עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, יש לי כרגע מערכת מחשב שאני ישן לידה בלילה (ומעוניין להשאיר אותה פועלת מסיבותי האפלות), אני מצליח לישון, אבל היא עדיין די רועשת, על כרטיס המסך אני מצליח להשתלט בעזרת תוכנה, שמורידה את מהירות הסיבוב שלו למינימום ההכרחי, אבל המאוורר של המעבד מחרפן אותי, תהיתי אם באמצעות מודינג ניתן לשים בין מקור המתח למאוורר (לוח האם, למעשה) לבין המאוורר עצמו פוטנציומטר, ולהוציא אותו אל מחוץ למארז, ככה שכשאני ארצה להפעיל את המאורר על המקסימום (=ביום, כשלא איכפת לי מרעש), אני אוכל, וכשאני ארצה קצת שקט, אני אוריד את הפוטנציומטר למינימום האפשרי, ממילא המעבד ב-IDLE. השלב האחרון בפרויקט יהיה לשנות את הגדרות הביוס למאוורר מ-AUTO ל... טוב, לא זוכר איך זה נקרא, אבל זה אומר שהמאוורר מסתובב בפו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by urinka,

הי בהשראת המדריך שבאתר החלתי שהעכבר של המחשב בבסיס צריך להיות יותר זוהר כן גם משעמום נוראי אבל..... קיצר ישבתי עם חבר ועשינו חורים ממש יפים וגם צבענו את החלק העליון של העכבר בככחול מטאלי יצא פיצוץ עכשיו חיברתי לדים אבללל לא לדים פשוטים את הלדים הכחולים נראה לי "אולטא ברייט" הם עבדו ממש יפה חצי שעה ונשרפו זה לא היה מקרי גם שהחלפתי אותם הם נשרפו יש למישהוא פתרון ??

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אני בונה איז משהו שמדליק הרבה לדים בעוצמה גבוהה בתדירות 0-20kוההספק הכולל של המערכת יהיה בערך 2-3 וואט... אני חושב שה555 IC עומד בקריטריון אבל בגבוליות... בויקיפדיה כתוב ככה Supply voltage (VCC) 4.5 to 15 V Supply current (VCC = +5 V) 3 to 6 mA Supply current (VCC = +15 V) 10 to 15 mA Output current (maximum) 200 mA Power dissipation 600 mW Operating temperature 0 to 70 °C לפי IV=W יצא לי הספק של 3 וואט כמו שחיפשתי אבל כתוב שהצ'יפ עצמו גוזל 600 מיליואט... אז נשאר רק 2.4 ואט?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by SharonSx,

יש לי כמה מאוררים שקופים ורציתי לבנות לכל אחד מהם מעגל עם לדים והכל אז רציתי לדעת אם מישהו כבר בנה כזה? ואם למישהו יש מדריך שהוא יכול להביא? תודה,

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by dor_g,

שלום. התחדשתי בהארדיסק חדש. לאחר שכל המחשב שלי הלך. המארז שלי: http://cdn.overclock.net/2/2b/2bd8050a_vbattach112525.jpeg Cooler Master-STORM הספק שלי: Cooler Master GX-550W כמו שאתם רואים בתמונה הספק נמצא בתחתית המארז וכונני הדיסקים (מן הסתם) נמצאים למעלה. לספק יש 6 חיבורי SATA. החיבורים נראים כך הם לא נפרדים אלא בשלשות. חיבור אחד עובר מלמטה ומתחבר ל 3 הארדיסקים עכשיו אני צריך לחבר הארדיסק רביעי הארדיסק נוסף כמו שאמרתי החיבורים הם בשלשות. ישנם 6 חיבורים הבעייה היא שה 3 האחרים עולים למעלה ליחבור של כונן הדיסקים חשבתי להשתמש במתאם IDE אבל כל חיבורי ה IDE במחשב תפוסים ומשתמשים במאווררים. (לא הוספתי מאווריים יש במארז 4 מאווררים (כולל זה של המעבד). האם יש איז…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני מתלבט בין Sansa e260 4GB לבין iAudio 6 ואני רוצה לקנות משהו כזה לרכב ואז לחבר אותם למישו יש ניסיון עם רדיו דיסק כזה???(למי שלא מבין למה אני מתכוון אז אני מדבר על כניסת usb) ולגבי הנגן איזה שווה יותר....

