עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yortem,

קניתי את המוצר הזה: http://www.gadgetline.co.il/?page=product&p_id=85 מתאם בין וידאו למחשב. אבל החיבורים שלו לא מתאימים לוידאו שלי זה החיבורים ויש לי אותם חיבורים גם בוידאו. איך אני יכול להשיג מתאם לדבר הזה? נגיד משו כזה בארץ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by HumanFly,

שלום אני מעוניין לצבוע את המארז וליצור אפקט של אש. כמובן כבר תכננתי את השבלונות והכל, והשאלה שלי האם צבע ספריי יעשה את העבודה ? או שאחרי שבוע שאני ינקה עם מטלית את המארז הצבע ירד ? ובכלל משהו מכיר איזה סוג צבע שיהיה מושלם לצביעה של המארז ? או מדריך לצביעה עם אפקט "אש" אשמח לתגובות

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ab14,

במקום כל הזמן לצבוע את המארז ולעשות אותו מגעיל (עם זה לא צבע של רכב או משהו כזה) אפשר לשים טפט על המארז רק הבעיה שצריך טפט מיוחד לא כמו שיש בטמבור טפטים של עץ כי זה לא יראה טוב על מארז מישהו יודע איפה אפשר לקנות טפטים טובים? או איזה טפטים יש שיתאימו למארז?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by matans90,

אני בונה פרויקט חדש ואני צריך עזרה במציאת החלקים והתכנון הפרויקט שלי לקוח מאתר מחו"ל ואני צריך עזרה במציאת החלקים הדרושים לו http://www.bit-tech.net/article/135

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכל חברי הפורום ;D כחובב ׳עשה זאת בעצמך׳ ואלקטרוניקה עלה בראשי רעיון נחמד ושימושי. כידוע רוב הגאדג׳טים כיום ניטענים דרך usb במיוחד הסלולר, חשבתי שיהיה נחמד ליצור שקע usb בבית דרך מתאם לגוויס. קיים כבר מתאם כזה אך הוא חיבור למחשב כדי שיהיה פעיל. הרעיון הוא ׳להשתיל׳ בתוך השקע מטען קטן ,כך שנוצר מצב של טעינה ישירות דרך השקע ולא דרך מטען חיצוני.כמובן שתהיה יציאת usb בצורה אסתטית. החששות הם :אם חיבור של מטען קבוע לחשמל יכולה ליגרום נזג בטווח הארוך? (למרות שאצלי המטען כבר כמה חודשים בחשמל וכלום לא קרה) -חימום יתר. מדובר במקום סגור לחלוטין יש ממה לחשוש מחום? -שאלה שלא קשורה,מטען יכול ׳להשתגע׳ ולזרוק זרם יותר גבוה מהמוצהר?או ac?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. Started by mosheva,

שלום !!! החלטתי שאני רוצה לבנות מודינג הכולל תצוגת LCD לפי המדריך באתר... עכשיו הבנתי שמתייחסים שם לצג מסויים בעל בקר מסויים... אני רוצה להשתמש בצג כמו שבתמונה...או כל צג אחר שיוכל להציג תמונות כמו הצג בתמונה... עכשיו רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג אותו, מחיר, האם יש משהו שווה יותר באותו מחיר והאם בשבילו צריכים יותר רכיבים מהמפורט במדריך... אשמח לכל עזרה אפשרית!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני רוצה להוסיף משהו למחשב שלי אך הוא דורש 24V ולא 12V כמו שהספק של המחשב נותן מה אני יכול לעשות? האם יש שנאי כמו שנאים רגילים פשוט 24V ? או שאולי יש איזה מכשיר אחר (לא יקר) שיכול להעביר 24V ? או שאפילו אפשר לבנות משהו שיקבל 230V מהחיבור לחשמל ויוציא 24V ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. cעשיתי את המדריך שיש פה בפורום ומשכתי הכל לקידמת המחשב כך שאני יוכל לשחק עם זה מהמיטה ואפילו מסוף החדר... מסגרתי את כל החלק עם קרטון ועטפתי אותו באיזולירבנד יצא כזה בית לאינפרא, משהו נחמד... אפשר לעשות אם זה הכל להעביר שירים בוויןאמפ, לשלוט על העכבר LOL, להעביר את הסרט קדימה, לעשות FRIZE, mute.. אחלה דבר.. השתמשתי בשלט של creative, הקטן השחור בשביל ה- CD... אני אהבתי וממליץ לכם לנסות לעשות את זה. אני הלחמתי על לוח PCB (לוח הלחמה עם פסי מתכת), וזה היה ממש מתוסבך בנושא ההלחמה למה כל החורים היו קרובים, אבל לאט לאט וזה יצא בסדר... לפי דעתי תיקנו את החומרים ותעשו, מודינג חמוד+ (בערך 50 ש"ח, תלוי איפה תקנו.., אפילו פחות). עכשיו נעשה פאן באס עם אורות ופוטנציומטר... אם היה לי מצ…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by thegodx,

