אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היה לי רעיון למה שאני לא יקח משאבה טבולה ששכבה אצלי בארון ויהפוך אותה ללא טבולה. אז לקחתי חתיכת פרספקס ועשיתי למאבה פיאת יניקה. לא ניסיתי עדיין את המשאבה כי אני צריך לקנות אפוקסי. תוצאות בקרוב. אגב המשאבה היא של ATMAN 800 ליטר לשעה וגובה ראש של 95 ס"מ. (מצטער על האיכות של התמונות זה מפלאפון, הדיגיטאלית לא אצלי .) [attachment deleted by admin]
-
- 26 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם מישהו מכיר פאן באס ל 4 מאווררים -שיתאים למארז עם דלת. כלומר כפתורים שקועים או שטוחים, פאנל דיגיטאלי ללא כפתור מסתובב. תודה טל
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
קראתי את המדריך שבאתר (זה) :http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ ובטבלה שמסבירה מה מתחבר לאן כתוב פין מספר חמש בLCDמתחבר לפין מספר אחד בכבל הפרללי ופין מספר שש בLCD מתחבר גם הוא לפין מספר אחת בפרללי זה נכון או שזו טעות? עריכה: הלחמתי הכל לפי המדריך חיברתי את המסך למחשב והתקנתיאת התוכנה והדרייבר אבל חוץ משני השורות של ההפעלה והתאורה אנילא מצליח להפעיל כלום בתוכנה מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לתת רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 860 צפיות
-
-
אני רוצה לקחת מד חום לפרק אותו ולסים אותו במחשב עם אפשר! עם אפשר בבקשה מדריך!! תודה לעורים!! :yelclap:
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני רוצה לוהוסיף דווקא שעונים אנלוגים למחשב . לפרויקט http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=194697.0 האני ינצל וישתמש ב DAC כדי לשלוט בהם והם יודעו על מהירות המחשב\מצב זיכרון המחשב\משוב למוזיקה UP\DOWN LOAD כאשר היו 2 אןו 3 שעונים אנלוגים והיה סידרה של נוריות(שישתנו ו ישסבירו מה השעונים כרגע מורים) למחשב שלי ... הפנל נישלף הקידמי נישלף ולכן כל (ורצוי) לנצל את זה ...
-
- 28 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום! אני חדש פה ואני מעוניין לחבר 6 לדים 3 מקביל ל3 שפועלים על ידי נגד משתנה שישנה את הזרם ויתחבר למפסק ולמתח שיוצא מהספק כוח. חיפשתי בחונויות [ב-2] לדים כאלה, חנות אחת לא הכירה שיש דבר כזה והחנות השניה הציעה לי לד שמשנה צבע מאדום לכחול [רק שתי צבעים!!!] ב6 שקל ללד!!! מה לעזאזל@#!@?# אני חיפשתי לד שמשנה לפחות ל5 צבעים , ראיתי לדים כאלה פעם לא יודע איפה מישהו יכול לעזור לי?!@#?
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
כן אני יודע זו בקשה מוזרה מעט אבל אולי מישהו פה יודע איפה אפשר למצוא שרטוט או סכמה של הבורד לקשיח של מקסטור? הדגם הוא : maxtor diamondmax10 model: 6l200so 200gb sata 150 hdd מה שכתוב על הבורד 302006101 sabre/sata/rohs ניסיתי כמובן לחפש בגוגל אבל ללא הצלחה מרובה תודה ענקית מראש
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מאוורר שכתוב עליו 13V האם אני יכול לחבר אותו למחשב למרות שהוא עובד על 12V ?! מישהו אמר לי שכן והוא יעבוד יותר חלש אבל פעם ניסיתי לחבר את אותו אחד או אחד אחר למחשב של חבר והיה קצר...אם אני זוכר נכון הוא נדלק רק אחרי שניתקתי את המאוורר... תודה לעוזרים ! חשוב מאוד, החום הזה הורג את המחשב שלי ואיפה אני יכול לקנות מאווררים טובים בזול ?! באיזור המרכז...שוב תודה !
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז די טוב אבל מיושן יחסית של Thermaltake והחלטתי לשפר את הסירקולציה במארז, במיוחד לאחר ש-MBM5 הראה לי שהטמפרטורה של המעבד היא 51 מעלות במנוחה ושל הלוח בערך 43. למרות שזה פרסקוט, ולמרות שאני גר בדרום בלי מזגן, זה עדין נראה לי קצת גבוה מדי . אז החלטתי לעשות קצת מודינג על הדרך, דבר ראשון קניתי שני מאווררים למארז מסוג Arctic Fan 12, החלטתי לשים אחד שיכניס אוויר מהדלת, ולחתוך חור להוצאת אוויר מלמעלה, הבעיה שזה מאוורר שרק מוציא אוויר, ובנועה מחשבים ובאתר החברה לא טרחו לציין את זה בגדול ובולט, יצא שהייתי צריך להבריג את המאוורר מעל הדלת ולא בתוך המארז, כמו שתכננתי.. בכל מקרה, לאחר שעשיתי את זה החלטתי להחליף חלק ממאווררי ה-80 מ"מ שיש לי בתוך המארז כי אחד מה…
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
עוד פרויקט של לדים אולטרה בריט הנה תמונות: [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע מאיפה ואם בכלל אפשר להשיג גריל למאוורר 92 ממ?
-
- 8 תגובות
- 698 צפיות
-
-
אהלן. חבר שלי (מהנדס אלקטרוניקה) מצא אצלו בעבודה 2 מסכי LCD קטנים. לאחר שהסברתי לו את פוטנציאל המודינג שלהם הוא נדלק והשיג הסברים מפורטים על איך בדיוק לחבר את המסך ליציאת מדפסת וכמעט סיים (המסך עבד אך ה קונטרסט היה גבוה מידי) יש לי כמה שאלות: 1. עזרה בזיהוי ה LCD, דגם מדוייק, מפרט טכני 2.איך לסדר את בעיית הקונטרסט. חבר שלי אומר שצריך פוטנציומטר הוא פשוט לא יודע איפה לתקוע אותו במסך. 3. האם זה אפשרי לחבר מסך כזה דרך יציאת USB. אם כן מישהו יכול לתת קישור למדריך מפורט? להלן התמונות של המסך:
-
- 7 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כמה שאלות אני מחפש חלק שמביא לי חשמל מהשמש מה השם שלו? כמה וולט זה מביא? וכמה הוא עולה? והאם יש אותו בכל חנות אלקטרוניקה? תודה מראש...
-
- 10 תגובות
- 914 צפיות
-
-
-
-
-
יש לי מאווררים, שיש להם חיבור של 4 פין- מצד אחד זגר ומצד השני נקבה. רציתי לדעת אם לדוגמא אני יכול לחבר צד אחד ( הנקבה ) לספק מקבל שיוצא ממנו, ואת הצד השני ( את הזכר ) לחבר לכונן קשיח לדוגמא, או לעוד מאוורר או לכל משהו שצריך חיבור של 4 פין, וכך שני הרכיבים ( המאוורר והכונן קשיח או מה שזה לא יהיה ) יפעלו בלי בעיה כאילו כל אחד מחובר לקבל אחר???
-
- 11 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם, לא מזמן ראיתי את הנושא לגבי הכנסת לדים לתוך המקשים ודי אהבתי את הרעיון , חשבתי גם על מספר תוספות אבל נתחיל בקטן. החלטתי לפרסם את הפרוייקט כאן כי זה מבוצע על מיקלדת ישנה של מחשב 486DX2 אשר לא ממש ניתן לחבר למחשב חדש והמחשב שלה פורק במטרה לקחת את הרכיבים... אם זה לא המקום בכל מיקרה אני מבקש להעביר. טוב אז ניגש לענין: יש ברשותי מחשב P4 כיום שאני משתמש בו ורכיבים שונים של מחשב 486DX2 כמו שאמרתי המיקלדות שלי שתיהן זהות בגדלים ומרחקי הכפתורים מה שיביא לי את האפשרות להכין את הפרוייקט קודם על משו ישן ואח"כ משו חדש כדי לא להרוס אותו . אז הינה מספר תמונות מזמן הפירוק: תמונות מיקלדת מקדימה מיקלדת מאחורה הוצאתי כפתורים ומתברר שיש שם ברגים ערמת כפתורים …
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
-
יש לי מחשב ישן ויש לו חיבור רק של מקלדת (החיבור הישן הזה) אז השאלה שלי היא אם אני יכול לקנות דבר כזה שיתחבר לחיבור הישן ושהיה לו שני יצאות של עכבר ומקלדת?? ואם אין דבר כזה שאפשר לקנות אז יכולים לבנות דבר כזה? תודה לתשובות...!
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם צירפתי תמונות של מאוורר לCPU. מישהו יכול להגיד לי מה התפקיד של כל חוט שמגיע למאוורר? בנוסף כתוב עליו שהוא צורך 12V ו0.44A האם אני יכול לעבור את הערכים האלה ובכמה אני יכול לרדת מהם? אני לא יודע עם אלה ערכים נומינליים או שאלה ערכים מקסימליים, ואם כן בכמה אני יכול לעבור אותם? אני יכול לספק למאוורר הזה רק 5V ואני לא בטוח שאני יכול להגיע לזרם של 0.44A. תודה לכל המשיבים [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היה לי את הרעיון כי אצלי בבית המחשב יושב לבד על השולחן ואף אחד לא יושב שם אם הוא לא רוצה את המחשב. והמחשב יושב למטה ועמוק מה שאומר שאני צריך להיזדחל כל פעם שאני רוצה להדליק אותו. ואבא שלי לא מרשה לי להשאיר אותא פתוח (הוא אומר שזה מבזבז המון חשמל וזה עולה המון כסף) אני לא מבין שום דבר בתיכנון מעגלים אלקטורונים ודברים מסובכים מידי, אלה רק ליבנות אותם אז בבקשה עזרה בתיכנון של המעגל ואם אפשר גם כמה זה בערך יעלה
-
- 12 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום,יש לי מארז HOME MADE והוא כמעט כולו שקוף,אני מעוניין שהפרספקס יהיה שחור,אבל שיהיה אפשר לראות משהו מבפנים...מה אתם אומרים,כדיי להדביק על הפרספקס טפט שחור שקוף למחצה?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות משהוא אבל אני לא יודע איך אני רוצה לחבר ל - 9V מנוע של מחשב רגיל ובלחיצה על כפטור להפעיל אותו עד כאן לא בעיה אבל איך לעשות שהמנוע יעבוד רק 3 דקות ואז יפסיק לעבוד על ללחיצה הבאה על הכפטור? השמח לקבל הסבר ממש מפורט תודה מראש לכל העונים
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
-