עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by רונה,

מעוניינת ללמד ילדים בגן על מעגל חשמלי ולצורך כך להכין מספר דגמים. האם יש למישהו רעיון להכנה של דגם נחמד וזול, על מנת שאוכל להכין מה שיותר כאלו..? תודה

• 7 תגובות
    • 9k צפיות
  2. Started by Urban,

שלום. חלק מהפרוייקט שאני מתכננן מצריך מעגל טעינה של סוללה Li-Ion 3.7V 950mAh קראתי המון על הנושא, ואני מבין בעיקרון איך מעגל טעינה עובד ואיך להטעין את הסוללה כאשר יש מתח DC כניסה קבוע. האם מישהו יכול להציע לי פתרון כאשר מתח הכניסה שלי אינו קבוע? (קופץ בין 0V ל 4.2V) בנוסף המתח נופל על הכניסה למשך פרקי זמן לא מוגדרים (לדוגמא: מתח קופץ בין 0 ל4.2 במשך 5 שניות ואז מפסיק) חשבתי לבנות מעגל טעינה דומה למה שמוצג באתר הזה: http://shdesigns.org/lionchg.html או להשתמש בMAX1551

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by Holy,

אני מחייט המון כבלים ויוצא פעם ב שהכבל דפוק (או שהחוטים בפנים לא מעבירים זרם או שפשוט סדר החוטים שגוי) ולוקח שעה לעלות על זה, אז החלטתי לבנות מעגל לבדוק תקינות של כבלים ישירים ומצלבים הרעיון פה הוא שיש בורר אחד (ל-2 מעגלים) עם 4 מצבים בכל אחד מהצדדים, כאשר בוחרים בשני הצדדים מצב 1 הלד ידלק אם הזוג הירוק מחויט כמו שצריך וכו... זה מה שאני חשבתי בצד אחד יש כזה מעגל ובצד השני אותו דבר רק בלי בטריה ועם דיודה (לד) הפוכה. יש איזה רעיונות לשיפור?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. מעוניין לבנות מעל לדים כזה שיופעל רק אם יש רעש בחדר או מוזיקה כמו כן אני רוצה שיפעל באמצעות מיקרופון יש רעיונות?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by MokoLoko,

תיכננתי את המעגל וסרטטתי אותו...רציתי לשאול אותכם לעצות אחרונות לפני שהחלקים מגיעים. אני מצרף תמונה של איך אני מתכוון לבנות את המעגל. אם משהו נראה לכם לא בסדר, או שיש איזה שהיא טעות שאני צריך לתקן,בבקשה תגידו לי. תודה (: [attachment deleted by admin]

• 62 תגובות
    • 7.2k צפיות
  6. Started by ElemenTal,

חברתי 4 לדים של 3V בטור לחיבור מולקס, חברתי למחשב וכלום... (אחרי זה ניסיתי לחבר לד בודד - הוא עבד אבל נשרף במקום P: ) עזרה ?..

• 14 תגובות
    • 5.5k צפיות
  7. Started by PhoenixBoy,

אני מחפש מעגל שכל פעם שאני ימחא כף האור בחדרי ידלק ובמחיאת כף נוספת האור יכבה... שיהיה כמו שיותר פשוט. ואם אפשר גם שיהיה פוטנציומטר לשינוי הרגישות.

• 13 תגובות
    • 4.4k צפיות
  8. Started by thedag,

שלום, מייק מהפורום שירטט לי מעגל לבניית "לחצן" אוטומטי.... מה שהוא עושה זה מקצר 2 רגליים אוטומטית למשך זמן מסויים ומפסיק, הצ'יפ של הלחצן נקרא CD4066. הבעיה היא שבין 2 הרגליים שאמורות להיות מקוצרות למשך זמן מסויים יש איזשהי התנגדות שמקצרת את הרגליים תמיד. עושים במצב הזה? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by Moty_p,

