אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אוקי הכותרת מפגרת אבל מייד אני מסביר שלום לכולם! אני מעוניין לבנות מן שורה של לדים שידלקו אחד אחרי השני וכך יצרו אפקט של "תנועה" של אור... איזה רכיב אני צריך כדי לגרום ללד אחד כל פעם להאיר? (צריך גם איזה גורם משהה בין לד ללד) תודה מראש, תום
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
הי, אני מחפש דרך להפעיל (להדליק) את המחשב ע"י שלט IR. חשבתי על מעגל שננעל על כפתור שלט ספציפי (כלומר, קוד IR ספציפי), וברגע שהוא מזהה את הקוד הוא סוגר מעגל. למעגל אני אחבר את כפתור ה-ON. לחלופין, אפשר שכשהוא מזהה את הקוד, הוא ישלח 5V ואני אחבר אותו אל הפין של כפתור ה-POWER על לוח האם. מישהו יודע איך בונים דבר כזה, או למי אפשר לפנות? תודה מוטי
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מקלט איפרא מוכן בחיבור USB של המיקלדת ועכבר האלחוטי שלי שהם לא בשימוש כרגע וגם לא מתוכננים להיות בשימוש אז השאלה שלי היא כזאת..: האם אני יכול להשתמש במקלט הזה במקום לבנות לבד?? כי אין לי גישה לחלקים שצריך ואין לי מאיפה לקנות ואם אפשר אז איך?? ונגיד והצלחתי יהיה אפשר בעתיד להחזיר את המקלט למצב של המקלדת ועכבר?? תודה מראש!!!!!!
-
- 5 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה אני צריך דבר כזה כמו לחצן ההדלקה והכיבוי של המחשב ז"א השנאי תמיד בחשמל ,כשאני לוחץ לחיצה רגעית על הלחצן נדלק הצרכן ברגע שמוציאים מהשקע ומחזירים בחזרה את השקע הצרכן לא נדלק עד הלחיצה על הכפתור נשמע פשוט... גם אני חשבתי ככה בהתחלה ,הסתובבתי קצת בשד' הר ציון בחנויות האלקטרוניקה ולאף אחד שם לא היה מושג מה אני רוצה או איזה רכיב אני צריך ... אז היום ישבתי חשבתי וחיפשתי והגעתי לבסוף למקנה שמה שאני צריך זה "ממסר לאצ' ". אבל הבנתי שיש גם אפשרות ליצור ממסר כזה משני ממסרים רגילים מישהו יודע אולי היכן אני יכול להשיג ממסר לאצ' או איך לקמבן שני ממסרים בשביל לקבל את אותה תוצאה ??? ממתין בציפיה לתשובתכם
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע איפה אני יכול להשיג פיברגלאס זה משהו למודינג אם מישהו ראה פה pimp my ride הוא יודע למה אני מתכוון אהה וגם בונדו אני צריך תודה...
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
יש כאלה שיצחקו יש כאלה שיעזרו :s05: יש לי את הדרמל הזה: ואני לא יודע איך לחבר אליו את הראשי חיתוך/שיוף/הברקה מישהו יכול לנסות לעזור? תודה!
-
- 6 תגובות
- 789 צפיות
-
-
סליחה על הבורות, אבל אין לי מושג איך קוראים לזה ובמיוחד איפה לקנות אחד -.-' האם יש גם מפצל שאפשר לחבר עליו 2 מאווררים(יש לי חיבור מולקס פנוי אחד)? פשוט שמתי לב שאחד המאווררים במארז שלי לא פועל, וכשבדקתי את העניין, הסתבר שהוא לא מחובר(ואין לאן).
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם!! אני רוצה לבנות מן מערכת ניידת כזו שתפעל על בטריות שאני יוכל לחבר לזה את הנגן MP3 שלי ואוכל לקחת את זה איתי לכל מקום. למשל יש לי שני רמקולים אני רוצה לבנות להם מן מגבר כזה שמשתמש בבטריות (1.5V * 4) כדי שיוכלו לשמוע נורמלי, הרי בנגן MP3 שומעים נמוך שמחברים את הרמקולים לבד. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
אני רוצה הלחליף את הרמקול של הלוח אם, מה שמצפצף כשמדליקים את המחשב. אני רוצה במקומות לשים לדים. מישו מוכן לעזור? זתומרת להגיד לי כמה לדים לחבר? מקבילים? טורי? ואיזה נגד? או לפחות מישו מוכן להגיד לי כמה התנגדות יש ללד אדום רגיל?
