עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by guy124,

יש לי מנורה למחשב (ניאון בצבע כחול) אני מתכוון לאור הקר שכחתי איך קוראים לזה לא משנה בקיצור יש לי שם חיבור למפסק , חיבור לחשמל וגם חיבור שאני לא כל כך יודע מה הוא ואני צריך עזרה ! יש ציור של תו של מוזיקה ועליו כאילו אור ובצד של של המנורה יש גלגל שאפשר כאילו לכוון את העוצמה ! לדעתי זה אומר שהמנורה פועלת לפי מוזיקה אבל אני לא בטוח ואם כן אני לא יודע איך מחברים את זה אז תעזרו לי בבקשה ! תודה

• 4 תגובות
    • 720 צפיות
  2. Started by starline,

שלום פירקתי סורק והוצאתי ממנו את המנורה. למנורה 3 צבעים אדום ירוק וכחול.. ראיתי בסרטון הזה: שהוא מרכיב מפסק ומתח של 9 וולט והוא שולט על כל צבע בנפרד.. עכשיו רציתי לדעת איך אני יידע במנורה שלי מה: ה + ה - אדום ירוק כחול יש לי את אותו סוג חיבור..(נראלי).. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by lior12,

אני הולך לבנות ledbox עם tip31c ורציתי לדעת אם אני יחבר אליך מנורות 3.5-3.8 וולט ולבטריה 3 וולט זה בסדר ? ומה זה MCD זה משפיע ?

• 75 תגובות
    • 7.6k צפיות
  4. Started by yogevz,

שלום אני רוצה להחליף את המנורות שלי בבית להכל לד. גם בגלל החוזק וגם בגלל חשבון החשמל. E14 3W 220lm 3000K 30-SMD 3014..... מה החוזק של זה בואט? לכמה זה שקול מנורה רגילה...? אם מישהו עונה לי, איך הגעת לחישוב....?

5. שלום יש לי מנורות לד ראשיות במטבח ובסלון . המנורות קבועו מטבח 40w סלון 50w / אני רוצה להחליש את עוצמת האור שלהם ב 20-30 אחוז קבוע , איך אפשר לעשות את זה? אני רוצה תצורה קבועה של שינוי אם אפשר שהדלקה תיהיה רגיל מהמפסקים הקיימים .האם ניתן להחליף משנק או להוסיף איזשהו רכיב חשמלי בין המשנק ללד עצמו ולא יתחמם כמובן ? תודה רבה

6. Started by yossi_s1,

עברתי לדירה חדשה, וכנראה מערכת החשמל פה לא משהו, הרבה נפילות בחשמל מדי יום. בנתיים כבר שנתיים והנפילות לא גרמו נזק אבל אני כנראה אקנה מפצל עם הגנות ליתר בטחון. עניין אחר אבל, יש לי בחדר מנורת CFL, מחוברת לשני מפסקים מגושרים, כלומר ניתן לכבות ולהדליק מכל אחד מהם. כאשר האור כבוי המנורה מהבהבת. מדי כמה שניות יש הבהוב מהיר, בגלל שהוא מהיר אז הוא גם חלש ככה שרואים את זה בעיקר בחושך. לא מבין למה זה קורה. מנורה אחת כבר הלכה לי, אבל אני לא יודע להגיד בטוח שבגלל זה. בנתיים השנייה מחזיקה.

7. Started by eegg,

יש לי תמי 4 וכל הזמן מחליפים מנורות uv רציתי לדעות האם אוכל לסים את זה במחשב או שזה uv אחר תודה?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. יש לי מנורת אולטרה סגול שההספק שלה הוא 6w ונגיד אני קונה לה בית מנורה מחנות חשמל ואני רוצה לחבר למארז אז אני אמור לחבר את זה לאחד החוטים שיוצא מהספק, שבמולקס. השאלה שלי כמה מתח זה דורש?כי לא כתוב על זה במיליאמפר כדי שאני ידע לחשב כמה וולט צריך.....

