אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מקלדת ועכבר שצבעתי לפני הרבה זמן. ולמרות שהצבע המקורי החזיק זמן רב, אני לא רוצה להיכנס לשגרה של לצבוע את המקלדת והעכבר על חודשיים. ראיתי באינטרנט פרויקטים רבים שבהם השתמשו בזיגוג לפלסטיק ( clear coating ). רציתי לדעת: א. האם הזיגוג ימנע הסרה של הצבע על ידי השומן והלכלוך שעל הידיים? ב. האם זיגוג לרכב יתאים גם לצביעת פלסטיק? ג. איפה קונים וכמה עולה? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צהרים טובים קוראים לי אודי ואני רוצה להתחיל בפרויקט PC CAR. אני מעוניין בפרויקט דל עלויות לכן אני משתדל להשתמש ברכיבים משומשים ולרוב, לא הכי מתאימים. אז נגיע לבעיה שלי.. פירקתי מסך מDVD נייד ואני מעוניין להשתמש בו. עכשיו הכבלים שיוצאים ממנו לא מוכרים בכלל. יש לי סבלנות (למרות שאין לי זמן בכלל) אבל זה תחביב בשבילי, אני מעוניין להמיר אותו לVGA או חיבור כלשהו שירצה אותי. יש על הרכיבים תרשים קצר על כל יציאה , אבל אין לי מושג איך אני מחבר את המסך למחשב ונותן לו גם מתח חשמל (ברור לי שהוא לא יעבוד רק על חיבור VGA) הינה כמה תמונות: http://jpg.co.il/view/50c34c0b8a01f.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b8deb9.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b9165d.jpg/ http://jpg.co.i…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה מה צריך:מאוורר רגיל,לדים(יחוברו לכוח או ל f panel )דרמל או כל כלי קדיחה אחר.קודחים חורים במאוורר שמים את הלדים מדביקים אותם בדבק או במה שעולה בראש מפעילים וזהו. הערות:אני לא נישיתי את זה כך שה כנארה זאת אולי תיהיה אכזבה,מומלץ לבעלי לדים חזקים!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי את המארז nzxt apollo והוא מגיע עם פלסטיקים שחורים כאלה שמחזיקים את הכוננים של ה 5.25. ( Screwless Drive Bay) עכשיו אני רוצה לצבוע את המארז, והשאלה שלי היא איך אני אמור להוציא אותם? (פתחתי שאלה כזאת גם בפורום מארזים אבל שם לא ידעו כל כך לענות לי ואני בטוח שפה יש אנשים שיודעים) תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חתכתי היום את ככל הגרילים המובנים של המארז על מנת שתהיה זרימת אוויר טובה יותר... מקדימה הלך מצוין... מאחורה גם... ובתקרת המארז קרה משהו והתחרבש לי והמקדח כוס קילפ לי צבע ונוצר חור מגעיל כזה בקיצור התעקב שם ונהיה גועל נפש... ואז ניסיתי לשםפר עם מספרי פח וזה עזר אבל עדיין מכוער... אתם אומרים לחצוך את כל התיקרה כבר ולעשות חלון גדול? לא חובה גומי כהז של איטום? המדריך לחלון בתקרה שיש בראש הפורום לא מספיק טוב והוא לא יעיל... וזה גם לא חלון בגודל רציני... אז אני צריך עצות מה לעשות... תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב שמעו אני רוצה להתחיל לעשות מודינג למארז שלי.... אז ככה המארז שלי הוא סתם מארז פשוט של אייבורי יש תמונות למטה.... אני ישמח אם תוכלו לתת הצעות איך לחתוך את החלון ומה לעשות בפאנל הקידמי...ואולי אפילו סירטוט תלת מימדי... טוב אז זה המארז...: [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לבנות למחשב שלי PEAK METER . זאת אומרת שאני לוקח אחד מהכיסויים של ה 5.25" קודח בו שתי שורות של חורים בשביל לדים (כל שורה ערוץ אחד) , כל שורה 6 לדים. 3 ירוקים 2 כתומים ואדום אחד. וגם מפסק. מאחורי הפאנל יהיה המעגל שיוזן מ 12/6 V מהספק, ויתחבר בפלאג PL סטריאו לכרטיס קול. אני צריך את עזרתכם אם אתם יכולים להביא לי סרטוט של המעגל. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, שאלה קטנה - אני רוצה לקחת כבל rca (משני הצדדים) וכבל של aux (משני הצדדים) ולחבר ביניהם. הrca מפוצל ל2 - בכל אחד יש אדום/לבן וחוטים מסביב), ובaux יש אדום לבן וחוטים מסביב. החוטים מסביב זה האדמה (אני חושב) - אני צריך לחבר את שני האדמה של הrca לאחד של הaux?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
סליחה על הכפילות, אני מהסלולארי וקבלתי הודעת. To many servers אפשר למחוק אז מה אני מבקשת.... רכיבים פשוטים בסיסיים קשה למצוא. כבר 4 ימים בנסיון לארגן מנגנון לשליטה במאווררים, ופעם אין את זה, ופעם לא מוכרים את ההוא.... מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לצבועה את המארז CM690 ויש לי כמה שאלות : 1. צריך לשייף את פנים המארזז? ( צבע אפור ) 2. באיזה צבע הכי ממולץ להשתמש? ( הבנתי שצריך שני סוגים של צבעים - 1 פריימר 2 צבע לבחירה אישית)
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשר להפעיל עליו תוכנות VB פשוטות? אפשר לקמבן לו מערכת הפעלה אחרת? אפשר לחבר לו יציאה למסך TV צבעוני? כל מה שמצאתי בגוגל זה מוד עלוב שמרחיב אותו ל8 מגה זיכרון... הייתי עושה את זה אם היה לי כרטיס 8 מגה ומברג כוכב מתאים... או סיבה לעשות את זה =\ מישהו יכול בבקשה לעזור לי לחפש מידע על המכשיר?... תודה... אפילו שימוש במסך המגע יכול להיות נחמד... העיקר לעשות איתו משהו.. הוא ישב אצלי בארון מלא מלא מלא שנים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה אתם אומאים שזה יעלה לי כול החלקים: 3 מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים. מקדחים בגודל 1 ו6.5 מ"מ.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קירור של מעבד פנטיום4 LGA775 והכרטיס מסך הוא 9500GT בגרסא הפאסיבית. הכרטיס מסך במנוחה על 55-50 מעלות ובמאמץ עולה מהר ובלי בעיה על 60-64. אז רציתי לשים איכשהו את המאוורר של הקירור סטוק של הפנטיום4 על הקירור של הכרטיס מסך שיקרר אותו הכי טוב. עוד איזה חצי שעה ככה אני יעלה תמונה אבל בעיקרון, איך הכי עדיף לחבר?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב היום אחרי שעבדתי כול היום על צבע למארז התחלתי עם הספק שאת התחת שלו צבעתי בשחור וגם את התחת של המחשב כך שמבחוץ כולו שחור כמו כן צבעתי גם את הכלובים בשחור ואת שאר המארז מבפנים צבעתי באפור גם הוספתי שתי לדים לספק בצבע כחול והמראה ממש מלבב חח יצא מאוד יפה ואני נורא מבסוט לפני זה המארז הייה כולו אפור ואז כולו שחור ועכשיו חצי חצי בערך חח אבל זהו אני משאיר ככה הדבר האחרון שנשאר לי לעשות הוא לקמבן מסגרת חדשה שתכנס למפרצים ועלייה ישב מסך ה5 אינץ שלי עשיתי כבר משהו אבל זה לא סימטרי יש בריחות של כמה מילימטרים ואני קצת פרפקציוניסט אז החלטתי לבנות משהו מעץ ולצבוע יש לי נגריה זמינה אז בקרוב אני יעשה איזה משהו חח הנה כמה תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עושה פרויקט לאלקטרוניקה, לאחרונה כמה מערוצים של כבל הפסיק לעבוד (אני משתמש מחומרה 8051 שמחבר למסך LCD) , חיפשתי בכל חנויות אלקטרוניקה ברחוב הר ציון שבת"א וגם חנויות מחשבים עדיין לא מצאתי. אשמח מאוד מאיפה ניתן למצא את הכבל הזה בעל 16 כניסות בשני צדדים. תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם וחג שמח לפני כמה ימים החלפתי לדים במקלדת לקצת יותר גדולים 2v לצבעים שונים הכל לפי הכתוביות כמו שהיו בלדים הקודמים ,סגרתי בחזרה והיא לא עובדת .רק שאני מחבר אותה למחשב שלושת הלדים נידלקים לשניה וזהו אין תגובה . תודה לכם.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מכין HTPC ואני משתמש בלוח אם 7ZXR של חברת GIGABYTE וראיתי שרשום על לוח חיבור שרשום לידו IR ובאתר שלהם גם רשום על זה משהוא IR השאלה שלי היא האם אני יכול להישתמש בזה במקום לבנות מקלט חדש שיתחבר לחיבור COM
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פירקתי רשת מאולמניום מתנור ישן .. נראה לי שזה רשת משושים .. הינה תמונות : http://up47.siz.co.il/up3/zazdnox1ztye.jpg http://up34.siz.co.il/up1/zmjezmgmit05.jpg מי שמעוניין שיכתוב כאן ואני אמסור לו פרטי יצירת קשר.. אין לי מה לעשות איתה .. אני לא בחור של מודינג ..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , יש לי נקודת אינטרנט בבית שאני רוצה להפוך לטלויזיה ואחת של טלויזיה שאני רוצה להפוך לאינטרנט. איך אני יודע מהמרכזיה איזה כבל הולך לאן ואיך לשנות את החיבורים כדי שיגיע לשם אינטרנט ולא טלויזיה וההפך ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שכל הפורום כאן רכש את הערכה הזו, האם מישהו התחיל לעשות עליה פרוייקטים? אני מחפש רעיונות, אבל בעצם אני לא יודע מה היכולות שלה, האם היא מסוגלת למשל להתממשק לזיכרון חיצוני? האם היא מסוגלת לנגן אודיו שמאוכסן בקובץ מקודד כמו MP3 או OGG או כל דבר אחר? (אני יודע שמבחינת תיכנות הכל אפשרי, השאלה אם יש מגבלות חומרתיות)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לגרום לשנאי אחד להתפצל ולהוציא את אותו המתח לכמה ראשים שיצאו ממנו.... פשוט יש לי כמה אפקטים לגיטרה ובמקום לקנות שנאי אחד לכל אפקט רציתי לחבר את כולם עם שנאי אחד... יש אפשרות לעשות דבר כזה מוכרים כאלה דברים .... מישהוא יודע איך אני יכולל לפצל את המתח לנגיד 6 יציאות ושכל אחד יתן לי בערך 200ma ו 9v איזה שנאי אני צריך ואיך אני עושה את זה??
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-