עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. והאם יש הבדל בצריכת חשמל בין אולטרה 5MM וכחול 5MM ?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Gliding,

היי, בניתי פאן באס לשלושה מאווררים. לפי מה שהבנתילגבי מולקס: צהוב=12 וולט, אדום=5 וולט, ושני השחורים ה 0. על זה מתבססת כל המערכת (שתי מהירויות). הבעיה היא שכשאני מחבר את החיבור הראשי שממנו כל המאווררים מקבלים מתח, לא קורה כלום לעומת זאת, כשאני מחבר 12 וולט משנאי חיצוני (פלוס לצהוב, ומינוס לאחד השחורים). הכל תקין. מה הבעיה בעצם?

• 6 תגובות
    • 691 צפיות
  3. אוקי אנשים יש לי בחיתימה את מערכת הלינוקס רואים ? יופי עכשיו אני צריך בשבילה מארז חשבתי אם כבר אז נבנבה משהו שהיה כמה שיותר קטן זול עמיד יפה וכמובן שקט כי זה אמור להיות השרת של הבית שהיה פועל 24 שעות 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה non stop עכשיו יש לי כבר 2 מאוררים של טרמינל טייק שקטים בשביל זה עכשיו לסקיצה הלוח הוא atx רגיל אז עוד לא הבנתי איך כדאי היה לבנות את זה אמממ אני צריך גם אורר טוב בשביל העסק מה אתם חושבים אפשר לעשות ? תנו רעינות דברים שיכולים לעזור אולי פרויקטים שראיתם שפאשר לקחת מהם השראה כול דבר שיכול לעזור יתקבל בברכה ולכול המוכשרים פה שיודעים לצייר סקיצות משהו טוב אם לא אכפת לכם זה גם מאוד יעזור תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. קניתי את הביט הנ"ל ואני לא כ"כ מסתדר איתו בזמן עבודה. הוא כל הזמן משחרר את התפסנית של הדרמל (ותאמינו לי שאני מחזק טוב, שום ביט חוץ ממנו לא פותח אותה) ומצריך עצירה של העבודה שלא נדבר על זה שאני בקושי מצליח להוציא איתו חומר. העבודה שאני מנסה לעשות איתו היא כרסום בנחושת. אשמח לקבל טיפים לעבודה איתו מהמנוסים. תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by Gohan,

שלדוגמא שאני לוחץ אליו הוא יהיה כמו enter או משהו דומה(משהו שאני מגדיר) אני צריך גם את הצד החומרתי וגם את התוכנתי (הסברים או מדריך). תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. נושא ראשון: חשמל 1. מה זה V? מה הפונקציה שלו החשמל? 2. מה זה A? מה הפונקציה שלו בחשמל? 3. למה אומרים שמאמיסים על ספק והוא יכול להישרף? הרי אני לוקח ממנו כמה שהוא נותן ולא יותר או שאני טועה... אפשר הסבר? 4.כל הקטע של החיבור מקביל וטורי לא ממש מובן לי.. למה למשל בחיבור מקביל צריך לכל לד נגד ולמה בטורי צריך רק אחד לכל הטור? עם קבלת התשובות יתווספו עוד שאלות. נושא שני זה פרספקס: 1. איך אני יכול לחתוך פרספקס בעובי 1 ס"מ? 2. איך אני יכול לעקום אותו בלי מפזר חום? 3. האם אני אוכל לבנות מארז שלם רק מפרספקס בעובי 1 ס"מ? גם פה יתווספו עוד שאלות. תודה מראש לכל העונים!

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by aviran_n,

יש לי את ה http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=ALD-V02&other_title=+ALD-V02+Aerogate%20II ורציתי לדעת אם הוא מסוגל להחזיק בכל ערוץ 2 כאלה: http://www.thermaltake.com/2005/dcfans/led/thunderblade120.htm או שזה יסכן אותו..? תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 713 צפיות
  8. Started by taotao,

שוטטתי לי ברשת..(אתם כבר רואים מה השעה)..ונתקלתי במוד "קטלני/מדהים"...וכו..(לדעתי)..למסך...(אומנם זה TFT אבל..).. תהנו... http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/transtft/index_eng

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by גוגומגוג,

שלום אני רוצה להוסיף גלגלים למארז , מה אתם אומרים מומלץ ? משום מה לא ראיתי אף אחד שעשה את זה, יש סיבה מיוחדת לכך? יש לזה חסרונות ? תודה.

10. Started by Mercury,

היה לי מאוורר על הצ'יפסט שנשרף ומת והחלפתי אותו באחד אחר שאני קניתי, אבל לצערי הרב הוא לא מחזיק על הלוח וממשיך ליפול אז עכשיו אני צריך לקנות משחה טרמית ולפי מה שהבנתי צריך לערבב בפנים פוקסי כדי שהמאוורר לא יפול, השאלה היא איך בדיוק עושים את זה ובמה בדיוק משתמשים? מה היחס בין המשחה לדבק? וכו'. מדריך קטן יכול לעזור כאן.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by idan007,

:s05: רציתי לדעת של כמה V הצמה הזאת ולמה בכלל מחברים אותה תודה.