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  9. Started by shalito,

לא יודע אם זה קשור לפה... אבל אני רוצה לבנות פנס לד.. שמחובר לחשמל... יש לי מנורות, אבל אין לי מושג מה המתח שלהם.. אין לי שום מושג בחשמל... ויש לי את כל הכלים הנחוצים כדי לבנות אותו.. מקווה שמישהו יוכל לעזור לי... ציירתי בערך את מה שאני רוצה לבנות: הבעיה העיקרעית שלי היא בחיבור.. אין לי מושג איך לחבר את כולם + - וזה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם! ;D אתם לא יודעים כמה אני שמח שהפרוייקט שלי סופסוף הושלם וקם לתחייה! אוקיי אז הפרוייקט הוא כזה: רציתי לבנות מנורת שולחן, רק עם לדים. לקחתי 15 לדים אולטרה ברייט מכל מיני צבעים, הלחמתי אותם עם הנגדים כמובן ללוח הלחמה, את הלוח הדבקתי על קופסא כזאת כמו של הזיתים בסופרמרקט ושל כל החמוצים. את הקופסא הדבקתי על גוף של מנורת קיר ישנה (הוצאו מהמנורה כל הכבלים ובית-הנורה). העברתי כבלים דרך הגוף, למתג, והחוצה, לשנאי של 5 וולט (בקרוב עם מייצב מתח). את הקופסא עם המתג הקטנה שהייתה אמורה להתחבר לקיר, חיברתי ללוח עץ עבה (2ס"מ בערך). את הכבל מתח של המנורה הכנסתי לתוך היט-שרינק 3-4 מ"מ ארוך. את פנים המנורה צבעתי בכסף, ואת המנורה מבחוץ כמו שרואים צבעתי בשחור. ועכשיו, ל…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. Started by rock-night,

האם אפשר לנתק את מנורת המסך מהשקק או או שמנורת המסך היא בעצם השקק אם אפשר לנתק אז איך? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by card,

שלום בחלק מלוחות הארדואינו, כלול ה-feature של Auto-Reset לאחר טעינת תוכנית חדשה מהמחשב אל המעבד. לכאורה ה-AutoReset הזה הוא משהו שאמור להיות טוב יותר, כי זה יותר נוח מאשר ללחוץ Reset באופן ידני אחרי כל הטענה של תוכנית חדשה. הבעיה אבל, היא שקראתי שהפיצ'ר הזה מפריע למצבים בו אנחנו רוצים לתקשר בין הארדואינו ובין המחשב בעזרת ה-Serial. אם אני זוכר נכון, הם אמרו שם, שאם המחשב שולח לארדואינו מידע בסריאל, אז זה יכול לגרום לו לעשות לעצמו Reset - פעולה שלא רצינו שתקרה. האם זה אכן נכון? האם יש דרך להמנע מזה, בלוחות שכוללים Auto-Reset? או שעדיף לא לקנות לוח שכולל Auto-Reset? (בהנחה שרוצים לתקשר ל גבי ה-serial) תודה card

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by yariz123,

טוב אז ככה יש לי מעגל מסויים שעובד הבעיה שכנראה שיש לו כל מיני הפרעות בגלל שהוא עושה בעיות אבל לעיתים רחוקות ובזמנים שונים מישהו יודע דרך איכותית מאוד להתגבר על הפרעות כל דרך שהיא

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום. איך אפשר למנוע יצירת חמשל סטטי בעת שעובדים על חלקי המחשב? תודה

• 33 תגובות
    • 11.7k צפיות
  15. השתמשתי במקור ac (שלא יהיה יציב). ואז שמתי דיודה כדי שיהיה כיוון יחיד(בלי מינוס בגרף) אבל זה לא מצליח, הוא עדיין ממשיך לרדת ולעלות) השלב השני הוא להשים קבל, אבל אם הדיודה לא פועלת טוב אז.. באתי לשאול למה,ככה נראה הגרף והשרטוט : [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 4 תגובות
    • 925 צפיות
  16. חברה אני בתהליכי דיבור עם חברה אחת לגבי משלוח של מסכים לארץ מה שאני כרגע מתעניין בו זה מסכים גרפיים 240*64 עם בקר T6963C כרגע יש 3 אופציות צבע: יש גם מסכים רגילים אבל ההפרשי מחיר לא מצדיקים לקנות מסך רגיל כשיש גרפי למרות זה אם יש בקשות אני אבדוק את זה אם מישהו רוצה שישלח לי מייל (iakovl@gmail.com) או יגיב פה אני כרגע לא יודע מה יהיו המחירים במיוחד שכנראה המכס לא יעזוב אותי עם זה אבל.... אני מעריך שהמסכים יעלו לבסוף בסביבות ה150~200 ש"ח ( רגיל הכי זול, כחול הכי יקר)

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום, אני גר בקומה רביעית ורוצה לבנות מעין גלגלת הרמה שאוכל להרים איתה דברים כבדים לקומה רביעית (במקום להעלות אותם ברגל...). ז"א גלגלת (שתחובר לתקרה או כל מקום גבוה אחר) שמחובר אליה חבל ארוך ובמקרה הצורך יהיה אפשר לשלשל אותו לקומת קרקע ולהעלות אותו בחזרה לקומה רביעית, וכמובן שכל זה יהיה חשמלי... חשבתי על "ארדואינו" מחובר למנוע שימשוך וישלשל את החבל עם רכיב של בלוטוס או משהו כדי שאוכל להפעיל אותו מלמטה. יש לי כמה שאלות. א. לדעתכם זה פרקטי? ב. מעולם לא נגעתי בארדואינו, לדעתכם זה יתאים למתחיל? אני כן יודע C# הבנתי שיש לוחות שאפשר לתכנת בשפה הזו. ג. איזה רכיבים צריך ואיך משיגים אותם? לא ממש מכיר את העולם הזה ולא ידעתי אפילו מה לחפש. תודה.

18. אוקי, בעיקרון אני מנסה לעשות עמדה בעזרת המסך מגע+OS של הIPOD TOUCH בערך ישמש כמו MEDIA CENTER בלי הרבה התברברות של הכנת HTPC שלם בעיקרון זה יראה כך לבן=הבסיס עצמו שחור=איפה שהמסך צריך להיכנס (והפינות אמורות להיות עגולות יותר... אני פשוט נוב לחלוטין בכל תוכנה גרפית ביקום) אז חשבתי בהתחלה לעשות את הבסיס מפלסטיק כלשהו אבל לדעתי גם מתכת יעבוד השאלה שלי היא מאיפה לעזאזל אני משיג משהו כזה/איך לבנות משהו כזה? אני clueless לחלוטין... או אולי אם מישהו מכיר מוצר שנראה כך ואני אוכל לקנות ולפרק אותו לשימושים שלי זה גם יעזור

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by TribalGhost,

אהלן לאחרונה הרמקולים שלי ( microlab solo 7c - מוגבר פנימית ) החלו להשמיע זמזום עמום (יש סרטון מכווץ בrar), גם כשלא משמיעים כלום ואף ששום דבר לא מחובר. מהסקרנות פתחתי את הרמקול שמכיל את המגבר וגיליתי שאחד הקבלים נשרף (ראה תמונה). החלפתי את הקבל השרוף בקבל מאותו הסוג (תמונה - אחרי החלפה). לא עזר. בגלל אופי הבעיה, אני חושב שאולי אחת או יותר מהדיודות נפגמו. האם למישהו יש נסיון בדברים כאלה? האם יש דרך לדעת איזו מהדיודות עלי להחליף? יש למישהו רעיון אחר שיכול לגרום לבעיה כזו? חשבתי לתת את הרמקולים לתיקון, אבל איפה ששאלתי רק בדיקה תעלה בין 150-200 שקל, לא כל כך מתחשק לי להשקיע כזה סכום ברמקולים שעלו פחות מ700 שח... …

20. Started by card,

שלום מישהו מכיר מנעול חשמלי למגירה? כזה שאפשר להרכיב אותו בתוך מגירה כלשהי, מבפנים, ואז לשלוט בו חשמלית, ע"י מנגנון זיהוי כלשהו שרוצים(RFID, RF, או כל דבר אחר) המנעול כמובן לא יבוא עם המנגנון זיהוי, אלא יהיה רכיב מנעול נטו. את המנגנון זיהוי אני אבנה/אוסיף בעצמי.. האם יש משהו כזה, ובמחיר סביר? תודה רבה card

• 8 תגובות
    • 3.8k צפיות
  21. Started by J0n1,

שלום. ראיתי לפני מלא זמן את המדריך הזה והחלטתי עכשיו שאני רוצה לבנות אותו. אבל אין לי את הסלולארי המסויים הזה ולא ממש הבנתי מה עושים שם. יש לי סתם מוטורולה ישנה וחשבתי לפרק אותה ובזמן ההפעלה לבדוק עם מולטי מטר איפה עוברים הפולסים של החשמל כאשר המכשיר מקבל SMS ואז אני אחליט אם להתעמק במעגל של הפתיחה או שאני אצור מעגל אחר עם תפקיד אחר. רציתי לדעת אם באמת ככה אפשר לעשות, לחפש את המקום שבו עובר החשמל (אולי אפילו לקחת את החוטים שמגיעים לרמקול או למנוע שרוטט?) ולחבר את זה למעגל. תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by deluxe,

יש מס' מושגים שמשתמשים בהם הרבה באלקטרוניקה והם מתח, זרם, הספק. את ההתנגדות, אני אעזוב בצד כרגע. בשל ההגדרות המופשטות שלהם, קשה לי להבדיל או להבין באמת מה כל אחד מהם. ונעבור לתכלס. מה מגיע אל כל אחד לשקע החשמל בבית? זרם? הספק? מתח? אני זוכר שפעם הסבירו לי שזרם זורם ומתח שורר בין 2 נקודות. אני לא מבין איך מכל המושגים האלו מכשירים יכולים לעבוד.... כמו כן, ואולי זה לא קשור, איך רב-שקע לא גורם לירידה בעוצמה של מה שהוא מעביר (מתח או זרם?) וניתן לחבר מפצל של 8 שקעים בלי להרגיש בהבדל, בניגוד לחיבור מפצל USB שנותן ביצועים נמוכים יותר מחיבור בודד? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני מתכנן לבנות בקרוב מחשב לסלון משום שמכשיר הDVD נהרס פתאומית. אני רוצה שהמחשב ישלט ע"י שלט דרך מקלט שיהיה מחובר למחשב. 1. יציאת הIrDA Port אשר מצוייה על הרבה לוחות יכולה לקלוט אותות משלט ולבצע פעולות כמו: Insert/Eject CD , Play , Stop , Volume UP/Down והקלטה מכרטיס טלויזיה למחשב בקובץ AVI ? 2. יש תוכנות שפועלות עם היציאה הזו וניתנים לתכנות ? -> פעולות שיקרו בעת לחיצה על כפתור מסויים שלט הרחוק. 3. אני לא מוצא בחנויות חיבורי IR שאני אחבר לחיבור על הלוח , אז ניתן לבנות אותו בעצמי? אם כן אילו רכיבים אצטרך להשיג , איפה ניתן להשיג ואם אפשר מדריך להכנה עצמית של המקלט. 4. האם אפשר לקשר בין היציאה הזו לתוכנות של כרטיסיי טלויזיה ולבצע את הפעולות על התוכנות האלו? 5. היציאה הזו …

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  24. שאלה ראשונה: באיזה גדלים מגיעים מסכי LCD? שאלה שנייה: כמה בערך עולה כל גודל? שאלה שלישית: מה צריך בשביל לחבר מסך LCD למחשב?תוכנה?צ'יפ?קבלים?כבלים? שאלה רביעית: יש לכם אולי שרטוט לאיך לחבר? שאלה חמישית: בתור אחד חסר בסיס בנושא אני אוכל להסתדר?

• 7 תגובות
    • 875 צפיות
  25. 1)כמעט בטוח שזה אותו ציפ, חפש בדפי נתונים של היצרן (data sheet). 2)אין לי תשובה... 3)קבל של 100nf. 4)קל להשיג אותו בכל חנות לאלקטרוניקה (נורמלית). 5)אתה צריך את ה DIP, בשום אופן לא את ה SMD. מקווה שעזרתי, ומה זה הדבר הזה בכלל?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים