עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by papush,

עבדתי עם הדרמל היום... קיצר באמצע העבודה הוא עשה רעש של כאילו קצר בתוכו אז מהר כיביתי אותו... אבל הוא פשוט אל חזר לעבוד מישהו נתקל בתופעה?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  2. יש לי כמה שאלות, אני לא בטוח שכולם קשורות לפה... 1. איפה הכי זול לקנות את הנורות הזוהרות האלה (ניאון קוראים להם??) , באינטרנט או בחנויות? אם באינטרנט אז באיזה אתר? ואם בחנויות אז באייזו רשת חנויות?? 2. הטמפרטורה במחשב גבוהה, אני חייב לקנות מאוור? איפה אפשר למצוא משהו זול וטוב יחסית למחיר? 3. נכון יש במחשה את החוטים שמעבירים חשמל? הצבעוניים האלה שבקצה שלהם יש חיבורים לבנים? אלו שמתחברים לספק כוח.. (אין לי מושג איך קוראים להם), בקיצור, לא נשארו לי עוד כאלו פנויים, ואם אני אקנה חלק חדש לא יהיה לי לאן לחבר אותו, מה אפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  3. החלטתי לעשות וולט מוד ל 9700 שקשיש שלי, קראתי כמה מדריכים והחלטתי לנסות. במדריך רשום שצריך להוריד את הלוחית אלומיניום שיושת על הבקרי מתח. אז לקחתי להב של סכין יפני וניסית להכניס אותה בין הלוחית לבקרי מתח כדי לפתוח את ההדבקה. לא ידעתי כמה בקרי מתח יש שם ואחרי שהפרדתי שלושה מהם הלוחית לא יצא אז כופפתי אותה טיפה פתאום הלוחית יצאף אך שמתי לב שהיה עליה ג'וק קטן . חשבתי לא בעיה, נלחים אותו חזרה. אבל אז ראיתי שכל הרגליים שלו נשארו על הלוח. אז לקחתי גידים של חוט חשמל והתחלתי להלחים. למזלי הכל עובד עכשיו אבל נגיעה קטנה במקום הזה והכל יתלש. אז על תנסו דברים לפני שאתם בטוחים ב100000% מה אתם עושים. [attachment deleted by admin]

4. אפשר עזרה ? יש לי איזה 50 לדים ורציתי להשתמש בחלק מהם כדי להאיר את המארז.. הלדים הם לא אולטרה ברייט הם בצבע אדום רגילים.. http://wuarchive.wustl.edu/pub/aminet/pix/misc/warp-led.jpg

• 2 תגובות
    • 839 צפיות
  5. Started by arkadur,

מודינג זה עולם שלם, לא רק במחשבים.. חלק מהמודינג שאני עושה, הוא על מחשבים החלטתי להציג בפניכם, מודינג קצת שונה ומעניין ה"פרוייקט" מבוצע על האופנוע של חבר שלי - דרבי סנדה (מבין אופנועי ה50 סמ"ק של בני ה16 למיניהם) התחלנו בזה, ששמנו זוג קטודות כחולות, מתחת לכנף האחורית של האופנוע אתם תראו בתמונות פשוט זוג קטודות, אך, עדיין לא סיימתי את העסק, אני שם נייר אלומיניום \ פרספקס בגימור מראה, כדי להעצים את האור, מכיוון שחלק לא קטן ממנו נבלע באחורי הכנף (רגע שחור- בולע אור) כדי להגן על הקטודות מפני נזקי מים\אבנים שעפים בדרך, עדיין לא החלטתי מה לעשות, א. להשחיל את הקטודות בתוך צינור פלסטי שקוף (כמו של קירור מים לדוג' ב. "לסגור" את הקטודות מלמטה בעזרת פלטת פרספקס, שתגן על הקט…

• 22 תגובות
    • 4.7k צפיות
  6. Started by se7en,

שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אז ככה נכון שבכל מחשב יש שתי מנורות אחת אדומה ואחד ירוקה שהאדומה מעבבת מתי שהמחשה חושב והירוקה מתי שמפעילים ועושים ריסט נכון עכשיו אצלי הם לא עבדו מאז שקניתי את המחשב ועכשו ניכנסתי קצט לתחום של המחשבים יותר אז אני יותר שם לב לזה ביגלל שאני תמיד פותח את הקונן ואני רואה את הכבלים שמובילים לזה וזה לא עובד אני מסה לשחק אם הפינים איך זה לא ניקרא ומתחיל להחליף לשחורים האלה שניכנסים שלם מקמות וזה עדין לא עובד עכשיו עוזזתי א הכבל שמדליקים מימנו ואז ניסתי להדליק וזה לא נידלק היחלפתי לו מקם וזה עדין לא עובד היחזרתי אותו למקם שבו הוא היה וזה עבד אז זה אומר לי שכל אחד צריך להיותת במקום שלו עכשיו או שזה לא במקום שלהם מהתחלה או שהמנורות סרופות מהתחלה עכשיו אני רוצה עזרה והסבר לשתי המנו…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by yilya,

פירקתי מסך LCD ממשב נייד של IBM מספר היצרן של המסך הוא: LM-CK53-22NEZ השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אותו למחשב... כל מה שאני צריך זה את השרטוט של הקונקטור או מדריך... למי שיש מידע על כך בבקשה תגיבו תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. הכל התחיל כשקפץ החשמל בבית ונשרף לי המפצל שקעים, החלטתי להוציא את הכפתור האדום ולחברו למארז כך שדרכו אוכל להפעיל ולכבות את המאוורר שנמצא במחשב ומחובר דרך החשמל. חשוב לציין שזאת רק התחלת הפרוייקט ואין לי עדיין כיוון להמשך. בתמונה המצורפת אפשר לראות את הפלסטיק של הכוננים. אין לי מכשיר חיתוך מיוחד, לכן נאלצתי לקדוח חור בפלסטיק ואח"כ לשייף עם כלי עגול (ולא נוח) שכמובן לא מותאם לעבודה שכזאת. בכל מקרה, החיתוך יצא טוב והכפתור יושב ישר. [attachment deleted by admin]

• 27 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by RX7,

1. http://img147.imageshack.us/img147/708/0146sg1.jpg 2. http://img147.imageshack.us/img147/8618/0159lo.jpg 3. http://img355.imageshack.us/img355/9839/0169ss.jpg 4. http://img355.imageshack.us/img355/9539/0170wq.jpg אישית אהבתי 8)

11. אני מחפש פרספקס כתום/ירוק (מגיב לUV) כדי שאני יוכל להתחיל את הפרויקט שלי הבעיה שאין לי מושג מאיפה לקנות, חיפשתי בפ"ת ולא מצאתי כלום מישהו מכיר אולי חנות באזור המרכז? (עדיף פ"ת, ת"א, בני ברק או ר"ג)

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Aviko,

מאיפה לקנות חדש? איך להתקין,,? תודה לעוזרים?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אז ככה, מפרקים את הספק, המודם (כבלים), קצת אלקטרוניקה, וונטה של שרת וזה הכל. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by אנימשוגע,

בעקבות המלצה מחבר מצאתי את האתר המושלם הזה!!! ונחשפתי לתחום המודינג זהו פרויקט המודינג הראשון שלי ולאט לאט אני מאמין שאני אשתפר נתחיל: מפרט המחשב: מעבד:Intel Celeron D 335, 2800 MHz לוח:Gigabyte GA-8IPE775-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) כ.מסך:RADEON 9550 (128 MB 2 כונני הרד דיסק:80+20GB צורב dvd של lg צורב של lg כ.טלויזיה הפרויקט שלי החל כמשהו לא מתוכנן ואז בא לי הרעיון אני חולה על הפועל ת"א(זה קצת מובן לאור השם של הפרויקט),להלן הדברים שאני מעונין לבצע במארז: סידור כבלים:בוצע הוספת 3 מאווררים 8 מ"מ ועוד מאוורר 12 מ"מ:בוצע צביעת המארז בצבעים אדום+שחור:בוצע עשיית חלון בדלת השמאלית:בשלבי תיכנון עשיית חריטה בדלת הימנית:בשלבי תיכנון בניית פ…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. השאלה בכותרת. כאילו מקדח של עץ, של מתכת או מה?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. מחפש אתר (או גם אולי ספר) טוב ללימוד יסודות התקני מוליכים למחצה. זה כולל בין היתר אילוחים, זרמי דיפוזיה וסחיפה, נושאי רוב/מיעוט, איזורי מחסור, טרנזיסטורים BJT/JFET/MOSFET ושאר ירקות. יש המלצות ? אני לומד כרגע קורס כזה באוניברסיטה והמרצה לא מסביר כלל.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Wolf-Net,

שלום לכולם, אני מחפש מדריכים איך לבנות תאורה למקלדת ..... מקווה שתוכלו לעזור לי תודה רבה....

