אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הי.. יש לי מגבר ישן עם תאורה שמופעלת על ידי 5.5 AC (מתח חליפין) קניתי לדים לבנים של 3 וולט השאלה היא אם זה בסדר לחבר 2 לדים בטור עמ לקבל 3 לדים לכל אחד או עדיף לחבר לד עם נגד (יש לי את הנגדים המתאימים), והאם בכלל זה בסדר לחבר לדים למתח חליפין? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מתכוון להחליף חלון גדול בזכוכית רפלקטיבית ( משהו כמו בתמונה ) אבל אמרו לי שבשעות היום מבחוץ יראו מראה אבל בלילה שיהיה בחוץ חשוך ובבית תאורה אני יראה את המראה מפנים ומבחוץ יראו אותי ..... השאלה אם אני ישים תאורה ( ספוטים למשל ) מבחוץ שיאירו על הזכוכית ( יתן לחלון יותר אור מפנים אני יראה מפנים ומחוץ לא יראו אותי ? ) ואם זה יעבוד אני יכול לשים אלומת אור חזקה כמו לייזר למשל במקום הספוטים זה יעבוד לי ? ותודה
-
- 8 תגובות
- 10k צפיות
-
-
אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום תראו את זה בבקשה: http://www.dealextreme.com/p/diy-51-avr-development-board-red-149092?item=66 האם זה באמת AVR? השבב שם לא נראה של Atmel..
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי מחבר סיראלי ישן מעכבר שפירקתי ויוצאים ממנו 4 חוטים חום,אדום,שחור,כתום יש מצב לדעת איזה מהחוטים משתייך לפינים 1-5-7 ? ותודה מראש לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה הלינק.. http://gallery.modding.ru/galleries.php?action=gallerylist&galleryPageMax=0&&page_num=1 *נלקח מהאתר אוורלסטס תהנו
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני עובד על פרוייקט קטן ואני מתכנן להשתמש בבטריות וכדו'.. אני מעדיף להתעסק כמה שפחות עם החלפת בטריות (אין בקרבה מקור חשמל) ואני מתכנן שזה יעבוד הרבה זמן ברצף... השאלה היא איך אפשר לבדוק ולחשב כמה זרם צורכים כל הרכיבים? יש לי שם לבנתיים מנוע סרוו וארדואינו אונו שאני חושב להחליף לפרו מיני עם שתי פוטנציומטרים וRTC. חשבתי גם על שימוש בתאים סולריים אבל זה השלב הבא.. תודה לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות בעזרת ארדואינו + המעגל הסלולרי שלו בקר לשליטה על המזגן בעזרת SMS כאשר אני אתכנת לארדואינו מספר פעולות של המזגן: קירור 22 מהירות גבוהה, חימום 22 מהירות גבוהה, כיבוי. הבעייה היא שאני לא יודע כיצד לשלוח את הקוד למזגן. תוכנת IR SERVER נתנה לי את הקוד אחרי שיריתי עם השלט לרסיבר של המדיה סנטר (שקיבלתי עם כרטיס TV הפאג MCE) לחצתי על Attempt Decode והיא נתנה לי RECS80 CODE 4 וקוד: 0000 006D 0124 0000 0083 0041 0010 0031 0011 002F 0013 0010 0011 0010 0011 0010 0013 002F 0011 0010 0011 0010 0011 0031 0011 002F 0011 0010 0013 002F 0011 0010 0011 0011 0011 002F 0011 002F 0013 0010 0011 002F 0011 0031 0011 0010 0011 0010 0011 0031 0011 0010 0011 0010 0011 0031 0011…
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
איך קוראים למתג שנשלט ע"י מתח . (כמו מפסק ללוח החשמל שלי....) אני מדבר על מתח לזרמים של באיזור 10 A (במתח של 220V) שנשלט ע"י מתח נמוך של באיזור 1 V איפה אפשר לקנות ??? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות חלון במארז,עכשיו אין לי דרמל או כל דבר דומה,יש לי רק מספרי פח (יצא מגעיל) וג'יגסו. נגיד ואני משיג ראש בשביל פח,האם החיתוך יצא יפה? (יש לי הרבה ניסיון עם ג'יגסו)
-
- 8 תגובות
- 886 צפיות
-
-
חשבתי לנסות ולנצל את חלקי המחשב הנישא הזקן החביב שלי. רציתי לדעת אם למישהו כאן יש איזשהיא עצה האם אפשר להשתמש במסך של הנייד (שמחובר אל גוף המחשב באמצעות סרט מגעים) באיזשהיא אדפטציה ולחברו כמסך slave למחשב השולחני (כמובן שישנה תמיכה ע"י כרטיס המסך). הכוונה בslave היא שיש אפשרות לחיבור ע"י rca ולא רק ע"י חיבור מקבילי של מסך שכולנו מכירים.... מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב חברים סוף סוף סיימתי את המודינג למארז קודם תראו תמונה של לפני... זה הזמן להביא את המראה!!!!!!!!! מה שהוספתי בעצם בחלק השני זה את המאוורר למעלה וכל התמונה!
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שמעתי על החומר שנקרא Instant Rust אבל אין לי מושג איפה להשיג בארץ חשבתי להזמין מחול,אמשח עם למישהו יש מדריכים לאפקט חלודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים.. אז ככה.. יש לי מארז של אנטק בעובי של 1מ"מ.. (סתכלו במפרט), הכל טוב ויפה, יש מספיק מאווררים ואיוורור אבל מה, אני רוצה לעשות סליביג לכבלים של הספק.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הסליבינג שיש בדרך כלל עם ספקי כוח על הכבל 24 פין שלהם? (ספקים כמו enermax וכד') כמו כן אני רוצה אולי לעשות חור בגג של המארז שיתאים עבור מאוורר של 80 מ"מ וגריל מבחוץ ויוציא אוויר חם החוצה מהמארז.. מישהו יכול לעזור לי בזה? איך להתחיל? נ.ב. פעם אחרונה שעשיתי חור בדלת במארז הישן שלי, זה לא יצא טוב כי צריך גם לשייף ועשו לי אותו עם כוס חריטה.. אולי זה לא הפתרון הנכון כי המאוורר הרעיש והרעיד את הדלת ברגע שחיברתי אותו לחור..
-
- 8 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח של אביט דגם NF7 ואני רוצה לעשות לו VDD MOD עכשיו המוד נראה דיי פשוט ואני לא חושב שאני יסתבך בוא... אבל אני צריך לקנות פוטנציומטרים ( הדבר הזה שהסובבים שהחראי למתח ) עכשיו השאלה איזה אני צריך לקנות כמה זה עולה והכי חשוב מאיפה אני יכול לקנות את זה ??? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב ככה, אני בניתי את המוד הזה בשביל 8 לדים רצים לפי וינאמפ: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 עכשיו השאלה שלי היא האם (ואיך) אני יכול לעשות שיהיה לי מפסק 3 מצבים, מצב אחד שיקבע שהלדים כולם יהיו כבויים השני יקבע שהלדים ירוצו אחד אחד (כאילו כל פעם אחד נדלק והקודם נכבה) והשלישי יקבע שהלדים יהיו לפי הוינאמפ מישהו בבקשה יכול להגיד לי אם זה אפשרי, ואם כן איך אפשר לעשות את זה? ואם אפשר להביא שרטוט ברור של המעגל שצריך לבנות בשביל זה (לא אכפת לי אם צריך לעשות את המוד של הלדים הרצים מחדש,שכן אני כנראה אעשה את זה בכל מקרה עם לדים חדשים)
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
חשבתי על רעיון... לחבר ללדים במארז חיישן רגיש לאור, שידליק אותם כשיש חושך ברמה מסוימת, או אפילו יותר טוב, שייתן יותר ויותר זרם ככל שיותר חשוך. מישהו מכיר רכיב כזה? אולי אפשר לבנות מעגל פשוט? ???
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי מצאתי את האתר הזה. הם מוכרים לדים בכל הצבעים ומכל הסוגים במחירים פשוט מצחיקים והם גם עושים משלוחים לכל העולם ממש ממש בזול כדאי לבדוק: http://www.lsdiodes.com
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לחבר ארדואינו UNO למנוע DC קטן, בעזרת בקר מנוע DRV8835 של POLOLU. חיברתי לבקר 5V, אדמה, HIGH בפין מצב, וENA וPHA כדי לשלוט רק במנוע אחד. מהצד השני של הבקר חיברתי זוג סוללות ומנוע לO1 וO2. שמתי קוד פשוט שמחליף HIGH וLOW לפין ENA כל 2 שניות כדי לבדוק. הקוד עצמו עובד, בדקתי עם LED. המנוע לא מסתובב, אז החלטתי לחבר בטור לENA נגד וLED כדי לראות אם אני מקבל בכלל סיגנל והלד לא נדלק, כלומר אין לי מעגל סגור. פה הלכתי לאיבוד. אנא עזרתכם!
-
- 8 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
מה זה החיבור הזה, ואיך אני יכול לחבר אותו למחשב? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב, יש לי ספק HEC 400W TRT והמאוורר הקטן שלו נורא מרעיש מה שאני רוצה לעשות זה להפוך אותו כמו לספק זה: כלומר, שיהייה כבר מאוורר 120 מ"מ למטה (כבר מוכן להתקנה) ולנתק את המאוורר 80 המרעיש ולעשות חורים מאחורה. כמה בעיות שיכולות לצוץ: כשאנתק את מאוורר ה80 האם הספק יקבל "התראה" ולא ידלק? והאם הקירור של מאוורר 120 מלמטה יספיק ויעשה את העבודה בצורה טובה. זה שהוא לא בנוי כמו ספק יעודי למאוורר 120 מלמטה לא יפגע בזרימת האוויר מתוך הספק? מה אתם אומרים?
-
- 8 תגובות
- 981 צפיות
-
-
חברה אני רוצה הזמין כמה דברים מהאתר הזה והם משתמשים בשיטת תשלום בשם paypal.....עכשיו הקטע הוא שאני לא יודע מה זה השיטה הזאת.... :'( אולי מישהו פה יודע על השיטה הזאת משהו...ואם היא בטוחה לקנייה באינטרנט ..ואיך זה הולך בכלל..? אני יודע שצריך להירשם באתם שלהם קודם https://www.paypal.com/ מישהו פה אולי משתמש בשיטה הזאת אז אולי הוא יכול לספר לי עליה כי אני חםם על כמה מוצרים שאני חייב להזמין למארז שלי...השמח מאוד לשמועע הסברים על השיטת תשלום הזאת... תודה מראש n0fo
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-