אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי שרשורית / הצינור השחור של החווט / שרוול מתכווץ אני רוצה לעטוף את הכבל הגדול שמתחבר ללוח אם איך אני פותח את הפלאג ? במולוקס די פשוט.. לקפל את הפין בעזרת משהו דק ולפתוח אבל פה אני לא מוצא את השיטה בתודה מראש אבי
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
יש לי מאוורר מסוג COMAIR ROTRON MUFFIN XL DC משהו עצבני ביותר ואני מעוניין לחברו למחשב שלי בכדי לקרר אותו. על המאוורר מצויין שהוא במתח של 24V זרם 25A והספק של 6.0W . החיבור היחידי שיש לו הוא שני ניבי כסף שאליהם מן הסתם אני אמור לחבר שנאי כלשהו באותו מתח בכדי להפעילו. שאלותיי הם: 1. האם יש אפשרות לחבר מאוורר שכזה ישירות ללוח-אם?!?! 2. יש ברשותי שנאי אבל במתח של 30V. האם ניתן לחבר אותו? (או שהוא יישרף?) תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הבעייה שלי היא איפה אני מוצא plug חמש פינים של עכבר אופטי (ראיתי בכל מיני עכברים) ריק (כי הפלאגים האלה הם חד פעמיים) ועם איזה כלים אני יכול להכניס את החוטים לplug הנ"ל? הפירוט: יש לי עכבר חוטי אופטי Logitech value optical חיבור usb ואני מעוניין לקצר את הכבל שלו (העכבר נועד לנייד אני רציתי גודל של עכבר רגיל אבל עם כבל של עכבר של ניידים ובלי לשלם הון ובלי להסתובב עם גומיה על הכבל שהופך לגוש ענק). בקיצור פתחתי את העכבר וראיתי את החיבור של 5 פינים לכבל שאני לא ממש יכול להלחים לשם בקלות כי החיבורים הם של plug די צמודים ולא יהיה פשוט לעשות שם הלחמה עם חיבורים כאלה. אני לא רוצה לעשות הלחמות על הכבל או שזירה על הכבל בחיבור עצמו כי אני רוצה חיבור שיהיה מאוד אמין לכמה שנים. בקיצור …
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ראיתי ברשת ( אתר נענע ) איזה מדריך נחמד אז קבלו אותו (דרוג מ1-10 = 5 נחמד לא רציני) http://www.metacafe.com/watch/1351961/illuminated_keyboard_hack/
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם יש לי קתודה שמחוברת דרך מולקס עכשיו אני רוצה למצוא חיבור מולקס ישר לתוך השקע בקיר כלומר בלי ספק שיגשר ביניהם האם הדבר קיים? האם הדבר בכלל ניתן להכנה? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
מוזר לחזור ולדפדף בפורומים אחרי העדרות של למעלה מחצי שנה... אני גם דיי בטוח שרבים פה חשבו שנטשתי את התחום... הייתה תקופה שגם לי בעצמי עלתה שאלה קשה של "האם שווה להמשיך את הפרוייקט האחרון שלי". כן בהחלט הייתה לי תקופה ארוכה מאוד שלא היה לי זמן למודינג בכלל, התוכניות והסדרי עדיפויות שלי בחיים השתנו באופן קיצוני למדי ולקח לי זמן להתאים את עצמי לחיים החדשים. עכשיו אני מוכן לחזור לתחום המודינג. לא, רוב הסיכויים שלא באותו המרץ שהיה לי לפני זה, יש לי הרבה דברים חדשים על הראש ולצערי, מודינג לא בראש סדר העדיפויות שלי, למרות שאני כן מאוד נהנה מהפעילות שכרוכה בזה אבל מספיק עם הסיפורים וההקדמות, הרי שרובכם נכנסתם לפה בגלל הכותרת, נכון? אז ככה, לפני שאנשים פה מפציצים אותי פה בשאלות א…
-
- 34 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יחד עם הקיץ הלוהט גם הטמפרטורה במארז אצלי עולה ועולה בימים האחרונים... המארז הוא http://www.thermaltake.com/product/chassis/fulltower/lanbox/vf1000SWA.asp מעבד Q6600 קירור סטוק כרגע - שוקל להחליף למשהו אחר(המלצות???) ספק של SWEEX 650 W GOLD זכרונות 4 GB של GSKILL 800MHZ שני HDD של WD ( 500+5000 לוח ASUS MICRTO ATX P5KVM כרגע הטמפרטורה היא 72 מעלות במנוחה () והלוח בערך 48. אם תשימו לב במארז קיימים שני מאווררים של 60 מאחורה - חרא של דבר ! מרעישים ולדעתי אין להם הרבה משמעות. קיים עוד מאוורר 80 בחזית . הוספתי בצורה פרוביזורית מאוורר 80 גם של טרמלטק אך זה הועיל ממש בקושי. אני חושב להוריד את הפרספקטים מהצדדים,לבנות כאלה עם מאורר שיוצמד בצורה חיצונית לכל…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מסך LCD קטן למארז המחשב. עקבתי אחרי המדריכים ושמתי לב שישנם שני סוגים פשוטים ובסיסיים. הנומרי שהוא הזול, והגרפי שהוא קצת יותר יקר. השאלה שלי היא איזה מידע יכול מסך נומרי להציג? {האם זה רק מידע של טמפ' או שאפשר להציג גם מידע על סרטים וקבצי מוזיקה.} בתודה מראש, שניר =]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אף מהחנויות בסטיקי לא מוכרות גומי U גם לא H ממש צריך את זה עזרה בבקשה
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר'ה משהוא נותן לי במתנה אפשרות לקנות רכיבים אלקטרונים ב200 ש"ח ורציתי לשאול אותכם איזה רכיבים בדרך כלל משתמשים למודינג חוץ מלדים ונגדים כמובן על איזה עוד חלקים הייתם ממליצים לי לקנות מפסקים וכו' רעיונות יתקבלו בברכה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב כף יד Palm Zire 72 עם סוללת ליתיום מתה בפנים... וחבל לי עליו, הוא כמו משקולת נייר כבר איזה שנה :s05: חשבתי לחבר סוללה של מכשיר סלולרי... אבל שמתי לב שיש בהם 3-4 הדקים כשבסוללה המקורית שלו יש רק 2. אחרי יותר מדי חיפושים מצאו לי סוללה כזו, ונדהמתי במחיר... 250 ש"ח... זו כולה סוללה, לא שווה את הכסף הזה. לכן הגעתי למסקנה שצריך לעשות Mod ופשוט לחבר סוללה רעננה במקבל לישנה והדביק אותה על גב המכשיר. למזלי, הדרישה שלו זהה, 3.7 וולט. לכן סוללה עם 1000mAh פלוס מינוס תספיק לי (המקורית 960mAh) הנה דוגמה ל-3 פינים: וזו דוגמה ל-4 פינים: הבעיה שאני לא יודע מה לעשות עם החיבורים הנוספים, בסוללה של 3 חיבורים, שמתי לב שבין פין הראשון ולשני היה 3.7 וגם בין הראשון לשלי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. יש לי psp. למתי שכבר הוא ממש לא יעניין אותי, יש אפשרות לחבר את המסך של ה psp למחשב(להצמיד למארז), בתור צג טמפרטורות ומידע? כי המסך שב psp הוא אחלה מסך, 4.3 אינץ. מישהו ניסה או ראה מודינג כזה? והאם בכלל אפשר לחבר אותו למחשב? יש דרייבר לבקר של המסך שלו?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי, אז אחרי הרבה זמן שתכננתי הוצאתי לפועל את פרויקט המודינג ה-1 וחצי שלי. (יש מוד מקביל שאני עובד עליו שנתקע באמצע עד שאוכל להמשיך אותו בקיץ) התיכנון של המוד הזה הוא מארז מ-ס והוא יהיה בצורת מלבן שוכב- קצת בסגנון HTPC רק מגודל. המוד הנ"ל ישב לי על השולחן ויהיה המארז עד שהפרויקט השני יסויים ובסוף המחשב יעבור למוד המקביל שאני עובד עליו עם חבר טוב. החומר שאני אשתמש בו יהיה עץ מפני שיש לי ממנו כמעט בלי הגבלה. (אני מודע לכך שמארז מעץ לא יהיה אידיאלי מבחינת חום). הבסיסים של המארז(למטה ולמעלה) יהיה מעץ שכבות והפאות מסביב יהיו מעץ דיקט. אז יאלה, לעבודה... ;D תיכנונים- אחרי החיתוך, הדמיה כאילו זה מחובר.. תיכנונים להמשך- *שיוף קל של החתיכות. (העץ כרגע מכוער ומגעי…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן ווסהאלן ומרחבא. המחשב שלי מת. הוא נהרג בעת מילוי תפקידו באמצע המשחק קריסיס ;D (סתם בצחוק) אז החלטתי לקבור אותו, ולשם כך התחלתי לבנות לו ארון קבורה. הרעיון עלה לי יום אחד בפעילות בשטח (לא ברור מה הקשר) תוך כדי הליכה. לבנות קייס למחשב בצורת ארון קבורה. הרעיון יושב לי בראש כבר הרבה זמן, וסוף סוף התחלתי לבנות אותו אז פתחתי לו יומן. הוא עלה על המחשב. ב SKETCHUP אחר כך הוא הפך למוצק עם פוליגל וקיבל קרביים זמניים ואחר כך הגיע החומר האמיתי זה האזור עבודה שלי. מבולגן אני יודע אבל ככה אני. התחלתי ל"עבוד" עליו. חתכתי אותו למידה ואחרי כן קיפלתי לו את השוליים ולתוצאה. זהו בנתיים, נשאר לי עוד המון עבודה מקווה שאני יסיים את זה לפני שאני ישתחרר. הצעות הערות ו…
-
- 18 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
שלום, החלטתי לאחרונה שאני מעוניין להתחיל להתעסק עם מודינג ואלקטרוניקה, ועל מנת לעשות זאת שמתי לב שחסרים לי 2 כלים מאוד חשובים במאגר הכלים שלי - מלחם ודרמל. מלחם אפשר למצוא בקלות בכל חנות כלי עבודה, במחיר של כ-50 ש"ח ומעלה, ולא בעייה להשיג. אני כנראה אקנה אחד של 25 וואט בשביל להגיע לחיבורים מדויקים ויפים. הבעייה היא - נכנסתי גם ל-ACE וגם ל-HOMECENTER, ולא מצאתי דרמל. איפה מוצאים? מה נחשב פירמה טובה לדברים הללו? תודה.
-
אני מחפש איזה פרויקט שפורסם באתר המאזר היה בנוי מעץ והפאנל הקידמי היה מעץ בלזה זה מה שאני זוכר הוא היה אחד היפים פה תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחותי יש מחשב כבר 3 שנים לפחות עכשיו היא אחרי פורמט לקחנו את המחשב לבדיקה אצל חבר טוב שלנו שהוא חבר של אבא שלי הוא טוען שזה רק מגעים אני לפי דעתי זה ספק שמפעיל את המחשב כול שעה שעיים חצי שעה זה לא יכול להיות וירוס אז לדעתכם להחליף ספק? כמה עולה כיום ספק סטנדרטי? ישמח אם תוכלו להגיב ולייעץ לי בבקשה מה לעשות בכבוד רב eliran23
-
- 9 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני כבר מטעין אותו יומיים רצוף אוקיי אני מנתק אותו מ ה USB נדה כאילו עדיין סוללה ריקה מה כדאי לעשות מה אתם ממליצים? האם לדעתכם הנגן דפוק? האם להחזיר אותו כמה שיותר מהר? הנגן נקנה ביום שישי האחרון הוא עלה לי 160 שייח 2 גיגה אם תוכלו חברים יקרים לעזור לי ולהגיד לי מה לעשות אני ישמח מאוד בכבוד רב eliran23
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש חומר שהוא סוג של ספוג/קצף לבן שמגיע בבלוקים וניתן לחתוך אותו בקלות עם סכין ולעצב אותו. בדרך כלל משתמשים בו ליצור תבנית ועליו שמים פיברגלס. יש למישהו מושג איך קוראים לחומר ואיפה ניתן לקנות ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי דימר, כשחזרתי הביתה נזכרתי שהמקום שבו רציתי לשים את הדימר יש גם שקע וגם מתג כיבוי של האור באותו מקום, זה משולב כזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני חייב ת'שקע... המחשב מחובר אליו, ואין שקעים קרובים.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי ממיר של הוט שיש לו יציאה של RS232 ויש לו גם RCA ולמסך יש רק VGA. האם יש אפשרות מVGA לRS232 או דרך אחרת? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
-
-
יש 2 סוגים של חיבורים למאווררבמחשב : 3 פינים או 4 שזה לבן קטן שמתאים ללוח, ואפשרות שניה זה 4 פינים מולקס, עכשיו אני רוצה לבנות בקר, והשאלה שלי היא כל קאבל מה הוא מסמל ? נגיד בחיבור שיש בלוח הלבן, האדום הוא הזרימה החשמלית ככה אני יודע, אז אם תוכלו להביא לי לינק למשו שמסביר או לא יודע מה .. שיעזור לי =]
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
-
-
חיפשתי בחוברת לוח האם ולא מצאתי נתוני אמפר של חיבורי המאווררים השונים :-\ . אני רוצה לחבר יותר ממאוורר אחד לחיבורי ה 4 PIN [יש לי 2 חיבורים] על לוח האם [GA-X38-DQ6] אך לא רוצה לגרום נזק. ע"פ חברת AC יש להם שיטת שרשור מאווררים עם חיבור מקבילי [מצ"ב תמונות]. 1. האם זה כמו לחבר אם מפצל Y פשוט ? 2. האם ניתן למדוד בכמה עומס יעמוד חיבור מאוורר ? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש למישהו מידע איפה אני יכול להשיג מידע על שליטה על רכיבים שונים? איזה חומרה זה מצריך? בשלב ראשון אני אשמח אפילו רק לכבות ולהדליק את האורות בבית. תודה, יגאל אוסקר
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי MP3 כזה: והוא די נדפק אז החלטתי לפרק אותו ולקחת את הLCD ואני לא מוצא מדריך שעוזר לי לחבר אותו למחשב מישהו יכול להסביר לי מה לחבר בדיוק?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-