עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eegg,

אני רוצה לבנות מעגל עם לדים רצים אבל כל פעם אני רואה שזה טיפה שונה יש למישהו משהו שעובד אולי סקיצה אני יודע שצריך לדים, נגדים, 555 ו4017

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by aviram20,

נסכם ב-התגעגעתי. הקורבן שלי הוא אנטק 900 . בעבר התעללתי בכמה וכמה מארזים בניהם האנטק , הכל על מנת להפוך את המחשב הזה לשרת קבצים ראוי . אני ישפצר אותו קצת בתקווה להפוך אותו יפה ושקט יותר . ואני לא רואה את הסוף כרגע. המצב כרגע הוא E7500 3.66 8GB ספק 430 שלדעתי יעשה את העבודה אלא אם כן יתווסף רכיב לא צפוי. ו3 דיסקים 1TB. לעבודה! המארז מגיע עם שלושה מאוררי 120 ומאורר 200 היום התלבשתי על המאורר 200 ובקרוב גם על מאוררי ה120 הרי תהליך העבודה עם המאורר שלבסוף הפתיע גם אותי . Uploaded with ImageShack.us סטריפ לדים ובו קדחתי חור מילימטר שדרכו יכנס ה12 Uploaded with ImageShack.us הוא נורא בולט וחייב לעבור צבע אז חתיכות קטנות של איזולירבנד מכסות את הראשים בלבד…

• 10 תגובות
    • 8.4k צפיות
  3. לפני הרבה זמן שמתי במקום דלת המארז פרספק בגודל של הדלת (ככה חלון גדול ) וזמנית אני הדבקתי אותו עם סילוטייפ שקוף מכוון שהייתי פותח ומחליף רכיבים במחשב כיום שכמעט וסיימתי את כל העבודה (סלייבים חוטים וכאלה.. ואולי תאורה) אני גם מחפש פתרון שיעזור לי לפתוח ולסגור את הדלת בלי הדבקה חשבתי על משהו בסגנון שיש בבגאז של המכוניות (כמו איביזה ) יש כזה דבר שתופס את החלון וזה נפתח דיי בקלות (משהו כזה ציור להמחשה ה - | --- זה הידית שאותה אני מחפשה וכל השאר זה הצורה של המכונית \ מארז --------------------------/ | / | / --------/ / / זה מה שחשבתי כעקרון חשבתי להביא כזה דבר…

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. האם פח של סוללות מתאים לזה?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by aviram20,

יש לי מסך בערך בגודל 2 אינץ שהוא LCD צבעוני כמובן.. על גב המסך יש ג'וק כמה נגדים מעגל מודפס וזה.. אין לי מושג אם זה הבקר או שזה לא ..... השאלה שלי היא כזאת .. במידה ואני יתן אותו עם כבל VGA למעבדה או משהו כזה.. יש סכוי שיוכלו לחבר אותו לכבל ושאני ישתמש בו? או שיחברו לו יציאת AV או משהו כזה.. חיפשתי כבר יומיים לא מצאתי שום מידע מועיל .. אם ובמידה וצריך לבנות לו גם בקר , הם יכלו לעשות את זה שמה ? לא אכפת לי לשלם 200 או 300 שקל בישביל שיעשו את זה.. מישהו מכיר מעבדה שתוכל לעשות את זה? זה ביכלל אפשרי ?

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by Cereal Killer,

יש לי מאורר שעפ"י הנתונים שלו אמור להיות פסיכי. ניסיתי להניע אותו באמצעות ספק AT יש שהיה לי (בהספק של 230 וואט) וספק ATX ישן שהיה לי באמצעות קיצור פינים 5/4 (בהספק 300 וואט) ה 230 ואט לא עשה כלום, לחלוטין. ה 300 וואט הקפיץ אותו קצת וזהו... זה המאוורר... http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15230 יש למישהו רעיונות?

• 29 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by THE_LORD,

סוף סןף סיימתי את פרויקט קירור המים הראשון שלי לאחר הרבה עבודה סיימתי עם זה, מאוד נהנתי להתנסות בזה בפעם ראשונה, היו לי מלא תקלות בדרך מלא נזילות עד שמצאתי מתאמים מתאימים ורק אחרי שהמערכת עבדה 24 שעות ללא נזילה חיברתי אותה למחשב. וחישוב התכנון שלי תכננתי שזה יהיה מתחת לשולחן אבל במהלך הפרויקט הבנתי שזה כבד מידי וצריך להשים לו ממש רגליים שלא יפול. חלקים שהשתמשתי הם דיי גדולים : רדיאטור של הונדה, משאבה LPH4000 מיכל 11 ליטר בלוק דיי פשוט, בקר מאווררים וכמה מאווררים. להזמין מחו"ל היה קצת בעייתי בשבילי כי לא היה לי סבלנות לחכות ואני חשוב שלמדתי לקח מזה, לדוגמה :הבלוק שקניתי בצנרת של 1/4 אני חושב שבניתי מערכת מספיק חזקה שבעתיד אני אזמין בלוקים מחול לכרטיס מסך וללוח אם לסגו…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. היי היה לי מחשב נייד ישן P1.. אז הוצאתי לו את המסך ואני רוצה לעשות מודינג.. מישהו יכול להגיד לי מה כל חוט / יציאה וכו'? הדגם של המסך הוא שוב: sharp LM80C361 עוד מספר שהיה על המסך: 96F04650W / 96Fo465oW (אחד משניהם, לא הבנתי אם זה או (O) או אפס (0) תודה רבה לכולם פורום ענקקקקקקקקקקקק :yelclap: :yelclap:

• 0 תגובות
    • 623 צפיות
  9. שלום בשביל מוד שאני עובד עליו אני צריך כבל IDE ארוך מאד {2 מטר לפחות}. מחיפושים שעשיתי לא מצאתי כזה כבל ארוך , למישהו יש ידע או רעיון כיצד להכין כזה כבל? האם ניתן לקנות את החוט ממנו עשויים כבלי IDE לפי מטר ולהכין לבד?

10. אוקיי, אז החלטתי לבנות מארז מרובע עם כמה אפקטים מיוחדים של תאורה ובכלל. בתור התחלה ארגנתי את הפלטות אלומיניום במידה שהייתי צריך ובניתי שלד מיקי הידוע בכינויו x-tender תרם לי מארז שלו שהוא לא צריך [בשביל הכלובים לסידי ולהארדיסקים וכו'] אז אני רק רוצה להודות לו. מחר [שישי] אני נוסע לת"א לחנות מיוחדת של ברגים לקנות ברגים יפים ומיוחדים למארז. המארז יישאר בצבעו הטבעי [כסוף - אלומיניום] ומבפנים הוא ייצבע באדום. מבפנים המארז ייצבע באדום שישתלב עם התאורה שתהיה בפנים. אממ... בעיקרון אין לי הרבה מה לומר כי יש הרבה הפתעות שיתגלו בהמשך. אז הנה התמונות של הפלטות + השלד + דף אחד מבין דפים רבים של שרטוטים שנמצאים אצלי בתיקייה. שתי פלטות חסרות לי מכיוון שהן לא נחתכו במידה והיום הן נחתכות…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by O.G.D 2k5,

שלום השאלה בכותרת

• 7 תגובות
    • 795 צפיות
  12. Started by eladh16,

יש לי סוללה(של ה psp slim), שרשום עליה 1200 mAh. הבנתי שהמונח mAh אומר מיליאמפר שעה. מזה אומר בדיוק? זה אותו דבר כמו mA בלי האות h? אשמח להסבר. תודה

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  13. אני רוצה לנייד את הפרויקט שלי כך שאוכל להזין אותו ע"י המצת שברכב. איך ניתן לבצע את זה? איזה חיבורים צריך? כבל? וכל מה שעולה לכם לראש... תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. יש לי מסך lcd שאני רוצה להפעיל בבקשה תנסו אני חייב את המסך הזה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by mei,

בתרגיל המצ"ב איך אני מוצא את אות המוצא הראשון כפונק' של ה- Vin המצויין בתרשים? אבקש הסבר ללא לפלס...(מבחן הנדסאים) תודה ! [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by spide220,

מישהו יכול להביא לי מקומות שמוכרים בהן מסכי LCD??(אתרים) תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. בבקשה יכול לעזור לי? אין לי מושג איך ניגשים לתרגילים כאלה =| זה ממש לא כמו זרם ישר \=

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אני מדגיש לא אני כתבתי את הקובץ הנ"ל זה העתק של איזה אתר בענייני אלקטרוניקה שנסגר ואני הורדתי את המידע שבו לקובץ הנ"ל הלינק http://rapidshare.com/files/81901912/AKEKTRONIKA.doc

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  19. Started by Guy Z,

כבר בהתחלת ההתעסקות עם ארדואינו הבנתי שהכנת כרטיסים ידנית על גבי פרוטובורד זה לא זה... אחרי שגם אתם הבנתם את הנקודה הזאת עומדות בפניכם שתי שיטות עיקריות להדפסת כרטיסים: א. שיקוע נחושת בתהליך פיתוח (דומה לפיתוח תמונה). ב. כרסום כרטיס בעל שכבת נחושת מלאה. מתוך שנאה קלה לכימיכאלים בחרתי באופציה ב. הרעיון הוא לבנות מכונה מפוקדת מחשב שתכרסם בעזרת דרימל, כמו הצעצוע הזה: http://youtu.be/VVZONGnSPL4 אחרי חיפוש מקיף באינטרנט מצאתי שהסטאף האולטימאטיבי למכונה בעלת משטח עבודה של 400/400 ממ הוא גשר שמונע על ידי 3 מנועי 3.5 קילו\ס"מ בעלי פסיעה של 1.8 מעלות. משום נוחות הספקת כוח בחרתי במנועי 12V. מיסוב וברגים הם הם בעלי חשיבות גבוהה בדיוק המערכת וביכולת ניצול כוח המנוע עבור ח…

• 52 תגובות
    • 18.4k צפיות
  20. יש לי סוללת ליטיום של 15 וולט אני רוצה להטעין אותה ... אם יש למישהו רעיון איך או אפשר ות להפנות אותי אני יודא לו מאוד... חרשתי כבר את כל האינטרנט אך אין לי ממש ידע אני יודע שזו סוללת ליטיום אורגנית

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by guy124,

יש לי מנורה למחשב (ניאון בצבע כחול) אני מתכוון לאור הקר שכחתי איך קוראים לזה לא משנה בקיצור יש לי שם חיבור למפסק , חיבור לחשמל וגם חיבור שאני לא כל כך יודע מה הוא ואני צריך עזרה ! יש ציור של תו של מוזיקה ועליו כאילו אור ובצד של של המנורה יש גלגל שאפשר כאילו לכוון את העוצמה ! לדעתי זה אומר שהמנורה פועלת לפי מוזיקה אבל אני לא בטוח ואם כן אני לא יודע איך מחברים את זה אז תעזרו לי בבקשה ! תודה

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  22. טוב היה לי קשה לחשוב על שם מתאים בכותרת אבל לא משנה. אני בונה מערכת קירור מים והמשאבת מים שלי היא של אקווריון ולא מקצועית, לכן החיבור שלה לחשמל הוא לשקע בקיר של 220 וולט אני רוצה לבנות מעגל כל שהוא שיתחבר למחשב כך שאני לא אצתרך לפתוח ולסגור את המשאבה כל פעם שאני מדליק או מכבה את המחשב . כל רעיון שאתם חושבים תזכרו שהמעגל השני הוא של 220 וולט ולא של 5 או 12 לכן צריך לחשוב בקפידה על הרכיבים. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אני צריך עזרה בכללי דה מורגן במרבבים לבטא פונציה במינימום ליטרלים שזה אני לא יודע מזה הנה לדוגמא יש לי את התרגיל הזה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  24. Started by ofir060,

אני מתכנן לקנות את הקיט הזה: http://www2.buyincoins.com/details/arduino-component-basic-element-pack-set-kit-case-for-arduino-starter-beginners-product-11631.html שפרסם עידו מהבייט הלבן. שאלה כללית, יש שם כל מה שאני צריך מבחינת נגדים ג'אמפרים וכל זה? לא הבנתי מה זה הלוח Duemilanove ועל מה השלט שבא עם הקיט שולט... אשמח לעזרה...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by SeaMonster,

אני רוצה ליבנות UV meter , שמורכב מ 20 לדים פר ערוץ והייה מחובר מאחורי המסך של המחשב ומחובר לכרטיס הכל של המחשב. בישביל זה אני צריך לחבר 2 LM3915 בקסקדה, אני לא מצליח לימצוא הסבר או שירטוט לאיך עושים את זה. המעגל יחובר ל 12V דרך הספק

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.