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני בניתי את המקלט לי המדריך שפורסם האתר וקשחיבקתי למחשב התוכנה לא קלטה שום דבר. אני חיברתי את המקלט לא בעזרת חיבור רגיל אלה הדבקתי את הקבלים למקומם האם זו יכולה להיות הסיבה? אני גם בדקתי שאין מגה בין ההלחמות אז בבקשה תעזרו לי
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
-
-
-
לחבר לפטופ לחשמל של הרכב- הכיצד? האם זה אפשרי בכלל? תצאו מנקודת הנחה שאני לא מבין מהחיים שלי באלקטרוניקה ודברים כאלה (אבל אבא שלי כן ויש לי מלא חברים שכן... אבל אין מצב שהוא יתן להם להתעסק באוטו אלא אם זה ממש ברור איך לעשות). יש מתאמים למצת של הרכב אולי או משהו כזה?
-
- 2 תגובות
- 879 צפיות
-
-
ואיך אם כן ? תודה
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
http://img523.imageshack.us/img523/3838/pict07671oj.jpg http://img523.imageshack.us/img523/4726/pict07656rx.jpg http://img20.imageshack.us/img20/9582/pict07660xk.jpg מערכת גדולה מאוד אוליי נשים בה קתודה הצעות לשיפור יתקבלו בברכה!! וזה החומרים של הבלוק!! http://img122.imageshack.us/img122/8022/pict07708cb.jpg http://img122.imageshack.us/img122/9499/pict07716as.jpg התחלתי כבר ליבנות את הבלוק נשאר לי לרתך צינורות נחושת לחבר בין התעלות בבלוק וזהו...תמונות רק אחרי שאני יסיים!!(נשאר לי חומר לעוד איזה 2 בלוקים אוליי לכרטיס מסך או משהו) האלקטרודות זה 40 אחוז כסף!! משאבה חשבתי על at-104 atman עם למישהו יש רעיון או המלצה אשמח לשמוע אחרי זה אני יעשה ל san diago שלי oc עצבני בעזרת ה…
-
- 24 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מפסקים כמו של מטוס. ראיתי שיש כאלה ב mnpctech אבל שלחתי להם אימייל בקשר להזמה לארץ והם לא ענו לי. אני זוכר שראיתי כאלה באתר אחר אבל אני לא זוכר איפה... אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה מפסקים אני אשמח מאוד! תודה רבה!
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי דונגל BT מי שלא מכיר זה כמו DOK אבל מקשר את הפלאפון למחשב בעזרת טכנולוגית BT קיצר אמרו לי שזה בטווח 80 מטר אבל חרטא :s05: זה מקסימום 10 מטר. אבל אני רוצה שאני אוכל לשלוט מהסלון לחדר. יש מסדרון באמצע,בנוי מגבס שמבודד BT :\ אז רציתי לדעת אם אוכל לבנות מן אנטנות קטנות שיוליכו מהסלון לחדר הנה ציור שתבינו על מה אני מדבר תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
-
-
אני רוצה להכין מטען סוללות לאייפוד.. לפי מה שמעתי זה אמור להעיך בהרבה את זמן ההאזנה.. יש למישו מדריך איך לעשות כזה? אני לא חושב שצריך להיות שם הרבה דברים... ואם כבר המנגנון של מניעת טעינת הית נמצא באייפוד או במטען (מחשב/שקע)?
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לומד כרגע אלקטרוניקה בבית הספר אבל לא מבין את החומר טוב (העיוני והמעשי). את המעשי אפשר ללמוד רק ע"י בניית מעגלים לבד ולהבין מה עשיתי בכלל, לא ממש יוצא לי הרבה במעבדה (גם לעשות וגם להבין). לכן אני מחפש תוכנות שאפשר לבנות בעזרתן מעגלים חשמליים, למדוד כל מיני דברים וכד' - ממש כמו במעבדה. אשמח אם תמליצו לי על משהו, תודה.
