עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roei_b,

מישהו יודע / יש לו מדריך איך לעשות כפתורים של למשל להגביר ולהלמיך את הווליום של המחשב? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  2. אז אני חדש בכל העסק של אלקטרוניקה ומודינג ואני רוצה לנסות להתחיל , אני מתכנן לעשות חור במארז - שזה יהיה החלק היותר קל כי לא צריך ידע לגעת בחומרה של המחשב - ולא יכול להיגרם נזק ריצני. אחרי שאני יעשה את החלון אני רוצה לקנות את המאווררים האלה באיביי http://cgi.ebay.com/2-x-80mm-Logisys-Computer-Case-Blue-LED-Fan-3pin-4pin_W0QQitemZ310074609511QQihZ021QQcategoryZ80147QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או http://cgi.ebay.com/4-LOTS-BLUE-QUAD-LED-NEON-CLEAR-MOD-80MM-PC-CASE-Fan_W0QQitemZ170249888767QQihZ007QQcategoryZ51064QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או משהו בסגנון(זה משנה הסוג והכוח איורור או הכל אותו דבר בגודל של 80 MM ? וזה מתאים למחשב שנקנה בארץ?-אני שואל למען ה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by beni100,

שלום, יש לי בקר ל 2 מנועים, לכל מנוע הבקרה נעשית ב - 4 ביטים, כאשר אני צריך לשלוח לבקר מילה ראשונה להתחול המנועים, מילה שניה אייך יעבדו המנועים (אחורה , קדימה עצירה) ומילה שלישית באיזה עוצמה הם יעבדו. אני רוצה לממש דבר זה בעזרת ארדואינו בעזרת 8 יציאות. שאלתי, איך אני יכול לממש שבבת אחת המילה תופיע בכל שמונת היציאות, ולא יציאה אחרי יציאה(ביט אחרי ביט). בתודה,

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by gil_elichai,

אחי זה זה תג למארז נכון ויש לו אור שמהאיר אותו???

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום! אני גאה להציג את הפרויקט הראשון שלי למחשב אשר יכלול קירור גז + נגיעות קלות בmodding . המחשב יתבסס על ה4400+ שהגיע אלי אתמול עם המערכת גז שצפויה להגיע אלי תוך שבוע+- ואז נתחיל במודינג בנתיים הנה המפרט של המחשב: Amd 4400+ Vapochill PE שיעבור מילוי מחדש לXE SilverStone ST65F -660W קרושיל בליסטיק 2 ג'יגה כל אלה נקנו כבר ובעזרת השם עוד שבוע שבועיים נקנה גם את הDFI lanparty expert sli-dr + 7800GTX 512MBפשוט אני מחכה שיופיעו בEbay. בקרוב אני יעלה תמונות של ה4400+ וה Viewsonic VX924 שהגיעו אלי אתמול.

• 67 תגובות
    • 9.2k צפיות
  6. Started by SlimShady_1,

הזמנתי מהספק שלי כמה מאווררים של וונטק והוא אמר לי שיש כרגע מחסור בארץ והציע לי מאווררים של חברה שנקראת Speeze למישהו יש מושג איך המוצרים שלהם?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. מכיר ארדואינו? נושם ארדואינו? חי ארדואינו? חברת חינוך והדרכה מחפשת חובב ארדואינו מוכשר אחד, לפיתוח מערכי למידה בעברית המבוססים על ציוד ארדואינו. אז אם אתה מכיר היטב את החומרה של ארדואינו ויודע איך להרכיב מוצרים שונים, דבר אתנו. jobs@toknow.co.il

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. הודעה נפתחה בטעות בפורום הלא מתאים ..

9. ומוכן לבצע עבודות פרטיות קטנות ?

