עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. משהו ניסה לעביר PCB מ HD ל HD כדי לשחזר את הכונן ...בגלל תקלה ב PCB או שצריך לעשות יותר דברים ..?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. היי חבר'ה, מישהו מכיר אפשרות כזו? אני רוצה להוריד נתוני מיקום GPS ולהזין לתוכנה בארדואינו. תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by AA123,

אוקי אני חדש במודינג וכל זה... קראתי מדריכים ובמדריך של התאורה למארז בעזרת לדים כתוב לחבר את מה שעשינו למחבר מולקס או משו כזה... מישו יכול להסביר לי מזה ? [תמונה?] ועוד שאלה... אחרי שאני שם מאוור נטוסף לאן אני מחבר אותו ? תודה מראש לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 754 צפיות
  4. צירפתי תמונה של המעגל והשאלות, יש לי בעייה עם 2 הסעיפים הראשונים אך במיוחד עם הסעיף השני. בסעיף א ביקשו למצוא ביטויים לכא"מ והתנגדות פנימית, האם הכוונה היא למצוא ביטויים ל-Vth ול-Rth ? (כלומר להמיר את המעגל לתבנין?). (מן הסתם מדובר בביטויים עם 2 נעלמים K ו-L) בסעיף ב היותר בעייתי מבחינתי ביקשו לסדר את תאי הסוללה ככה שבסופו של דבר יועבר לעומס הספק מירבי. האמת אני לא בטוח מה הכוונה הספק מירבי ואין לי מושג איך פותרים דבר כזה. אפשר עזרה?

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. שלום....רציתי לדעת אם הספק שלי(300W) מסוגל לסחוב פאן באס עם עוד 4 מאווררים? תודה לעונים 8) נ.ב........ אין לי מושג איזה חברה ואיזה דגם....

• 24 תגובות
    • 4k צפיות
  6. שלום לכולם, זה זמן רב שאני מעוניין לשלוט בדוד החשמלי שלי דרך הטלפון. בין אם זה מחוץ או מתוך הבית. יש לי ידע בחשמל, וכן ידע תיכנותי במגוון שפות, אז אני חושב שיש לי נקודת התחלה טובה. מה שכן, לא התנסיתי עם הארדואינו אף פעם. אך נראה לי שהאופציה הטובה ביותר היא דרך פרויקט שאני רוצה לעשות ולא סתם משהו שאני אעקוב אחריו באינטרנט. אני מתאר לעצמי שהדוד הוא של 2.5קילווואט (זה הסטנדרט, לא?) ואני פשוט רוצה לשים במקום המתג שיש לי כיום, יחידה שתתחבר לוויפי מצד אחד, ותמוקם במקום המתג של הדוד ותדע להדליק ולכבות אותו. כמובן שיש לי גישה מלאה לאיביי וכד'. אילו חלקים אני צריך לצורך פרויקט כזה? יש לי אפשרות גם לחיבור אתרנט, אך לדעתי פתרון זה מסורבל יותר ופחות נוח.. אשמח להכוונה לאיזה לו…

• 70 תגובות
    • 33.2k צפיות
  7. Started by JediMaster,

שלום לכולם שוב! לאחר שביררתי את מה שרציתי וכבר באתי עם "ידע מוכן" אני פשוט פותח פה מחדש שאלות ישירות, כי מה שכתבתי בדיון שלי לא הגיבו לי וכנראה גם לא יגיבו (וחיכיתי בערך יום). אז קודם כל בפני המנהלים אני מבקש התנצלות שפתחתי עוד דיון, פשוט את המודינג הראשון שלי אני רוצה לעשות "על בטוח". 1) מהו החומר הזה שגורם לדברים לזהור בUV? איפה ניתן אולי להשיג באיזור ירושלים? (אפשר פשוט לשים אבקת כביסה לא =P)? זה בא בצורת ספריי או מה? בקיצור - אני רוצה מידע על החומר הזה כי אני חושב לעשות בראש ובראשונה - עיגול כבלים ואותם לצבוע בחומר. 2) איזה מנורה בדיוק צריך בשביל הUV? פשוט LED של UV שמחובר לבטריה? או שצריך ממש מנורה גדולה? כמה הLED עולה? 3) הייתי רוצה לעשות חלון במארז אבל אני לא רוצה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by HFDO5,

אני יודע שהעלו את הנושא הזה פה מלא פעמים וכל פעם אמרו שצריך בקר מיוחד אבל נראה לי שבמסך הזה יש לי את הבקר שלו מובנה למסך.. ולא מתחבר לכרטיס מסך במחשב הנייד זה היה מחשב נייד 386 IBM המסך הוא איזה 10" שחור לבן יש לי מדבקות עם פרטים עליו: LRS1751-R1AE LS0350LG ZD-03-0235 זה היה מסך של מחשב IBM PERSONAL SYSTEM/2 L40 SX אם תרצו אני אוכל להעלות תמונות שלו והכל אבל זה ייקרה רק עוד שבועיים (סוגר שבת) למישהו יש מושג אם אפשר לעשות עם המסך משהו? מוד לחיבור למחשב.. משהו מעניין?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by OnlyOne,

שלום לכולם הוצאתי קורקינט חשמלי אתמול או שלשום לא נגעו בו בסביבות השנתיים ולפי הבדיקה שלי המנוע-המוח(כלומר הלוח הראשי) פועלים ברגע שהקורקינט מחובר לחשמל המנוע נע והמצבר מת(שתיים בעצם) בכל מקרה יש לי מנוע של 24V 2200 RPM כלומר 12 ק''מש ושתי מצברים מתים שכל אחד: דגם: DJW24-3.5?(24v3.5AH) free sealed acid battrystand by use: 27.0-27.6 V cycle use 28.8-30.0 V initial current:less than 1.05a מישהו יודע כמה עולה שתיים כאלה ואיפה? פשוט אני מעוניין לתקן ולתת לאחותי הקטנה או האם מישהו מעוניין במנוע?

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  10. האם יש הבדל גדול בין הביצועים של הדרמל המקורי לבין וולף?

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  11. אני צריך לדעת כמה לדים אני צריך חשוב שהם יתנו אור חזק הם אמורים להחליף מנורת פלורסנט של 18W/765 (שהיא באורך של רנאור טיפוסי) אני רוצה לדעת כמה לדים אני צריך וגם לוח הלחמות בגודלל שאני צריך שאני יוכל לקנות ולהכין את הגוף תאורה כמובן שהם יופעלו על ידי שנאי של 12V בערך עריכה: ראיתי את הלדים האלה אני לא כ"כ מבין את היחידה של עוצמת האור שלהם אבל השאלה אם 100 כאלה יספיקו לי? http://cgi.ebay.com/100-PCS-LOT-White-Light-Emitting-Diode-5mm-Round-LED-/270695322428?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f06b2d33c או אלה שהם נראות לי יותר חזקות וגם מגיעות עם נגדים: http://cgi.ebay.com/100-pcs-X-5mm-White-LED-superbright-Free-Resistor-/120673574154?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c18…

• 15 תגובות
    • 3.9k צפיות
  12. Started by Blinker,

אז ככה יש לי ספק מגה ג'נרי של 500W לאחרונה המערכת שלי לא היתה ממש יציבה אז החלטתי לבדוק למה גיליתי שהספק שלי רותח והמאוררים שיש בקושי דוחפים אויר לאחר שפתחתי אותו גיליתי שעשו להם בכלל מוד ל 7V כאשר הם גם ככה בקושי זזים החלטתי לדחוף לתוכו מאוורר 120 ולשנות קצת דברים חעחעחעחעחחעחעחח סתמתי את החורים שיוצאים אל תוך המארז בעזרת חתיכת פרספקס קטנה בצורה הזאת הוא גם לוקח אויר מהמארז ומזרים אותו דרך צלעות הקירור החוצה לאחר מוד קצר המתחים של הספק ניהיו יותר יציבים ויותר מדויקים והטמפ של תוך המארז ירדה ב3-4 מעלות

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by lion03,

כמה מתח יכול לסבול לד?

• 10 תגובות
    • 4.4k צפיות
  14. שלום שני הלוחות הבאים, באים עם מעבד ARM Cortex-M3. http://www.goodluckbuy.com/stm32f103rbt6-development-board--2-8-lcd-touch-panel-.html http://www.goodluckbuy.com/stm32f103vet6-arm-cortex-m3-development-board-2-4-tft-lcd.html הם זולים מאד, וכוללים אפילו מסך... השאלה: באיזה שפת תכנות משתמשים כדי לתכנת אותם?

• 46 תגובות
    • 6.7k צפיות
  15. לילה טוב לכולם, אני חייב את התוכנה הנ"ל orcal (יש מצב שאני טועה בשם)קשה לי להשיג אותה וזה ממש דחוף אז מי שמכיר שיעזור בבקשה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by MATTAN,

מה קורה אחים שלי ;D?? טוב תקשיבו אני רוצה לבנות מחשב כף יד כמו ה-Palm המפורסם רציתי לדעת מה אני צריך בכדי לבנות משהו דומה ל-Palm ואני לא צריך מסך נגיעה מספיק מסך רגילה ושלא יעלה יותר מ-2000 שח ואם תוכלו להגיד לי איפה אפשר להשיג את החלקים האלה?? נ"ב:אני יודע שעדיף לקנות אחד מחנות אבל האתגר הוא לבנות אותו לבד

• 22 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. אחרי הרבה שנים שלא היתי פעיל בפורום החלטתי לנער את הכורי עכביש מהדרמל ולחזור עם פרוייקט קטן. כבר המון זמן אני חולם על מכונת CNC בבניה עצמית אבל מה שעצר אותי עד היום זה המכאניקה של מכונה כזאת שזה כולל מסילות ליניאריות בורג כדורי, אני יודע שישנם אלטרנאטיבות לכל אלה בצורת מוט הברגה שמחליף את הבורג הכדורי ומיסבים על פרופיל אלומיניום שמחליפים את המסילות הליניאריות וכ"ו. אבל הביצוע של האלטרנאטיבות האלה צריך להיות מדוייק כדי להשיג תוצאות טובות. בחפירות באינטרנט נתקלתי בפרוייקטים של מדפסות תלת מימד, בעיקר פרוייקט ה RepRap שתופס תאוצה. מכיוון שהמכאניקה של מדפסת תלת מימד ומכונת CNC מאוד דומה החלטתי להתנסות בבניה קודם של מדפסת תלת מימד לפני שאני עובר לדבר האמיתי. כרגע אני נמצא בתהלי…

• 64 תגובות
    • 68.4k צפיות
  18. Started by מישה,

קראתי כאן בפורום שניתן לקנות דרמל ב100-200 ש"ח מקומות שכדאי לחפש בהם - הום סנטר וACE הייתי בשבת ( שעברה האמת ) בACE והדרמל היחידי שיש בכל החנות עולה 500 ש"ח - עם הרבה חלקים ועוד כל מיני שטויות מה אתם אומרים ? עוד לא הצלחתי להגיע להום סנטר, נראה לכם ששם אני יכול למצוא משהו יותר הגיוני ?

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by guy124,

רציתי לדעת אם יש לכם מדריכים לבניית מארז קובייה (מרובע) ??? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  20. Started by coolspot,

רציתי לדעת אם מישהו ניסה לעשות את זה ,אם כן מה היו התוצאות? תודה . ;D

• 7 תגובות
    • 954 צפיות
  21. Started by kibub,

היי יש לי מארז ANTEC P-180 ואני רוצה להוסיף לו את כל המאוררים. אני יודע שהאחורי הוא להוציא, שני הקידמיים להכניס , אבל מה לגביי העליון מכניס או מוציא? יש לי גם ספק ENERMAX שיש בו מאורר 120 שמוציא במארז הוא יושב למטה לאיזה כיוון הוא צריך להוציא לריצפה או לכיוון מעלה על החוצץ? איך עדיף לסדר את המארז ההרדיסקים למטה יחד אם הספק ואז למעלה יהיה יותר פתוח להכניס אוויר?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  22. טוב קיבלתי רגילה נחמדה ככה מצהל ושיעמם לי רצח.. והתקמצנתי להזמין DOCK מDX אז אמרתי יאללה נבנה אחד.. טוב לקחתי קרש עץ שנשאר לי מהדק שבניתי במרפסת..אז חתכתי חתיכה והתחלתי לחצוב בה.. בואו נגיד שלעבור עם מברגה ודרמל עם ראשי שיוף לפלסטיק זה לא חכם כשעובדים עם עץ.. אז הרמה לא מי יודע מה גבוהה... אבל אני אתמודד :] תמונות מהפרויקט נכון לעכשיו: זה הקרש עם סימון וחור אמצע: החור ליציאת כבל הUSB: פינת העבודה: ראשי הדרמל השבורים אחרי שנשרפו היתפרקו באמצע העבודה ועוד תקלות מצערות: אחרי ההיתעללות הקשה בחתיכת העץ האומללה הייתי צריך להזכיר לעצמי למה אני עושה את זה בכלל: אחרי שכבת צבע בסיס (עשיתי 3 העץ ברוך השם סופג המון!) אחרי שלוש שכבות צבע שחור מבריק: (לצערי ב…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by 114508534,

אהלן יש לי כרטיס שהגיע אלי דפוק, חיברתי אותו למחשב ושהוא עולה יש מלא ארטיפקטים על גבי המסך, כנראה משהו שרוף שם עוד דפוק , איפה כדאי להתחיל לחפש, ומה בד"כ מנסיון גורם לזה שיש המון ארטיפקטים. תודה רבה

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by Moty_p,

מישהוא יודע איך אפשר להכין גוף חימום כזה שאתה נותן לו 12 או 5V והוא לא מקצר ולא נסרף?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by galalos10,

שלום US $56.92 17% OFF|Steady Gophert CPS 3010II 300W Digital DC Power Supply CPS 3010 Adjustable 0 30V 5V 12V 15V 24V 0 10A Lockable 110V/220V|Switching Power Supply| - AliExpress https://banggood.app.link/oeTLWHgClbb מה דעתכם על המוצרים האלו. תודה

• 0 תגובות
    • 820 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.