-
- 4 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מיזרקה של מים שיהיה לה יציאה למערכת סטריאו כמו חיבור של אוזניות שכאשר אני יחבר אותה למערכת אז המיזרקה תתחיל לעבוד בתדר של הצלילים כאילו שהיא תשמש כמו אורגן אורות רק בלי אורות אלא מיזרקה (שהמים יקפצו לפי הקצב של המוזיקה)....כל מי שיש לו רעיונות סכמות משהו אני יודה לו מאוד...תודה מראש!!
-
- 3 תגובות
- 837 צפיות
-
-
יש לי 8 נורות לד כחולות(שקופות) אני רוצה לחבר אותם לספק כוח של אקסבוקס... אני רוצה לחבר ככה: http://www.lionetwork.net/modules.php?name=Forums&showtopic=397370 כמו במדריך.... עכשיו יש לי שאלה כמה אני צריך לתת לו התנגדות כוללת לכול המעגל?והאם אני צריך ביכלל? או שאני טועה...תקנו אותי ותעזרו לי... תודה
-
- 7 תגובות
- 687 צפיות
-
-
איך אני יכול לשלוט על מהירות המאוררים במארז? יש לי 120 מאחורה וגם ביג טייפון מקדימה יש לי 2 של 80 שכולם עובדים ביחד זה עושה רעש אני רוצה לקנות איזה פוטציומטר לכוון תמאורר ה 120 שמוציא על חצי מהירות בלילה.. וגם אני רוצה להוסיף מתחתיון עוד מאורר 80 בדלת המאז יש לי מקום לשיםץ... מאיפה אפשר להשיג ( אני לא רוצה לבנות) תודה
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
cעשיתי את המדריך שיש פה בפורום ומשכתי הכל לקידמת המחשב כך שאני יוכל לשחק עם זה מהמיטה ואפילו מסוף החדר... מסגרתי את כל החלק עם קרטון ועטפתי אותו באיזולירבנד יצא כזה בית לאינפרא, משהו נחמד... אפשר לעשות אם זה הכל להעביר שירים בוויןאמפ, לשלוט על העכבר LOL, להעביר את הסרט קדימה, לעשות FRIZE, mute.. אחלה דבר.. השתמשתי בשלט של creative, הקטן השחור בשביל ה- CD... אני אהבתי וממליץ לכם לנסות לעשות את זה. אני הלחמתי על לוח PCB (לוח הלחמה עם פסי מתכת), וזה היה ממש מתוסבך בנושא ההלחמה למה כל החורים היו קרובים, אבל לאט לאט וזה יצא בסדר... לפי דעתי תיקנו את החומרים ותעשו, מודינג חמוד+ (בערך 50 ש"ח, תלוי איפה תקנו.., אפילו פחות). עכשיו נעשה פאן באס עם אורות ופוטנציומטר... אם היה לי מצ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי קתודה ורציתי לדעת עם אפשר שהיא תהבהב לפי המוזיקה שאני שם במחשב..לפי באס או משהו... ???
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
אני מדבר על שנאי מתח עם מדדים בערך של 12 V 3 4.5 7 בערך... כמה אמור לעלות אחד כזה? עכשיו עוד שאלה אחרי שאני קונה יש קצה שהוא מגיע איתו אני אמור לחתוך את הקצה לקבל שני חוטים + ו- נכון? ואז נגיד לחבר למטריצה בהספק הרצוי ולראות עם המעגל פועל נכון? ממ יש סיכוי שזה יעשה לי קצר בבית? כי היה לי אחד הוא היה קצת תקול נראה לי ועשה לי הפסקות חשמל... ממ אם ה+ וה- נוגעים ביחד שזה מחובר לשקע יש סיכוי להתחשמל?
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, חברתי מסך LCD ל-parallel port עפ"י המדריך שפורסם פה באתר. יצא מעולה, מדריך מעולה. עלה במוחי רעיון. מכיוון שה-LPT הוא PORT דו כיווני אנו מנצלים למעשה חצי פורט בלבד. אפשר לחבר להדקי ה-INPUT , מקלדת קטנה (3x3 כמו של אזעקה) וליצור פאנל שליטה נוסף למחשב. האם למישהו רעיון איך לממש את הנ"ל ועם איזה תוכנה מוכנה (מבלי לכתוב קוד בשפת C) ניתן לעבוד? תודה מראש על העזרה. אורן
-
- 3 תגובות
- 833 צפיות
-