יש לי לד שקוף כשמדליקים אותו הוא עושה אור כחול מאוד חזק (מסוגל להאיר חדר שלם) הוצאתי אותו ממחזיק מפתחות והוא היה מחובר לסוללה 4.5V עכשיו רציתי לשאול עם אפשר לחבר אותו לחיבור מולקס במארז (12V) ולא יקרה לו כלום? כלומר הלד יכול לישרף בגלל זה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by sub_man,

תראו מישהו כתב פה לא מזמן שיש כזה פלג אין למקלדת עם הלדים שמהבהבים לוויננאמפ וזה... עכשיו מענין אותו אם מישהו יכול להכין פה תוכנה(זה פרוייקט ענק) אולי נגייס פה פרוייקט שלם. שכאילו אתה בוחר איזה דברים אתה רוצה שיהבהבו לפי המוזיקה נגיד מקלדת,סידי(המנורה שלו הקטנה שהוא נפתח),ריסט,הדלקה אבל שלא ייגרום להם לעשות תפעולה אלא רק להדליק תלד וזה זה יהיה ממש יפה לדעתי ונגיד אם שה ממש יהיה פרוייקט אולי מישהו ימצה דרך המחשב שיטה להדליק ולכבות באותו שיטה של המקלדת נגיד את הקטודה או אורות אחרים אז תגידו לי אם זה אפשרי ואם כן אולי נתחיל לחשוב אין מכינים דבר כזה...

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Moty_p,

איך אני יכול לדעת אם החום של הנגד הוא בסדר זאת אומרת שאני יכול להשתמש בנגד בלי חשש שהוא ישרף כי יש לי נגדים שהם מתחממים אחרי שני מהפעלתם ומתקררים שניה אחרי שאני מחבה אותם ממש ממש בצורה רצינית נכון שהיה על זה הסבר במדריך אבל לא הבנתי ממנו כלום ואני לא יכול לדעת מה מו מי על הנגד מצפה למידע

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by nirh216,

איך אני עושה את זה? ליציאה של ה- S-Vide יש 4 פינים ופין אחד שחור באמצע... איך אני הופך את זה ליציאת RCA? תודה רבה לכולכם!

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Moty_p,

אני רוצה לעשות חלון למארז אבל הפרספקט שיש לי הוא גדול מידי ואני צריך לחתוך ממנו כמה סנטים הבעיה היא שאין לי דרמל ואין לי כסף לקנות אחד ואני לא יודע איך לחתוך את הסנטים האלה מהפרספקט וגם איך לעשות חלון יפה וסינתתי אגב יש לי עוד שאלה בניתי מערכת אפקט תאורה על ידיד לדים אולטרה בריט ונגדים אם מפסק אני פוחד לחבר את זה למחשב שלי שלא יהיה לי חס וחלילה קצר במחשב וילך לי שם חלקים האם זה בטוח להשתמש בזה ולהפעיל דרך מפסק של הלדים מבלי שהיה לי בעיות כל שהם?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. יש לי בקר של ונטק נקסוס ששולט על 4 מאוררים לפני מיספר ימים נישרף שם משהו ועכשיו פועלים רק 3 מאוררים {ערוץ אחד פגום} יש לי עוד 3 מאוררים במארז ואני מחפש בקר שישלוט על כולם כלומר על 7 מאוררים חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי בקר כזה יש אולי מדריך איך ליבנות אחד כזה ? :jump: :jump: יותר טוב אולי אתם מכירים מקום שמוכר בר שישלוט על 7 מאוררים

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. בניתי מתנד שמפיק גל ריבועי במוצאו! המתנד לא פעל ולא הוציא גל ריבועי אך כאשר נגעתי באחד הנגדים הוא התחיל להוציא גל ריבועי וכאשר לא נגעתי הוא הפסיק! חשוב לומר שאין כול חשש למגעים רופפים בדקתי שכל המגעים מחוברים היטב. מישהו יודע מהי תופעה זו וממה היא נגרמת?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by aladin_7,

אני מעוניין לבנות מפסק המחובר לPC באמצעות חיבור PARALLEL או SERIAL ומהצד השני שולט על מכשיר חשמלי (on/off) כאשר ההדלקה או כיבוי באמצעות תוכנה, ע"י מקשי קיצור (מתאים לwindows XP) (אם אפשר ליצור עבור 3 מכשירים והתוכנה תוכל לשלוט על כל מפסק בנפרד, זה יהיה יותר טוב) העזרה שאני צריך (בערך הכל): 1. שרטוט המעגל ורשימת רכיבים 2. תכנות התוכנה תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by eido300,

הי קניתי את זה ואני לא יודע איך מחברים אותו, יש לו nc com no, הכננת קצת מסובכת, יש לה 2 חוטי חשמל כנראה אחד להעלות ואחד להוריד שמתחברים כשלוחצים על הלחצנים של למעלה ולמטה, ויש חוט כנראה מינוש שמחובר לשני הלחצנים ורכיב שאמור כפי שהבנתי להפוך את המת כל פעם מה אמורים לחבר לnc com no?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by avimorp,

