אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי מסך LCD של נוקיה 3310 ומצאתי המון מדריכים איך לחבר אותו בחרתי במדריך הזה בגלל שהוא לא מסובך ואין הרבה חלקים http://www.mods4you.de/index.php?action=modds&zeige=4&code=Tm9raWEgMzMxMCBMQ0QgYW4gTFBU אני רוצה לדעת אם אני יכול לבטל את הלדים ואיזה קבל צריך? קרמי? אם אני אחבר קבל אלקטרוליטי שהמינוס יהיה בחיבור 18 -25 זה בסדר? רשום 1,0 uF ויש לי 1uF 50V יש הבדל? סליחה על החפירה אבל שאלה אחרונה האם להלחים את החבורים 18-25? או לחבר לאן שאני רוצה את המינוס
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מד טמפ' בשביל הצ'יפסט, בעיקרון אני צריך מסך לד (כמו של מחשבון) בגודל 1' או אפילו 1.5' ואני כבר יסתדר . מה אני צריך לקנות ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כמה מאוררים שקופים ורציתי לבנות לכל אחד מהם מעגל עם לדים והכל אז רציתי לדעת אם מישהו כבר בנה כזה? ואם למישהו יש מדריך שהוא יכול להביא? תודה,
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דבר ראשון אני רוצה לקנות מאורר של 120 מ"מ. רציתי לשאול כמה מאוררים ולדים וקטודות בערך הספק שלי (350 וואט) יכול להחזיק. יש לי ספק אחר אבל אני לא מצליח כל כך להפעיל אותו. דבר שני רציתי לשאול אם החירור של הפרספקס שונה מחירור של מתכת, אני רוצה לחבר לפרספקס את המאורר של ה120 בגלל הלד שלו. אני מפחד שהפרספקס ישנה צורה בגלל החום. ואיפה יש דרמלים שהמחיר שלהם לא יעלה על 150. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה אני צריך דבר כזה כמו לחצן ההדלקה והכיבוי של המחשב ז"א השנאי תמיד בחשמל ,כשאני לוחץ לחיצה רגעית על הלחצן נדלק הצרכן ברגע שמוציאים מהשקע ומחזירים בחזרה את השקע הצרכן לא נדלק עד הלחיצה על הכפתור נשמע פשוט... גם אני חשבתי ככה בהתחלה ,הסתובבתי קצת בשד' הר ציון בחנויות האלקטרוניקה ולאף אחד שם לא היה מושג מה אני רוצה או איזה רכיב אני צריך ... אז היום ישבתי חשבתי וחיפשתי והגעתי לבסוף למקנה שמה שאני צריך זה "ממסר לאצ' ". אבל הבנתי שיש גם אפשרות ליצור ממסר כזה משני ממסרים רגילים מישהו יודע אולי היכן אני יכול להשיג ממסר לאצ' או איך לקמבן שני ממסרים בשביל לקבל את אותה תוצאה ??? ממתין בציפיה לתשובתכם
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פירקתי רשת מאולמניום מתנור ישן .. נראה לי שזה רשת משושים .. הינה תמונות : http://up47.siz.co.il/up3/zazdnox1ztye.jpg http://up34.siz.co.il/up1/zmjezmgmit05.jpg מי שמעוניין שיכתוב כאן ואני אמסור לו פרטי יצירת קשר.. אין לי מה לעשות איתה .. אני לא בחור של מודינג ..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה מה צריך:מאוורר רגיל,לדים(יחוברו לכוח או ל f panel )דרמל או כל כלי קדיחה אחר.קודחים חורים במאוורר שמים את הלדים מדביקים אותם בדבק או במה שעולה בראש מפעילים וזהו. הערות:אני לא נישיתי את זה כך שה כנארה זאת אולי תיהיה אכזבה,מומלץ לבעלי לדים חזקים!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי MP3 כזה: והוא די נדפק אז החלטתי לפרק אותו ולקחת את הLCD ואני לא מוצא מדריך שעוזר לי לחבר אותו למחשב מישהו יכול להסביר לי מה לחבר בדיוק?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לגרום לשנאי אחד להתפצל ולהוציא את אותו המתח לכמה ראשים שיצאו ממנו.... פשוט יש לי כמה אפקטים לגיטרה ובמקום לקנות שנאי אחד לכל אפקט רציתי לחבר את כולם עם שנאי אחד... יש אפשרות לעשות דבר כזה מוכרים כאלה דברים .... מישהוא יודע איך אני יכולל לפצל את המתח לנגיד 6 יציאות ושכל אחד יתן לי בערך 200ma ו 9v איזה שנאי אני צריך ואיך אני עושה את זה??
