עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by moshe55501,

בערך ומה השימושים שלהם

• 2 תגובות
    • 901 צפיות
  2. Started by yarivot26,

שווה משהו? קיבלתי מתנה, איך הוא? עוד משהו, קיבלתי עוד כמה דברים איתם (אני לא יכול כרגע לצלם כי המצלמה אצל אחותי) אחד זה נראה לי כבל ארוך וגמיש (הארכה לסקיל), נראה יעיל. קיבלתי משהו כמו קולב שמתמתח - מה המטרה של זה? עוד משהו - איך אני מבדיל בין הראשים? למה כל ראש מיועד? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by ShakedB,

קודם כל כמה זמן לוקח במידה שאני עושה פעם ראשונה? ואם אני בכלל יכול לעשות את זה בלי ידע באלקטרוניקה? אני יכול להציג בזה את הטמפרטורות של המפרט?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by D.r Bit,

היי לכולם בדיוק היום אני סיימנתי לעשות מוד לאחד מחברי הפורום לקח כמה שעות !. של הסבת מארז של קרוסייר אודיסון D800 ללוחות אם עם 9 סלוטים של < PCI ללוח FULL FACTORY ATX תהנו !! תמונות כול המארז נחתך והותאם לו לוח אחורי ופאנל IO שונה http://img580.imageshack.us/g/img0026qf.jpg/ המארז הוא של HBK מ פורום מקביל ! וככה היה נראה המארז במקור ! תמונות מאתר היצרן פנים המארז http://www.corsair.com/products/800d/800dgallery2.jpg גב המארז http://www.corsair.com/products/800d/800dgallery3.jpg וזה היה הרעיון למוד http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=506357

• 0 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. כרגע מה שקניתי זה את הארדואינו אונו, ואת האטרנט שילד (לגבי התיכנות אני אסתדר) כרגע אני לא יודע באיזה ממסר להשתמש , חשבתי על כזה (לפי מה שהבנתי, הדוד שלי צורך כ16A) האם יש עוד רכיבים שצריך להוסיף? אני מודע לזה שזה חשמל מתח גבוה, אני לא אבצע כלום ללא חשמלאי מוסמך אשמח אם תייעצו ותעזרו כמו שעשיתם בעבר תודה מראש

6. Started by Gimel,

יש לי את המאוורר הזה. כמו שאתם רואים יש לו כבל לבן עם חיישן חום ירוק בקצה. אם אני אחתוך אותו ואחבר במקומו את זה: זה יעבוד?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by AMIT_MEG,

אני רוצה ליקנות airbrush מברשת צבע בעמצאות אויר אני לא בידיוק מבין בזה אני רוצה לדעת כמה זה עולה בערך?? מאיפה אני יכול ליקנות את זה??? (אני לא יודע עם זה מתעים לפה אז עם לא תעבירו כי זה ניראה לי שזה קשור למודינג)

• 31 תגובות
    • 5.1k צפיות
  8. Started by t0x1c,

יש לי MP3 כזה: והוא די נדפק אז החלטתי לפרק אותו ולקחת את הLCD ואני לא מוצא מדריך שעוזר לי לחבר אותו למחשב מישהו יכול להסביר לי מה לחבר בדיוק?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. מצאתי סוף סוף עכבר ישן עם חיבור מתאים. מה שקצת בעיה זה שאני לא יודע איזה ומהחוטים פינ 1 פינ 5 ופינ 7. יש 4 חוטים בצבעים של חום,אדום,כתום ושחור. (למה אין 9 חוטים? העכבר לא צריך את כל ה-9 ?)

10. Started by card,

שלום קורה שיש לנו פונקציות שכתבנו, והן שימושיות לא רק בתוכנית אחת, אלא בכמה. לשם כך, כדאי להעתיק אותן לקובץ נפרד שיהווה ספרייה, ולספרייה הזו נעשה include בכל תוכנית שתצטרך אותה. עשיתי בדיקה, ויצרתי קובץ h. קטן, ושמתי בו סתם פונקציה אחת לדוגמא, כדי לראות שזה פועל. הפונקציה היא: int TestFunction(int N) { return 2*N; } שמרתי את זה בקובץ בשם "Library.h". אח"כ הלכתי לתוכנית ארדואינו כלשהי, ושם הוספתי: #include "D:\Folder\Library.h" והוספתי שורה שמשתמשת בפונקציה, לראות שאכן הכל עובד: Serial.println(TestFunction(80)); לחצתי Verify, ואכן עבר קומפילציה. לחצתי Upload והרצתי, ואכן הודפס לי בסריאל "160". נפלא - אפשר להתחיל ליצור ספריות לארדואינו ו…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by vner@,

ערב טוב, לא מזמן קבלתי א הדרמל החדש - multipro 285 PB, שהזמנתי מצרפת ב 40 יורו (200שח) למי שלא זוכר, הזמנתי אותו מאחר והקודם התפחלץ... נכון שאין כמו מודינג של ערב יום שישי ? אז יאללה, מולקסים שנצבעו בצבע UV (ורוד-סגול) ושולבו בהם לדים UV שלשה מ"מ שכוסחו כדי להקטינם (ראו תמונות) הצעצוע החדש: האוסף של החלקים שהצטבר אצלי... דיסק יהלום שהזמנתי - הוא עשוי יהלומים ונועד לחתוך חומרים קשים מאד (אבנים מסוגים שונים, בטון, עוד כל מיני....) החיבורים ולד ה-UV: לפני / אחרי הכיסוח: מורכבים עם הלדים: יופי פשוט מטורף. צבע סגלגל, גוון ורוד-אדום, שאני אישית מאוד אוהב. האפקט המיוחד כמובן לא עבר בשלמותו עם התמונות, בייחוד מכיוון וזהו אור UV שכן המצלמה מתקשה ל…

• 22 תגובות
    • 5.9k צפיות
  12. ;D ;D ההזמנה שלי מג'אב-טק הגיעה עכשיו, ברגע זה! אני חייב תודה עמוקה מאוד למכס שלנו שלא תפס לי שוב את החבילה...... אז ככה זה קרה: ישבתי בחדר וספרתי מקשים....(אל תדאגו אני לא משועמם פשוט צבעתי את המקלדת לשחור אז חיברתי הכל בחזרה...) ופתאום נשמעת קריאה מלמטה: " עידו!!! ג'אב טק!!!" ישר נפל לי האסימון וירדתי למטה, קיבלתי את החבילה ועכשיו אני פה! :clapper: קניתי: קטודה UV. 2 לייזר לד UV. לייזר לד אדום. 4 פיט סליבים חצי אינץ'. 5 פיט סליבים שמינית אינץ'. 6 פיט סליבים רבע אינץ'. מכשיר להוצאת הפינים של המולקס נקבה. וואנטק ספקטרום ירוק/אדום. ו20 אזיקונים בגדלים וצבעים שונים. עכשיו אני אקח הפסקה של 3-4 שעות ואני ארכיב הכל לאט,לאט ששום דבר לא ישרף...(*אהמ* *אהמ*) ו…

• 96 תגובות
    • 15.3k צפיות
  13. זה בערך הכל אשמח לתגובות בהקדם

• 8 תגובות
    • 997 צפיות
  14. Started by Mar_Garina,

שלום, יש לי מחשב פנטיום (קראתם טוב. נפלאות הלינוקס ), שיש לו ספק מאוד מרעיש. אני מעוניין להחליף אותו בחדש, אך אבוי - כל הספקים שמוכרים הם ספקי ATX, ובוודאי לא יתאימו ללוח המיושן שם. יש למישהו רעיון כיצד מחברים בכל זאת ספק חדש, או היכן משיגים ספקים ישנים של AT? תודה, - אורן

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  15. Started by -LosNir-,

היי כאן אני אראה לכם איך אפשר לאלתר קתודה מתוך סורק ישן מה אנחנו צריכים: 1) סורק ישן 2) קולפן חוטים (או שיניים תודה למור שובל על התמונה שגנבתי ממנו ;D) 3) חיבור molex זכר (אני אישית אלתרתי אחד מכבל SATA שהיה לי) 4) מברג שטוח או לדרמן 8) 5) היט שרינקס או איזולירבנד יאללה נתחיל? דבר ראשון נפתח את הסורק שלנו, אצלי הוא היה סגור עם קליפסים: אחרי שפתחנו את הסורק נוציא את הקתודה והבקר שלה: עכשיו נקח את המולקס ונחשוף את החוטים: נחתוך את החיבור חשמל מהבקר ונחשוף: נחבר את החוט האדום מהבקר לחוט הצהוב במולקס ואת השחור לשחור ואז נעטוף באיזולירבנד / היט שרינק: נחבר למחשב לבדיקה: עכשיו רק נשאר למקם במחשב, תהנו

• 31 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. קניתי מחשב חדש, אם בא לכם תסתכלו במפרט, אני רוצה לעשות לו מודינג ואני מחפש רעיונות, אז אם יש לכם רעיונות אז תנו לי בבקשה, ותגידו מה דעתכם על המארז ועל המפרט ... תמונות: http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic1.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic5.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic4.jpg אני אוסיף בהמשך עוד תמונות אחרי שאני אקבל את הגופי קירור שהזמנתי...

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אז ככה , קצת שיחקתי בחומרה ומה שמתוכנן כרגע זה מערכת התרעה על מכמונות מהירות לפי הלוגיקה הבאה. יש לי GPS קצת ישן שנקרא UP300 של חברת FASTRAX ( היא נקנתה לאחרונה ע"י UBLOX ). המודול מצויין וקולט לווינים מהר מאד ואף מקבל יעילה יציבה של 8 -10 לווינים דרך החלון אפילו. מבחינת מעבד כרגע זה רץ על http://www.or-e.co.il/index.php?route=product/product&path=9801_9821&product_id=32384 כי זה שכרגע יש לי אבל כשאסיים זה בטח ירוץ על אחד הכרטיסים הקטנים כי מבחינת חומרה כמעט ולא נרדשים משאבים. משהו כזה : http://www.or-e.co.il/index.php?route=product/product&path=9801_9821&product_id=29829 אז מה בעצם אני עושה .... משתמש ב 2 סיפריות TINYGPS NEWSOFTSERIAL ה GPS הוא תקשורת …

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. אהלן חבר'ה!! תקשיבו אני צריך תאורה נחמדה למארז "החדש" שלי (קניתי דלת שקופה עם מקום למאורר ) ואם אפשר אז גם איזה מאוררים שאתם מכירים ונראים לכם יפים שכדי לי לשים ואם יש לכם המלצות נוספות אתם רשאים לדווח.. תודה לכל העוזרים/עוזרות!! 8)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אתמול צפיתי בסרט גוסט דוג בפעם ה1000 ושמתי לב שאני רוצה מערכת סטראו כמו שלו הרעיון הוא לקחת רדיו דיסק של רכב ולשים אותו בתוך מארז מעץ שבו יש גם רמקולים השאלות שלי הן ככה א. מישהו כבר עשה ויכול להמליץ לי על דרך עבודה או להפנות אותי למדריך? ב. איך זה נשמע לכם? תודה על העזרה מראש, הראל שלא מתחבר מספיק לפה ומצטער על זה

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  20. Started by zionzion,

שלום לכולם, יש לי שאלה בקשר לבניית אנטנה ביתית לטלוויזיה. יש לי בבסיס טלויזיה ישנה עם יציאה לאנטנה RF. בחיבור של האנטנה יש הרי את העיגול שמסביב והחור שבאמצע... חיברתי מסמר לחור באמצע ועל המסמר גילגלתי חוטים של רמוקלים וגם חוט אחד של חשמל שחתכתי.... כרגע לא מחובר שום דבר לעיגול שמסביב. הצלחתי לראות בטלויזיה ערוץ 2 אבל עם הרבה שלג והרבה רעש סטטי, לפעמים זה מסתדר מעצמו ופתאום אין רעש והשלג יורד די הרבה... כמה שאלות: 1)האם חייב לחבר משהו לעיגול שבחוץ? איך אני יכול לשפר את הקליטה בלי לקנות אנטנה או ממיר DVB-T אם אני רושם נכון... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 4k צפיות
  21. Started by dd7,

מבקש המלצה לקתודות ופאנל שליטה

• 9 תגובות
    • 954 צפיות
  22. Started by eladhor7,

כמה אוהם יש לנגד r12?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  23. שלום לכולם. יש לי לוח אם של אסוס מבוסס צ'יפסט P35 - דגם ASUS P5K-E/WIFI-AP. לפני כמה ימים כאשר המחשב עבד, בלי שום דבר ברקע, הוא קרס בלי הודעה מוקדמת ולא עלה יותר, הוא ניסה להידלק אבל כל הזמן כשל, ניסיתי לבדוק האם זה קשור לרכיבי חומרה אחרים: זיכרון, כרטיס מסף, מעבד, ספק כח, שום דבר, הבעיה בלוח. ניסיתי עוד לבדוק: פרקתי את הלוח וניסיתי להפעיל אותו, כאשר מורכב עליו מעבד, הלוח מנסה להדלק וכבה לאחר כמה שניות וחוזר חלילה. כאשר אני מנסה להדליק את הלוח ללא מעבד שמורכב עליו הוא נדלק ונשאר דלוק, אך זה כמובן חסר תועלת. אי אפשר לבדוק ויזואלית את הקבלים שמולחמים על הלוח כי אלו קבלי אלומיניום קשיחים ולא מהפשוטים יותר שמתפקעים ונוזלים כאשר הם מזדקנים או שיש בעיה אחרת. מישהו יעץ לי להחליף…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Saari,

התחלתי להתעסק קצת בלדים פה ושם, ואני מנסה לבנות אלמנט תאורה, הזמנתי מEBAY את הדברים הבאים. 20 לדים אדומים, ירוקים, לבנים, כחולים וצהובים (סה"כ 100 לדים של 3MM). בנוסף קיבלתי נגדים ל-5V ו-12V (בסה"כ 200 נגדים, 100 ל-12V וחלוקה לשני צבעים וכנ"ל לגבי ה-5V). האלמנט שאני מנסה לבנות אמור להתחבר ל-USB. עכשיו מה שעשיתי זה חיבור בטור (אני צודק בשם ?), קניתי משטח הלחמה, הכנסתי משהו כמו 6 לדים בצבע אדום ובסוף חיברתי נגד 5V וחיברתי את ה-USB, התוצאה ? רק הלד שאליו מחובר הנגד פועל, השאר החליטו לנוח. עשיתי פה משהו שגוי ?

• 3 תגובות
    • 881 צפיות
  25. שלום, אולי אתם זוכרים את המוד הזה: בעקבות החום שהכרטיס פולט המאורר התחתון לא מחזיק שם, היה מחובר עם דבק חם.. אני לא רוצה לכער את הסינק עם סופר מרגים, יש רעיון איך לחבר? אגב רעננתי משחה טרמית היום לכל מי שיש כרטיס כמו שלי אל תעשו את זה !! סיוט!!! לא משנה זה הוריד לי 4 מעלות בלי המאורר חח תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 740 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.