אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אז ככה..... למי שמכיר את ה-Thermaltake Shark, צד שמאל שלו פתוח (מין כוורת שכזו שפתוחה לאוויר מבחוץ). מסתבר שזה מקור דיי רציני לאבק, שהורג לאט לאט את הרכיבים בפנים.... אני דיי רוצה לסגור את הפתח הזה באיזושהי צורה. האם מישהו ביצע את זה עד היום? רעיונות? תמונות?
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.modmag.net/video/Black_and_Blood_video.rar זה סרטון עם ההדגמה.. בסרטון זה החלק הזה : תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מאיפה אני יכול לקנות את הדבר הזה שמסומן בצהוב? את השרוול המתכווץ הזה...(התמונה נלקחה מהאתר פה) תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דבר ראשון- האתר הזה נתן לי מוטיבציה "לגנוב" לאח שלי את הדרמל ולהתחיל לעבוד על המוד שלי דבר שני- כשהתחלתי לחתוך את הפרספקט - הראש חתך אותו כמו סכין חמה בתוך חמאה - אבל מלא נסורת עפה בכול מקום ובמיוחד על הדרמל ופתחי האיוורור שלו.... מה אני יכול לעשות על מנת למנוע את זה.. או האם זה לכלוך לביר והדרמל בנוי לכאלה דברים?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כתבתי כבר בסביבות ה10 פעמים מחדש את הקוד בכל וריאציה שלו ומשום מה אני לא מצליח להפעיל אותו, ניסיתי לקחת כמה קודים כתובים ולשנות אותם לפי מה שאני צריך(ע"פ סוג המקלדת והLCD שלי) אבל לא הולך לי כ"כ אני משתמש במקלדת 2 שורות(2X16) מסוג M1632 מקלדת 4X4(זאתי שיש בה גם את A,B,C,D בנוסף למספרים ולסימנים) ובמפענח מקלדת 74922 אשמח אם מישהו יוכל לענות לי ולעזור לי לתקן את הקוד שלי, הוא עובד כמובן קומפילציה אבל לא פועל, הLCD מציג את השורה הראשונה בה כתוב "קוד:" ובשורה השניה מספרים אקראיים שהם בד"כ שורה של 5 אחדים או 5 פעמים 2, אחרי 10-15 שניות של ההצגה הזאת המסך כל הLCD מתמלא במספר 2 משום מה, כל 2 השורות. הקוד אמור בסה"כ לקרוא את המקשים שהוקשו במקלדת ולהציג על הLCD. זה הקוד: #include …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אפשר להשתמש במעגל הזה להגברת אודיו?(כמובן להעשות הכל כפול שתיים ימין/שמאל)(אוזניות)
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם! יש לי מערכת מיקרו (משולבת DVD + מסך 7"). אחרי נפילת החשמל בבית היא הפסיקה לעבוד. פתחתי אותה וראיתי שהספק + המגבר משולבים ביחד בלוח אחד. הקבלים נראים בסדר - לא נפוחים. מגיע מתח מהקיר - הפיוז תקין. בתמונה השנייה סימנתי מקום שבו יש קבל ונגד שהלוח שם נראה קצת יותר "שזוף" לא שרוף. הקבל: C346 F 104Z הנגד: 22R/2W אדום אדום שחור זהב יכול להיות שהם הבעיה? המערכת לא נדלקת וגם אין סטנד בי המתחים שצריכים לצאת הם 5V ו 12V והם מראים במוצא 0. מישהו יכול אולי להפנות אותי מה צריך לבדוק? תודה מראש, תומר [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשאלה המצ"ב, בסעיף א', אני חושב שמטרתם של המגברים היא לחצוץ ולמנוע ע"י התנגדות כניסה גבוהה מאוד את העברת העומס, והתנגדות המוצא שלהם למטרה זו היא שואפת ל-0. בסעיף ב' חישבתי ערכו של הנגד Rt ויצא לי 40 קילו. בסעיף ג' אני אמור לדעת לחשב המתח בשתי הנקודות שנכנסות לכניסה הלא הופכת של המגברי חוצץ, אבל אין לי מושג איך אני אמור לחשב אותו (מהי הדרך), אך אני יודע שלאחר מכן אני אמור להחסיר מתחים, מ- Vo ועד לאותה הנקודה בגשר. ולעשות כך בשתי הנקודות. האם אני צודק בדרך הפיתרון והאם אין דרך פשוטה יותר ללא חישובי זרמים ככה ? ואיך אני מוצא את אותו המתח ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לצבוע את המארז וליצור אפקט של אש. כמובן כבר תכננתי את השבלונות והכל, והשאלה שלי האם צבע ספריי יעשה את העבודה ? או שאחרי שבוע שאני ינקה עם מטלית את המארז הצבע ירד ? ובכלל משהו מכיר איזה סוג צבע שיהיה מושלם לצביעה של המארז ? או מדריך לצביעה עם אפקט "אש" אשמח לתגובות
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום !!! החלטתי שאני רוצה לבנות מודינג הכולל תצוגת LCD לפי המדריך באתר... עכשיו הבנתי שמתייחסים שם לצג מסויים בעל בקר מסויים... אני רוצה להשתמש בצג כמו שבתמונה...או כל צג אחר שיוכל להציג תמונות כמו הצג בתמונה... עכשיו רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג אותו, מחיר, האם יש משהו שווה יותר באותו מחיר והאם בשבילו צריכים יותר רכיבים מהמפורט במדריך... אשמח לכל עזרה אפשרית!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יכולים לחבר למחשב שני ספקי כוח??
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי חבר שיש לו פיאט טמפרה מה רק לא עושים למען חברים עכשיו הוא ניסה לעשות בנייה ועם חברים שלו ולדעתי היא יצאה זוועה עכשיו בשיטוט קצר בגוגל מצאתי לינק : http://www.carhifidirekt.de/catalog/images/phonocar/PH-3720.jpg עכשיו אני לא יודע איך אני יעשה את הביית של הרמקול מה שאצלו זה שיש את המגירה הזואת אבל היא ללא הבית לרמקול אז הדבר הראשון שעלה במוחי זה לעשות אותו מעץ גם ויפה וגם אחלה אקוסטיקה. אז אני לא יודע תכלס אפשרי אבל הרבה מאוד עבודה ב לעשות את הבנייה טוב בוא נגיד ואני יתחיל לעשות אותה ישאר לי כיעור עם מה אתם ממליצים לעשות לזה מילויי ?... בונדו ? סליחה על טעיות הכתיב זה נכתב אתמול והייתי עייף ולא שמתי לב לשגיאות הכתיב
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1.לפי מה שראיתי ביוטיוב כאשר רושמים servo.write(100) זה אמור לתת לי זווית של 100 מעלות ?!?! אבל אצלי בארדואינו כל תחום שהוא בין 91 ל 120 הוא סיבוב עם כיוון השעון(וככל שעולים במספר המהירות של הסרוו גדלה) וכאשר התחום הוא בין 88-60 הוא נגד כיוון השעון(וככל שיורדים במספר המהירות גדלה) האם יש לי בעיה בארדואינו ???? 2.מילא הדבר הזה-הסתדרתי עם זה.....אבל כאשר אני מחבר למשל 4 סרוואים הפעולות שנתתי לסרוו אחד מתבטלות והוא מתחיל לעשות מה שבא לו.... מישהו יודע מה הסיבה לזה? ומה אני יכול לעשות לגבי זה?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש בפורום את המדריך לשליטת המאוררים ואני רוצה להכין אחד ורשום שמה את היחידות של הנגדים וזה ממש לא ברור אז רק מי שיודע שיעזור לי בבקשה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מקווה שלא הביאו את הלינק הזה או משהו דומה אבל בכל זאת.. במהלך חיפוש בגוגל נתקלתי בדבר הקרוע הזה, מודינג וירטואלי!! ;D http://www.tjhsst.edu/~kdomina/Cad03/esundwic/ דווקא נחמד טוב אחרי שקראתי קצת זה איזה מישהו שבנה תמחשב שלו ב3DMAX.. טעות שלי, סליחה..
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בונה פרויקט חדש ואני צריך עזרה במציאת החלקים והתכנון הפרויקט שלי לקוח מאתר מחו"ל ואני צריך עזרה במציאת החלקים הדרושים לו http://www.bit-tech.net/article/135
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מפסק המחובר לPC באמצעות חיבור PARALLEL או SERIAL ומהצד השני שולט על מכשיר חשמלי (on/off) כאשר ההדלקה או כיבוי באמצעות תוכנה, ע"י מקשי קיצור (מתאים לwindows XP) (אם אפשר ליצור עבור 3 מכשירים והתוכנה תוכל לשלוט על כל מפסק בנפרד, זה יהיה יותר טוב) העזרה שאני צריך (בערך הכל): 1. שרטוט המעגל ורשימת רכיבים 2. תכנות התוכנה תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מדובר על טלויזיה של METZ שעברה כבר כמה שנים טובות. בזמן האחרון היא מתחילה להחשיך את התמונה עד שמסך שחור לחלוטין. בהתחלה היא החשיכה ואז חזרה לעצמה אבל עכשיו היא רוב הזמן חשכוה לגמרי. הסאונד עובד בסדר גמור. מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? והאם שווה לתקן אצל איש מקוצע או אולי כדאי להחליף חלק לבד ויהיה מה שיהיה?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצאתי בeBay טרנזיסטור TIP31, כתוב עליו ככה: 3A הבנתי. אבל כתוב 100V, זאת אומרת שהמקסימום הוא 100V? אפשר להעביר בו גם 9V והוא יעבוד?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף משהו למחשב שלי אך הוא דורש 24V ולא 12V כמו שהספק של המחשב נותן מה אני יכול לעשות? האם יש שנאי כמו שנאים רגילים פשוט 24V ? או שאולי יש איזה מכשיר אחר (לא יקר) שיכול להעביר 24V ? או שאפילו אפשר לבנות משהו שיקבל 230V מהחיבור לחשמל ויוציא 24V ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קצת רקע: אני מתעסק בתחום הטיסנים/רחפנים. אני כרגע בשלבי מחשבה על תחנת קרקע, בתחנת הקרקע יהיו בין היתר LCD, מקלטים, מקליטים וכו'. תחנת הקרקע תעבוד או ממתח של מצבר הרכב, או מסוללת ליטיום שתשב בתוך התחנה. הרעיון שלי הוא, במידה וניתן, לחבר את 2 מקורות המתח ביחד בו-זמנית. ואם וכאשר תקרה תקלה(סוללה מתפוצצת, נשרפת וכו'), התחנה תעבור ישר, למקור המתח השני. אולי זה שאפתני מדי/יקר מדי. אבל אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין על אופן הביצוע ואם זה בכלל כדאי. בנוסף, איזה סוויץ מתאים לבחירה בין מקור מתח אחד לשני-אם נגיד אני רוצה להשתמש דווקא בסוללה ולא במצבר הרכב? תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מעגל טיפוסי של המוצא של כרטיס הקול במחשב או כל נגן מוסיקה/מגבר מה שזה לא יהיה. יותר מעניין אותי הציוד הLow End ולא הציוד של האדיופילים, למרות שאשמח להעמיק את הידע גם בזה. אשמח לכל חומר שהוא (בדגש על מוצא כרטיס הקול שבמחשב).
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
cעשיתי את המדריך שיש פה בפורום ומשכתי הכל לקידמת המחשב כך שאני יוכל לשחק עם זה מהמיטה ואפילו מסוף החדר... מסגרתי את כל החלק עם קרטון ועטפתי אותו באיזולירבנד יצא כזה בית לאינפרא, משהו נחמד... אפשר לעשות אם זה הכל להעביר שירים בוויןאמפ, לשלוט על העכבר LOL, להעביר את הסרט קדימה, לעשות FRIZE, mute.. אחלה דבר.. השתמשתי בשלט של creative, הקטן השחור בשביל ה- CD... אני אהבתי וממליץ לכם לנסות לעשות את זה. אני הלחמתי על לוח PCB (לוח הלחמה עם פסי מתכת), וזה היה ממש מתוסבך בנושא ההלחמה למה כל החורים היו קרובים, אבל לאט לאט וזה יצא בסדר... לפי דעתי תיקנו את החומרים ותעשו, מודינג חמוד+ (בערך 50 ש"ח, תלוי איפה תקנו.., אפילו פחות). עכשיו נעשה פאן באס עם אורות ופוטנציומטר... אם היה לי מצ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם . קראתי את המדריך באתר ויש לי כמה שאלות 1. איזה רכיבים צריך עם מישהו יכול לרשום פה לינק לרכיבים זה מאוד יעזור לי? 2.אם יש לי מאורר 120 שהוא 4.8 W אז זה עדין יתאים? 3. האם אני יכול לעשות את הFUNBAS עם פטנציומטרים במקום המתגים בכדי שאני יכול לשלוט במהירות ואם כן איזה פטנציומטרים אני צריך(אם אפשר לינק עליהם)? תודה לכל מי שיכול לעזור לי אני כבר מחפש הרבה זמן תשובות לזה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בקר של ונטק נקסוס ששולט על 4 מאוררים לפני מיספר ימים נישרף שם משהו ועכשיו פועלים רק 3 מאוררים {ערוץ אחד פגום} יש לי עוד 3 מאוררים במארז ואני מחפש בקר שישלוט על כולם כלומר על 7 מאוררים חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי בקר כזה יש אולי מדריך איך ליבנות אחד כזה ? :jump: :jump: יותר טוב אולי אתם מכירים מקום שמוכר בר שישלוט על 7 מאוררים
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-