עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yahavon028,

דבר ראשון אני רוצה לקנות מאורר של 120 מ"מ. רציתי לשאול כמה מאוררים ולדים וקטודות בערך הספק שלי (350 וואט) יכול להחזיק. יש לי ספק אחר אבל אני לא מצליח כל כך להפעיל אותו. דבר שני רציתי לשאול אם החירור של הפרספקס שונה מחירור של מתכת, אני רוצה לחבר לפרספקס את המאורר של ה120 בגלל הלד שלו. אני מפחד שהפרספקס ישנה צורה בגלל החום. ואיפה יש דרמלים שהמחיר שלהם לא יעלה על 150. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by HeDesXs,

יש לי עבודה שאני צריך לרשום עיקרון פעולה ושימוש של אחד מאלה: א) מיקרופון 1.קיבולי 2.מגנטי 3.גביש ב)רמקול 1.מגנטי 2.גביש 3.אלקטרוסטטי ג)חיישן טמפ' 1.צמד טרמי 2.חיישן חום אלקטרוני 3.טרמיסטור אני אמור לעשות על אחד מהם א,ב,ג חשבתי לעשות על מיקרופון כי מצאתי עליו הכי הרבה חומר (דף...) מישהו מכיר אתר שמסביר על אחד מהדברים האלה?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אני מחפס חנות/מפעל באזור המרכז שמיבאים או מיצרים לוחות מתכת בצורת יהלום. אני בתכוון ללוחות אלומניום מחוספסות, כמו בתמונה: למישהו יש מוסג כמה אמור לעלות לוח כזה בגודל של בערך 50X50 ס"מ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by efergan7,

שלום יש לי מסך LCD של נוקיה 3310 ומצאתי המון מדריכים איך לחבר אותו בחרתי במדריך הזה בגלל שהוא לא מסובך ואין הרבה חלקים http://www.mods4you.de/index.php?action=modds&zeige=4&code=Tm9raWEgMzMxMCBMQ0QgYW4gTFBU אני רוצה לדעת אם אני יכול לבטל את הלדים ואיזה קבל צריך? קרמי? אם אני אחבר קבל אלקטרוליטי שהמינוס יהיה בחיבור 18 -25 זה בסדר? רשום 1,0 uF ויש לי 1uF 50V יש הבדל? סליחה על החפירה אבל שאלה אחרונה האם להלחים את החבורים 18-25? או לחבר לאן שאני רוצה את המינוס

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. אני רוצה לצבוע את המארז בשחור בוהק שיחזיר אור. עכשיו מה עדיף? ספרי שחור רגיל או צבע למתכת?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by SharonSx,

יש לי כמה מאוררים שקופים ורציתי לבנות לכל אחד מהם מעגל עם לדים והכל אז רציתי לדעת אם מישהו כבר בנה כזה? ואם למישהו יש מדריך שהוא יכול להביא? תודה,

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by SD Project,

אהלן חבר'ה... פתחתי דיי מזמן ת'רד אבל לא מצאתי אותו משום מה... קיצר מצאתי איזה תמונה באינטרנט על קרוס אובר בנייה עצמית... יש קרוס ל-3Way, אבל אני יבנה רק את של הסאב.. אז ככה, לפי התמונה איזה רכיבים אני צריך ?! אם אפשר לעלות תמונות ולתת לי שם מדויק בבקשה... תודה רבה לעונים.. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Big_Guy7,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג במחיר סביר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by IlanF,

יש לי מתאם שמעביר מחיבור USB לחיבור העגול הקטן הזה של המקלדת/עכבר... רציתי לדעת אם אפשר ליצור משהו דומה למתאם הזה רק שיהיה הפוך, מהחיבור הרגיל לUSB.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Br33z3R,

שלום, אני מחפש לקנות zif connectors דומים למה שמצורף בתמונה. יש להם שם מיוחד? איפה אפשר לקנות כאלה בארץ ? תודה מראש לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by The UnKnown,

אוקיי יש לי הרד ATA100 ויש לי כבל מעוגל שהוא נראה לי ATA 133 או ATA אחר לא זוכר. לא תהיה לי בעיה אם אני יחבר אותו להרד שלי או שהכבל חייב להיות מותאם בדיוק למהירות הATA של ההרד שלי? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by g2a2l2,

יש לי מכשיר http://hammer.prohosting.com/~sc8850/home.htm) roland canvas sc-8850) הרוס אבל המסך שלו חיפשי דרך לחבר אותו למחשב ולא מצאתי פירקתי את המסך ויש לו בקר HD-66206te ו15 פינים אולי מישהו יודע איך אני יכול לחבר אותו למחשב. אז ככה על המסך כתוב שהוא של חברת optrex pwb51026a-vo (נראה לי שזה הדגם ) כול מה שמצאתי זה http://www.piputilities.com/Dirs/Docs/IC_Part_Docs/LCD_Apollo_Docs/51026aae.pdf חוץ מזה לא מצאתי כלום הפכתי מלא פורומים וחיפסתי בגוגל ואין שום הסבר. אשמך עם מישהו יוכל לעזור לי הדבר היחיד שמצאתי זה זה ואני לא ממש יודע מה לעשות עם זה No. Symbol Level Function 1 FLM H / L First Line Marker 2 LP H / L Data Latch Signal 3 CP H / L Clock Signal for Shifting Dat…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by eladh16,

