אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי.. אני רוצה לקנות קתודה אדומה למחשב שלי וגם אני רוצה לקנות מאורר 120 מ"מ עם אורות כחולים.. מה אתם ממליצים?, איזה קתודה כדאי ואיזה מאורר הייתם ממליצים לי...(שקט) ואם כבר קותדה אז איך מחברים אותה לחשמל? תודה מראש,
-
- 14 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום אני עובד היום על פרויקט יחסית גדול בשבילי התקנת PC במארז של מחשב Macpro (הישן הענקי אם לא טועה 2012) עכשיו כל המחשב מותאם למערכת של אפל אני מתכנן להתקין שם לוח אם וכרטיס מסך יהיה מחובר ללוח בכבל בגלל שאין לי מקום להתקנה על הלוח כמה שאלות: האם שני הברגים שאיתם אני מבריג את הכרטיס ליציאות PCIE במארז מספיקים בשביל להחזיק כרטיס 960 mini? כמה ברגים אני צריך לחבר איתם את הלוח אם למארז(? השאיפה היא שכולם אבל בלתי אפשרי בגלל תצורת המארז שמותאם ללוחות מסוימים מאוד) בהתחלה על הלוח יהיה רק ראם,מעבד וקירור בהתחלה סטוק ובעתיד אשדרג. הבנתי שכדי לבודד את התושבות של הלוח אם מהמארז אם לא מחוברים בשביל למנוע קצר אם צריך לעשות את זה? האם מישהו יודע על מתאם לפאנל הקידמי ל''חיבור רגיל…
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
1)אני יוכל להגיע ממארז לבן שיש לי למארז שחור כמו בתמונה ע"י צביעה? 2)מוכרים בהום סנטר גומי בצורת U [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 751 צפיות
-
-
1. כמה עולה ספריי טוב לצביעת מארז ואיפה ניתן להשיגו? 2. כמה עולה חלון ומאיפה ניתן להשיגו? 3. כמה עולים לדים, מאיפה משיגים אותם ובאיזה אופן מחברים אותם?
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני ממש חדש בנושא וקראתי על זה מזמן פשוט לא היה לי זמן להתעסק עם זה עכשיו השאלות שלי הן אם למישהו יש מדריך איך עושים את זה כולל החלקים שצריך? האם יש לכם דגשים מסויימים בעבודה עם הלוח האם לדעתכם זה אפשרי לביצוע עם הידע שלי באלקטרוניקה לא בשמיים? כמה פרוייקט כזה צריך לעלות? ושאלה אחרונה טיפה לא קשורה אם יש אפשרות בגלל שזה מתנגן מהמחשב שבמקרה ואני משמיע מוזיקה הלדים עבדו פי המוזיקה? תודה ושבת שלום!
-
- 2 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אני מדיי פעם רואה שמפרסמים פה אתרים המוכרים מודים למינהם בעולם דבר רשון תוכלו להכין רשימה של האתרים האלה כדי שנוכל כולם להחליט איזה יותר טובים/זולים (כל אחד יתרום את מה שהוא יודע) ומנסיון שהיה לכם עם האתרים האלה , מבחינת אמינות מהירות משלוח, מחירים וכו ?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דבר ראשון אני התחלתי קצת לעסוק במודינג ואני רוצה לקנות דרמל .. אז השאלה שלי היא איפה כדאי לקנות ושל איזו חברה ? וכמה זה עולה בערך ?!?!! דבר נוסף רציתי לשאול האם הדרמל יכול לשמש גם כמקדחה ( לקדוח חורים לברגים ולדברים קטנים ) ומברגה ( להבריג ולהוציא ברגים ) ??? תודה מראש לעונים .. וזה קצת דחוף כי אולי אני יקנה היום או מחר ...
