עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום אני חדש פה ואני רוצה לעשות חריטה ואני לא יודע איזה תמונה כדי ומאיפה אני משיג תמונות כאלה. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 764 צפיות
  2. Started by free fraek,

כדי לקבל מקסימום אור במארז... יש לי צ'אקרה 3052

• 12 תגובות
    • 930 צפיות
  3. Started by IlanF,

אם אני מחבר מפסק למאוור במחשב, זה לא יגרום נזק ללוח אם / ספק / משהו אחר, אם אני מדליק ונכבה את המאוורר כשהמחשב דולק? כי עד כמה שאני יודע, לא ממש כדאי לחבר משהו למחשב כשהוא דלוק (הארד דיסק / סידי רום / משהו אחר)

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, לאחר שחיפשתי הרבה ולא מצאתי אני פונה לכאן. היכן אני יכול להזמין מהאינטרנט מחבר DSUB 9PIN נקבה כמו בתמונה? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 734 צפיות
  5. ???שלומצ'יק .. כידוע לי לא תמיד התאוריה והפרקטיקה לא משתלבים: ע"פ הלימוד במכללה נאמר לנו כי שער לוגי שמורכב ממעל שתי כניסות מורכב ממספר תתי יחידות של 2 כניסות. ע"פ הגיון עסקי בסיסי ניתן לשער כי עדיף יהיה להוסיף טרנזיסטור ונגד אחד בלבד על מנת להוסיף אפשרות כניסה מאשר שני טרנזיסטורים ו שני נגדים. אם כן מה קורה בפועל ? האם יש ישמוש בשעריים שבפועל מורכבים משלוש או יותר טרנזיסטורים ? אם כן יש מצב לדוגמה ? זהוא שער OR שניתן לראות בבירור שקל יותר להוסיף טקנזיסטור מאשר להעתיק את המעגל התמונה מויקיפדיה.

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  6. Started by Demp,

יש לי כמה כבלים USB מיותרים (מעכברים ישנים וסורק) ורציתי לדעת איך אפשר לחבר 2+ לדים לUSB ושיעבוד ישר שמחברים אותו, אין לי מושג באלקטרוניקה אז אני צריך מדריך כמה שיותר מפורט עם הדגש על החיבורים כי במדריכים של החיבור דרך המולקס ממש לא מראים איזה קצה מתחבר לאן וקשה לי להבין איך כל זה הולך תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by sobe,

יש לי מארז NZXT Apollo ואני רוצה להוציא את הכלוב של הפלופי בגלל שהוא מפריע להכנסת מאוורר מקדימה של המארז..... עכשיו הבעיה היא שהכלוב מחובר בניטים כאלה שאני צריך עזרה בלהוציא אותם כי אמרו לי שאני צריך לקדוח אותם החוצה (משהו שאני לא רוצה לעשות כל כך ). יש פתרונות? הצעות? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  8. Started by iakovl,

טוב כבר הרבה זמן הMK3 שלי מדשדש לו ולא עושה כלום (לא לדאוג הפרויקט לא מת, מצאתי פתרון לבעיה שלי, עוד מעט יהיה עדכון בנושא) אז בנתיים החלטתי לקחת את ה HEC-300AR-TF שיושב לי בצד ולעשות ממנו ספק ניסויים (שיחליף את הקיים) הייתי היום בעיר בטבריה על מנת לעשות כמה שיפצורים ראשוניים (אחד מהאנשים שרציתי להיפגש איתם לא היה אז קצת נדפקתי) מה יצא מזה? הורדתי את רוב הכבלים שהיו בספק ועשיתי את הקצר שמאפשר לי להפעיל את הספק ללא לוח אם (החוט הירוק בחיבור 20 פינים לכל חוט COM שחור) תמונות: הספק לפני הניתוח הקיצוץ הראשוני ציפוי הקצוות ב HEATSHRINK הקורבנות שהוקרבו התוצר הסופי לבנתיים בדיקת מתחים המתחים לא משהו לעומת הספק שיש לי במחשב אבל עומדים בתקן של ATX שעומד ב10%, אולי…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by iakovl,

שלום חברים מזמן לא התראנו אחרי MK2 ו MK1 בא לנו לטובה MK3 מה ההבדל? שלא כמו 2 הפרויקטים האחרים שנדפקו אצלי - ראה מלחמת לבנון השניה והגיוס לצה"ל עכשיו אני עליתי באיכות חיים שלי בצה"ל, ולא עושה שבת כן שבת לא משמע -> יש לי זמן לעבוד סוף סוף ובכן מה לעזזל אני רוצה לעשות בMK3? מארז עץ בסגנון P180 מארז ב2 חלקים חלק ראשון/עליון = לוח אם + DVD חלק שני/תחתון = ספק + HDD כל הדבר הזה נועד לשקט ולכן אני גם מביא מאווררי YATE LOON (יש לי חבילה בדרך אז תמתינו) אבל... לא סתם מאווררים (כל מי שמכיר אותי מכיר אותי) אני אשתמש במאווררי 140 מ"מ בחלק העליון (כי אפשר להכניס את זה לשם) ובחלק התחתון אשתמש במאוורר 120 אחד. אנשים, כמו תמיד איתי, הפרויקט הזה יקח זמן, אני לא ממהר יו…

• 54 תגובות
    • 9k צפיות
  10. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני מחפש מעגל יפה לבניה עם 7 סיגמנטים שהחלקים לא יעלו כלכך יקר עד גבול 50 שקל . חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי כלום אין לי בעיה שיהיה בו רכיב לצריבה עדיף מסוג pic תודה מראש, אילון.

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  11. Started by liornet,

קראתי טיפה על הנושא ולפי מה שהבנתי צריך: 1.לוח נחושת 2.מדפסת לייזר ודפים של תמונות 3.איזה משהו כלורי כחול כזה השאלה שלי היא איכן ניתן להשיג בישראל את הדברים האלה,ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריכים עבור זה.

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Moty_p,

אני יודע שיש מיצב מתח של 5V לדוגמה: 12 -> 5 יציב אני מחפש מייצב מתח מ 5V ל 4.5V וגם מ 12V ל - 4.5 יש כזה דבר? ואם יש מאיפה אני יכול להזמין? ממתין לתגובות תודה לכולם מראש

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by matvey99,

שלום , אני חדש בעניין המודים .. אחרי שראיתי כמה דיונים בפורום אני פשוט חייב לעשות מוד בעצמי.. אז זה הולך ככה: קודם כל ניראה לי שאני יעשה מוד שאני יקנה לבד את החלקים בגלל שאין לי דרמל , מקדחה ובלה בלה ורק לקנות את זה יצא הרבה כסף ואני מאוד לפחד להרוס את מה שאני רוצה לעשות... 1. אני מתכנן לקנות מארז חדש אחרי שהמארז הישן שלי פשוט ביאס אותי ( ENERMAX CHAKRA 3050) גם מבחינת מראה , גם מבחינת גודל וגם מבחינת קירור... המארז החדש שאני מתכוון לקנות הוא Cooler Master Stacker STC T01 2.קניית חלון שקוף למארז 3. החלפת מאוורר לטוניק טאוור למאוורר עם לד ( זה קשה? אמורה להיות לי בעיה בלעשות זאת?כל מאוורר מתאים?) 4.הוספת מאווררים עם לדים למארז.. 5.תאורה בצבע אדום \ ורוד למארז ( לא יודע למה…

• 4 תגובות
    • 980 צפיות
  14. Started by psycho killer,

אני חייב עזרה בחיבור של לוח 7 סיגמנטים אין לי מושג מה לחבר למה אבל הבנתי שאפשר לחבר את זה דרך כבל LPT או USB יש לי כרגע 2 לוחות אחד עם 4 ספרות להציג את השעה והשני עם 11 שיציג נתונים תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. חג שמח, אני קונה גיימ בוי SP יד שניה אמריקאי,המוכר אמר שהקבל המטען הוא עם חיבור שונה מהארץ עם היציאות הדקות יותר,השאלה שלי אם יש לי בבית מן מפצל שלאיו מכניסים את היציאות הדקות וממנו יוצאות יציאות לשקע שמתאים לארץ זה צריך לעבוד? או שהמטען עובד רק על 110 וצריך איזהו שנאי?

• 3 תגובות
    • 805 צפיות
  16. Started by reyrey_200,

שלום,השבוע קניתי לדים ואני רוצה להפעיל אותם ולשים אותם במארז, עכשיו,השאלה שלי היא איך אני יכול להפעיל אותם באמצעות ספק הכוח של המחשב, דרך אגב ראיתי את המדריך אך המדריך מסובץ מדי בשבילי, האם יש משהו יותר פשוט שבאפשרותו ניתן לחבר את הלדים לספק הכוח, או שהמדריך היא הדרך היחידה !?!?!

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  17. Started by Supernak,

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מארז מחלקי עץ (כמובן ליופי ולא לשימוש) ולאחר קניית חלקי העץ רציתי לדעת, בעזרת איזה מכשיר הכי טוב לעשות את החיתוכים בכדי לעצב את העץ לצורה וגודל של מארז? ושאלה נוספת, כאשר אני ארצה לחבר את החלקים (לדוגמא השלדה של המארז) איך לחבר אותם? דבק? ברגים? מסמרים? מה הכי כדאי?

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by bezangeloo,

יש לי כרטיס מסך שיש בו שני קבלים נפוחים ומפוצצים, 479 \ 16. הלכתי לקוסולובסי בתלפיות וביקשתי ממנו כאלו, אז הוא נתן לי 470 \ 25. כשאמרתי לו שאני צריך את זה למשהו רגיש ואני לא יודע אם זה יתאים, הוא הסתכל עלי במבט מצומצם ואמר לי במבטא רוסי כבד "אתה חושב אני לא יודע אלקטרוניקה? :pissed:" מפחיד האיש הזה. בקיצור, קניתי קבלים של 470 \ 25, והשאלה היא אם אני באמת יכול לשים אותם במקום קבלים של 470 \ 16. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Pure-Gold,

אני מעוניין ליצור רדיאטור בעל צלעות אלומיניום וצינור נחושת שעובר בתוכם. השאלה היא האם ניתן להלחים נחושת לאלומיניום ע"י בדיל רגיל להלחמות כפי שניתן לעשות בנחושת לנחושת ? תודה (בבקשה רק תשובות מאנשים שיודעים בוודאות).

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by Demp,

אני לא יודע אם זה אפשרי בכלל.. אפשר לחבר LCD של מחשבון מדעי CASIO כמו שיש לכולם בבית ספר למחשב? אם כן אז איך? (אם למישהו יש מדריך טוב אז עוד יותר נחמד)

• 5 תגובות
    • 980 צפיות
  21. Started by תמיר_זנקו,

אז ככה מארז דיי מעפן שאמור להגיע עם המפרט החדש אני הולך לשים לו את הדברים הבאים תאחלו לי בהצלחה ! http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=fp-sa http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cck-10-b http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cfk08-b החלקים אמורים להגיע שבוע הבא אין לי מושג מה אני הולך לעשות כי אני לא ממש יודע איפה לחבר כל דבר ואיך צריך לשמים את זה , אבל ככה לומדים מקסימום אני ואבא שלי לא נצליח אני יכח את זה לאיזה טכנאי או משו אבל אני רוצה לנסות בעצמי להרכיב את זה עם למישהו יש עצות כולי אוזן בהצלחה לי

22. שאלה קצת מפגרת אבל איך אומרים בשביל להיות בטוח לפני שאני עושה,השאלה בכותרת, אני רוצה לנקות מתחת לכפתורים של הנייד אבל אני מפחד להוציא את הכפתורים ולשבור אותם ולגלות שהם לא מתפרקים חח בקיצור אני יכול להיות בראש שקת ולפרק בזהירות את הכפתורים של המקלדת? זה מחשב נייד IBM T43 ... מחשב שאני מתעסק איתו כל הזמן וחבל שהוא יהרס.. ויראה כמו זה -> תודה..

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by bg1987,

אני מתכוון לקנות מארז חדש למחשב, (מסתמן אחד מסדרת ThermalTake Bach VX), עכשיו המארז הזה שחור ואין לו דלת שמסתירה את הצבע של הכוננים האופטים, ולי יש שני כוננים לבנים. אין לי ממש כסף לקנות שני כוננים חדשים (וגם חבל על שלי כרגע שלא יהיה להם שימוש). אז חשבתי על צביעת הפנלים שלהם בשחור, השאלה שלי אם זה בטוח לעשות את זה(אני חושב על ספריי) אם מישהו עשה את זה פעם, ואם יש לכם טיפים מה לא לעשות ומה כן.

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  24. Started by bezangeloo,

נלקח ממבזקון http://www.mivzakon.co.il/clips/all/flvplayer.swf?file=http://fivemin.vo.llnwd.net/o15/60/5941.flv&id=10307

• 22 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. Started by reyrey_200,

שלום רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות לדים?... הייתי בחנות החשמל הקרובה לביתי ולא היה להם האם זה מצרך שקשה להשיג ?.... ואם לא באיזה חנות אני יכול לקנות,בחנות מחשבים ?

• 8 תגובות
    • 883 צפיות

דיונים חדשים בפורומים