יש בפורום את המדריך לשליטת המאוררים ואני רוצה להכין אחד ורשום שמה את היחידות של הנגדים וזה ממש לא ברור אז רק מי שיודע שיעזור לי בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. היי יש לי סך הכל שני כרטיסים מחוברים למחשב, כרטיס מסך וכרטיס רשת (אפילו שיש לי אחד מובנה, אני צריך 2). הכרטיס רשת נמצא שני סלוטים מתחת לכרטיס מסך. לפני איזה חצי שנה+ הדבקתי מאוורר 80ממ לכרטיס רשת כדי שיעזור בקירור של הכרטיס מסך. הכרטיס רשת הוא מהסוג הנמוך מאוד, מה שאפשר למאוורר להיות בגובה המושלם לעבודה! אתמול קיבלתי מחבר עוד מאוורר, אז החלטתי להוסיף אותו. הוצאתי את הכרטיס רשת, הדבקתי את המאוורר (עכשיו כל הכרטיס מסך מקורר, הטמפ' שלו ירדה בעוד 5 מעלות (זה בנוסף ל5 הקודמים, זה סך הכל 10 מעלות בזכות שני המאווררים). הכל היה טוב ויפה עד שהדלקתי את המחשב... כלומר ניסיתי... המסך לא נדלק... בהתחלה חשבתי שמשום מה הכרטיס מסך נדפק, אבל אחרי קצת משחקים הבנתי שהכרטיס רשת נדפ…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by platinum,

האם תוכלו להמליץ לי על מארז למחשב, לא משנה איך הוא נראה, העיקר שיהיה שקט ויקרר טוב.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by tamos2006,

קצת רקע: אני מתעסק בתחום הטיסנים/רחפנים. אני כרגע בשלבי מחשבה על תחנת קרקע, בתחנת הקרקע יהיו בין היתר LCD, מקלטים, מקליטים וכו'. תחנת הקרקע תעבוד או ממתח של מצבר הרכב, או מסוללת ליטיום שתשב בתוך התחנה. הרעיון שלי הוא, במידה וניתן, לחבר את 2 מקורות המתח ביחד בו-זמנית. ואם וכאשר תקרה תקלה(סוללה מתפוצצת, נשרפת וכו'), התחנה תעבור ישר, למקור המתח השני. אולי זה שאפתני מדי/יקר מדי. אבל אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין על אופן הביצוע ואם זה בכלל כדאי. בנוסף, איזה סוויץ מתאים לבחירה בין מקור מתח אחד לשני-אם נגיד אני רוצה להשתמש דווקא בסוללה ולא במצבר הרכב? תודה!!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  22. Started by zxor,

מצאתי בeBay טרנזיסטור TIP31, כתוב עליו ככה: 3A הבנתי. אבל כתוב 100V, זאת אומרת שהמקסימום הוא 100V? אפשר להעביר בו גם 9V והוא יעבוד?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Radical Dreamer,

שלום לכולם. אז ככה..... למי שמכיר את ה-Thermaltake Shark, צד שמאל שלו פתוח (מין כוורת שכזו שפתוחה לאוויר מבחוץ). מסתבר שזה מקור דיי רציני לאבק, שהורג לאט לאט את הרכיבים בפנים.... אני דיי רוצה לסגור את הפתח הזה באיזושהי צורה. האם מישהו ביצע את זה עד היום? רעיונות? תמונות?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by borg,

אני מחפש פאנל שחור "5.25 עם תצוגה גדולה של שעה ותאריך שכולל תאורה אחורית (רצוי כחולה) וכפתורים לכוונונים של התאריך והשעה, ומתחבר למחשב בחיבור מולקס (בלי דרייברים). חיפשתי בפנדה ובכמה חנויות, אבל לא מצאתי משהו מתאים. אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וחשמל, כך שאני לא יכול לבנות פאנל בעצמי. התקציב שלי הוא בסביבות 100 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by roeesnir,

שלום. אני מחפש מערכת אינטרקום לבית פרטי, והמחירים בארץ מטורפים. ראיתי אחלה דברים בeBay, אבל הדרישות שלי הן קצת ספציפיות, אשמח אם אוכל לקבל עזרה במציאת / הרכבת המערכת המתאימה. א. בבית יש 4 קומות, ואני צריך לחצן לפתיחת השער + מסך בכל קומה + אפשרות לדבר עם האדם שעומד בחוץ. משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/7-Color-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Security-IR-Camera-Monitor-Intercom-Ring-/301966505693?hash=item464e9b36dd:g:ygAAAOSwa81XSBZh או כזה: http://www.ebay.com/itm/Wired-7-LCD-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Intercom-System-IR-Camera-1-Monitor-/262511146109?hash=item3d1ee2347d:g:QKQAAOSw0gdXS6dE ב. אני צריך זמזם לחיצה ג…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.