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. ליפני כיומיים הרכבתי את ה-Coolermaster Musketeer במחשב (שגם אותו הרכבתי לא מזמן..) בגדול, אני מאד מרוצה ממנו, הוא מודד את TEMP המעבד, נותן שליטה על הRPM של המאוורר שמחברים אליו ומציג את ה pressure שהמערכת שלי מפיקה (זה המחוג שזז הכי הרבה מכל העסק ) אחרי הרכבתו נשארו לי כמה כבלים שאיני יודע מה לעשות איתם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הוא השימוש שלהם? ועוד דבר, למכשיר ישנם שלושה בקרי מידע (TEMP VU VOLT) ובכל אחת מהם ישנו מנורת LED (אם אני לא טועה) עד כמה שהמנורות ניראות תמימות ביום בלילה הם פשוט כמו מנורה תאורה באמצע הכביש הראשי, הם מאירים מאד חזק.. יש דרך לכבות אותם? רק את המנורות בזמן הלילה? גם בכדי לחסוך בחשמל (המחשב פועל 24\7 ואין לי צורך בעוד שלוש מנ…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זאת לא מכבר התברר לי שברשותי כמות די רצינית של Garbage, בעיקר מארזים וחלקי מחשב. מכיוון ששני מחשבים כבר יש לי ואין מקום לעוד אחד חשבתי לעשות משהו שונה מאוד הפעם, בחרתי בשם המחשב המנימאליסטי וזאת משום שברצוני לחסוך בכל דבר החל ממקום ועד חלקים מיותרים. החלטתי לקחת מארז ישן סיני חסר שם בעל ספק כוח 300W גנרי לגמרי, לוח אם Chaintech NIF2 שהוא לוח MicroATX עם Geforce 4MX OnBoard ויציאת S-Video, מעבד AMD XP1700, צורב LG DVD, הרדיסק 40GB, וזיכרון 256MB DDR333 וזה פחות או יותר הכל ולבנות מחשב שאני יוכל לקחת אותו באמת לכל מקום ולא רק ישכב. חשבתי לקחת מידות של הלוח ולפיו לחתוך את המארז (יש לי את האביזרים המתאימים) אבל כעת אני נמצא בדילמה, האם להחשיב את הגובה של כרטיסי ההרחבה שגם ככה…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1.באיזה מסילה הGPU משתמש? 2.באיזה מסילה הRAM משתמש?
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום , בניתי פרויקט בעזרת התוכנה Arduino , יש לי כמה שאלות על החומרה: 1.הסבר מעמיק על הרכיב MQ6 וMQ4 וההבדל ביניהם 2. הסבר על הטרנזיסטור כמתג - קטעון רוויה ופעיל ואיזה נגד עושה את זה לפעיל ולרוויה 3.הסבר מעמיק על XBEE ( איזה שיטת תקשורת וכאלה משתמשים בו) 4. מה הזרם שצורך המנוע והזרם שצורך הסליל של הממסר
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שראיתי את המדריך שפורסם ב PCArena ( הכנת פד זוהר .. ) , חשבתי שיהיה נחמד לעשות את זה . הבעיה מתחילה בחיבור מקור מתח . ברגע שאתה צריך לחבר את הפד שלך לחיבור המולקס , הכל ניהיה מאוד מסורבל , ולא נוח להעברה . האפשרות השניה היא לחבר את הפד ( סך הכל שני לדים ) עם שנאי , ישירות לחשמל . הרעיון שלי הוא לחבר את הפד דרך החשמל שמגיע לעכבר ( USB ) העכבר שלי הוא Microsoft IntelliMouse Explorer , והוא מתחבר דרך ה USB . נתוני צריכת החשמל של העכבר הם 5V , 100mA . השאלות שלי הן ( ואני מצטער מראש על הכמות ) - 1) יש דרך להתחבר למתח שמגיע מיציאת ה USB דרך העכבר ? 2 2) אני אשתמש בלד של 3.3V , 20mA , באיזה נגד אני אצטרך להשתמש ? 3) אם אני אכניס נגד X , נגד כזה אני אצטרך להוציא מה…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי אז יש לי כמה שאלות 1. האם יכול להגרם נזק מעיגול פשוט של כבלי idle (יענו לעגל אותם עם סלוטייפ) 2. יש לי כרטיס מסך ATi Radeon 9200 Series והוא ממש מתחמם עכשיו יש לי מאוור קטן להרכיב אותו עליו ? ואם כן עם איזה חומר להרכיב וגם יש לי עוד מאוור קטן להרכיב 2 מאוורים על הכרטיס מסך או על ההארד דיסק או משהו :\ 3. יש לי מאוור חזק אבל הוא קצת רועש יש משהו לעשות בנידון? וגם אני לא ממש יודע איפה לשים יש לי 2 פתחים 1 מתחת לספק כוח שהמאוור לא ממש מועיל כי האוויר נתקע בכבלים 2. בקדימה של המארז ואז זה רק מקרר את הארד דיסק שהוא גם חם אמ לפני כמה זמן מצאתי מאוור של ספק כוח ישן מה זה ישן ? בערך 1990 משהו באיזור לפי דעתי הוא עובד אבל הבעייה שאני לא ידוע איך להתאים את הכבלים שלו ל…
