עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ***נערך*** טוב אז אני מפרסם פה קצת תמונות של הפרוייקט מודינג שלי שיכללו בעיקר חיתוך חלון מגניב בגג שבמרכזו יהיה מאוורר 80 מ"מ(עוד לא סויים.. ), קדיחת חור בתחתית הפאנל לשם הצבת מאוורר 80 מ"מ שיכניס אוויר ביותר יעילות (בוצע ), הכנת מערכת שליטה על המאווררים (בוצע), הצבת הכפתורי הדלקה וריסט של המחשב במקום אחר והחלפתם במתגים או בכפתורי מגע כאלו (עדיין בתכנונים אשמח לרעיונות.. :-\), צביעת כל המארז בשחור.. בזה עוד אני מתלבט זה לא כל כך התחום שלי ואני לא יודע כל כך איך להתחיל באיזה צבע לבחור... אופן הביצוע של כל הצביעה והכול בזה אני צריך עזרה... טוב אז ככה.. את החור בקידמת המארז למטה עשיתי ביחד עם חבר שלי סופרגוהן מהפורום (תודה רבה לו אגב הוא עזר לי מאוד מאוד !! ) לפני י…

• 36 תגובות
    • 6.1k צפיות
  2. טוב אז אני הולך להזמין מ http://www.au.store.yahoo.com/davidandkarma/index.html עטיפת כבלים ובעיקרון לכבלים של המולקס וכל זה צריך את ה6mm/11mm לפי מה שהבנתי אז רציתי לדעת כמה מטרים יספיקו למחשב שלי שיש בו דיי הרבה מולקסים בשימוש 4(4 דיסקים 2 מיתוכם קשיחים) עוד פלופי וכמה מאווררים . חשבתי שבערך 5 מטר יספיק אבל אני רוצה דעה שלכם כי אני ארצה שישאר לי קצת ספר(אקסטרא) לעתיד. *הוספתי תמונה שתיראו לא עד כדיי כך מבולגן

• 19 תגובות
    • 3.8k צפיות
  3. ;D [attachment deleted by admin]

• 43 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. Started by yotam.m,

טוב אז השאלה שלי תיהיה קצת לא מובנת אבל אני אנסה לנסח את זה כמו שצריך: רציתי לדעת האם קיימים הבדלים בין MP3 לבין DISK ON KEY הכוונה היא כמובן לא למכשיר אלא לזיכרון שיושב על כל אחד מהמכשירים. האם הוא אותו סוג זיכרון? שתי המודולים של הזיכרון לא דורשים חשמל כדי לשמור מידע זאת אומרת שהם דומים? הכוונה היא בגדול להפוך MP3 לDISK ON KEY ללא סוללה כי כמו שידוע לכם ל MP3 דרושה סוללה. האם יש דרך לגרום למחשב לזהות את הMP3 ללא סוללה? אני יודע שהשאלה קצת מסובכת אבל תודה לכל אלו שינסו.

• 28 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by davokado,

הבעיה שלי היא כזאת: הסוללה הנוכחית שלי נהרסה, והזמנתי סוללה חדשה מebay. עכשיו, הסוללה הנוכחית מולחמת עם 3 חוטים ללוח(אדום, שחור, ולבן), ובסוללה החדשה יש רק שני חוטים(אדום ושחור). מה תפקידו של החוט הלבן? הכרחי לחבר אותו גם?תודה גדולה לעוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by Dalmedigos,

לקחתי את הרעיון ממישהו כאן... ותודה לו.. אז ככה פתחתי את הדיסק הדעתי למצב שנשאר לי המנוע והדיסקים... (שאולי יוחלפו בכנפיים או שאני אעקם אותם בהתאם) השאלה שלי היא מישהו יודע איזה מתח וזרם המנוע צריך? ואם אפשר הסבר על MOLEX (מה כל כבל מעביר) תודה

• 29 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by midnight8,

מצאתי עכבר ישן שלא עובד וחשבתי לשפצר אותו קצת שיהיה יפה סתם בישביל הניסיון אני רוצה לצבוע אותו יפה ולהוסיף לו תאורה של לדים בכמה מקומות וגם להאיר לו את הגלגלת אם יש לכם עוד רעיונות מגניבים אני אשמח לשמוע חשבתי על להוסיף לו מסך אבל אני לא רוצה להשקיע כל כך ויש לי כמה מגבלות אין לי איפה להעביר את החוטים של החשמל של הלדים. חשבתי להצמיד אותם לחוט המקורי ולעטוף את כולם ביחד עם איזה משהו אולי אייסולירבנד אבל זה לא יהיה אסטתי אם יש למישהו רעיונות תזרמו אפילו אם אתם חושבים שהם לא טובים...

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. תודה מראש,אנוכי.

• 7 תגובות
    • 886 צפיות
  9. רק השבוע הגיע אליי הבקר UNO 3 אנדרואינו, הבקר הגיע עם ערכה בסיסית של רכיבים. לאחר מספר ניסיונות ודפיקות על השולחן למה לא מצליח להתקין ושמערכת ההפעלה סוף סוף תתחבר אליו, הצלחתי לעשות זאת. כמו כן מההתלהבות בחנתי בידיים כל חלק ורכיב שהגיעו בערכה וממש לא יכלתי לחכות ולהתחיל לבנות מעגל ראשוני. כמו הרבה המלצות ומדריכים, כולם בחרו על מעגל להדלקת לד כמובן שעשיתי זאת אבל זה לא סיפק אותי, רציתי לעשות משהו יותר מורכב והנה הפרטים למעגל שעשיתי: רציתי לעשות הפעלה של לד באמצאות חיישן אור - PHOTOCELL, שישלוט על 2 לדים ולכל לד יש טווח זיהוי מתחים אחרים ראו שרטוט שעשיתי, במידה ויש לכם שאלות על מעגל זה, אשמח לעזור לכם. http://i1031.photobucket.com/albums/y374/orenfafa/Adruino/Control…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  10. Started by TALKATZ,

איך משמשים במוצר הבא: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=946_1102

• 11 תגובות
    • 901 צפיות
  11. Started by clarnibass,

שלום הנושא הזה לא קשור למחשבים, אבל קשור לאלקטרוניקה אז אולי מישהו יוכל לעזור. אני מתקן כלי נגינה (לדוגמא סקסופון) וצריך מנורה מסויימת לצורך עבודה. אפשר לקנות כאלה אבל הן יקרות, ונראה לי שהרבה יותר זול, וגם מעניין וכיף לבנות לבד. אני צריך שני סוגים - החשובה יותר היא נורת פלורסנט דקה ולא ארוכה מדי (בערך 20 ס"מ זה טוב) כדי שתיכנס לתוך גליל חלול (סקסופון). המטרה היא לבנות נורה שתהיה מחוברת לחשמל רק בקצה אחד, על ידי כבל, ושהקצה השני יהיה חופשי. הנורה צריכה להיות חופשית ולא מחוברת לתושבת המתכת שבדרך כלל מחוברת אל כאלה נורות. המנורה השנייה שאני צריך היא אותו דבר, אבל במקום פלורסנט מאורכת הנורה היא כל נורה קטנה ודקה, שתיתן אור שמיקום יותר מרוכז מאשר הפלורסנט (לדוגמא אולינורה כמו…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Cereal Killer,

שלום חברים, אני מחפש פרובים לאוסילוסקופ שלי (tektronix tds1002), איפה יש פרובים במחירים סבירים? האם אפשר לקנות תחליפיים או שאני חייב להצמד למקוריים? מה הפרמטרים שחשובים לי בבחירת תחליפיים? תודה

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  13. Started by shaman,

שלום, הפכתי מחשב AMD duron למחשב HTPC. הבעיה שמאוורר המעבד שלו מרעיש מאד. כמובן שניקתי את המחשב, אפילו את המאוורר עצמו ניקתי ושימנתי אך כלום לא עזר. לא הצלחתי למצוא בחניות מאוורר חילופי ושקט בגודל 7X7 (ס"מ). מישהו יודע איפה אפשר לקנות מאוורר שקט גודל כזה או לחילופין פתרון קרור ושקט אחר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  14. Started by emordohwe,

שלום חברים, רכשתי את המוצר הזה מאמזון בחצי מהמחיר שלו עכשיו ואז אמרו לי שצריך לקנות בשבילו שנאי מוריד מתח כדי שיתאים למתח 220V שבארץ. https://www.amazon.com/Greenworks-Brushless-Cordless-Batteries-Charger/dp/B09J1WTS7M/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1 הבעיה היא שאין לו מושג איזה הספק צריך להיות השנאי- לפי מה מחשבים. הזמנתי שנאי עד 65watt, אבל באתר שקניתי אמרו לי שאני צריך את הגדול של עד 205watt. לפי מה מחשבים את ההספק?, על פי הסוללות או על פי המטען? בבקשה עזרה. המון תודה.

15. Started by MasterDK,

מי שמכיר את המחשבים הישני ישנים היה להם מארז כזה אם סט של שני כפותרים, מין KEYLOCK, וצג אנלוגי המציג שני מספרים ושני נקודות. עכשיו למזלי מצאתי צג כזה שעובד (אני יודע שהוא עובד 100%). עכשיו הצג כולל 7 פינים ורציתי לשאול איך לחבר אותו למחשב? אני ינסה להדגים התמונות איך נראה הצג: LCD My זה תמונה של הצג מלפנים. התמונה השנייה זה מאוחר שימו לב שהקטע המסומן באדום לא אמור להיתקלד הם לא מחוברים הלבנים מאחור זה מין פינים שאליהם אמור להיתחבר הכבל זה משו כזה לא יודע איך יצא מקווה שתוכלו לעזור לי! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

16. עדכון נוסף בסוף הדיון. אהלן, החלטתי לבצע מודינג למארז שישפר לי את הסירקולציה ובעיקר את השקט, נתחיל? מה התבצע בפרוייקט: 1.הוצאת הסלוטים של הדיסקטים והדיסקים הקשיחים 2.חיתוך הגריל מאחורה ובמקומו להרכיב גריל רגיל 3.הרחבת החורים בפלטה של הלוח אם על מנת להעביר כבלים לאחורי המארז בחופשיות 4.תליית הדיסקים על גומיות לספיגת רעשים(הסיבה העיקרית להתחלת הפרוייקט הרעידות שלהם שיגעו אותי) 5.stleth mod לכונן דיסקים (סתם בונוס) 6.לשייף את הסלוט של הדיסקטים+החורים במגש הלוח שלא יהיו חדים עריכה: 7. הוספת מאוורר לספק והחלפת המאוורר הפנימי. חומרים וכלים: -גומי "מייתר גומי" -גריל -מסור חשמלי -מקדחה -מברג שפיץ -מחק מעיפרון - velcro - ס?קו?ץ', ו?ל?ק?רו?, צ?מ?ד?ן\ דבק דו צדדי …

• 34 תגובות
    • 6.2k צפיות
  17. שלום, לאחרונה עלה אצלי הצורך להחליף מאורר בUPS שבבעלותי. המאורר של הUPS הוא 70mm ובעל הפרטים הבאים : DC 12V 0.35A מצאתי מאורר שקט בקוטר המתאים עם הפרטים הבאים : 12VDC 0.08A האם ישנם איזשהם השלכות על המאורר השקט? האם הוא לא יעבוד בצורה תקינה? ישרף? יקצר? אשמח לתשובה מכם. תודה ויום טוב.

• 10 תגובות
    • 4.5k צפיות
  18. אני רוצה לעשות חלון בגג ואני לא רוצה להוציא את כל הלוח M... :-\ :-\

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by dbzu,

מה אתם אומרים על זה? זה יעבוד? זה מחובר ל usb , שלט רגיל יקלוט את זה? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  20. Started by nimrods,

שלום לכולם קניתי מצלמת סמסונג sid-450 למעגל סגור ואני רוצה לחבר אותו לכרטיס טלויזיה שלי במחשב ואי לא מצלח אני צריך עזרה תודה מראש לכול העוזרים..! (למצלמה יש חיבורים של אנטנה ולשקה לחשמל +12v) תמונות אם יעזור לכם המצלמה: המשדר: עוד תמונות: תודה רבה..!

• 7 תגובות
    • 926 צפיות
  21. Started by arkadur,

שלום! רציתי לדעת אם אפשר להחליף את התאורת רקע של הLCD שמעתי פעם שיש בין המסך לפנל - איזה שקף ירוק, ואם אני אחליף אותו - אז אני אקבל את הצבע שאני רוצה זה נכון? יש עוד דרכים - כגון תקיעת לדים בצדדים?

• 4 תגובות
    • 967 צפיות
  22. Started by ססב,

שלום לכולם! רציתי בבקשה לשאול אם תוכלו לעזור לי מבחינת מציאת סכמת חיבורים וקוד לצילום תמונה (snapshot לדוגמה שיש מובנית בממשק) אם מישהו מכיר. מצאתי רק סכמה אחת בפורום של ארדואינו אבל משום מה הבקר (יש לי מגה) לא מגיב. אשמח מאוד לעזרתכם, זהו עבור פרוייקט להגשה! תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by amitbl,

מדובר על כרטיס מסך GV-NX88T512HP שאני חם עליו אש, עם מאוורר זלמן. הבנתי שיש פאק בתכנון המקורי של הכרטיס, כך שאין לו בקרת מהירות סיבוב למאוורר. המאוורר מסתובב ב100% כל הזמן - מה שהופך אותו למעט רועש (מעט, אחרי הכל, מדובר על מאוורר זלמן). יש חבר'ה שהפחיתו את המתח למאוורר ידנית, ודיווחו על תוצאות טובות מאוד הן מבחינת קירור, והן מבחינת דציבלים: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1242588&page=18 מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה? (אני לא הבנתי ממה שהבחור כתב שם באנגלית) **עריכה** אוקיי לא משנה מצאתי מדריך ממש טוב לעשות בדיוק את זה: http://www.techpowerup.com/articles/other/137

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  24. Started by The Jedi,

שלום אני מחפש שרטוטים לבנית גיטרה ESP LTD SA-2

• 0 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by Asaf.Y,

שלום לכולם ועוד פרוייקט על מארז [אני מחליף מארזים בקצב.. :-X ) הפעם,הפרוייקט ייעשה על מארז של אייבורי..בנתיים היום הייתי באייס,חיפשתי דרמל,כמובן שלא מצאתי..אבל מצאתי ראשי שיוף של דרמל...5 ראשים עלו לי 20 שקלים. כרגע אני מחפש לעשות משהו בנוגע לדלת השנייה,אם יש הצעות כתבו אותן בבקשה. לבנתיים, הפרספקס הוזמן ויגיע היום או מחר,ואום יש לכם הצעות לצורה בשביל הגג (תשתדלו משהו לא מסובך,כי אני עובד עם מספרי פח :-\ ). התחלת הפרוייקט התבצעה בכך שחתכתי את הדלת ב"שבלונה" שכבר היתה עליה..תמונות של מה שנעשה היום..: הערות,הצעות ושאר ירקות נא לכתוב פה. תודה.

• 34 תגובות
    • 4.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.