עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני צריך אתר שמוסבר בו איך להרכיב כבל סינכרון לPalm III הישן שלי, אפילו אתר עם תמונות או כל דבר שיכול לעזור לי איך שהוא להרכיב את הכבל שיעבוד. הרכבתי את הקונקטור לפאלם ע"פ האתר הזה: http://soggie.soti.org/linux/palm יצא לי משהו כזה בערך: ניסיתי לחבר את הכבלים כפי שרשום באתר הנ"ל אבל זה לא עובד! ניסיתי לחבר לפי כמה דברים שראיתי באינטרנט, נאדה, לא עובד. עשיתי את מה שרשום באתר הזה: http://www.bpesolutions.com/gadgets.ws/gtechpalm.html חיברתי כל פין מהכבל הסיריאלי לפין באותו מספר לפאלם, כפי שרשום וזה לא עובד. בתמונה רשום GPi1 וGPi2, מה זה? כל מי שיש לו קצת ידע באלקטרוניקה אולי יוכל קצת לעזור לי כי אני לא מבין שום כלום באלקטרוניקה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני מחפש לקנות קילו של החומצה על מנת לייצר כמה מעגלים חשמליים, אך מה שפעם קניתי במחיר של לא יותר מ-35-40 ש"ח עולה כרגע באריהב מעל 100 שקל! מישהו יודע את הסיבה? כמו כן, האם למישהו יש מקום שמוכר את זה בזול? (מדובר על אריזה של קילו) תודה, נדב

• 8 תגובות
    • 4.4k צפיות
  3. Started by barzanger,

קניתי לדים ונגדים צריך עזרה אני רוצה לחבר את הלדים (כחולים) למארז וליצור מערך תאורה להאיר חריטה בפרספקס אני צריך שמישו יצייר לי את המעגל איך להלחים. פעם היה מדריך שהוא בנה גוף תאורה כזה ואני לא מוצא אותו אז אני צריך עזרה אני לא ממש מבין אז תתנו לי תיאור איזה צד של הלד כמה נגדים הכל (5 לדים אני רוצה לחבר)למולקוס 12 V

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  4. הרמקולים הם creative sbs a500. בהדלקת רמקולים כשהקבלים אמורים להיטען הסאב נותן מכה, מבחינת קול בום כזה, לא יודע איך להסביר. אחרי שהדלקתי את הרמקולים אם אני יכבה אותם ואדליק בזמן קרוב לא יהיו שום בומים, אך אם אני יכבה אותם להרבה זמן או יוצאי את השקע מהחשמל והקבל יתפרק דרך לד שיש, אז בהדלקה חוזרת שוב הוא יתן מכה. בדקתי במספר שקעים וגם החלפתי מספר שנאים. הבעיה נשארה לכן הדבר היחידי שנשאר לי לחשוד זה במגבר. חשוב לציין שלא הייתה בעיה כזאת. אני חשדתי :s05: בקבל דפוק, והחלטתי לפרק את הסאב שבו יש את המגבר. ינסה לבדוק עכשיו רכיב רכיב. לראות חלקים מנופחים וכו' בעייתי, הכל מודבק שם מלמעלה עם דבק חם. שרטוט סכמטי של PCB היה יכול לעזור. 8) אגב אם אני לא בכיוון ואשמח לדעותיכם…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Lior4543,

שלום, נפל לידי מחשב IBM ישן, פירקתי אותו וראיתי כי הבקר שמתחבר למסך שבור, לי אין צורך במחשב הזה, הוא ישן ואיטי, האם יש דרך לקחת את המסך שלו (צירפתי תמונות), לקנות בקר אחר שיוכל להתחבר למסך ובצד השני שלו לVGA או DVI למחשב שלי? וכך אני אשתמש בו בתור עוד מסך? העניין הוא שאני לא יודע איזה רכיב צריך לקנות ואם אפשר בכלל.. http://upng.co.il/uploads/b9422f7d4d8e031b23e92af4fd77b94c.jpg http://upng.co.il/uploads/d1aa827b52d0e3ac674fc29dd3c93ca2.jpg http://upng.co.il/uploads/874f737ca29744499b0c12c615edaf90.jpg אשמח לעזרה, ליאור.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. יש דבר כזה? המטרה שלי היא לבנות מעגל שיוכל להמיר בשבילי מתח 12 וולט של מצבר, ל-9 וולט כדי שאוכל להפעיל רדיו-טייפ נייד (במקום הסוללות, שכולן ביחד מכסמות 9 וולט). אני מניח שיש חלק מסויים שיבצע את העבודה, אבל תרשים יעזור עוד יותר. תודה לעוזרים =)

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by Kodi,

היי, אני מאוד רוצה במארז הישן שלי להוסיף מאוררים ובשביל לקדוח הבנתי שצריך כוס קידוח או דרמל, כהכלתי להום סנטר ושאלתי על כוס קדוח אמרו שזה עניין של 100-200 ש"ח והם לא בטוחים שיש להם בשביל מתכת. ובקשר לדרמל שוב פשוט לא רציתי לבזבז 200-300 שקל. אז אני עושה את החורים עם המקדחה שלי ופשוט אין לי שום ניסיון בקידוח, התכנון שלי זה לקדוח הרבה הרבה חורים של 5ס"מ בצורת עיגול ומסביב לעשות את 4 החורים לברגים. אני לא יודע מה הגודל שצריך בשביל החור של הברגים, 4,5,6ס"מ? מה הגודל הסטנדרטי לבורג של מאורר? הקטע זה שאין לי בכלל ניסיון ואני לא יודע איזה כלי עזר צריך, איך לקדוח, הכוונה אם צריך מגן לעיניים? או משהו דומה? משום שזה רק חורים קטנים אני חושב שזה לא צריך להיות יותר מדי קשה אני צודק? …

• 25 תגובות
    • 4.1k צפיות
  8. Started by alianyn,

כפי שהצהרנו כאשר פיצלנו את הפורום מהמסגרת הקודמת, אחת המטרות הייתה לפתח את הקהילה ולקחת אותה צעד אחד (ואף יותר) קדימה בתחום המודינג. עברה מאז כחצי שנה והוכחתם לנו שגם אתם יכולים! רמת הפרוייקטים עולה ואיתם גם מגיע תוכן מקורי שלכם. שנכתב על ידכם, למען קהילתינו! ע"מ להראות לכם כי לא רק שאנו מאושרים מהצעד קדימה שלקחתם, אלא אפילו מעודדים אותו ומצפים מכם לקחת עוד שניים ואף שלושה, אנו גאים להכריז על תחרות המדריכים הראשונה של הפורום (חצוצרות) . מטרת התחרות היא שיתוף. לכל אחד מכם יש רעיונות מעולים ודרך ביצוע מקורית משלו. וזה בדיוק מה שאנו מעוניינים לראות. למדו אותנו כיצד לחתוך חור למאוורר בדרך מקורית או סטנדרטית לחלוטין (אך בטיחותית). כיצד להאיר את החדר או לצבוע את את המארז בU…

• 20 תגובות
    • 52.1k צפיות
  9. Started by dvirb,

שלום חברים רציתי לדעת מה היא הדרך הטובה ביותר לשמור על הראש של המלחם, איך צריך לנקות אותו לאחר ההלחמה ככה שלא ישאר עליו בדיל. הבנתי שניתן לקחת את הספוג-מתכת הזה שמנקים איתו כלים, זה עובד? תודה דביר

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  10. Started by wons,

שלום לכולם, לכל מי שזוכר וכל מי שלא... אני מחפש חוטי ליפוף 42AWG או 43AWG (קרוב ל 0.064 מילימטר...) עדיף ציפוי אמייל מישהו יודע איפה האפשר להסיג\לקנות כמות של 200 גרם בערך... קצת לפה קצת לשם לא משנה...

• 2 תגובות
    • 5.1k צפיות
  11. שלום יש לי מצלמה דיגיטלית שאין לה סוללה פנימית משלה, אלא היא עובדת על סוללות AA רגילות - סוללות אצבע, ולא רק זה, היא גם לא מטעינה אותן בעצמה, אלא צריך להוציא אותם כל פעם, להטעין בעזרת מטען רגיל שמתחבר לחשמל, ואז להחזיר את הבטריות למצלמה. השאלה שלי: יש היום כמה יצרנים שמוכרים מטען+סוללות (למשל GP, Energizer, ועוד) של איזה יצרן הסוללות הכי טובות? טובות מבחינתי זה אומר מחזיקות מעמד כמה שיותר טעינות. (תניחו שבשאר הפרמטרים הסוללות יהיו זהות, למשל כולן יהיו אותה קיבולת, וכו') המטען+סוללות הנוכחי שלנו הוא של GP, והוא ממש על הפנים, הסוללות התבלו אחרי כולה 15 טעינות. אודה לכם על המלצה.. תודה card

• 47 תגובות
    • 23.3k צפיות
  12. Started by shay360,

שלום חברים... קודם כל יכול להיות שאני חי בסרט, אבל בכל מקרה זה עדיין ברמת רעיון שעלה לי לראש. פרוייקט חדש שאני בוחן אפשרות להקים אותו ואשמח למעט הכוונה. המטרה היא להשתמש במחשב לצורך ניתוח ועיבוד תמונה. וידאו קומפוסיט (ntsc שחור לבן) נכנס במבוא של כרטיס PCI או PCI-E (אני לא הכי מכיר את ההבדלים בנתיים) רכיב על הכרטיס ימיר את הוידאו לאות דיגיטלי ובעזרת תוכנה במחשב (אני מניח CPP) יתבצע ניתח ומיפוי של התמונה המתקבלת. החלק של ההמרה של הוידאו קיים כרגע על כרטיס אחר, השאלה היא ברמת העיבוד תמונה וכתיבת התוכנה אם זה אפשרי בכלל? כי בסופו של דבר מדובר במידע דיגיטלי... תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by ZivX,

יש לי צג טמפרטורה במחשב ישן.. אני רק לא מבין למה כתוב שם תמיד H1 או HI ולא הטמפ.. יש משהו שאני צריך לעשות כדי שזה יפעל? עכשיו יש אפשרות להוציא את הדבר הזה ולהעביר אותו למחשב אחר, ושזה יפעל?

• 7 תגובות
    • 992 צפיות
  14. Started by arkadur,

הפרוייקט החדש של המודר האגדי נראה מדהים, אך מזכיר במקצת את הORC.. http://www.bit-tech.net/modding/2005/11/23/machinatrix_part1/1.html

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by taimor,

מאיפה אפשר להשיג כבר IDE רגיל של ארדיסקים של זכר לזכר ? או איך אפשר להפוך נקבה לזכר או להכין כזה לבד ? יש מדריך לזה ? או מישהו שיכול לעזור ? מצאתי את מה שאני צריך באיזה אתר בחו"ל אבל הוא לא ממש עוזר לי : http://www.stonewallcable.com/product.asp?dept_id=122&pf_id=IDEMM מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ משהו כזה ? עריכה : טוב עליתי על משהו, תגידו מאיפה אני יכול להשיג פינים של נחושת ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Imbernir,

אם היה לי את המצלמה הדיגיטלית שלי הייתי מראה תמונות..אבל אין אז אני אנסה להסביר. אני רוצה לצבוע את המארז הישן שלי ואני פשוט לא יודע איך להוציא את הגג של המארז. יש שני ברגים עגולים עם חור באמצע שאני בטוח שיש ברוב המארזים ודווקא את שני אלה אני לא יודע איך להוציא. אז בבקשה אם אתם יודעים על מה אני מדבר , בבקשה תגידו לי איך להוציא, איזה מברגים או מפתחות אני צריך לקנות תודה , ניר

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אני מחפש מחבר כזה http://www.ebay.com/itm/10Pcs-USB-A-PCB-SMD-Female-Horizontal-Socket-Connector-/231166842412?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35d29e162c אם יש בארץ במחיר שפוי, מה טוב

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום אני יציג את עצמי: שמי עוז אני מודר מתחיל התחלתי עם דברים קטנים כמו מאוורר לדים... עכשיו אני רוצה לעשות שינוי למארז ג'נרי פשוט למארז שחור עם חלון צד מפרספקס + מאורר לדים ונראה מה יתפתח עוד בהמשך. [glow=red,2,300]תמונות של המארז- (ישן ומכוער):[/glow] [glow=red,2,300]הכלים שאני ישתמש איתם:[/glow] דרמל -HYUNDAI (עולה בהום סנטר ב-134שח) משייפת BOSCH: זהו לבנתיים

• 31 תגובות
    • 5.2k צפיות
  19. Started by WaREZ-MaN,

שלום, אני מחפש דרכים יצירתיות לקרר חלל קטן לא גדול במיוחד.. מטר וחצי גובה 70 סמ רוחב ועומק של 60 פחות או יותר.. הציעו לי לקחת גוף קירור של מיני מקרר, זה בכלל אפשרי ? יש עוד הצעות אולי ?

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. אני רוצה לחבר את המסך LCD של NEC MODEL : NL8060BC26-12 יש למישהו הסבר

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  21. Started by SendaRider,

אני צריך עזרה ממכם.... אני רוצה להכניס עוד מאוורר בחלק העליון של המארז ואמרו לי שאם אין לי שם חור אז צריך לקדוח, עכשיו איך בדיוק אני קודח ? אם יש לכם איזשהם מדריכים אז תתנו לי בבקשה

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  22. כאילו... אני מחפש חישן כזה שנגיד שהוא מופעל ברגע שהוא קולט באס וחלק אחר שמופעל שהוא קולט צלילים חדים (שבוקעים מהטוויטר למשל...) יש דברים כאלו ? אם כן כמה הם עולים ?

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  23. שלום פתחתי את האשכול הזה מכוון שהאשכול שהתחיל לדבר על מעגל זה כרגע ניסגר :'( הייתי מעוניין לבנות מעגל ש כשה אני עושה קצר המעגל מנתק את החשמל (בלי השהיה ואז חוזר ליפעול) אני צריך שיהיה כפתור איפוס . שיפעיל שוב את המעגל . פרטים : 24-12V 20H ושיהיה קומפקטי ;D תודה מראש לעונים

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by dany_tab16,

שלום אני גר בבת ים, איפה אני אוכל לקנות ראשים לדרמל? דיסקיות וכו'? נ.ב איפה אני יכול לקנות אביזרי מודינג כמו קטודות וכל זה באזור שלי?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.