עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by VOLCANO.,

שלום, קיבלתי מחבר שלי מחשב ישן ויש לנו בבית DVD שכבר לא פועל של LG עכשיו אני רוצה לדעת. את חלקי המחשב אני יודע להכניס ולחבר בפנים אבל איך אני יכול אחרי זה לחבר אותו לטלוויזיה הרי אין לי כרטיס טלוויזיה. צפיתי בגלריות מודינג ולא הבנתי. אני רוצה לדעת איך אני יחבר את הHTPC לטלוויזיה ויוכל לראות את כל מה שיש לי במחשב ולצפות בסרטים שאני מקרין מהמחשב בטלוויזיה D:

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  2. Started by Moty_p,

שלום לכולם, מהספק כוח של המחשב יוצאים בדרך כלל 4 חוטים 1 צהוב שהוא מספק 12V 2 שחורים שהם מינוס ועוד 1 בצבע אדום שהוא מספק 5V לאחרונה אני רואה ספקי כוח שמתחברים להרדיסק מסוג SATA ש-להם יש גם את המטחים שציינתי מקודם (4 חוטים) ובנוסף לזה יש עוד חוט אחד שהוא בצבע כתום כמה מטח זה מביא? ובישביל מה זה טוב?

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  3. שלום יש לי רכיב מספק כוח של מדפסתHP משולבת המדפסת כבר לא מיוצרת עי HP וחבל עלייה על הרכיב רשום 04n70bf חפרתי כבר חצי מה אינטרנט ואים כלום פשוט שיט :-X :'( תודה

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by artyom,

אהלן, סוף סוף אני וחבר קנינו דרמל והחלטתי להתעלל קצת בSAMURAI שלי... קודם כל צבעתי את הספק בשחורת עשיתי בו חור ושמתי פלסטיק שקוף בגוון כחול, יצא נחמד (פרספקט כנראה היה עבה מדי אז השתמשתי בפלסטיק דק). העפתי את הכוורת (גריל) מדקימה ושמתי פילטר HOME-MADE (אין תמונות לצערי). התקנתי מגנט בדלת + כירסמתי את הפלסטיק שמחזיק אותה במקום כך שהיא נסגרת ונפתחת בקלות (גם אין תמונות) בעתיד מתכנן לקנות מאוורר EXHAUST + לעשות חור מעלמעלה ולשין מאוורר + גריל נחמד. נ.ב ותתעלמו מהפילטר על הביג טייפון, שמתי אותו כי הוא עושה את העבודה, בינתיים. נ.ב2 הזלמן NBF47 נראה סקסי למדיי + עושה את העבודה.

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  5. Started by ggg456,

שלום לכולם, יש ברשותי איזהו שנאי/מייצב מתח או כל מה שזה לא יהיה, ואני פשוט לא מבין מה השימוש בו (הוא הגיע לידי לפני כמה ימים חשבתי שוכל לנצל אותו) מכיוון שהחיבור UOTPUT שלו הוא בעצם חיבור מקלדת (משו מוזר) אז עשיתי רגע חושבים לפני שחיברתי אותו למשהו והנה אני שואל אתכם של מה לעזעזל השנאי הזה תמונות: מבפנים (אולי החלקים יכולים לעזור בזיהוי( עוד מבפנים: ועכשיו עם המכסה: החיבור המוזר של ה-UOTPUT ולבסוף כל הכיתוביות שעל השנאי (שזה מה שאמור הכי לעזור) אם מישהו מבין בשנאים בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אני יכול לעשות אם זה ואני רואה שזה שנאי רציני

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by Arik.G,

הגיעה לסופו פרוייקט המודינג ההכי יפה בעולם (לדעתי) של המודר G69T (אני יודע שהוא נגמר מזמן אבל היתי חייב להעלות את זה) במידת ההשקעה הוא עומד מול ה ORAC3 האגדי. הפרוייקט התחיל הדצמבר 2004 וכעת הוא הסתיים. אז מי שלא ראה חייב לראות ומי שרוצה להגיד שזה ישן שיראה שוב. הלוג מכיל כ 103 עמודים ובעל מספר מדהים של צפיות: מעל 2 מיליון קישור: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=76374&page=103

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכם היום קניתי משחזת ציר חדשה מהום סנטר מזוודה נחמדה 40 חלקים+ציר גמיש 150 שקלים קיבלתי אם המשחזה 2 סוגי דיסקיות אחת שממש לא צריך לעפיל כוח בשביל כאילו לשבור אותה והשנייה גם דיי חלשה אמרו לי שאפשר לחתוך איתה פח איך בדיוק ועוד שאלה אני לא יודע אילו ראשים משמשים למה ניסיתי לחתוך פרספקס בעובי 5 מ''מ עם הדיסקית שקבילתי בערכה החזרה מבניהם והיא נישברה אחרי דקה של עבודה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני מדגיש לא אני כתבתי את הקובץ הנ"ל זה העתק של איזה אתר בענייני אלקטרוניקה שנסגר ואני הורדתי את המידע שבו לקובץ הנ"ל הלינק http://rapidshare.com/files/81901912/AKEKTRONIKA.doc

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  9. שלום! אני לומד בכיתה יב' ויש לי עבודת גמר להכין באלקטרוניקה. נשוא העבודה הוא תחומי התנגדות. אני צריך עזרה במציאת חומר בנושאים שונים ואלו הם: 1. הסבר סוגים שונים של מעגלים המשמשים לבדיקת התנגדות ברמה העקרונית. 2. הסבר עיקרון הפעולה של מקור זרם אידיאלי. 3. הסבר כיצד פועל מקור זרם המבוסס על טרנזיסטור דו נושאי. 4. דיודת זנר - ההבדלים בין דיודת צומת (צורן) לבין דיודת זנר, היכן משתמשים בדיודת צומת והיכן בדיודת זנר, מייצב מתח הכולל דיודת זנר. 5. מבנה ועיקרון פעולה של מגבר 741, הסבר סוגים שונים של מעגלים שונים המבוססים על מגבר שרת 741 בחוג סגור, הסבר ועיקרון פעולה ומאפיינים של מגברת שרת כמגבר עוקב. 6. הסבר ועיקרון פעולה של משווה ל10 רמות דגם 2113914. 7. הסבר כיצד ניתן לתכנן את המ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. חבר'ה קניתי את כל החלקים חיברתי את זה כמו התרשים ( למרות שהסתבכתי הרבה כי בניתי את זה עם מתריצה אם יש לכם על הדרך איזה מאמר איך להשתמש עם הדבר המסובך הזה אני אשמח) ו.... 1. חייב לד פנס כדי שזה יעבוד לפי המוזיקה כי חברתי לד רגיל והוא מידי פעם נדלק לא תמיד ואין שום הבהוב או דולק או כבוי? 2. בתרשים אני חייב לחבר בין C2 Q1 וR3 או שאני יכול לחבר ישירות את C2 וR3 בלי לחבר את Q1 ? 3. איך אני מחבר את המינוס של האודיו ושל הזרם בתרשים המינוס יוצא משני מקומות Q1 וQ2 הם מתחברים ומתוך שנייהם יוצא מינוס לזרם ומינוס לאודיו איך אני עושה זאת? זה התרשים שאני מדבר עליו http://www.siz.co.il/my.php?file=kv2mlg2ifm2n.jpg אם לא עובד http://www.siz.co.il/up/kv2mlg2ifm2n.jpg תודה רבה …

• 4 תגובות
    • 851 צפיות
  11. Started by kozimus,

האם יש צורך במאווררים שמראש בנויים לשליטה (3 חוטים) או שניתן להשתמש גם במאוורר ג'נרי (2 חוטים) תודה.

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  12. תמונות כאן: http://mygallerybox.com/gallery.php?&user=blinkybill תמיד רציתי לעשות משהו עם המחשב שלי, אבל תמיד דחיתי את זה. שבוע שעבר היה לי חופש מהעבודה ובמקרה גם קניתי מערכת קירור מים אז החלטתי ללכת על זה. רציתי לעשות משהו מיוחד שישתלב לי בחדר, אני נורא אוהב גוונים טבעיים של עץ אז הלכתי על מארז מעץ. ידעתי שזה יהיה מאתגר כי ממה שקראתי באינטרנט די קשה לקרר מארז מעץ, כי עץ לא מפזר כלכך טוב חום. התכנון שלי היה לשים את הרדיאטור מקדימה בתוך הכלוב של הסידי שיעזור בהכנסת אויר ולהשאיר מארז נקי וריק ככל האפשר. ככה המחשב שלי נראה בזמן הפרוייקט: לצערי לא התחלתי לקחת תמונות מתחילת העבודה אז אני אנסה להסביר. קודם כל צבעתי את המארז באדום: השתמשתי בשני פלטות מעץ שקוני…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by The Modder,

אני רוצה לבנות כזה דבר. http://www.siz.co.il/up/kv2mlg2ifm2n.jpg אבל שיהיו בו 6 נורות. מה אמורים להיות הנגדים? איך אני קובע את זה? אתם יכולים להסביר לי?

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  14. Started by Yaniv_sosner,

איך אני יכול לדעת כמה מתח צורך המחשב שלי...?

• 5 תגובות
    • 839 צפיות
  15. אני חדש בכל העניין הזה של מודינג. ראיתי מישהו שרצה לעשות שהנורות זזות לפי המוזיקה - אני לא ממש מבין ברכיבי האלקטרוניקה. אני רוצה להכין אחד כזה, מישהו יכול להסביר לי איך מכינים את זה? ואיזה חלקים צריך? דבר שני, כדאי לי לקנות דרמל? מה הדרמל עושה בעצם? משייף? חותך? מה בדיוק? תודה רבה על העזרה. ואם עברתי על איזה חוק אני ממש מצטער. זאת ההודעה הראשונה שלי.

• 9 תגובות
    • 964 צפיות
  16. האמנם קצת באיחור אבל מגיע לו. ssR- המודר שבהחלט העלה את הרמה של המודינג בארץ ואת רמת הפורום בפרט, עכשיו הופך להיות מומחה של הפורום. בואו כולנו נאחל לו בהצלחה בתפקיד החדש. אז בבקשה חברים, מחיאות כפיים, מגיע לו! :yelclap: Aviko

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. מחפש חנות ללדים ושאר האביזרים הנחוצים להרכבת תאורה באיזור ראשל"צ מה שקרוב יותר טוב יותר.. אך אין בעיה עם איזור ת"א.. תודה מראש לכולם

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  18. Started by J0n1,

שלום. ראיתי לפני מלא זמן את המדריך הזה והחלטתי עכשיו שאני רוצה לבנות אותו. אבל אין לי את הסלולארי המסויים הזה ולא ממש הבנתי מה עושים שם. יש לי סתם מוטורולה ישנה וחשבתי לפרק אותה ובזמן ההפעלה לבדוק עם מולטי מטר איפה עוברים הפולסים של החשמל כאשר המכשיר מקבל SMS ואז אני אחליט אם להתעמק במעגל של הפתיחה או שאני אצור מעגל אחר עם תפקיד אחר. רציתי לדעת אם באמת ככה אפשר לעשות, לחפש את המקום שבו עובר החשמל (אולי אפילו לקחת את החוטים שמגיעים לרמקול או למנוע שרוטט?) ולחבר את זה למעגל. תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by subarel,

יש לחבר שבר באמבטיה בבית וצריך קצת פיברגלס וחומר מקשה לתקן את זה, מישהו יודע איפה אפשר להשיג באיזור כרמיאל קצת פיבר ומקשה? ועוד דבר, מישהו מכיר מדריך לביצוע עבודות עם פיבר גלס?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by maorsh18,

האם ניתן לחבר מסך LCD קטן בעל 14 פינים ליציאת היו אס בי ולשלוט עליו כמו החיבור הפרללי שבמדריך?

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  21. Started by bezangeloo,

אני עובד במעבדת מחשבים, ומדי פעם לוקח דברים שהבוס שלי זורק. ממש אוצרות יש לו שם. קיצור, יש לי בלוק קירור שפרקתי ממחשב DELL מושבת ואני רוצה להתאים אותו לסוקט 775 (עדיף) או לסוקט 478. לפני שאני בונה משהו לבד (לא אמור להיות מסובך לאלתר משהו) אני שואל אתכם אם מישהו יודע על חלק כלשהו שמתיישב על הסוקט ויוכל להתאים לשם את הקירור. צרפתי תמונות של הקירור. אם צריך מעוד זוויות, אין לי בעייה לעשות לו בוק שלם תודה רבה, בז'נגלו. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אוקיי אז השלב הראשון מאוד פשוט למי שמבין באלק' אבל אני לא מבין כלום אז אני שואל פה... אני רוצה להדליק מנורת LED בודדת ע"י בטריה קטנה ודקה (בסגנון של הבטריות שיש בשעון) מישהו יכול להגיד לי מה אני צריך לקנות איזה סוג של LED איזה חוטים איזה נגדים (אני שואל כי אני לא מבין בזה) אחרי שתהיה לי מנורה פשוטה דולקת, אני מעוניין לעשות את זה משוכלל יותר ולחבר אותה ל"מתג מגנטי" בעיקרון אני רוצה לשים מגנט אחד על המשקוף של הדלת כניסה בבית ומגנט נוסף על הדלת עצמה וברגע שהם מתרחקים אחד מהשני שידלק האור יש למישהו דרך לעזור לי לתכנן את הפרויקט הנ"ל (אם לא את כולו, אז אני בטוח שכולם פה ידעו לעזור לי עם החלק הראשון שלו: פשוט להדליק לד)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם, חשבתי לאיזה פורום להצמיד את התמונות האלה והכללי לא ממש נראה לי מתאים. אז הנה זה פה כי הרבה פעמים אני שומע כמה קשה לכם להשיג כל מיני מאווררים, גרילים, כבלים וקירורים למינהם. אז הכרטיס אמנם קצת יקר אבל, למי שמזדמן לטוקיו יש חנות ענקית (8 קומות גדולות) של אלקטרוניקה. חצי קומה בערך למחשבים. העושר על המדפים בלתי נתפס ותחשבו על כמות המלאי. פשוט לקחת ולשלם. יש שם כמות אדירה של ציוד, צילמתי רק כמה מדפים שפשוט אין אפשרות לראות בשום מקום בארץ עושר ומגוון כזה. החנות Yodobashi Akiba נקראת רשמית חנות האלקטרוניקה הגדולה בטוקיו. ככה נראים המעברים. אזניות. כבלי מתח ומתאמים כבלים לציוד היקפי מחלקת קירור ספקים עוד ספקים מארזים כרטיסי מסך לוחות אם …

• 44 תגובות
    • 12.8k צפיות
  24. את המולקס אני יודע איך להוציא, אבל אני צריך להוציא את החוטים של ה24 פינים שיוצא מהספק אל הלוח M, איך אני מוציא אותם? אני צריך בשביל לעשות סליבינג ובשביל להחליף את החיבורים לחיבורים כחולים זוהרים.

• 2 תגובות
    • 946 צפיות
  25. יענו הכפתורים של הריסט וההפעלה

דיונים חדשים בפורומים