-
- 34 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. איזה עובי פרספקס לקחת ? איזה לוקחים בדרך כלל ? 2. איזה עובי פרספקס לקחת אם אני רוצה לעשות חריטה ? 3. כדי שרק החריטה תיהיה מוארת איך אני מציב את הלדים ? 4. הצעות לחריטה יפה ;D
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מארז, ואין פרספקס.לא בהום סנטר ולא ב ACE (אני גר בראשון)ואני לא יודע אפה לקנות :-[ המוכר בהום סנטר שלח אותי בכלל לראש העין ואמר שהם לא מחזיקים את זה בכלל ברשת.. אז אני שלחתי אותו למקום אחר ... ;D מישהו יודע איפה אפשר לקנות (חוץ מזיגזאג) פרספקס ? עדיף באיזור המרכז, והמחיר כמה שיותר נמוך. אם מישהו יודד בבקשה שיכתוב כאן. ואודה מאוד למי שיעזור לי למצוא חנות שמוכרים בה דיסקיוט לדרמל בראשון (או בסביבה) תודה על העזרה התמונות צולמו עם Canon PowersShot A75 (והדרמל עלה 400 שקל : P בלי הציר ) *** אני רואה שזה לא יוצר טוב ועכשיו אני מת לישון, אז פשוט תסתכלו כאן : http://briefcase.walla.co.il/yurims ותראו גם אוע תמונות של המצלמה עצמה. Sorry, אני אתקן …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות קתודה או שתיים להאיר קצת את המארז. המארז הוא Sagitta RaidMax, הוא Mid Tower. כרגע יש בו 3 מאווררים עם לדים כחולים שבאו איתו, ואת הלד הכחול של הV1. כיום נראה ככה: אני מתלבט בין כמה דברים, ויש לי כמה שאלות. נעשה רשימה שיהיה מסודר 1) קתודה אחת תאיר יפה את כל המארז? או שעדיף 2? 2) אם אני שם 2 קתודות בצבעים שונים, זה נורמאלי? או שזה נראה מוזר? (אם למישו יצא לראות...) 3) יש למישהו איזה אתר עם תמונות של מארזים עם כל מיני קתודות ותאורות? מצאתי כל מיני תמונות מפוזרות, בגוגל ובאתרים של מודינג, לא משהו ממש מרוכז על תאורה. 4) ראיתי שיש כל מיני סוגים ומחירים, יש הבדלים מהותיים בין הסוגים? בהירות/איכות וכו'? כמה בערך שווה להשקיע בקתודה טובה? 5) איך בדיוק…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1.שאומרים לי לשים רכיב L ככה: אני עושה את זה לבד? אם כן מה הם מבקשים ומאיזה חומר? 2.עוד שאלה: מה זה טרימר: מה זה אומר?אני יודע שזה סוג של קבל אבל איזה סוג? 3.שאומרים לי קבל 4.7u/25V מה זה אומר ה- 25V? 4. שאלה אחרונה מה זה RFC? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אספתי הרבה שאלות ושמתי אותם בפורום הזה למרות שלא כל השאלות קשורות לפורום הזה- פשוט לא רציתי פתוח מאה ת'ראדים, פשוט 99% קשורות למודינג... אני אשמח אם תענו לי!!! ((: 1)על איזה דרמל אתם ממליצים? 2)האם יש אפשרות ליצור גרילים למאוורים? (כשאני אומר גרילים אני מתכוון לגרילים הסטנדרטים לא ה-LASER CUT FAN GRIL) ואם כן כיצד? 3)ברצוני לקנות מקררים לזיכרונות שלי (יש לי זכרונות RDRAM) האם יש לכם רעיון מאיפה? 4)הבנתי שספוג תעשייתי מקטין עוצמת רעש, הייתי מעוניין לקנות אותו אבל אינני יודע מהיכן? 5)כמה MM אני צריך למקדחי כוס כדי לעשות חור של 120MM וגם של 80MM? 6)הרבה אנשים שמבינים הרבה בחומרה אמרו לי שלמחשב שלי אוברקלוקינג לא ישפיע כי גם כרגע המחשב שלי לא מנצל את כל הפוטנציאל ש…
-
- 30 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
נושא ראשון: חשמל 1. מה זה V? מה הפונקציה שלו החשמל? 2. מה זה A? מה הפונקציה שלו בחשמל? 3. למה אומרים שמאמיסים על ספק והוא יכול להישרף? הרי אני לוקח ממנו כמה שהוא נותן ולא יותר או שאני טועה... אפשר הסבר? 4.כל הקטע של החיבור מקביל וטורי לא ממש מובן לי.. למה למשל בחיבור מקביל צריך לכל לד נגד ולמה בטורי צריך רק אחד לכל הטור? עם קבלת התשובות יתווספו עוד שאלות. נושא שני זה פרספקס: 1. איך אני יכול לחתוך פרספקס בעובי 1 ס"מ? 2. איך אני יכול לעקום אותו בלי מפזר חום? 3. האם אני אוכל לבנות מארז שלם רק מפרספקס בעובי 1 ס"מ? גם פה יתווספו עוד שאלות. תודה מראש לכל העונים!
