עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Logitech,

אני צריך קצת עזרה בזה,אני רוצה להכין מדבקה למחשב נייד כזאת,ואני לא יודע מה צריך כדי להכין את זה בבקשה גם להגיד איפה מוכרים את החומרים בישראל,תודה יש לי מסך 10 אינץ ואין מדבקות מוכנות לגודל הזה

• 7 תגובות
    • 4.4k צפיות
  2. Started by pc student,

שלום האם יש לכם מדבקות אותיות למארז?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Xstyle,

אני ראיתי לפני כמה ימים בפורום מדבקות למארז ואני הורדתי אותם ובטעות מחקתי עכשיו שאני מחפש שוב אני לא מוצא עולי מישהו יכול לתת לי לינק בבקשה (אני יודע שזה לא קשור אבל בכול זהות) תודה מראש Xstyle

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by shimon23,

אני מחפש מדבקות לצביעה על המארז- בסגנון אלו שיש באתר, מישהו מכיר אתרים עם תמונות להדפסה לשבלונות כאלו? האם יש סוג ספריי מיוחד בשביל סוג כזה של צביעה?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by menos,

הזמנתי מהבחור הזה מדבקות למארז , אחלה של דבר זה נוח זה יפה לאללה וזה הגיע מהר (תוך שבוע) אפשר גם לדבר איתו וליצור מדבקות מותאמות אישית http://www.shatteredweb.com מומלץ ביותר

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  6. Started by Bumpy123,

שלום לכולם תקופה ארוכה שאני עוקב אחרי הנעשה בפורום גם קניתי אדריאנו השבוע פרקתי ממאורר ישן של מחשב חישן בשם TTC 103 שהוא בעצם מדחום בעזרת מידע שמצאתי באינטרנט שלבתי אותו עם מסך LCD שמציג את הטמפרטורה אני חייב לציין שכל העניין הזה מפתיע בפשטות שלו הקודים שהשתמשתי הם הקודים שבאים עם הקומפיילר ואני רק אחדתי ביניהם http://youtu.be/yrbIypAJe-0?hd=1 בשלב הבא אני חושב שאני אקנה שילד Ethernet ואולי אתחיל לנטר אחר הטמפרטורה של חדרים או אולי מוצרי חשמל תודה לכל חברי הפורום

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by momi2004,

חבר רצה לקנות מטען USB לסלולרי שלו וראינו שיש הרבה בעיות של מתח עם המטענים הסינים. מדובר בסך הכל במטען שאמור להוציא 1A ב 5V כדי להטעין סלולרי שנטען דרך ה USB. חשבתי אולי אם אפשר לבדוק את הזרם והמתח שהמטען מוציא. להכניס את הפינים של המולטימטר לשקע USB נראה לי בעייתי, אז רציתי לדעת אם אני מחבר כבל USB וחותך אותו באמצע באיזה חוטים אפשר למדוד את הזרם והמתח. לפי מה שראיתי יש שני חוטים שמעבירים זרם ושני חוטים שמעבירים DATA שפה זה כמובן לא רלוונטי.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by doker,

יש לי מיכל עם מים אני צריך רכיב אלקטרוני או שיטה מסויימת שאני אוכל בעזרת המחשב לדעת כמה מים יש במיכל המיכל הוא מיכל של 60 ליטר חשבתי על מצוף שנמצא על המים ומזיז משהו כשהוא עולה המחשב מקבל את הגובה. ועל פי הגובה אני אוכל לחשב את כמות המים למישהו יש דרך או משהו שיעזור לי . חשוב לי שהמחשב יקבל את הנתונים. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. Started by yohizu,

אתם מוזמנים לראות פרויקטון שמודד מהירות סיבוב של מנוע עם רגש TCRT-5000 משולב עם צג I2C 16X2 http://yohizu.wix.com/yohizu#!motor/c7es

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by sectioni,

שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  11. Started by FeedMe,

אהלן חברים, רציתי למדוד מתחים מהספק שלי בעזרת מוטלימטר. מישהו יכול להסביר לי צעד אחרי צעד מה אני אמור לעשות? תודה

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  12. שלום! אני עובד על פרוייקט קטן ואני מתכנן להשתמש בבטריות וכדו'.. אני מעדיף להתעסק כמה שפחות עם החלפת בטריות (אין בקרבה מקור חשמל) ואני מתכנן שזה יעבוד הרבה זמן ברצף... השאלה היא איך אפשר לבדוק ולחשב כמה זרם צורכים כל הרכיבים? יש לי שם לבנתיים מנוע סרוו וארדואינו אונו שאני חושב להחליף לפרו מיני עם שתי פוטנציומטרים וRTC. חשבתי גם על שימוש בתאים סולריים אבל זה השלב הבא.. תודה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  13. שלום שנים יש לי את המולטימטר הזה, ומעולם לא השתמשתי באופציית המדידת קיבוליות שלו. החלטתי ללכת על זה. יש לי קבל, איך מודדים את הקיבוליות שלו בעזרת המולטימטר? ודבר נוסף: לקבל יש הרי 2 רגליים, אז למה יש 4 חורים בחלק של המדידת קיבוליות? תודה card

• 41 תגובות
    • 20.5k צפיות
  14. Started by idan17,

יש לי שולחן רגיל לגמרי עם 2 רגליים מצידו האחד ומקום לקופסא בצידו השני בינהם יש דיי ויותר מקום להכניס מקלדת , כרגע יש לי את המסילות המעפנות עם המדף ההוא מפלסטיק למי שמכיר בקיצור זה לא מחזיק הרבה זמן וגם לא הכי נוח , כי אין שם מקום לעכבר... אני רוצה להרכיב מדף מעץ ולעשות אותו נשלף מתחת לשולחן שיהיה מספיק מקום למקלדת ... מישהו יכול לתת לי רשימה של חלקים שאני זקוק להם וכמובן היכן משיגים ? ואם אפשר לתת כיוון ודגשים בהרכבה מה טוב ומה נעים כמו כן מודינג חמוד למדף המקלדת יוערך ! ( כן , כן תתפלאו גם לזה אפשר לעשות מודינג !!! ) תודה !!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by IG,

שלום לכולם! אני צריך מדפים חדשים לרמקולים שלי (מערכת 2.1.... אני רוצה למקם טוב את ה2...) וחשבתי לעשות את הדבר הבא: את המדפים לעשות מפרספקס 0.5 או 1 ס"מ ולהאיר אותם בעזרת לדים, שמחוברים לחוטי החשמל של הרמקולים. השאלה שלי, זה, האם החשמל שמקבלים ה"לוינים" מספיק כדי להאיר לד UB?

• 25 תגובות
    • 3.1k צפיות
  16. לא בדיוק מודינג, אבל גם נחמד הרעיון הייה לעשות מעין גלוופד, אבל שיהייה אפשר לשים עליו רמקולים. בנגרייה קניתי שתי חתיכות של עץ מלא, חתכתי אותן למידות שהייתי צריך, שייפתי (הרבה שייפתי ), הרטבתי קצת במיים, חיכיתי, ושוב שייפתי, חתכתי פרספקס, הלחמתי לדים, חיברתי הכל לטרנספורמטור וזה הסיפור בתמונות: על הפרספקס, מלמטה, על החלקים הלא חרוטים, הדבקתי TINT (כמו ששמים על חלונות של מכוניות), אבל לא עם הצד הדביק, אלא עם דבק מגע, על הצד הלא דביק! למה? שחור בולע את האור, והצד הדביק נצמד מאוד חזק, ובולע אור במקום לפזר אותו לשטחים הלא מכוסים (באחד המדפים בהתחלה הדבקתי על הצד הדביק והוא הייה הרבה פחות מואר מהצד השני, כשהחלפתי את המדבקה, האור נהייה הרבה יותר חזק) יש לי…

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by Avisp,

היי אתם בטח מכירים את התופעה, CD או DVD עם מגירה שלא נפתחת. ברוב המקרים מדובר על גומיה יבשה (למה לא משתמשים בגלגל"שים?! ) אני חושב שעליתי על פתרון יעיל זול וקל. קניתי חוט סיליקון בעובי 1 מ"מ (אפשר גם 0.8) - אפשר להשיג בכל חנות יצירה או בחנות אביזרי תפירה. מדדתי לפי היקף הגומיה הישנה וקשרתי את החוט בקשר בוהן כפול - חשוב להדק היטב את הקשר בינתיים עובד יופי. בהצלחה!

18. Started by IL200,

שלום לכולם ראיתי שכמה אנשים מחפשים איך להאיר את המארז/מחשב, ובכן הכנתי מדריך קצרצר שמסביר איך להאיר ובזול ע"י רצועת לדים מאביי. תאורה למחשב ב 1$ + מ ebay [glow=red,2,300]נ.ב (נא לא לראות בשבת)[/glow] [glow=red,2,300]אני לא אחראי על כל נזק שיגרם, נא לפעול בזהירות.[/glow]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by zoharbe,

אוקיי. למתחילים שבנינו באלקטרוניקה,הנה מדריך לקריאת נגדים בסימון בנ"ל בצבעים הכל הוכן ע"י למען הפורום! D:

• 9 תגובות
    • 4.4k צפיות
  20. Started by PhoenixBoy,

במדריך הנ"ל: http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=3 יש נגד... איזה נגד זה? כי עוד כמה שעות אני הולך לקנות רכיבים אז אני צריך לדעת...

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  21. נכון יש בכונן סי די נורת LED ירוקה ומעצבנת ואתם חושבים למה אנחנו צריכים את הירוק המגעיל הזה או לפחות לשים אור יותר חזק אז הנה המדריך פותחים את הסי די בזהירות מוצאים איפה נמצא הנורת LED (לא בכל סי די אפשר לעשות את זה מכיוון שיש סוגים של כונן דיסקים שהם עם LED חלש אז נכנס קצת וולט ואז אם תחליפו לד אז האור יהיה חלש) טוב אחרי שמוצאים איפה ההלחמה של הלד מלחימים במקום הלד הקיים לד אחר (מה שבא לכם אני אישית בחרתי בכחול) זהוא זה ממש קל אין תמונות למה שכחתי לצלם מה אני יעשה מקווה שעזרתי למי שרוצה עוד פרטים אם משהוא לא מובן תגידו

• 7 תגובות
    • 928 צפיות
  22. היי חברה. לאור השאלות ההולכות וחוזרות בנושא -איך מחברים לדים. החלטתי לכתוב מדריך קטן וידידותי שיחסל את התופעה. (נכתב מהפסקת קפה אחת לשנייה ) דבר ראשון הינה כמה סוגי לדים לכל המבולבלים: 1. LED UB רגיל , ניתן להשיג בגדלים 3 מ"מ , 5 מ"מ ו-8 מ"מ 2. לד מסוג S-Flux, לד בעל 4 רגלים , 2 (+) ו 2 (-), הלד מגיעה בגדלים 5 ו-8 מ"מ והוא משמש בעיקר במעגלים שכמות הלדים בהם גדולה והשטח קטן.( כמו בפנסי הבלם האחוריים של מכוניות) 3. לד"SMT"- קטן מאוד שמש בעיקר להאיר מקומות בהם אין מקום ללדים גדולים וארוכים ( כמו תאורת מקשים של מכשירי טלפון ניידים) 4.לד עם 4 רגלים . 2 (+) ו 2 (-), , יש בלד שני צבעים , ועל ידי מפסק אפשר לבחור איזה צבע רוצים , כך למשל כאשר מדליקים מכשיר מסוים הלד ירוק…

• 28 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. אז ככה מה צריך:מאוורר רגיל,לדים(יחוברו לכוח או ל f panel )דרמל או כל כלי קדיחה אחר.קודחים חורים במאוורר שמים את הלדים מדביקים אותם בדבק או במה שעולה בראש מפעילים וזהו. הערות:אני לא נישיתי את זה כך שה כנארה זאת אולי תיהיה אכזבה,מומלץ לבעלי לדים חזקים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by infer73,

טוב ככה, עוד איזה יומיים בערך (בתקווה,אולי קצת יותר) אני אמור לקבל מארז חדש עכשיו ברוח חגיגית זו, אני רוצה לעשות קצת כיף על חשבון המארז הישן שלי וגם להתנסות בקצת דברים חדשים אז חשבתי על לעשות חלון ואם אולי אפילו ייצא לי יפה,אולי אני אעשה אחד גם במארז החדש (זה בטח יהיה מכוער ממש...) טוב בכל מקרה, אז מישהו יכול להסביר לי איך עושים חלון למארז? או להביא איזשהו מדריך טוב? (אפשר גם באנגלית,אבל עדיף שלא) עריכה: אם למישהו יש עוד רעיונות טובים על איך אפשר להתעלל במארז הישן שלי,שיעלה אותם כאן

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  25. לייזר לד תוצרת בית כתבתי את המדריך הזה מכיוון שאני חושב ש40-50 ¤ ללייזר לד בארץ הוא מחיר מוגזם, במיוחד שאפשר להכין כזה בבית בעלות של 5ש"ח בלבד, דבר שלדעתי עדיף, וגם נותן אפשרות לבחור איזה לד שרוצים, ואפשר גם לשלב בין צבעים. החומרים הדרושים הם: 3 לדים 5מ"מ או 3מ"מ Ultra-Bright בכל צבע שתבחרו. 3 נגדים של 130 אום (הם מתאימים לכל צבעי הלדים חוץ מצהוב וכתום שהם צריכים נגדים של 165 אום). שני לוחות פרספקט בעובי 3-4 מ"מ, באורך 5.5 ס"מ, וברוחב 4.5 ס"מ. דבק חם/ אפוקסי/ דבק מגע/ סופר-גלו. מלחם +בדיל. איזולירבנד. דרמל +דיסקית חיתוך +ראש חריטה. מאוורר חזק (אם עובדים בחוץ תוך 5 דקות אתם תזיעו כמו חמורים). סקוץ' (שני הסוגים: הגס, והעדין). נייר שיוף עדין…

• 16 תגובות
    • 3.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים