על הלוח אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי במידה וזה אפשרי מסך: http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2012-04-21233530.jpg שבב: http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2012-04-21233602.jpg חיבור 1 ללוח…
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני מחפש מלא זמן, איפה אפשר להשיג כזה?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עם אני רוצה נגיד לשים מאורר בלמעלה של המארז..... איך אני עושה את זה... כאילו עם איזה מכשירים אני משתמש וכו.... תסבירו לי קצת על זה.. תודה לעוזרים =]
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
-
-
תראו בסרטון הבא : לא הצלחתי להבין בדיוק מה הוא עושה .. יש לי סורק שאינו בשימוש ואינו עובד .. אשמח אם תעזרו לי להפוך אותו לקטודה כמו בסירטון
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
לצורך עניין מסוים אני צריך מגבר שרת (op-amp) שיגביר הפרש מתחים של כמה מיליוולטים (כמה עשרות מיליוולטים לכל היותר) למתח של כמה וולטים. את התאוריה אני יודע, כלומר איך לבנות את המעגל בהנחה שהרכיבים אידאליים. בפועל, אני מתקשה להבין את מגבלות המגבר עצמו כפי שהן מופיעות במפרט הטכני מטעם היצרן. האם אני צריך מגבר מסוג high gain? low power/low voltage? ואולי בכלל general purpose יעשה את העבודה? האם מגבר שמסתדר עם מתח של כמה וולטים בכניסה\יציאה יצליח "לקרוא" מתחים נמוכים בדיוק סביר? אם אין אפשרות להסתפק במגבר יחיד גם כמה לולאות הגברה זה בסדר מבחינתי. למישהו יש נסיון ויכול לעזור?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם, לאחרונה הבנתי שכל החלק הקדמי שמוקדש לכוננים במארז שלי לא ממש נחוץ ואני די מעוניין להיפתר ממנו. עם כניסת כונני SSD כבר לא צריך מקום לדיסק קשיח שכן הם מאוד קטנים ואפשר לדחוף אותם בכל מקום בלי בעיה, הדבר השני זה שאני לא משתמש בצורב כמעט בכלל, וגם אם כן אז יש לי כונן חיצוני, וגם עברתי דירה והמקום מועט אז זה רעיון טוב להקטין את המארז. מדובר בחלק הקדמי של הכוננים כמו שאמרתי וניתן לגלח משם 20 סמ בערך. המארז שלי אגב זה מארז זול מאוד שקניתי ב100 שח, משהוא ממש זבל אבל עובד טוב. עכשיו לחלק הקצת יותר בעייתי, אני מאוד בעד מודינג והייתי רוצה לעשות את זה בעצמי, אבל אין לי כלים מתאימים, כן יש לי מקדחה ודברים פשוטים, אבל אין לי מסור ודרמל, למישו יש רעיון מה אני יכול לעשות? בעיקר…
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אז ככה... אני צריך מקדח כוס (לא PUSSY..!!...חחח)..של 120MM... אני צריך גומיות לחלון...מה עדיף..??U או H?? מאיפה אני משיג פרספקט...בגודל של 50X50...או משהו כזה...?? איך אני יכול לעקם פרספקט...ליצור משהו מעיין קוביה...שצד אחד שלה פתוח??? תודה רבה ירון כהן...