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  18. Started by Alex Kidd,

תקשיבו אני קורא פה על אנשים עם 6 מאווררים 8 מאווררים לאן לעזאזל הם מחברים אותם? אני חייב לדעת אולי אני אחבר גם איזה 8 מאווררים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by yotam.m,

רציתי לשאול שאלה קטנה בקשר לשלט אלחוטי והכוונה היא לשלט ששולט על מכונית או מכונית על שלט בעברית השאלה שלי היא כזאת כאשר אנחנו לוחצים על ה L וה R כלומר הימינה שמאלה והמכונית פונה לפי דרישתנו מה בתוך הרכב הקטן עושה את זה? כלומר איזה רכיב יודע לקבל פקודות מהשלט ולהסתוב ימינה שמאלה? האם זה מעגל מסובך? כלומר רכיב יקר? יש אפשרות לבנות אותו? והאם אלו גלי רדיו? מצטער אם השאלות לא מובנות כל כך אבל אני מאמין שאפשרי לענות עליהם.

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  20. שלום לכולם. אז ככה: אני הולך לרכוש מחשב חדש. המחשב יוצב בסלון, ואני עובד בחדר. כל הכבלים כמו USB, DVI וכו' עוברים דרך חור בקיר (מרחק של כ-3 מטרים). מה אני מעוניין להשיג? 1. חיווי על הטמפרטורות של המחשב ועל המאווררים על צג חיצוני שנמצא אצלי בחדר. ממש כמו הבקרים והצגים שנכנסים לסלוט 5.25, אבל להבדיל - משהו שאפשר להציב מחוץ למחשב במרחק כמה מטרים. 2. חיקוי הפאנל הקדמי של המחשב אצלי בחדר - קרי: לחצני Power, Reset, נורות Power, HD. האם יש פיתרון כזה מוכן, או שעלי לבנות בעצמי? רעיונות?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. אני צריך עזרה בכללי דה מורגן במרבבים לבטא פונציה במינימום ליטרלים שזה אני לא יודע מזה הנה לדוגמא יש לי את התרגיל הזה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  22. Started by fuck off,

יש לי מאוורר של TT שעושה רעש של טיל שממריא ליד החלון. אני רוצה לשים לו פוטנציומטר אבל אני לא יודע כמה צריכה להיות ההתנגדות שלו ובשביל זה אני פה כדי לשאול. המאוורר על 12V ו0.5 אמפר. כמה אני צריך שיהיה הפוטנציומטר? ואני צריך שגם יהיה מצה שבו הוא בכלל יתכבה. שיפתח המעגל או שההתנגדות תהיה הרבה יותר גדולה. חישבתי לפי R=V/I וקיבלתי 24. זה OHM ולא KOHM נכון? כי זה ניראה לי ממש ממש קצת..

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by fuck off,

אתמול הייתי אצל שכן שלי והוא הביא לי חצי מהמחסן שלו. בין כל הדברים שקיבלתי היה חצי בקבוק של משחה טרמיט כמה מאווררים ועוד מלא דברים אחרים וגם ספריי צבע. עכשיו אני רוצה לצבוע ת' מארז ואני רוצה לשאול אם זה מספיק שאני אשייף את המארז ואצבע שכבה אח ואז אני אשייף שוב ואצבע שניה ואז אותו דבר עם לקה? או שני צריך שכבה של מעבר בין בצבע למארז המשוייף?

• 6 תגובות
    • 720 צפיות
  24. Started by barartzi,

מישהו יכול להשיג לי תמונה של המארז מהדגם הבא a-top cs-608bk תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  25. אני מתכנן לקנות מארז וכמה מוצרי מודניג ורציתי לשאול מה דעכתם על המוצרים 1-http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_1176&products_id=6656 בחבילה זה הולך זכר ונקבה? ואם זה מספיק חבילה 1? 2-http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_1102&products_id=6119 האם ערכה אחת מספיקה? 3-http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_1357&products_id=8019 4-http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1174&products_id=6652 5-המארז שהביקורת שלו פורסמה באתר http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_1571&products_id=9467 מה דעתכם? יש אולי מוצרים ששווה להוסיף או להוריד?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.