עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ranran,

היכן ניתן להשיג ספיקר למחשב שמתחבר ל4 פינים בלוח אם? (יש את הקטנים האלה) תודה רבה

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  2. Started by halo,

איך מחברים אותו הרי אין לו רגליים...?יכול להיות שמלחימים את החוטים לשם? והאם יש לו פלוס ומינוס? http://www.huntersystems.co.uk/acatalog/mylarL.jpg

• 7 תגובות
    • 960 צפיות
  3. Started by aviman,

איך אפשר להכין ספק למחשב שיוכל להתחבר לאוטו ? אני מדבר מ220 ל 12 V .

• 2 תגובות
    • 974 צפיות
  4. יש לי ספק כזה שמסרב להדלק הוא פורק מהמחשב המארח הקודם שלו, ניסיתי לחבר לו עומס ולהדליק אותו ללא לוח אם (באמצעות קיצור החוט הירוק לשחור) והוא מסרב להדלק. במבט כללי מאוד לא נראים קבלים נפוחים או נגדים שרופים (לא פירקתי אותו לגמרי מהמארז שלו, יתכן ואם אחפש בפנים אמצא משהו) השאלה מאיפה להתחיל האם יש לו פיוז או משהו?

• 28 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by Mar_Garina,

שלום, יש לי מחשב פנטיום (קראתם טוב. נפלאות הלינוקס ), שיש לו ספק מאוד מרעיש. אני מעוניין להחליף אותו בחדש, אך אבוי - כל הספקים שמוכרים הם ספקי ATX, ובוודאי לא יתאימו ללוח המיושן שם. יש למישהו רעיון כיצד מחברים בכל זאת ספק חדש, או היכן משיגים ספקים ישנים של AT? תודה, - אורן

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  6. Started by וזאנה,

שלום לכולם יש לי בעיה יש לי ספק HP ATX כמו כול ספק שלי 365 W ג'מפרתי את 2 החוטים ירוק ושחור והוא עובד כרגיל אבל כאשר אני מוציא את ה ג'מפר הספק ממשיך לעבוד אני לא יודע מה הסיבה ו הספק משמיע זימזום חלש. בדקתי קבלים הם תקינים ועוד משהו אני לא יודע איך בודקים טרנספורמטור ו סליל עם רב מודד השמח למדריך תודה לעוזרים ?

• 5 תגובות
    • 990 צפיות
  7. ב"ה שלום חברים יקרים השאלה פשוטה ספק אחד נותן 11.5V ואחד נותן 12.5 מי פחות מזיק למחשב :s05: מי עדיף להשאיר במחשב ישן ... ספק אחד במסילה של 12V נותן 4.5A ואחד נותן 11A שווה משהו ? יש למישהו הסבר טוב איך להבין את כל הנתונים שעל הספק ומה אומר בדיוק ה A אמפר ? בנוסף יש לי מכשיר למדידה של מתח איך אני יכול לדעת להשתמש איתו ולבדוק מעגלים ואמפר וכל מה שיש בו ... יש למישה מדריך טוב ? מחכה לתשובה בעיקר לזו שבכותרת אז תודה מראש.

• 35 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by gamer-8,

לאחרונה קניתי מחשב (עוד לא הגיע) AMD athlon 64 3000 939pin gigabyte K8NS 939 Maxtor 120GB SATA Samsung 256*2 400mhz Gigabyte G-force 6600GT 128mb AGP Compucase suer midi tower CI 6A19 יחד עם המארז מגיע ספק של HEC, 300W קניתי את המארז בנפרד, ובחנות שקניתי בה את שאר החלקים אמרו לי שהספק חלש מדיי למחשב הזה.... הספק הזה אמור להספיק לי?

• 6 תגובות
    • 751 צפיות
  9. Started by nir_ofer,

למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות אם הספק הזה של מחשב נייד (כתוב עליו שהמתח שלו הוא 18.5 V) כל הצעה נחמדה תתקבל.. תודה מראש ניר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  10. Started by nimrodim,

היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  11. Started by kkffiirr,

יש לי ספק כוח תחת שם המותג oscar sami hw1000 ספק משתנה עד 1 אמפר היום תוך כדי שהיה מחובר ללא עומס הוא התחיל להוציא עשן. ניתקתי אותו ופירקתי אותו מעבר לשנאי חם גיליתי שם ששתי דיודות יצאו החוצה מההלחמה. מצורפות תמונות מה קרה איתו? האם העשן הגיע בגלל שהדיודות יצאו או שהדיודות יצאו ביחד עם העשן? האם לזרוק את החצוף לפח או שיש לו תקנה?

12. Started by MasterDK,

המוח שלי לא מבשל טוב אז חשבתי עכשיו בארוחת הערב בקשר לחיבור מאוורים לספק עכשיו חשבתי לעצמי "הרי יש איזה שהיא נקודת מקסמיום שהספק נותן איזה מתח מקסימלי שהוא יכול לתת לכל הרכיבים המחוברים עליו. הרי אני לא יכול לחבר אין סוף מאוורים מבלי שהספק ישרף או משו כזה" אז חשבתי איך אני מוצא את המתח המקסימלי שהספק יכול לתת? הרי אין מצב שאני יחבר 10-20 מאוורים בעלי 12V מכולם יעבדו!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Moty_p,

רציתי לדעת מה דעתכם על זה: http://www.cheaper.co.il/Product.asp?ProID=1675 ספק כוח טוב למחשב?? אפילו לא כתוב כמה WAT זה

• 13 תגובות
    • 5.1k צפיות
  14. Started by Ash Binary,

יש לי סוויצ' ישן שנדפק לו הספק כוח הפנימי. בתוך הקופסה יש את הלוח הגדול של הסויצ' עצמו ולוח קטן של הספק כוח. אל הספק כוח כתוב output 12V 1A 5V 2A כשאני מחבר את הסויצ' לספק של מחש הוא עובד. הוא גם עובד כשאני מחבר את החוט של ה 5V בלבד בלי ה 12V אם כך . . . לקחתי ספק כוח ג'נרי של מחשב (מהאלה הממש זולים) שבטבלת מתחים שלו כתוב 5VSB 3A. פירקתי מהמעגל שלו את כל הרכיבים של הספק הגדול והשארתי רק את אלה של ה 5VSB עכשו בצד של המתח גבוה יש רק טרנזיסטור אחד ולא 3 (מצאתי את ה PDF באינטרנט וזה טרנזיסטור NPN רגיל ולא מוספט) אז החלפתי לו לגוף קירור קטן יותר (לוחית אלומיניום בגודל 35X45 ממ) הספק המאולתר הזה עובד ונותן 5V. אבל אחריי כמה דקות עבוה אם הסוויצ' הגוף קירור של הטרנזיסטור חם בטמפ'…

15. Started by DarkRise,

אז ככה ב3 חודשים האחרונים [אפשר להגיד] הספק כוח עושה רעש מוזר של רעידות או משהו כזה מפעם לפעם ובמקרים הכי גרועים המחשב יכול לקרוס למסך כחול.. הספק כוח שלי כתוב במפרט קניתי אותו לפני כמעט שנתיים, מה יכולה להיות הבעיה? האם יתנו לי לממש אחריות או משהו בסגנון? כי אני ממש לא יודע מה לעשות - יש לציין עד היום פשוט "סבלתי" את הרעש ולא לקחתי את זה ברצינות

• 19 תגובות
    • 4.8k צפיות
  16. Started by ModChiP,

אני כבר המון זמן מחפש ספק כוח מעבדתי. אחרי שראיתי מחירים הבנתי שהכי משתלם זה לקנות מעגל הגברת/ הנחתת מתח באיביי ודומיו יש משהו מומלץ? דגשים כלשהם? בעיקרון אני מחפש מעגל בלי מארז אבל עם יש משהו במחיר סביר אז אני אשמח בנוסף אני מחפש קיטים קטנים ונחמדים באלקטרוניקה שכוללים הלחמה ברמה מסוימת. תודה רבה ואשמח לעזרה!

• 58 תגובות
    • 11.1k צפיות
  17. Started by Ash Binary,

קיבלתי ספק כוח של sunshine comma לא תקין החברה היא של ספקים ג'נריים אבל באחד הזה רואים שהוא בנוי בפנים באיכות גבוהה בהרבה מספקים ג'נריים. מבחינתי הספק הזה הוא לא ג'נרי הספק של 600 W היה אם פיוז F8A שרוף. אין בתוך הספק חלקים אחרים שרואים בהם נזק ויזואלי החלפתי ל F5A וחיברתי לחשמל פלאש בשקע ונופל המאמת L16A בארון חשמל. הפיוז בתוך הספק נשאר שלם חיברתי את הספק לחשמל שוב בטור אם מנורה של 100 ואט. המנורה פשוט עובדת קבוע (ללא רעידה של 50 HZ) בעוצמה מלאה כלומר הספק פשוט מקצר. (אם מחברים לחשמל ספק תקין בטור אם מנורה היא נדלקת בשניה הראשונה כשהקבל בכניסה נטען ואז לא נדלקת יותר כשהספק בעומסים נמוכים) איזה רכיב בספק יכול להיות דפוק ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אני בונה פרויקט שכולל רסברי פי, מספר ארדרינו מיני relays וחיישנים. הפרויקט אמור לעבוד גם בהפסקות חשמל ולהיות בנוי בתוך קופסא אחת ללא UPS חיצוני מחובר לשקע רגיל 220V. לפי חישובי אני צריך יצאות של 5V 3A ו12V 1.5A חשבתי לבנות בעצמי את המעגל שמוריד ומישר את המתח כניסה, טוען את המצבר (12v 7AH) שישמש לגיבוי (מספיק לי 1 - 2 דקות גבוי) מצאתי את ההסבר הבא שמראה מעגל דומה (אך כולל 9V שאני לא צריך), אבל הוא מתוכנן לזרם של עד 1A http://www.incpak.com/tech/mini-ups-system-for-routermobile-charger-diy-project/ רציתי לשאול את המומחים עם יספיק לי לשנות אצ הרכיבים הבאים: 1. דיודות הישור (D1&D2) להחליף ברכיב: http://www.taydaelectronics.com/diodes/bridge-rectifier/single-phase-bridge-r…

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by nimrods,

יש לי שאלה ? (יעוץ) נכון שיש את כול הכבלים של הספק כוח?אז אם אני יוצא את כול ההפינים שמתחברים (הפלסטיק) ללוח אם לדיסק קשיח וכול השאר אם אני ישים צינורות כאלו http://www.hashmal-zilit.com/products/product2.htm האם זה היה יפה (מסודר) לדעתכם? תודה מראש..!

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  20. Started by card,

שלום אחרי שאני בונה פרויקט, אם הוא אמור לפעול באופן מתמשך, אז אני משתמש בספק USB, שממיר מ-220v ל-5v. הרבה פעמים אני רוצה שהספק ישב בתוך הקופסא של הפרויקט, ולא על השקע בקיר. כלומר מהשקע בקיר יהיה תקע קטן של 2 פינים, עם כבל שיגיע עד המארז של הפרויקט, ורק שם בפנים יהיה הספק עצמו. עד כאן הכל בסדר, הבעיה שכשרוצים לחבר את הכבל עם ה-220v אל 2 הפינים של הספק, קשה מאד לחבר אותם בצורה טובה, כי מה שיתפוס את החוטים - הפינים של הספק אמורים להכנס לתוך שקע, ולא שיחברו אליהם חוטים. אפשר כמובן ללפף סביב כל פין את החוט, ואז לעטוף עם איזולירבנד, אבל זה לא ממש איכותי כך, וגם לא הכי יציב - אם החוט נמשך בטעות, זה יכול להקרע ואז זה גם לא בטיחותי כבר. זה גורם לי לתהות: האם קיים רכיב או מודול כלש…

21. ספק כח חיצוני של מסך החליט להפסיק לעבוד פתאום. זכור לי שדובר על זה שלא אמור להיות קשה לתקן ספק כח לבד אם יודעים באיזה חלק הבעיה, אבל אין לי מושג איך מתחילים להסתכל על זה. לחילופין, היות שמדובר בספק חיצוני, אולי כדאי פשוט לקנות אחד חדש וזהו, אבל אני לא יודע מה לחפש ואיפה אפשר לקנות. תווית: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-label_zps3d8682e7.jpg מבפנים: http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in1_zps663f5d24.jpg http://i276.photobucket.com/albums/kk23/yonizaf/psu-in2_zps4e468568.jpg

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אורח ברק דהן
    Started by אורח ברק דהן,

.

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  23. Started by lior12,

היי חברים . אני רוצה לעשות מין ספק לניסויים שיש בו 5 V + ו - ו9 V + ו- ו12V +ו- וללד {נראלי צריך 3 V} ואני רוצה לעשות 2 חיבורים של מולקס נקבה עכשיו כמה שאלות : כדאי לעשות את זה מספק של מחשב ? אם כן איך ? ואם לא איך ? ויעזור לי אם תמצאו לי סכמות של מעגלים הממירים את המתחים שכתבתי למעלה. תודה , ליאור

• 27 תגובות
    • 5k צפיות
  24. Started by moshe_S_m,

שלום כולם, אני רוצה להשתמש בספק המחשב שלי בטור ספק לניסויים שלי. כאשר מחברים אותו לחשמל (ללא לוח M) הוא לא מוציא מתח, אם הבנתי את העניון נכון יש לו יציאת איפשור שככל הנראה הוא מקבל אותו דרך הצמה הגדולה שמתחברת ללוח ה-M אשמח אם משהו יוכל לעזור לי ולהאמור לי איך להפעיל אותה תודה מראש משה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. שלום, החלפתי 3 קבלים של 2200uf 10V בספק. שמתי לב בהפעלה שהקבלים הגדולים שורקים וכשבדקתי מתח יציאה קבלתי 13V+ ו5.8V האם זה תקין?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים