אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני עובד לפי המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ ולפני שאני מתחיל בעבודה אני רוצה לשאול מספר שאלות אם תוכלו לומר לי אם אני צודק מה שכתוב במדריך נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. הכוונה היא 11 נגדים של אחד קילו אוהם ? 5 נגדים של שלוש וואט עם 33 אוהם ? 10 דיודות רגילות? (בשני השורות למעלה אני לא כל כך הבנתי לכן אני שואל אם הכוונה היא למה שכתבתי בגלל שהכתב יוצא הפוך שמוסיפים אנגלית לכן רציתי להיות בטוח) במדריך כתוב שקשה למצוא לדים דו צבעיים אני מצאתי באת החנויות שליד הבית שלי לדים כאלה והמוכר אומר שכל אחד יעלה לי 10 ש"ח זה המחיר או שהוא קצת מגזים? ועוד דבר אחרון יש למשהוא רעיון מקורי איך אני יכול ל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ש-לום. אני לפני מודינג שבו אני קונה 4-6 מאווררים. המאווררים באים רק עם חיבור מולקס (4Pin),והאמת - לא נראה לי שיש לי עוד 6 יציאות בספק בשבילהם. אז רציתי לדעת האם קיים בקר מולקס (כמו של המאוררים [3Pin]),או פשוט כבל שיפצל לי כבל של ספק לכמה יציאות. (יש לציין שכבר חיפשתי). בתודה,
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, הקישור הבא יראה לכם פאנל לשליטה במאווררים לי זה חשוב אבל אני לא מומחה בזה ולכן אני צריך להתייעץ,האם זה זול יחסית והאם זה טוב למחיר? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa תודה לעוזרים..! ;D
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
היי מה קורה זה שוב אני. הפעם אני ממחפש לעשות מודינג קל שאני יכול לעשות אני בן 14 וחצי אז אל תתינו לי דברים ממש מסובכים זה פעם ראשונה שלי ואני רוצה לעשות מודינג יפה אם יש לכם אפשרות לתת לי לעשות מודינג לדברים הבאים: לא חייב כולם אפשר אחד הגה + הילוכים + מעצור יד + גז +ברקס (דוושות) רמקולים 4 רמקולים גדולים וסאב מקלדת / עכבר ps2 שלט ps2 אשמח אם תעזרו לי בתודה מראש ותודה רבה שי בן יהודה
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
אני בתכנון לבנות איזה HTPC מעץ, זה קצת יתעכב אבל בעיקרון אני יעשה לו קצת מודינג איכותי! אז ככה: 1) אני רוצה לשים לד בתוך הCD-ROM אבל שיעבוד רק כשהCD-ROM פתוח אז חשבתי לקחת כפתור שבמצב הרגיל הוא סוגר מעגל ואז כשלוחצים עליו הוא פותח את המעגל. ואז הלחץן יהיה במקום בתוך הCD-ROM שכאשר הוא סגור הכפתור ילחץ ולא יהיה אור וכשהוא יפתח יסגר המעגל כי הכפתור לא יהיה לחוץ ויהי אור! השאלה היא אם יש לחצן כזה...? 2)יש לי הרבה מאווררים שעובדים על 12 וולט ו-0.18-0.14 אמפר עכשיו אני רוצה לקנות פוטנציומטר בשביל לשלוט עליהם...אני חישבתי שצריך נגד של 65 אום או 75 אום תלוי אם המאוורר הוא 0.18 אמפר או 0.16 אמפר...עכשיו השאלה היא אם החישוב שלי נכון... 3)ראיתי במדריכים שיש משהו שנקרא קבל והוא אוגר …
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
טוב אני אסביר את הכותרת קצת יותר בפירוט: תמיד כאשר יש הפסקת חשמל(המונח הוא:נפילת מתח?) בבית שלי,גם כאשר המחשב לא דלוק,כאשר אני מדליק את המחשב אחרי הפסקת החשמל,המחשב נדלק לחצי שניה,נכבה,ואחרי 5-6 שניות נדלק שוב ועובד בסדר גמור. למה זה קורה?האם זאת בעיה או שככה זה אמור להיות? המחשב חדש(חודשיים בערך) ואת מפרטו אתם יכולים למצוא פה בצד
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום. לא מזמן רכשתי מארז חדש, מפני שבקודם לא היתה זרימת אוויר מספקת. שם הדיסקים הקשיחים התחברו עם מן 2 מסילות לצד כל דיסק קשיח, וישבו ב 'כלוב' של הדיסקים הקשיחים. במארז החדש שקניתי, לא קיימות מסילות לחיבור הדיסקים הקשיחים. במקום זה, הם יושבים בתוך ה 'כלוב', וארבע ברגים (thumbscrews) תופסים כל דיסק קשיח . מיד עם הפעלת המחשב שומעים רעש די חזק וקבוע, בלילה הוא די מפריע. בדקתי והבנתי שמקור הרעש הוא הדיסקים הקשיחים (100% שהרעש משם), או יותר נכון, הויברציה שהם יוצרים או מעבירים ישירות לכלוב עליו הם נמצאים, ואולי גם לחלק העליון יותר, העשוי גם ממתכת. אני משער שבמארזים שמחברים דיסקים קשיחים עם מן מסילות, שנמצאות בין הדיסק הקשיח לבין הגוף המחזיק את הדיסק, אין את הבעיה הזו. האם יש פ…
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום!. אני לפני פרוייקט שדורש חיתוך מדוייק (והרבה חיתוך). רציתי לדעת האם דיסק חיתוך יהלום לדרמל יעיל, או שאחד רגיל יותר עדיף?. פשוט עבודת החיתוך היא מרובה,ויעלה לי הרבה הדיסקים. (מי שלא יודע למה אני מתכוון - http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=274&products_id=3246 )
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, נכנסתי ככה פעם אחת לאתר של compucase וראיתי מודינגים מדהימים! אז חשבתי אולי כל אחד יביא פה קישור למודינג הכי יפה שהוא ראה (אולי אפילו יביא כמה..). אני למשל מביא פה את דף הבית של compucase ותיראו איזה מודינגים הם עשו ואיזה רעיונות יש להם שם..!!! אז מה דעתכם על הרעיון שלי? אני יתחיל.. תיראו את כולם זה שווה http://compucase.com הינה עוד כמה מוזרים שראיתי שם... http://www.compucase.com/review/article/engineering-the-ultimate-water-cooled-computer-case http://www.compucase.com/review/article/motorbike-computer-case/ http://www.compucase.com/review/article/cardbox-pc-case-teh-box1 http://www.compucase.com/review/article/custom-acrylic-gaming-computer http://…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך הסבר טוב על איך אוזניות ורמקולים סטריאו עובדית בכבלים שלהם וברמקול עצמו... באיזה צורה המידע עובר ולמה אפשר לחבר את ה- של שתיי האוזניות ביחד אבל לא את ה+?
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אז הסיפור הוא כזה יש לי לפ טופ Presario 900 compaq שלפני שנה קיבל מכת ברק , ולוח האם שלו נשרף( כך לפחות נאמר לי ע"י חברת HP).בכל אופן להחליף את הלוח אם בחברה יעלה לי משהו כמו 1500 שזה ממש לא בחשבון. אז ככה, אם יש לימשהו רעיון איך אפשר להחזיר אותו לחיים בצורה זולה יותר, יבורך.. במידה ואין רעיון לזה אולי למישהו יש רעיון מה לעשות איתו, המסך תקין ויש לי ידע באלקטרוניקה בסיסית. תודה רבה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המארז שלי הוא Compucase 6A19 אני רוצה לסרטט צורה פשוטה על הדלת, אבל אני לא יודע איך, כי אם אני אדפיס זה יצא קטן מדי, וביד אני די עקום.. יש רעיונות? בנוסף הוצאתי את הפאנל פלסטיק ואני רוצה לשים פרספקס אבל אני לא יודע איך לחתוך את המקום לדיסקים ולUSB והכל, יש רעיונות? תודה
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
-
-
למרות שהמחשב שלי לא במארז המקורי שלו החלטתי שלא להזניח אותו אחרי שלפני כמה ימים נתקע המחשב באמצע משחק בפעם הראשונה מאז שקניתי אותו וזאת בגלל שכרטיס המסך רטח ככה זה נראה : (כן כן .. אני מתביש בספק שלי) ופה אפשר להבין למה הוא רותח ... ^^^ .. כל התעלות של ההיטסנק סתומות עם אבק ;D נתחיל בפירוק .. בעצם כבר התחלנו : נייס : פה הורדתי את ההיטסינק ניקיתי את המשחה הטרמית עם אצטון שטפתי את ההיט סינק ... זאת השיטה הכי טובה שמצאתי להוריד את האבק מכל הצלעות הקטנות האלא והחזרתי למקום עם משחה טרמית חדשה לקחתי כבל IDE שלא חבל לי עליו .. חתכתי ממנו את החלק המיותר וקיווצתי אותו : מוד חמוד ופשוט לכבל S-ATA .. גם קצר יותר גמיש יותר ואסטטי יותר פה נפטרתי …
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
לפני כמה שנים יצא לי לחרוט בעזרת פנטוגרף ממוחשב ציור שציירתי על פקספקס וכל הזמן הזה הוא המתין למסגרת. במסגרת עצמה יהיו לדים וסוללות שיאירו את התמונה. עכשיו סוף סוף זה עומד להסתיים והמכשול העיקרי בפרוייקט הוסר (המסגרת). כמה תמונות: המסגרת עצמה ובמרכז חתיכת פרספקס (Control Crystal למי שחובב סטארגייט) שיסגור את המעגל המדליק את הלדים עשיתי שינויים באתר שלי, אז במקום לעדכן את כל התמונות פה אתם מוזמנים לצפות בהן בקישור הבא עדכונים בהמשך.....
-
- 36 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום יש לי מאורר 120MM שאני לא משתמש בו ואמרתי אולי אני ישתמש בו וזה יעזור ל2 המאוררים להוציא את האויר החם. אני מתכן לעשות את זה בדיוק מול המאורר של המעבד יוצא יותר מהר את החום. ואני גם מתכנן לקנות מאורר למעבד 8700 של זלמן. עכשיו איך אני יכול לעשות חור במארז ? איך אני יכול להדביק ריבוע שהכנתי מפרספקס כדי שהמאורר ישב עליו ואני לא יצטרך לעשות חורים במארז ? ואיך אני יכול לעשות חורים ישרים בצד המארז כדי שאני לא יצטרך רשת כל שהיא ?
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
ערב טוב ושלום לכולם, יש בידי ספק מתח 4.5 וולט 800 מילי-אמפר (בפועל נותן 7.6 וולט בדקתי עם רב-מודד) ואני רוצה להפעיל שתי לדים באמצעותו. כמובן שלא ניתן להפעיל לד ב7.6 וולט כי הוא יישרף מייד ואני יודע שהוולט שעליו הלד צריך לעבוד היא בערך 3.6-3.0 וולט. לכן ניסיתי לחבר כמה נגדים שונים בטור כדי להגיע למתח יציאה של 3.9-4.0 וולט מה שיהיה אידיאלי כדי שהלד יעבוד חזק כמו שאני רוצה (אני מודע שדבר זה מקצר את חייו של הלד). אחרי כמה נסיונות של חיבור בטור של נגדים שונים, הגעתי לחיבור של 330K+330K+330K מדדתי את המתח יציאה (אחרי הנגדים) והגעתי ל-3.8 וולט. הבעייה הייתה שכאשר חיברתי את המנורות הם פשוט לא פעלו. :-\ לפני כן ניסיתי להדליק אותן בעזרת בטריות והן עבדו מצויין... כך שאני לא יודע מ…
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי להפוך את שני המעבדים למחזיקי מפתחות הורדתי את הפינים בעזרת הדרמל ועכשיו זה חלק אבל הראש קידוח של הדרמל פשוט לא עובר של המעבד מה לעשות ואיך להמשיך? תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם מסוג DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D. רציתי לדעת אם יש צורך בשליפה של לוח האם מהמארז על מנת לשחרר את הברגים של ה-north bridge? או שאפשר לבצע את הפעולה ממבט על? בתודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
מה הוא האורך המקסימלי למאריך ליו אס בי? אני רוצה לעשות חוט מאריך למצלמת האינטרנט שלי. אבל אני לא יודע מה האורך המקסימלי לחוט מאריך ליו אס בי, אם יש כזה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הלד שיש בקצה של שלט, זה לד שפולט אור אינפרא אדום, נכון? תודה.
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
גלשתי באינטרנט , פתאום המחשב נתקע , העכבר נתקע ו.. קיצר עשיתי רסטרט , ואז המחשב לא נדלק לי , הוא עשה ציפצופים מוזרים , וזהו..חיכיתי בערך 20 דקות , ואז ניסיתי להדליק והוא עבד , נדלק והכל היה בסדר , אבל בזמן ה-20 דקות האלה אני חשבתי מה יכולה להיות הבעיה לזה , והבחנתי שהמאורר מאחורה , של הספק בכלל לא זז , וחשבתי שכנראה בגלל זה הוא נכבה לי . זה מסוכן שהמאוורר של הספק לא עובד? צריך לקנות חדש? לתקן אותו בעצמי?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות מודינג קטן.. רק חלון בצורה מסויימת עם מאוורר מואר ואיזה לד בתוך המארז.. רציתי לדעת כמה עולים המאוורר המואר+הפרספקס+לד.. יותר מ-150 שקל? מאיפה אפשר לקנות את הפרספקס וכמה הוא עולה? מכיוון שאין לי דרמל בבית ואין לחברים אז עלה לי רעיון אולי אני יתן את הדלת של המאז למסגר (או איך שלא קוראים להם..ואת השאר אני יעשה לבד) לעשות לי את הצורה שאני רוצה... מישהו יודע כמה זה עולה בערך(וכמה זמן לוקח להם לעשות דבר כזה)?? אני רוצה לעשות משהו כזה רק עם צורה יותר מתקדמת למשל X או משהו כזה (ד"א.. יש לי אותו מארז כמו בתמונה..) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=316710.0 עריכה: לאן מחברים לדים/מאווררים וכל אמצעי התאורה? לספק?,לוח אם? אשמח לתמונה.. תודה על העזרה, …
-
- 3 תגובות
- 788 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD אומנם עם 18 חיבורים אבל הייתי רוצה לחפש עליו דפי נתונים ואני לא יודע איך חיפשתי בגוגל אבל ללא שום תוצאות אז ככה על המסך עצמו כתוב (אני מתכוון על לוח ההלחמה) שורה ראשונה TW-107 שורה שניה 94V-0 למטה יותר המסך כתוב שורה ראשונה DATA VISION שורה שניה 122*32 (הכתב יצא הפוך כתוב כך מאה עשרים ושתים כוכבית שלושים ושתים) ויש מדבקה על המסך שכתוב עליה שורה ראשונה 12232- (הקו הקטן מופיע אחרי הספרות) שורה שניה 01SRB שורה שלישית 93.09
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מפצל USB לגרסה 1.1 כזה: יש דרך לגרום לו לעבוד כמו מפצל USB 2.0? או שבכלל עדיף לקנות מפצל חדש?
-
- 4 תגובות
- 825 צפיות
-