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך שכל מי שיכול לעזור לי להשיג גישה למקדחה שולחנית (מקדחה קבועה על שולחן) או CNC (אפילו יותר טוב) יודע לי בפרטי או במייל iakovl@gmail.com תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אז ככה. אני מתכנן מוד למארז שלי וברגע שיהיו בידי כל החומרים אני אף אפתח לוג. יש רק בעיה אחת שמרידה אותי ענין הצביעה. אני מתכוון לצבוע את פנים המארז. יש בידי ספרי בצבע המתאים בגוון שאני רוצה והכל שמותאם לצביעה על מתכת. מה שכן אני יודע שמומלץ לצבוע שכבה אחת פרמיר לפני. השאלה שלי היא מדוע? ענין של תוצאה טובהיותר או ענין של היתקלפות הצבע? כי אני קצת קצר בכסף ופרמיר של יעקבי שמצאתי עולה 60 שקלים.. שזה דיי הרבה יחסית לתקציב שלי. (כי ישנם עוד חלקים בתיכנון) אם אין בררה והצבע מתקלף (שזה מאוד מסוכן בתוך המארז) אז אני אקנה. אבל אם הענין הוא רק תוצאה חלקה יותר לדוגמא או משו כזה אני אעדיף לצבוע ללא פרמיר.. בקיצור השאלה היא מדוע צריך שכבת פרמיר?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקוטר 0.3 מ"מ או קטן יותר. תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני דיי בור בנושא אנטנות. שאלה : האם שימוש באנטנה 3dBi המיועדת לתדר 433Mhz תספק גם תוצאה דומה (או קרובה) לתדר 315Mhz ? האנטנה המדוברת : http://www.ebay.com/itm/433Mhz-3dbi-antenna-SMA-Plug-connector-with-Magnetic-base-1-5m-cable-/160910922142?pt=US_Radio_Comm_Antennas&hash=item257709d19e
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, דבר ראשון אני לא שואל בנושא המחשבים הפעם .. אבל זה קשור לנושא המודינג. חבר בא אליי עם רעיון לשים בכד של הנרגילה מנורה שתאיר את המים והעשן שמצתבר בתוך הקנקן של הנרגילה. רציתי לדעת אם דבר כזה הוא אפשרי? ואם כן מה אתם לעשות.. מה לקנות איך לבנות וכו..
-
- 35 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
בגלל שיש לי שני מחשבים בחדר אחד הטמפרטורה בחדר מאוד גבוהה בשעות היום ואני לא יכול להשאיר את המזגן דולק כל היום ( אני כן עושה את זה ) אז הנה מודינג חביב שעשיתי למארז שלי http://img507.imageshack.us/my.php?image=picture160ye7.jpg http://aycu27.webshots.com/image/22546/2000945926671325650_fs.jpg http://aycu22.webshots.com/image/24421/2000938371795776445_fs.jpg
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם, לא קשור ישירות למודינג אבל אני צריך עזרה בבניית אוורור למזנון (מזנון פותח מאחורה בלבד (כי ניסרתי) שיש בו רסיבר , WII ועוד כמה דברים) חשבתי לקנות מאוור של מארז (80-120) + ממיר USB ל SATA שתמיד מגיעים עם ספק כח כזה מ 220 למולקס של הרד-דיסק ואז לחבר אותם ולהתקין במזנון. עשיתי נסיון וזה לא עבד, הסתכלתי ולמאוור (12V) היו שני פינים לא באותם מקומות של הפנים של המולקס מהספק... הרד לא אמור לקבל 12V באותו סידור פינים של מאוורר מארז ? למישהו יש רעיונות אחרים איך אני יכול להכניס מאוורר לתוך מזנון שיש לי בו רק שקעים של 220V ?
-
- 26 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנויות אלק'באיזור פ"ת-ת"א שאפשר לקנות את הרכיבים שאתם מדברים אליהם פה?? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רק תגידו אם היא נכונה 1. מוציאים את כל הכבלים ומוציאים את הספק הקודם 2.מכניסים את החדש ומבריגים אותו 3. מחברים את כבל ה ATX ללוח האם 4. מחברים את כל הMOLEX לכונן קשיח, סי די רום וכו' 5. מחברים את הקטנים לכונן דיסקטים ולמאוררים שצריכים את זה וזהו יש משהו לתקן אותי?
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
-
-
לא יודע עם ככה כותבים..הכוונה לסלוטיים העבה בזה יש לי כמה חוטים חשופים במארז, איזולירבנד יהיה טוב כדי לבודד אותם ?
-
- 5 תגובות
- 944 צפיות
-
-
-
חבר'ה קיבלתי ממשהו מתנה מדחס מזגן מרכב ואני רוצה להכין קירור גז מה אני צריך עוד שיהיה לי ? צינורות נחושת בלוק קירור גז מזגנים רדיאטור מה עוד? ואם משהוא יכול לסרטט לי איך זה אנור להראות בערך ועוד שאלה מה הרעש שמייצר מכרת כזאת גדול קטן??? תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי טיפה על הנושא ולפי מה שהבנתי צריך: 1.לוח נחושת 2.מדפסת לייזר ודפים של תמונות 3.איזה משהו כלורי כחול כזה השאלה שלי היא איכן ניתן להשיג בישראל את הדברים האלה,ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריכים עבור זה.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-