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. אני זוכר שדיברתי איתכם לא מזמן על זה ומישהו אמר לי על 100 לדים במחיר די טוב באי ביי ואני ממש לא מוצא את זה.. אז אם אתם יכולים לעזור. 2. היתה נוסחה כלשהי שידעתי איך לחשב איזה נגד צריך לקנות לאותו מצב. תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 909 צפיות
-
-
החלטתי לנסות לבנות מארז קטן..מחשב למשחקים לילדה קטנה.. לבצוע עם ספרי יהיה טוב? אני מתכוון לצבוע את כולו בוורוד ולהדביק עליו כל מיני מדבקות של דמויות מצוירות עכשיו הספק עושה לי בעיה בגלל שהוא גדול מדי, החלטתי לפרק אותו והכניס אותו למארז ללא הקופסא שלו, הוא משתלב די טוב בלי הקופסא, השאלה שלי האם זה בסדר? (מחשב שלא יעבור שידרוגים, או פתיחה שלו, אולי פעם ב100 שנה) והאם המאוורר שהיה בתוך הקופסא נחוץ גם עכשיו כשהספק בתוך המארז ללא קופסא? האוויר יספיק לו כדי לקרר עצמו? וד"א גם עשיתי חלון למארז ובתוך המארז מתכוון לדחוף איזה 4-5 לדים, זה יספיק? ורמקול נחמד קטן, ומספק שיכבה וידליק את הלדים.
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות, אני לא בטוח שכולם קשורות לפה... 1. איפה הכי זול לקנות את הנורות הזוהרות האלה (ניאון קוראים להם??) , באינטרנט או בחנויות? אם באינטרנט אז באיזה אתר? ואם בחנויות אז באייזו רשת חנויות?? 2. הטמפרטורה במחשב גבוהה, אני חייב לקנות מאוור? איפה אפשר למצוא משהו זול וטוב יחסית למחיר? 3. נכון יש במחשה את החוטים שמעבירים חשמל? הצבעוניים האלה שבקצה שלהם יש חיבורים לבנים? אלו שמתחברים לספק כוח.. (אין לי מושג איך קוראים להם), בקיצור, לא נשארו לי עוד כאלו פנויים, ואם אני אקנה חלק חדש לא יהיה לי לאן לחבר אותו, מה אפשר לעשות?
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אני מכין פרוייקט של תאורת אקווריום.. וכנראה שאני יוסיף עוד דברים... יש לי כמה שאלות לפני חיבור הלדים והכל.. מפני, שאני חדש בעסק הזה.. האם אני יכול שמקור הזרם/מתח יהיה מטען ישן של פלאפון עם הספק של 12V? האם מבחינת צריכת חשמל,ספק כח שאינו מחובר למחשב יהיה יותר בזבזני? ולא הבנתי בדיוק,איך אני מחבר את הנגדים אל כל העסק? תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אני מניח שאף אחד לא צריך את הדברים הישנים האלה, אבל למקרה שמישהו צריך אחד מהם לפרוייקט כלשהו או בתור חלק חילוף במקום משהו אחר, אז יש לי כרגע כמה דברים שאני לא צריך (ייתכן שייתווספו דברים בהמשך, אני צריך לבדוק מה יש בשאר הקופסאות שלא ניקיתי ולראות אם אני לא צריך משהו מזה): intel p80c32 mt8816ae 2X mt8870ce NEC uPC1298v STK4152II
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברס'... לפני כמה זמן עשיתי מפסקים למאווררים, יש לי דלת על הפאנל והמפסקים הפריעו לסגירת הדלת, אז עשיתי חורים בדלת וזה מה שיצא: בזמנו אתם אמרתם לי שאין לי חור בפאנל מאפשר למאוורר שבפרונט להכניס אוויר אז עשיתי גם חור: לגביי החור, אני מתכוון לשים שמה רשת מאלומניום דק... מה אתם אומרים??
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-