שלום לכולם איך אני יכול לעשות מעגל ללדים אולטרה בריט שדומה לזה: אבל אני צריך לדעת בדיוק מה לחבר ואיך לא חצי עזרה לדוגמה: העזרה שקיבלתי עד עכשיו היה רק חצי עזרה זאת אומרת, קיבלתי סירטוטים של המעגל הזה אבל מסובך מידי ולא מוצג שם איך לחבר את הבטריה ולאין זה ידוע שצריך לחבר גם נגדים כדי שהלדים לא יעלו עשן של 470 אוהם אבל בכל הסירטוטים שנתנו לי לא הבנתי מה לעשות וכל הזמן היה שם דברים שלא ידעתי להשתמש בו, לדוגמה אדמה מזה באורגינל מינוס? כי זה לא נראה כך התמונה הזאת זה מעגל שלם שאומר לא בדיוק איפה לחבר ומה ולאין ובאיזה חלקים עלי להשתמש פשוט, ניתן להסביר על זה גם, R1,2,3 שמסומנים הם הנגד בעל קיבולת של 470 אוהם והם מתחברים לפלוס של הבטריה וללד, משם הלד מחובר למינוס

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  10. Started by efergan7,

אני רוצה לבנות מעגל למצת של המכונית שיתאים לי לפלייסטיישן 2 שיקבל 12-14 V ויצא 8.5vDC 4.5Amps תודה מראש

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  11. יש לי את המקלדת הנ"ל מזה שנה , לפני שבוע אחד מחברי שפך על המקלדת משקה מסוג מסויים , כמובן שניתקתי אותה ונתתי לה להתייבש , למאחרת בלילה שהיא כבר היית יבשה המחשב נכנס ל HIBERNATION , אמרתי בטח יש קצר וצריך לנקות , ניקיתי אותה בצורה יבשה ללא שום חומר ובעזרת מנקי אוזניים , הבעיה "נפתרה" אבל התחילה חדשה , הרווח ה TAB והאנטר הקטן לא עובדים . עכשיו לקחתי מים מזוקקים , וניקיתי את המעגל על שראיתי שאחד הפסים חתוך או יותר נכון אכול , יכול להיות שהוא עבר קורוזיה בגלל המשקה (כנראה היה חזק מידי ) בדקתי עם טסטר לראות מה המצב , ואכן הנקודה המסומנת קוטעת את המעגל . לדעתי יש כמה דרכים לתקן את זה , 1. להלחים ( אבל זה סיכון שהמעגל יימס לכן זה לא נראה לי . 2. להדביק נייר כסף , אבל זה …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by roilevi,

כשאני בונה מעגל משולב כזה לזרמים של 10 A על 220 V AC האם יש צורך לחבר את ה TRIAC לאיזה סופג חום HEATSINC ??? אם כן , אז מאיזה חומר , איפה קונים ..... מה היתרונות והחסרונות של שימוש במעגל כזה לעומת ממסר RELAY לזרמים גבוהים , מלבד המחיר ??? תודה מראש לכל העונים....

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by D.r Bit,

שלום לכולם אני מחפש מעגל נצנץ ללד יחיד .... אני רוצה שהלד יהבהב ככה *-*-*-*-* אני רוצה ניצנוץ כמו של אזעקה... *= היבהוב -=עצירה שזה יוצא * היבהוב - עצירה וכך הלאה .... יש כאלה מעגלים ? תודה לכולם ...

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני מחפש מעגל יפה לבניה עם 7 סיגמנטים שהחלקים לא יעלו כלכך יקר עד גבול 50 שקל . חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי כלום אין לי בעיה שיהיה בו רכיב לצריבה עדיף מסוג pic תודה מראש, אילון.

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  15. Started by bykeking,

אני לא מבין הרבה באלקטרוניקה אבל יש פה הרבה שמבינים אז החלטתי לשאול את השאלה שלי פה. אז ככה, אני רוצה לבנות מעגל שיהיה מחובר לסוללה ויכלול ארבעה לדים UB. אני רוצה שהלדים יהיו דולקים כל הזמן כל אינטרבל מסויים (לא ממש משנה. בין חצי דקה לדקה בערך) הם יהבהו נגיד חמש שש פעמים מהר מאוד. אם זה אפשרי אני מעוניין שההבהוב "ידלג" מלד אחד לשני. סדר פעולות לדוג': הכל דלוק -דקה- הכל כבוי -שתי שניות- אחד מהבהב שני יבהובים ונכבה ואז הלדים שאחריו אותו הדבר ואז הכל נדלק. אבל הדבר שאני הכי מעדיף זה שיהיה מתג שיאפשר לי לבחור בין מצב של הבהובים כל הזמן שמדלגים מאחד לשני, מצד שכולם דולקים ומצב כבוי. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. המעגל הוא של 24V שהמטרה להעביר 24V דרך מפסק ולהדליק LED בשביל אינדיקציה שהמפסק עובד בניתי את המעגל מה- אל המפסק אל הLED כבל ו+ (הLED נדלק אין בעיה כאן הבעיהנוצרת כאשר אני מנסה לוסיף חוט מהמפסק - ישירות אל + (בפועל יהיה שם ריליי) ואז הLED כבה מה הבעיה פה?

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  17. Started by tulicooli,

טוב אז ככה יש לי טיסן ואני רוצה לבנות לו מעגל שאני יכול להקציב לו זמן 5 דק' 10 דק' 15 דק' וכשיעבור הזמן המוקצב תיהיה צפצפה שתתחיל לצפצף בגלל שלפעמים המטוס הולך לאיבוד בשיחים ועד שמוצאים אותו לפעמים לוקח זמן וחבל על הזמן כי הסוללה בטיסן הולכת חיפשתי את המעגל הזה ולא מצאתי אם מישהו יעזור לי או יתן לי פתרון אחר אני יודע לו

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  18. Started by CyberBot,

http://www.sendspace.com/file/5mb8jm חסר לי רק את החלק של הטריאק (BTA08-400) מאיפה אני יכול להשיג אותו? מישהו יכול להעיף מבט ולתת איזה חו"ד? אני מאוד אשמח ועוד משהו טעינת סוללות(nihm וליתיום למיניהן)איך המגעל טעינה שלהם פועל? CC או CV?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. יש דבר כזה? המטרה שלי היא לבנות מעגל שיוכל להמיר בשבילי מתח 12 וולט של מצבר, ל-9 וולט כדי שאוכל להפעיל רדיו-טייפ נייד (במקום הסוללות, שכולן ביחד מכסמות 9 וולט). אני מניח שיש חלק מסויים שיבצע את העבודה, אבל תרשים יעזור עוד יותר. תודה לעוזרים =)

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by SpLiNtEr,

הי. אני באיזור שאני לא יכול להשיג מתאמים,כבל 3PIN ל-4PIN, אז הייתי רוצה לדנות מעגל כזה. האם אפשרי?, יש מדריך מסויים? MuTaTiOn.

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  21. Started by Eviljelly,

אוקי , יש לי מעגל קטן שברגע שהוא נסגר אני רוצה שהוא יפעיל מעגל אחר , הבעיה היא שהמעגל השני הוא בחיבור ישיר לחשמל בניגוד לראשון שפועל על בטריות .. מישהו מכיר איזה רכיב או מעגל פשוט שיעשה את העבודה ?

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  22. Started by dany_tab,

מישהו פה מכיר מעגלים חשמליי בחיבור USB לבנייה עצמית?

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  23. Started by OmEr.il,

שלום, אני רוצה לבנות איזה מעגל עם רכיב 555,אין מעגל מיוחד אני פשוט אוהב אלקטרוניקה, יש לכם אולי רעיונות למה אפשר לבנות?(לא מסובך כל כך אבל שאני אלמד משהו) תודה נ.ב:יש לי ידע בסיסי אבל הוא תיאורטי,בגלל זה פתחי את הת'ראד כי לא היו לי רעיונות מה לבנות..

• 5 תגובות
    • 5k צפיות
  24. Started by נפטון,

שלום, אני רוצה לשאול אם ידוע למישהו היכן אני יכול לקנות מעוות קול נייד, הדומה לזה שמשתמשים בו בסרטים דוגמת "צעקה 3". חיפשתי בפורומים של האתר וההתייחסות הייחידה שמצאתי הייתה לפני שנתיים בערך. לא נאמר בדיון ההוא היכן אפשר למצוא את המכשיר הזה. מצאתי משהו כזה באמזון, אבל הייתי מעדיף לקנות משהו בארץ ולא להזמין מאמזון, אם הדבר אפשרי. תודה מראש, חן

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  25. Started by Spootnik,

CoolerMaster Aurora Cold Cathode x2 blue שווה את הכסף? לקחתי צלע של המחשב שלי חתכתי ריבוע שמתי פרספקט שמתי באמצע מאוור 120 מ"מ, הוספתי לאדים 5 מ"מ למאוור + שמתי תרמוקאפל עם בקר שברגע שהוא מגיע לטמפרטורה מסויימת הוא מפעיל תמאוור ושוב שהוא יורד לטמםפרטורה הרצוייה הוא הוא נכבה עכשיו רק חסר לי קתודה וזה יהיה נחמד. צריך חוות דעת שלכם אם זה פסדר מה שאני הולך לקנות

• 2 תגובות
    • 695 צפיות

דיונים חדשים בפורומים