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  10. Started by nehmia,

נגיד אני מחבר למחשב מפצל של אוזניות ואז מחבר שני רמקולים שוני(לשניהם יש מגבר) זה יוריד מהעוצמה?אםכן באופן משמעותי?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by yakirsh4,

שלום, אני מנסה לבנות מעגל חשמלי לאזעקה על ידי סוויץ מגנט מהספר electronics learning by discovery אחרי שסיימתי לבנות הכל האזעקה פועלת ממש חלש אומנם היא מופעלת כמו שצריך אבל בקושי שומעים אותה זה המעגל חלק עליון http://www.siz.co.il/my.php?i=wmhhzvqynmjj.png R1:470K resistor R2:15K resistor R3:27K resistor R4:470K resistor R5:33K resistor R6:27K resistor R7:100 ohm resistor R8:1K resistor R9:2.2K resistor R10:10K resistor C1:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) C2:4.7nf disc capacitor C3:2.2uf capacitor (אמור להיות 25V שלי 50V) Q1:2N6027 transistor Q2:2N6027 transistor Q3:2N2222 transistor Q4:2N2222 transistor L1:1 inch 8 ohm speaker תרשים:http:…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by FME,

היום נתקלתי בשאלה עם פורטים (אם תרצו אני אעלה אותה) בשפת C אבל לא חשוב כרגע.. ונתנו לי פלט של 7SEG שמחובר באנודה משותפת.. עכשיו לא נתקלתי במושג הזה ולא ממש הבנתי . עכשיו הבנתי שאני צריך לעשות במקום 1 לוגי , 0 לוגי למה שפועל ב7SEG ו1 לוגי למה שלא פועל .. מישהו רק מוכן להסביר לי מה הכוונה באנודה משותפת? (חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי הגדרה.) תודה

• 8 תגובות
    • 8.5k צפיות
  13. שלום לכולם קוראים לי בני ואני חדש פה באתר ובמודינג שהתחלתי להתענין בו לאחר שיטוט רחב מתוך שיעמום באינטרנט חוץ מזה שתמיד היה לי מין תחביב של לפרק (ולפעמים להרכיב בחזרה) כל דבר שנראה מעניין נראה לי שהתחלתי די נועז בשביל מודינג ראשון קניתי דרמל של WOLF ב140 ש"ח זול אה אני לא יכתוב איפה כי נראה לי שאסור לפרסם פה אני לא בטוח. בכל מקרה כבר חתכתי את החלון בדלת של המארז ועיגלתי את הכבלים של ה DATA בצינור שקוף וגם אני מתכנן עוד כל מיני דברים כרגע אין לי תמונות כי אני בעבודה אני ישתדל לשים אח"כ אז השאלות שלי הן: 1.איך ועים איזה לדים אני יכול להאיר את הכבלים ? 2. אותה שאלה לגבי החלון 3. ובקשר לדרמל אמרו לי בהום סנטר שאין דיסק יהלום בשביל ברזל (בכלל, לא רק אצלהם) השאלה שלי אים מישה…

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  14. Started by sh2006,

אני מחפש חומר של טרנזיסטור ברמה של כיתה יב'. אם יש וידאו אני אשמח מאוד, אם יש מצגת או אתר שמסביר איך לפתור זה גם יהיה מצוין. תודה!

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. פירקתי מקלט רדיו קטן כזה ועכשיו אני רוצה לחבר במקום אוזניות רמקול קטן....איך אני יכול להעלות את המתח בחיבור של האוזניות בשביל שאנ יישמע יותר חזק???

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  16. Started by yakirsh4,

שלום לגולשי פורום HWzone, אחרי הרבה שנים של הזנחה של המחשב שלי החלטתי לעשות לו מודינג, הבעיה היא שאני לא יודע איך לעבוד עם בונדו ובמצב של הפאנל שלי אני כנראה יהיה חייב. זה הפאנל: http://imageshack.us/f/9/img0979ly.jpg/ חשבתי לשים לו מאוורר למטה (בדיוק איפה שהכפתורים) ואת הכפתוןרים להעביר לאנשהו. אך נתקלתי בבעיה: כמו שאתם רואים בתמונה בצד ימין ושמאל יש מין בליטות ומעל ומתחת לכפתור יש ירידות כאלא ואם אני יוסיף מאוורר באמצע כל הצורה של הפאנל תראה מוזרה. השאלה שלי היא אם אפשר לחתוך את הבליטות האלא ואת החלקים שמעל ומתחת לכפתור כמו בסרטוט הבא: http://imageshack.us/photo/my-images/18/img09791t.jpg/ ובמקומם לשים בונדו בצורה ישרה וככה המארז יראה ישר מישהו יודע אם זה אפשרי בכלל?…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. טוב אז ככה אני בחיים שלי לא עשיתי מודינג או שום דבר שקשור לזה... יש לי רעיון ואני רוצה קצת המלצות ממכם בהתחלה אני מתכוון לחתוך חיתוך כמו שיש בתמונה למארז ואז אני הולך לחרוט נכון איפה שיש כאילו עיגול בפנים סמל של בית"ר... ולעשות עם השיטה הזאת של תאורה שזה יזהר עכשיו את כל הדלת אני הולך לצבוע לשחור לפני שאני מחבר תחלון... הלבן זה החלון למי שלא הבין: http://planet.nana.co.il/damper/maraz.JPG עכשיו הקטע הוא שאני לא יודע אם אני יכול להצליח לעשות את זה (הקטע עם החיתוך והחריטה) יפה,מה ניראה לכם זה מסובך מידי..? עכשיו בקשר לחיבור החלון הרעיון הוא לחבר בלי גומי כי זה יהרוס תיופי יעני לחבר רק עם ברגים זה יהיה טוב? ובכלל בשביל שהפינות יהיו יפות זה קשה?? ועוד שאלה הכלי שהכי…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by X-Viper,

Fenix Project שלום לכולם, זהו אחד מהפרויקטים שלי. הפרויקט עצמו הוא לא מחשב שעשיתי לו מודינג אלא משהו בסגנון אחר שקשור לעולם המכני והאלקטרוני. הפרויקט הוא בעצם רובוט, הרובוט מיועד לנסוע בתעלות אוורור של מזגנים (מוגבל לגודל מסוים), בבית ולכל מקום אחר שתירצו (כל עוד זה לא דורש טיפוס סלעים הרים וכו' ;] ) הרובוט מסוגל לטפס מדרגה בגובה 15 ס"מ (בערך.. תלוי ברמת הסלולה), מסוגל להיסתובב במקום וכמובן לנווט חופשי (קדימה רוורס, ימינה, שמאלה וכו') מפרט הרובוט מנועים על הרובוט: 2מנועים שמניעים את הזחל במהירות 150RPM עם מומנט של 3KgCM (מומנט - כח סיבולת של המנוע, במקרה שלנו המנוע הזה יכול להרים 3 קילו על זרוע באורך ס"מ שמחובר למנוע) 2 מנועים שמניעים את בסיס המצלמה, המנוע שמניע א…

• 56 תגובות
    • 7.1k צפיות
  19. השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני הולך לבנות מפרספקס עם תאורה מיוחדת עם 3 מאווררים ולהכניס לתוכו ספק (את החלק הפנימי מן הסתם) אני צריך לצורך זה לדעת את המידות של ספק כוח סטנדרטי (ATX) תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  21. Started by none77,

שלום מקרה אמיתי. חבר נכנס לבית מסויים, איך שהוא נכנס ההזעקה מצפצפת והלוח מראה תקלת אלחוט. *זה קורה רק איתו. *גם כשיש הרבה אנשים. *הוא נכנס עם מכנסיים קצרות בלבד. *נכנס בגבהים שונים. *אין לו פלטינות. יש למישהו רעיון?

22. Started by smoothi199,

אני יכול לחבר חוט שחור של מאוור לחוט צהוב של מולקס? כאילו לא לחור שבמולקס אלא לחבר את החוטים עצמם או את האדום לצהוב וכו...

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  23. Started by nightf0x,

שלום לאחרונה קיבלתי השראה מהרמקול של supertooth שקולט מוזיקה בbluetooth ומנגן אותו ברמקול והחלטתי שאני רוצה לבנות משהו בסגנון רק יותר גדול קצת ,לפי מה שהבנתי מאלקטרונאי שאני צריך לוח reciver שישדר לרמקול של בערך 80-90 watt(כמו באוטו) את המוזיקה. ללוח צריך לחבר גם מקלט bluetooth וחיבור מתח לסוללה נטענת ... השאלה שלי זה האם מישהו פה יכול לעזור לי עם תוכנית לבניית לוח כזה או להגיד לי אם אפשר לקנות לוח כזה כבר מוכן ?? תודה לכל העונים ..

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7583

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by roei_b,

איך בדיוק אני עושה את זה? עם החוט הכתום? יש לי לד מרובע ושטוח.. הוא היה פעם על מחשב (האור שהוא עושה שהוא חושב) הוא של 3.3V? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 693 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.