שלום יש לי לד ואני מעונין לחבר אותו לשנאי. המטרה היא מנורת לילה הלד צורך: 3.2V MIN, 3.4V MAX 20mA השנאי: 9V 300mA 2.7VA זה מה שרשום על השנאי. האם אני יכול להכניס נגד תואם שיספוג 5.2V? כלומר המתח ללד יהיה 3.2V. האם אני יכול לעשות את זה? לא יקרה שום דבר ללד? ועוד משהו, מה מציין ה 300mA שרשום על השנאי?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אז ככה מה צריך:מאוורר רגיל,לדים(יחוברו לכוח או ל f panel )דרמל או כל כלי קדיחה אחר.קודחים חורים במאוורר שמים את הלדים מדביקים אותם בדבק או במה שעולה בראש מפעילים וזהו. הערות:אני לא נישיתי את זה כך שה כנארה זאת אולי תיהיה אכזבה,מומלץ לבעלי לדים חזקים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by alfa100,

היי אני רוצה לבנות מתאם ואני לא כל כך מבין את הסירטוטים של המתאם vga to rca אז מישהו יכול להסביר לי או להגיד לי איך עושים את זה?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. איפה אני יכול לקנות את הלוח הזה שמחובר אליו USB (כפול כזה, אחד על השני), יציאה למיקרופון ואוזניות ויציאת FIREWIRE (מחובר מקדימה של המחשב) שאלתי בכמה חנויות אלקטרוניקה ואין להם. אז איפה אני משיג כזה דבר? מצטער על האיכות הגרועה (במיוחד בתמונה השנייה...) ותודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. חשבתי לחבר מאוורר ישן של מעבד (חוטים: צהוב, שחור, ירוק) לתחתית של מה שמחזיק לי את המקלדת, איפה שיש מקום לעכבר, לחתוך שמה קצת ולהדביק את המאוורר מאחורה עם 9V. השאלות שלי הן: 1. לסוללת 9V יש + ו-, לעומת זאת למאוורר יש 3 חוטים. לאן ילך כל חוט? 2. מה משמעות כל צבע? 3. איך אני מחבר מתג 3 רגליים לכל העסק הזה? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by kkffiirr,

אחרי שכל הפורום כאן רכש את הערכה הזו, האם מישהו התחיל לעשות עליה פרוייקטים? אני מחפש רעיונות, אבל בעצם אני לא יודע מה היכולות שלה, האם היא מסוגלת למשל להתממשק לזיכרון חיצוני? האם היא מסוגלת לנגן אודיו שמאוכסן בקובץ מקודד כמו MP3 או OGG או כל דבר אחר? (אני יודע שמבחינת תיכנות הכל אפשרי, השאלה אם יש מגבלות חומרתיות)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by gggil,

יש לי קירור של מעבד פנטיום4 LGA775 והכרטיס מסך הוא 9500GT בגרסא הפאסיבית. הכרטיס מסך במנוחה על 55-50 מעלות ובמאמץ עולה מהר ובלי בעיה על 60-64. אז רציתי לשים איכשהו את המאוורר של הקירור סטוק של הפנטיום4 על הקירור של הכרטיס מסך שיקרר אותו הכי טוב. עוד איזה חצי שעה ככה אני יעלה תמונה אבל בעיקרון, איך הכי עדיף לחבר?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by dor_g,

שלום. התחדשתי בהארדיסק חדש. לאחר שכל המחשב שלי הלך. המארז שלי: http://cdn.overclock.net/2/2b/2bd8050a_vbattach112525.jpeg Cooler Master-STORM הספק שלי: Cooler Master GX-550W כמו שאתם רואים בתמונה הספק נמצא בתחתית המארז וכונני הדיסקים (מן הסתם) נמצאים למעלה. לספק יש 6 חיבורי SATA. החיבורים נראים כך הם לא נפרדים אלא בשלשות. חיבור אחד עובר מלמטה ומתחבר ל 3 הארדיסקים עכשיו אני צריך לחבר הארדיסק רביעי הארדיסק נוסף כמו שאמרתי החיבורים הם בשלשות. ישנם 6 חיבורים הבעייה היא שה 3 האחרים עולים למעלה ליחבור של כונן הדיסקים חשבתי להשתמש במתאם IDE אבל כל חיבורי ה IDE במחשב תפוסים ומשתמשים במאווררים. (לא הוספתי מאווריים יש במארז 4 מאווררים (כולל זה של המעבד). האם יש איז…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אני מתלבט בין Sansa e260 4GB לבין iAudio 6 ואני רוצה לקנות משהו כזה לרכב ואז לחבר אותם למישו יש ניסיון עם רדיו דיסק כזה???(למי שלא מבין למה אני מתכוון אז אני מדבר על כניסת usb) ולגבי הנגן איזה שווה יותר....

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. קניתי את המשדר הכי זול שמצאתי באינטרנט (90 ש"ח כולל משלוח) על מנת לחבר לשמוע את הנגן אמפי 3 ברכב. אופן הפעולה: המשדר מחובר למצת, מהמשדר יוצא חוט PL שמתחבר לנגן במקרה שלי..עכשיו המשדר שלי הוא בין הדגמים הפשוטים ביותר לכן יש בו רק תדר אחד...במקרה שלי 88.1FM... ועל התדר הזה נופל שידור של תדר אחר לכן יש טיפה רעש ברקע כשאני שומע את האמפי3..רציתי לדעת כיצד אוכל לשנות תדר (על ידי החלפת רכיב או משהו כזה)? האם זה אפשרי?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. פירקתי מחשב נייד ואני מעוניין לחבר את המסך שלו למחשב רגיל האם זה אפשרי ואיך אני מתאם כבל?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אני מכין HTPC ואני משתמש בלוח אם 7ZXR של חברת GIGABYTE וראיתי שרשום על לוח חיבור שרשום לידו IR ובאתר שלהם גם רשום על זה משהוא IR השאלה שלי היא האם אני יכול להישתמש בזה במקום לבנות מקלט חדש שיתחבר לחיבור COM

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים