אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי לא מזמן, כחלק מהמוד שלי, מתג ON/OFF ונגד משתנה. עובדים מעולה, רק ש... זה נראה תעשייתי יותר מדי. יש דרך אולי לייפות את זה? כיסוי מסוג שהוא?
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש קבלים של Sanyo או Nichicon (קיבולים של בין 330 ל-1500 מיקרופרד ומתחי עבודה של בין 6.3 ל-16 וולט). יש לי כוונה להשתמש בהם על מנת לתקן מספר לוחות אם ישנים.. האם למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג קבלים של החברות האלו בארץ? אם אין זמין בארץ אשמח להצעות לגבי ספק טוב מחו"ל, והצעות איך ניתן למזער עלויות של מכס, דמי משלוח וכו' (אין לי כוונה לבזבז יותר ממאה דולר כולל הכל). תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מאוורר מסוג COMAIR ROTRON MUFFIN XL DC משהו עצבני ביותר ואני מעוניין לחברו למחשב שלי בכדי לקרר אותו. על המאוורר מצויין שהוא במתח של 24V זרם 25A והספק של 6.0W . החיבור היחידי שיש לו הוא שני ניבי כסף שאליהם מן הסתם אני אמור לחבר שנאי כלשהו באותו מתח בכדי להפעילו. שאלותיי הם: 1. האם יש אפשרות לחבר מאוורר שכזה ישירות ללוח-אם?!?! 2. יש ברשותי שנאי אבל במתח של 30V. האם ניתן לחבר אותו? (או שהוא יישרף?) תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה להדביק כד פלסטיק לקבר של סבתי המנוחה, ניסינו כבר להדביקו בעזרת סיליקון, אך ללא הצלחה. האם יש למישהו הצעה בעזרת מה אפשר להדביקו? תודה מראש, דני.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז של טרמלטק שבימים אלה עובר אוברול רציני בכל הנוגע לקירור וסידור פנימי,עלה הצורך לחבר מסך היות ובחדר קולנוע שלי המחשב מחובר באופן קבוע למקרן שלא תמיד אני מעוניין להדליק אותו (ובטח לא להדליק סתם לכמה דקות לבדוק עם ירד סרט וכ'). המחשב מחובר מיציאת ה DVI למקרן. (קיימות שתי יציאות DVI מהכרטיס + S VIDEO ). כמו כן קיים כרטיס OB ללא SVIEDO. במקרה נתקלתי במארז דומה מאוד לשלי שהוסיפו לו מסך , http://www.hardware.info/images/news/lanboxht_angleview_450.gif הרכיבים במחשב: מארז LANBOX http://www.thermaltakeusa.com/product/chassis/vf1000_index.asp מעבד Q6600 זכרונות של GSKILL 800MHZ 4 GB כרטיס מסך SAPPHIR HD2600 PRO 512 MB לוח של ASUS P5KV M ספק של SWEEX 650 W אני…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אף מהחנויות בסטיקי לא מוכרות גומי U גם לא H ממש צריך את זה עזרה בבקשה
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לקראת שתי מודים שאני עובד עליהם רציתי להעמיק את הידע הלאקטרוני שלי וללמוד קצת על המושג- "קצר" שנפוץ במיוחד במחשבים. רציתי לדעת איך נוצר קצר ואיך אפשר למנוע אותו. הבנתי שכאשר נוצר קצר לפעמים הוא שורף רכיבים כל שהם. השאלה העיקרית שלי היא איך אני מונע מהלוח אם שלי כאשר אני מתקין אותו במארז שאני בונה שהוא לא יקוצר וישרף.(הוא יחסית חדש וכסף לנסות ודברים כאלה לא הכי קיים ). אם יש דברים להקפיד עליהם בהרכבה וכאלה. זה דבר שיחסית חשוב לי לדעת כי יש לי נסיון בהרכבת מחשבים/פירוק וכאלה אבל לא תמיד ידעתי בדיוק איך זה עובד כשהרבה אנשים אומרים שנוצר קצר במערכת. הרבה תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם זה יעזור ? והאם לפתוח 120 או מספיק 80 ? ו... איך עושים את זה בדרך מקצועית ? עם כוס או דרמל ? מבקש עזרה והמלצות
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=164833.0 בלינק הנ"ל דובר על מעגל שאמור להדליק שורת לדים אחרת כל פרק זמן ומצא חן בעייני הרעיון רק אני צריך את השירטוט יש למישהו את השירטוט???
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
חיפשתי שעות ולא מצאתי שם או מקום לקנות את זה אפילו... יש לי מארז FULL ATX חדש ובגללו רעשים שלא שמעתי במארז קטן יותר מתעצמים בגלל התהודה בתוך המארז - מחפש כל דרך אפשרית להשתקתו. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מסך ל HTPC ,המסך ישמש אותי בעיקר לארגון או לבחירת מוסיקה ולא מעבר. (אני לא רוצה להדליק סתם את המקרן). הייתי רוצה לקבל המלצות למסך כזה. תודה
-
- 4 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי שרשורית / הצינור השחור של החווט / שרוול מתכווץ אני רוצה לעטוף את הכבל הגדול שמתחבר ללוח אם איך אני פותח את הפלאג ? במולוקס די פשוט.. לקפל את הפין בעזרת משהו דק ולפתוח אבל פה אני לא מוצא את השיטה בתודה מראש אבי
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש באתר למרות שנרשמתי לפני הרבה זמן. אני מקווה להשתלב פה יפה אני מתכנן פרוייקט די גדול בעוד שבועיים ואני עכשיו נמצא בתכנונים.. המארז שלי הוא hec 6920b בעל יכולת מודינג גדולה, הספק שלי הוא HX520W. אני צריך רעיונות מודינג למארז עלמנת לשפר את יכולת הקירור שלו ואת השקט שלו ואם אפשר גם את היופי שלו. הכילים נמצאים ברשותי. חשבתי בינתתים על הוצאת הגרילים של המארז והלבשת גומי U. מאורר עליון וחלון פרספקט בדלת המארז בעיצוב אישי. אשמח לעוד רעיונות!
