אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הנה כבל 2.5 של אוזניות סטריאו של פלאפון עכשיו אני רוצה להכין ממנו מתאם ל-3.5 של אוזניות רגילות עכשיו גיליתי את החוטים ועם זה גיליתי שבכל כבל יש 2 כבלים ולעומת זאת בכבל נקבה של ה3.5 יש רק 2 כבלים ולא 4 אז מה מחברים למה?
-
- 6 תגובות
- 848 צפיות
-
-
ראית ברשת בעבר מן גומיה עבה שתומכת ב HD ובולמת את הזעזועים שהוא מייצר ומרכיבים את ה HD באיזור של הכונני CD בגלל עובי הגומייה . מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג כאלה ? ( אם מבינים למה אני מתכוון , אני יודע שההסבר הוא לא כזה ברור) תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מסך דגם ITM-1602 ואני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר אותו למחשב??? תודה
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
פעם הייתי באיזה מסיבה ביתית והיה שם DJ שהיתה לו קופסה שהוא עשה ששולטת במהירות של 3 אורות (יענו כמו VOLUME שהוא מגביר המעבר בין אור לאור יותר גדול). רציתי לדעת איך בונים דבר/מעגל כזה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה עדיף לי לקחת? זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1404&products_id=5820 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_1614&products_id=4943 ולמה? תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 748 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר בצורה מפורטת מזה לעזאזל מודינג על כל פרטיו אבא שלי מבין אותי
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אני זוכר שראיתי כבר כמה פעמים באינטרנט סוג של מקדח שהוא מעין "מחוגה" שעושה חורים עגולים לפי קוטר משתנה שקובעים לפני. זה ניראה כמו מקדח צלב כזה שיש עליו מין סכינים שניתנים להזזה לקביעת קוטר העיגול שיחתך. אני רוצה קצת מידע על זה (איזה חומרים זה מסוגר לחתוך וכו') ומה שאני הכי צריך, את השם של זה! ומי שיודע אז גם איפה אפשר להשיג ומהו טווח המחירים
-
- 5 תגובות
- 766 צפיות
-
-
יש לי מארז hec 69u6 ולוח אם של gigabyte k8n-sli אין לי מושג איזה מאווררים יש לי - אבל שני ה - 12 ס"מ (קדמי ואחורי) מרעישים לי יותר מדי... אפילו ניתן לשמוע אותם מחוץ לחדר מה ניתן לעשות? דיברתי עם התמיכה בחנות שבה קניתי (קיי אס פי) והם אמרו שאין לי אפשרות לשנות את מהירות המאווררים... הם המליצו לי לנתק מאוורר אחד כי יש לי מעבד 3200 64 ביט וגם ככה הטמפ' נמוכה (פחות מ-30 מעלות) כדאי לנתק? יש אפשרות אולי בכל זאת לשלוט במהירות המאווררים? הבנתי שיש אפשרות לשנות את המתח למאווררים ואז הם יהיו יותר איטיים (הבחור בחנות אמר שדרוש לי מתאם כלשהו) האם זה כדאי? אולי כדאי לקנות מאווררים שקטים יותר? איפה אפשר לקנות - בקי אס פי הוא אמר לי שאין להם... כמה הם יעלו? עריכה:: מה לגבי …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי רשימה של דברים לפרוייקט החדש שלי שמסתכמים לסכום לא קטן וחשבתי לנסות את האופציה של הזמנה מחו"ל כדי לצמצם עלויות. הבעיה שלי היא שאני לא יודע מאיפה להזמין ומאיפה אקבל את המחירים הכי טובים. אשמח לקבל המלצות, תודה.
-
- 5 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום רציתי לקנות את הקומנדור7 שהמליצו לי.. אבל אין אותו בארץ פעם ב 4 חודש מזמינים אותו רק (בעעעעעעעעעעע) אז לא מצאתי פאן באס טוב ששולט מינימום ב 6 ערוצים מישהו מכיר וממליץ לי???? עדיף גם שיהיה עם LCD וכו..... תודהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה זה די דחוף לי :yelclap: :xyxthumbs:
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך אני שם לוח קירור על זכרונות של כרטיס מסך? האם יש צורך במשחה תרמית? איך אני יכול להדביק את הלוח..? תודה...
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
השאלה בכותרת, אשמח לתגובות ואם יש מישהו שקנה בחנות טובה אשמח למחירים ובאיזו חנות מדובר... תודה!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך לבנות מעגל שיגרום למנוע לפעול כדי לפתוח ולסגור מגרה (קטנה יחסית, משהו בגודל של 15*15 ס"מ). עם החלק המכני אני מסתדר, אבל אני לא יודע איך לגרום למנוע לעצור כשהוא סיים לפתוח את המגרה ואיך לגרום לו לעצור כשהוא סיים לסגור אותה. אני צריך שתעזרו לי בבניית המעגל הזה, אני צריך שהמעגל ישלט ע"י מפסק שכשמרימים אותו המגרה תיפתח וכשמורידים היא תיסגר. בנוסף, אני צריך לדעת עד כמה מסובך לעשות שכשהמגעל יקבל 5 וולט ממקור מתח אחד (שתוכנה במחשב תפעיל) הוא יפתח את המגרה וכשהוא יקבל 5 וולט ממקור מתח "אחר" (גם מהתוכנה) הוא יסגור את המגרה.
-
- 80 תגובות
- 8k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, ישבתי שיפרתי ושירטטתי וכעת אני מבקש חוות דעת אחרונה אם לא שכחתי משהו ואם הכל נראה סביר. המעגל מתוכנן ל5V DC ושני רגלי הבקרה משמאל למעלה יקבעו איזו שורה תהבהב. קצב ההבהוב יקבע ע"י הפוטנציומטר המחובר ל MC1455 שהוא תואם CMOS ל 555. Top_Gun, Big Foot, מישהו אחר שבעניינים, תנו איזו מילה. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות פאן באס עם המתחים של הספק.. 5V ו 12V... עד כאן הכל יפה.. אני רוצה לעשות את זה עם מפסקי ON/OFF/ON בנוסף לזה 2 לדים UB על כל מפסק ירוק ל5V ואדום ל 12V איך אני עושה את זה?? שברתי תראש ואני כל הזמן נתקע במשהו חדש.. אשמח לשרטוט מפורט.. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להחליף את הכבלים בלוח שלי epox 8rda+ הם נפוחים ויוצא מהם החומר שיש בהם. זה משפיע על המתחים של המעבד , אני לא מצליח למצוא לוח יד שנייה בעל יכולות ל OC לכן החלטתי להחליף את הקבלים. הייתי באריהב ואין להם קבלים בטמפ' של 105 יש לך משהו כמו 75 אם אני זוכר. איפה יש מקום ששם יש קבלים מחברות טובות, קניתם או שמעתם. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אז ככה יש לי 2 קטודות ואני רוצה לעשות אותם דרך חיבור קבוע של 12V, אז חשבתי על מולקס עם אני מחבר רק את הפלוס מינוס - אדום ושחור ו2 החוטים של קטודה כשלהי אמור לעבוד ? בתודה איתי
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אתם מכירים את זה שיש לכם בבית חדר עם שני מפסקים וכל אחד מהם שולט במנורה באופן עצמאי? כאילו כשאתם סוגרים מפסק אחד האור נכבה ואז אפשר להדליק אותו נגיד במפסק השני ולכבות אותו במפסק הראשון. כל מפסק יכול לכבות ולהדליק את המנורה באופן עצמאי ובלי קשר למפסק השני... ניסיתי לשרטט כזה מעגל שעושה את זה וזה פשוט נראה בלתי אפשרי... מישהו יודע איך נראה מעגל חשמלי כזה?
-
- 16 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
אז ככה קניתי ממסרים , כדי להפעיל את המשאבות של הקירור מים (12V > 220V ) אני לא יודע לאן לחבר כל רגל בממסר (איפה מעגל הבקרה, ואיפה המעגל הראשי? ) אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד לחבר את העסק [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 780 צפיות
-
-
תמונה שווה 1000 מילים ולי יש 4 תמונות אבל לא באיכות טובה אז בטח כל תמונה שווה 900 מילים תגובות... תמונה ראשונה יש משהו שאמרו לי שנקרא פיר של סאב ובתמונה השניה אני חותך את העיגול במקום החור המקורי של המארז ותוצאות [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 945 צפיות
-
-
טוב אז לאחר מעט מחשבה והרבה שיעמום החלטתי להביא מארז ולעשות מוד. ניסיתי לארגן מארז יד שניה ולאחר שלא ממש הלך לי אז קניתי את המארז הזה: COMPUCASE CI-6919 WHITE אז תוך 2 דקות לאחר שהוא הגיע כבר אני והג'קסון (או כל השמות השונים שקוראים למכשיר פה....) התחלנו לחתוך בשימחה את המארז לשם הלבשת פרספקט (בערך..במקרה הזה פלסטיק מעפן-אבל בנתיים) שכבר היה לי ממארז ג'נרי מעפן לפני.... אז כמובן חתכתי באותה צורה הוספתי 2 חורים למאווררים 80 וזאת התוצאה בנתיים.. : לאחר מכן הסתכלתי על המערכת שלי מפורקת וחשבתי לעצמי שאני צריך עוד לצבוע ולחכות שיתייבש אז זה מספיק בנתיים מכיוון שאני לא מוסגל לראות את המחשב כבוי.. אז יאללה צבע. התחלתי באפור מבריק (אין תמונות) ויצא לי מגעיל עם חורים וחל…
-
- 33 תגובות
- 4k צפיות
-
-
40 אוהם 2w יכול להיות שזה עולה 50!!!! שקל באריהב לא קצת יקר?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
במקום כל הזמן לצבוע את המארז ולעשות אותו מגעיל (עם זה לא צבע של רכב או משהו כזה) אפשר לשים טפט על המארז רק הבעיה שצריך טפט מיוחד לא כמו שיש בטמבור טפטים של עץ כי זה לא יראה טוב על מארז מישהו יודע איפה אפשר לקנות טפטים טובים? או איזה טפטים יש שיתאימו למארז?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלוםםםםםםםםםםםםם יש לי מארז של טראנספורמר אז המאוורים שבאים איתו ממש מרעשים לי... אז עשיתי"מוד קטן" הכנתי מפסק ל2 המאווררים שמכניסים אוייר (ה2 של הצד) ועדין מרעיש לי כאילו אני צריך שקט בישביל המוזיקה שאני יוצר חחחח קיצר הרעיון הכי טוב זה פאן באס לא??? עכשיו הינה מהאוורים שיש לי: 1 מקדימה 120MM -די רועש 2 בצד ימין בחלון השקופ אם לידים כחולים 80MM(מאוד רועשים) 1 למעלה 80MM אם לידים כחולים די רועש ועוד אחד 120MM מאחורה לא רועש במיוחד...-http://www.thermaltake.com/dcfans/uvfan/blue/a22697275.htm עכשיו יש לי 5 מאוורים נכון? ואני רוצה להקנות פאן באס של 4 מאווררים.... אז ה2 שמרעישים מאוד אני רוצה לחבר ביחד לאותו בקר זה אפשרי??? עכשיו שאלת השאלות.... איזה פאן …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-