• 7 תגובות
    • 994 צפיות
  12. Started by Asaf.Y,

בוקר טוב, קודם כל,בשעה טובה סידרתי ת'סוללות שהייתי צריך למצלמה אחרי שישראל(sroolik) שיגע אותי..חחח התכנון של המארז זה שהוא יהיה חצי פרספקס-חצי אלומיניום,האלומיניום במארז נצבע לשחור,ועכשיו חסר רק הפרספקס יהיה במקומות הבאים: גג,חזית,והדלתות.עדיין התלבטתי אם לצבוע את הפרספקס לשחור או להשאיר אותו בצבעו הטבעי...מה אתם אומרים? ובנוסף לזה הרחבתי את החור למאוורר מאחורה,היה חור למאוורר של 80 מ"מ,הרחבתי ל-120 מ"מ. תמונות: הצעות?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by ab14,

התחלתי פרוייקט חדש עם מארז הפול טאוור שלי בתמונות יש את החור למאורר שעשיתי מקדימה ואת הגלגלים של המארז ששמתי ואחר כך אני כבר יעדכן [attachment deleted by admin]

• 30 תגובות
    • 3.8k צפיות
  14. Started by aldema,

יש לי מחר מבחן באופטיקה יישומית ואין לי את החומר אז חשבתי אם אתם מכירים איזה אתר שיש בו את החומר הבא: הכל ברמה בסיסית.. -ספרות בינאריות BIT ,בייטים וכל זה.. - סריקה משולבת - PAL ,NTSC ושיטות שידור, הסברים על ה"שורות".. - רזולוצייה,פיקסלים.. כל הנושאים הללו של אופטיקה ברמה הבנה.. זה דחוף

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  15. איפה אני יכול לקנות דרמל באיזור הצפון עד 200 ש"ח ?? :s05:

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by dor-eli,

במדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/caseled/6/ יש את התמונה הזאת עכשיו אני רוצה לבנות משהו בסגנון הזה ורצי לדעת איך בדיוק לשים את הלד שהמקל הגדול מתחבר לחוט האדום או השחור?

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  17. Started by n.L,

יש לי כמה שאלות.. אני הולך לבנות אלמנט תאורה לפי המדריך באתר ורציתי לדעת: האם יש כמה סוגים שונים של לדים UB? האם יש עוצמות שונות ואם כן איזה עוצמה מומלצת להשתמש בשביל להאיר חזק את המארז?(באיזה עוצמת לדים השתמשו במדריך) קיימים לדים UB בצבעים צהוב וכתום?

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  18. Started by O.G.D 2k5,

שלום השאלה בכותרת

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  19. אני מתכנן לבנות בקרוב מחשב לסלון משום שמכשיר הDVD נהרס פתאומית. אני רוצה שהמחשב ישלט ע"י שלט דרך מקלט שיהיה מחובר למחשב. 1. יציאת הIrDA Port אשר מצוייה על הרבה לוחות יכולה לקלוט אותות משלט ולבצע פעולות כמו: Insert/Eject CD , Play , Stop , Volume UP/Down והקלטה מכרטיס טלויזיה למחשב בקובץ AVI ? 2. יש תוכנות שפועלות עם היציאה הזו וניתנים לתכנות ? -> פעולות שיקרו בעת לחיצה על כפתור מסויים שלט הרחוק. 3. אני לא מוצא בחנויות חיבורי IR שאני אחבר לחיבור על הלוח , אז ניתן לבנות אותו בעצמי? אם כן אילו רכיבים אצטרך להשיג , איפה ניתן להשיג ואם אפשר מדריך להכנה עצמית של המקלט. 4. האם אפשר לקשר בין היציאה הזו לתוכנות של כרטיסיי טלויזיה ולבצע את הפעולות על התוכנות האלו? 5. היציאה הזו …

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  20. האם יכול להיות שהחלק העליון של המארז שלי לא מתפרק? קבלו תמונות, הוא מחובר עם ניטים לפי מה זה ניראה לי מה אתם אומרים כדאי לנסות לפרק את הניטים ולהחליף אותם בברגים ? [attachment deleted by admin]

21. Started by dor-eli,

עם אני יחבר את כל זה למחשב אז הלד ידלק? עם לא תגידו לי איך לסדר את זה

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by assafz,

אני מחפש מידע על בניית מארז שיאפשר פיזור חום טוב ויהיה שקט. ראיתי כל מיני מדריכים שלא ברור מהם האם הפיזור חום הוא טוב או שזה רק נראה יפה. אני לא רוצה להתעסק עם קירור מים וכל האופציות האלה, רק לשפר מארז קיים כדי שהמחשב לא ירעיש מדי.

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by O.G.D 2k5,

שלום אני מנסה לעשות מודינג לעכבר אופטי של מיקרוסופט אבל אין מלמטה בורג לפתיחה אז איך אני יכול לפתוח בלי לשבור???

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  24. Started by carmel134,

מישהו יכול להגיד לי איך להדפיס מדבקות למחשב הורדתי קובץ עם מדבקות אבל איך אני מדביק אותם מישוה יכול להסביר (אפשר לקנות?? איפה??)

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by gigabot,

שלום אני רוצה לעשות שהכבל של הפלאפון גם יטעין אותו, אני צריך בשביל זה נגד ודיודה? מה אני צריך? איך אני עושה את זה? תודה

• 6 תגובות
    • 938 צפיות

דיונים חדשים בפורומים