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
הבעייה שלי היא איפה אני מוצא plug חמש פינים של עכבר אופטי (ראיתי בכל מיני עכברים) ריק (כי הפלאגים האלה הם חד פעמיים) ועם איזה כלים אני יכול להכניס את החוטים לplug הנ"ל? הפירוט: יש לי עכבר חוטי אופטי Logitech value optical חיבור usb ואני מעוניין לקצר את הכבל שלו (העכבר נועד לנייד אני רציתי גודל של עכבר רגיל אבל עם כבל של עכבר של ניידים ובלי לשלם הון ובלי להסתובב עם גומיה על הכבל שהופך לגוש ענק). בקיצור פתחתי את העכבר וראיתי את החיבור של 5 פינים לכבל שאני לא ממש יכול להלחים לשם בקלות כי החיבורים הם של plug די צמודים ולא יהיה פשוט לעשות שם הלחמה עם חיבורים כאלה. אני לא רוצה לעשות הלחמות על הכבל או שזירה על הכבל בחיבור עצמו כי אני רוצה חיבור שיהיה מאוד אמין לכמה שנים. בקיצור …
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מחפש איזה פרויקט שפורסם באתר המאזר היה בנוי מעץ והפאנל הקידמי היה מעץ בלזה זה מה שאני זוכר הוא היה אחד היפים פה תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי ברשת ( אתר נענע ) איזה מדריך נחמד אז קבלו אותו (דרוג מ1-10 = 5 נחמד לא רציני) http://www.metacafe.com/watch/1351961/illuminated_keyboard_hack/
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יחד עם הקיץ הלוהט גם הטמפרטורה במארז אצלי עולה ועולה בימים האחרונים... המארז הוא http://www.thermaltake.com/product/chassis/fulltower/lanbox/vf1000SWA.asp מעבד Q6600 קירור סטוק כרגע - שוקל להחליף למשהו אחר(המלצות???) ספק של SWEEX 650 W GOLD זכרונות 4 GB של GSKILL 800MHZ שני HDD של WD ( 500+5000 לוח ASUS MICRTO ATX P5KVM כרגע הטמפרטורה היא 72 מעלות במנוחה () והלוח בערך 48. אם תשימו לב במארז קיימים שני מאווררים של 60 מאחורה - חרא של דבר ! מרעישים ולדעתי אין להם הרבה משמעות. קיים עוד מאוורר 80 בחזית . הוספתי בצורה פרוביזורית מאוורר 80 גם של טרמלטק אך זה הועיל ממש בקושי. אני חושב להוריד את הפרספקטים מהצדדים,לבנות כאלה עם מאורר שיוצמד בצורה חיצונית לכל…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חיפשתי בחוברת לוח האם ולא מצאתי נתוני אמפר של חיבורי המאווררים השונים :-\ . אני רוצה לחבר יותר ממאוורר אחד לחיבורי ה 4 PIN [יש לי 2 חיבורים] על לוח האם [GA-X38-DQ6] אך לא רוצה לגרום נזק. ע"פ חברת AC יש להם שיטת שרשור מאווררים עם חיבור מקבילי [מצ"ב תמונות]. 1. האם זה כמו לחבר אם מפצל Y פשוט ? 2. האם ניתן למדוד בכמה עומס יעמוד חיבור מאוורר ? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם יש לי קתודה שמחוברת דרך מולקס עכשיו אני רוצה למצוא חיבור מולקס ישר לתוך השקע בקיר כלומר בלי ספק שיגשר ביניהם האם הדבר קיים? האם הדבר בכלל ניתן להכנה? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לאחרונה שאני מעוניין להתחיל להתעסק עם מודינג ואלקטרוניקה, ועל מנת לעשות זאת שמתי לב שחסרים לי 2 כלים מאוד חשובים במאגר הכלים שלי - מלחם ודרמל. מלחם אפשר למצוא בקלות בכל חנות כלי עבודה, במחיר של כ-50 ש"ח ומעלה, ולא בעייה להשיג. אני כנראה אקנה אחד של 25 וואט בשביל להגיע לחיבורים מדויקים ויפים. הבעייה היא - נכנסתי גם ל-ACE וגם ל-HOMECENTER, ולא מצאתי דרמל. איפה מוצאים? מה נחשב פירמה טובה לדברים הללו? תודה.
-
לאחותי יש מחשב כבר 3 שנים לפחות עכשיו היא אחרי פורמט לקחנו את המחשב לבדיקה אצל חבר טוב שלנו שהוא חבר של אבא שלי הוא טוען שזה רק מגעים אני לפי דעתי זה ספק שמפעיל את המחשב כול שעה שעיים חצי שעה זה לא יכול להיות וירוס אז לדעתכם להחליף ספק? כמה עולה כיום ספק סטנדרטי? ישמח אם תוכלו להגיב ולייעץ לי בבקשה מה לעשות בכבוד רב eliran23
-
- 9 תגובות
- 921 צפיות
-
-
ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05: חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2. אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה. לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh) הנה דוגמה ל-3 פינים: וזו דוגמה ל-4 פינים: הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-