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי הביא לי מעגל חשמלי להרכבה שהוא לא ידע איך להרכיב אותו! והבעיה היא שאני גם לא יודע איך להרכיב אותו ואין לו את ההוראות שלו העלתי לפה את התמונות של החלקים אולי תוכלו לעזור לי!! (מצטער על האיכות צולם בפלאפון) אני מקווה שתעזרו לי לגלות מה המעגל הזה אמור לעשות?! ואיך מרכיבים אותו?! ואם יש לכם אתרים או מדריכים שונים בנושא אני ישמח לקבל אותם ואם תרצו אני יוכל לכתוב לכם את הרשימה המפורטת של כל החלקים!!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אני מעוניין במכשיר שיכול לקרוא מספר נקודות, לשמור אותן בזיכרון (מבחינת השם הייחודי), ואז לשמש כנקודה שאותה יקרא RFID Reader אחר, כאשר התוצאה תתן לי את אחת מהנקודות שסרקתי. אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תמיד זה קורה, הכפתור של העוצמה בשלט לא עובד כמו שצריך ותמיד אתה צריך ללחוץ כל כך חזק כדי שזה יעבוד עד שאתה כמעט שובר את השלט לגמרי מישהוא יודע איך אפשר לעשות תיקון לכפטור ספציפי אחד בשלט?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מכשיר בלוטוס שמתחברים אליו, והקוד שלו קבוע, 1234. פתחתי את המכשיר, ויש בתוכו EEPROM ב- SMD 8 פינים... ככל הנראה הקוד של הבלוטוס שמור ב EEPROM הזה... אני רוצה לערוך את ה EEPROM ולשנות את הקוד לקוד שאני אקבע לו.... אשמח אם מישהו יעזור בנושא... תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע מערכת מחשב שאני ישן לידה בלילה (ומעוניין להשאיר אותה פועלת מסיבותי האפלות), אני מצליח לישון, אבל היא עדיין די רועשת, על כרטיס המסך אני מצליח להשתלט בעזרת תוכנה, שמורידה את מהירות הסיבוב שלו למינימום ההכרחי, אבל המאוורר של המעבד מחרפן אותי, תהיתי אם באמצעות מודינג ניתן לשים בין מקור המתח למאוורר (לוח האם, למעשה) לבין המאוורר עצמו פוטנציומטר, ולהוציא אותו אל מחוץ למארז, ככה שכשאני ארצה להפעיל את המאורר על המקסימום (=ביום, כשלא איכפת לי מרעש), אני אוכל, וכשאני ארצה קצת שקט, אני אוריד את הפוטנציומטר למינימום האפשרי, ממילא המעבד ב-IDLE. השלב האחרון בפרויקט יהיה לשנות את הגדרות הביוס למאוורר מ-AUTO ל... טוב, לא זוכר איך זה נקרא, אבל זה אומר שהמאוורר מסתובב בפו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי ספק של TT שהתקלקל (מספק מתח נמוך מידי במסילת 5V, ויש שם משהו מפוחם...) בקיצור, אני רוצה להוציא מתוכו את המאווררים. יש סכנת התחשמלות ממשהו אם אני מפרק את הספק? הספק לא היה בשימוש כבר כמה חודשים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לבנות למחשב שלי PEAK METER . זאת אומרת שאני לוקח אחד מהכיסויים של ה 5.25" קודח בו שתי שורות של חורים בשביל לדים (כל שורה ערוץ אחד) , כל שורה 6 לדים. 3 ירוקים 2 כתומים ואדום אחד. וגם מפסק. מאחורי הפאנל יהיה המעגל שיוזן מ 12/6 V מהספק, ויתחבר בפלאג PL סטריאו לכרטיס קול. אני צריך את עזרתכם אם אתם יכולים להביא לי סרטוט של המעגל. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישו יודע איפה אני יכול בארץ להשיג גרילים שנראים טוב?? כמו נגיד הגרילים של סאן בים עם חיתוך לייזר?? או כמו הגרילים שראיתי באינטרנט שיש בחול שהם צבעוניים כאלה...צבועים ביד?? יש כאלה בכלל בארץ?? או שיש רק את הפשוטים העגולים...אם כן אז איפה אני יכול להשיג בארץ?? מעדיף באזור המרכז... ובקשר ללדים... באתר הזה www.lsdiodes.com יש מידע על הלדים...מישו מוכן להסביר לי מה זה forward voltage ומזה reverse voltage ומה ההבדל ביניהם?? תודה מראש לכל העוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נגיד אני רוצה לחבר איזה משהו לספק , ואני חשוב שיש מצב שתיהיה קפיצת מתח או משהו והדבר הזה יגרום לקצר , אני יכול לחפר פיוז יענו שהוא ישרף ראשון במקום הספק או משהו כזה , אז אם כן איך ואיזה .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב היום אחרי שעבדתי כול היום על צבע למארז התחלתי עם הספק שאת התחת שלו צבעתי בשחור וגם את התחת של המחשב כך שמבחוץ כולו שחור כמו כן צבעתי גם את הכלובים בשחור ואת שאר המארז מבפנים צבעתי באפור גם הוספתי שתי לדים לספק בצבע כחול והמראה ממש מלבב חח יצא מאוד יפה ואני נורא מבסוט לפני זה המארז הייה כולו אפור ואז כולו שחור ועכשיו חצי חצי בערך חח אבל זהו אני משאיר ככה הדבר האחרון שנשאר לי לעשות הוא לקמבן מסגרת חדשה שתכנס למפרצים ועלייה ישב מסך ה5 אינץ שלי עשיתי כבר משהו אבל זה לא סימטרי יש בריחות של כמה מילימטרים ואני קצת פרפקציוניסט אז החלטתי לבנות משהו מעץ ולצבוע יש לי נגריה זמינה אז בקרוב אני יעשה איזה משהו חח הנה כמה תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ספק של delta שכתוב אליו 100 mA ב 5vs. אני רוצה להשתמש איתו בפנטיום 3 שלוקח כ 330 mA החלפתי את הדיודה והוספתי קירור לרכיב מיתוג בחלק של ה stand by בדקתי אותו אל ידיי עומס ב 5vs ומדידת זרם / מתח + בדיקה אם מתחמם הספק עצמו לא מתחמם אבל בעומס של 330 mA הוא נותן משהוא כמו 2.8 v במקום 5 v המתח הזה לא תקין אבל - אם המחשב עדיין יעבוד איתו ניתן להשאיר את זה כך או יכול להיות נזק למחשב בטווח הארוך כתוצאה מהמתח הנמוך ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , יש לי נקודת אינטרנט בבית שאני רוצה להפוך לטלויזיה ואחת של טלויזיה שאני רוצה להפוך לאינטרנט. איך אני יודע מהמרכזיה איזה כבל הולך לאן ואיך לשנות את החיבורים כדי שיגיע לשם אינטרנט ולא טלויזיה וההפך ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עושה פרויקט לאלקטרוניקה, לאחרונה כמה מערוצים של כבל הפסיק לעבוד (אני משתמש מחומרה 8051 שמחבר למסך LCD) , חיפשתי בכל חנויות אלקטרוניקה ברחוב הר ציון שבת"א וגם חנויות מחשבים עדיין לא מצאתי. אשמח מאוד מאיפה ניתן למצא את הכבל הזה בעל 16 כניסות בשני צדדים. תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-