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Big_Guy7,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג במחיר סביר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by MacGyver,

היום כמו בכל יום שעבר משבוע הזמנה של משהו אני יורד למטה לתיבת הדואר ובודק אם מחכות לי הפתעות..... היום חיכת לי המעטפה שהזמנתי לדים מLSDIODES..... כשעשיתי את ההזמנה ראיתי שיש להם דבר שנקרא S-FLUX ושאלתי את עצמי מה זה? בכל אופן ראיתי שהם עולים כמו לדים רגילים כמעט אז אמרתי נזמין 2-3 ונראה מה זה... בכל אופן זה מין לד עם 4 רגליים המיועד להרכבה על לוח הלחמות או משהו... קיצר אני אוהב אותם כי הם יותר חזקים מלדים אבל הם פחות נוחים לשימוש(ראו צורה....) אני אישית לא אזמין יותר כאלה אבל הם די נחמדים אז חשבתי להראות לפורום איך הם נראים..... לינק לS-FLUXים באתר LSDIODES http://www.lsdiodes.com/s-flux/ מצורפות תמונה של הלד הנ"ל ליד לדים 3מ"מ וליד לד 5מ"מ.... וגם בחושך אבל רו…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by eladh16,

שלום יש לי לד ואני מעונין לחבר אותו לשנאי. המטרה היא מנורת לילה הלד צורך: 3.2V MIN, 3.4V MAX 20mA השנאי: 9V 300mA 2.7VA זה מה שרשום על השנאי. האם אני יכול להכניס נגד תואם שיספוג 5.2V? כלומר המתח ללד יהיה 3.2V. האם אני יכול לעשות את זה? לא יקרה שום דבר ללד? ועוד משהו, מה מציין ה 300mA שרשום על השנאי?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by udilbaz,

צהרים טובים קוראים לי אודי ואני רוצה להתחיל בפרויקט PC CAR. אני מעוניין בפרויקט דל עלויות לכן אני משתדל להשתמש ברכיבים משומשים ולרוב, לא הכי מתאימים. אז נגיע לבעיה שלי.. פירקתי מסך מDVD נייד ואני מעוניין להשתמש בו. עכשיו הכבלים שיוצאים ממנו לא מוכרים בכלל. יש לי סבלנות (למרות שאין לי זמן בכלל) אבל זה תחביב בשבילי, אני מעוניין להמיר אותו לVGA או חיבור כלשהו שירצה אותי. יש על הרכיבים תרשים קצר על כל יציאה , אבל אין לי מושג איך אני מחבר את המסך למחשב ונותן לו גם מתח חשמל (ברור לי שהוא לא יעבוד רק על חיבור VGA) הינה כמה תמונות: http://jpg.co.il/view/50c34c0b8a01f.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b8deb9.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b9165d.jpg/ http://jpg.co.i…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אז ככה אני הולך לקנות מחשב בעתיד המאוד מאוד קרוב ואני מחליף מחשב קומפאק מלפני איזה שש שבע שנים ואז חשבתי לעצמי למה לא לקחת את המארז והספק של הקומפאק ולחסוף כמעט אלף שקל אז תכלס לשאלה כמה קשה או קל זה להרכיב מחשב יענו אני מדבר על הכל - להתחיל מאפס אינלי בזה הרבה ניסיון חוץ מהחלפת כוננים קשיחית מדי פעם ואני יודע שזה לא כל כך קשה אבל האם אתם חושבים שכדאי לי לקנות רק חלקים ולהרכיב מחשב על מארז ישן? עמית

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by t0x1c,

יש לי MP3 כזה: והוא די נדפק אז החלטתי לפרק אותו ולקחת את הLCD ואני לא מוצא מדריך שעוזר לי לחבר אותו למחשב מישהו יכול להסביר לי מה לחבר בדיוק?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. חבר שלי הביא לי מעגל חשמלי להרכבה שהוא לא ידע איך להרכיב אותו! והבעיה היא שאני גם לא יודע איך להרכיב אותו ואין לו את ההוראות שלו העלתי לפה את התמונות של החלקים אולי תוכלו לעזור לי!! (מצטער על האיכות צולם בפלאפון) אני מקווה שתעזרו לי לגלות מה המעגל הזה אמור לעשות?! ואיך מרכיבים אותו?! ואם יש לכם אתרים או מדריכים שונים בנושא אני ישמח לקבל אותם ואם תרצו אני יוכל לכתוב לכם את הרשימה המפורטת של כל החלקים!!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by do-d,

שלום לכולם אז ככה אני צריך דבר כזה כמו לחצן ההדלקה והכיבוי של המחשב ז"א השנאי תמיד בחשמל ,כשאני לוחץ לחיצה רגעית על הלחצן נדלק הצרכן ברגע שמוציאים מהשקע ומחזירים בחזרה את השקע הצרכן לא נדלק עד הלחיצה על הכפתור נשמע פשוט... גם אני חשבתי ככה בהתחלה ,הסתובבתי קצת בשד' הר ציון בחנויות האלקטרוניקה ולאף אחד שם לא היה מושג מה אני רוצה או איזה רכיב אני צריך ... אז היום ישבתי חשבתי וחיפשתי והגעתי לבסוף למקנה שמה שאני צריך זה "ממסר לאצ' ". אבל הבנתי שיש גם אפשרות ליצור ממסר כזה משני ממסרים רגילים מישהו יודע אולי היכן אני יכול להשיג ממסר לאצ' או איך לקמבן שני ממסרים בשביל לקבל את אותה תוצאה ??? ממתין בציפיה לתשובתכם

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני מכין HTPC ואני משתמש בלוח אם 7ZXR של חברת GIGABYTE וראיתי שרשום על לוח חיבור שרשום לידו IR ובאתר שלהם גם רשום על זה משהוא IR השאלה שלי היא האם אני יכול להישתמש בזה במקום לבנות מקלט חדש שיתחבר לחיבור COM

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Moty_p,

תמיד זה קורה, הכפתור של העוצמה בשלט לא עובד כמו שצריך ותמיד אתה צריך ללחוץ כל כך חזק כדי שזה יעבוד עד שאתה כמעט שובר את השלט לגמרי מישהוא יודע איך אפשר לעשות תיקון לכפטור ספציפי אחד בשלט?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום. לאחר קורס קל ושטחי על עולם המחשב, ארצה לדעת יותר על נושא המתג החשמלי שבמעבד (ועקרון ה On, Off החשמלי). מה בדיוק קורה שם, ואיך? אשמח לקבל לינק, או הפנייה לספר, לסרט, או כל דבר אחר. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אז ככה מה צריך:מאוורר רגיל,לדים(יחוברו לכוח או ל f panel )דרמל או כל כלי קדיחה אחר.קודחים חורים במאוורר שמים את הלדים מדביקים אותם בדבק או במה שעולה בראש מפעילים וזהו. הערות:אני לא נישיתי את זה כך שה כנארה זאת אולי תיהיה אכזבה,מומלץ לבעלי לדים חזקים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by NiceShoTe123,

שלום. אני רוצה לבנות למחשב שלי PEAK METER . זאת אומרת שאני לוקח אחד מהכיסויים של ה 5.25" קודח בו שתי שורות של חורים בשביל לדים (כל שורה ערוץ אחד) , כל שורה 6 לדים. 3 ירוקים 2 כתומים ואדום אחד. וגם מפסק. מאחורי הפאנל יהיה המעגל שיוזן מ 12/6 V מהספק, ויתחבר בפלאג PL סטריאו לכרטיס קול. אני צריך את עזרתכם אם אתם יכולים להביא לי סרטוט של המעגל. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by dbzu,

אני רוצה לגרום לשנאי אחד להתפצל ולהוציא את אותו המתח לכמה ראשים שיצאו ממנו.... פשוט יש לי כמה אפקטים לגיטרה ובמקום לקנות שנאי אחד לכל אפקט רציתי לחבר את כולם עם שנאי אחד... יש אפשרות לעשות דבר כזה מוכרים כאלה דברים .... מישהוא יודע איך אני יכולל לפצל את המתח לנגיד 6 יציאות ושכל אחד יתן לי בערך 200ma ו 9v איזה שנאי אני צריך ואיך אני עושה את זה??

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by eladhor7,

יציאת usb שבמחשב מספק 12 v ? אם לא, כמה?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by assafz,

שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Kurt,

אני מעוניין במכשיר שיכול לקרוא מספר נקודות, לשמור אותן בזיכרון (מבחינת השם הייחודי), ואז לשמש כנקודה שאותה יקרא RFID Reader אחר, כאשר התוצאה תתן לי את אחת מהנקודות שסרקתי. אפשרי?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים