אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה תוכנה שאני אוכל לשרטט בה מעגל ושהיא תיצור לי ממנו ארגון של כל הרכיבים על לוח מודפס (אני רוצה לצרוב מעגל או שניים עם חומצה וכל זה..) אני יודע שיש תוכנות ופעם הייתה לי אחת אבל לא הצלחתי להישתמש בה, תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חברה קניתי ספריי בסיס בצבע אפור על הבקבוק כתוב primer gray האם זה צבע בסיס והאם אפשר לצבוע עליו?
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
לחבר שרוצה להתחיל Uno r3 חבילה שכוללת רכיבים בסייסים וחיישנים מאייבי - - - תגובה אוחדה: - - - http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-Starter-Kit-1602-LCD-Servo-Dot-Matrix-Breadboard-LED-Resistor-for-Arduino-/151183574145?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23333e4481 מה אתם אומרים על זה
-
- 2 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מישהו עם גישה לאוסילוסקופ (פשוט) שיכול להתחבר איתו למוצא כרטיס הקול שלו, לנגן את קובץ הWAV המצורף ולציין מהיא צורת הגל שהתקבלה. התדר של האות מאוד נמוך (עד 1KHz) אז כל אוסילוסקופ אמור לקלוט אותו. [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתכנן לבנות אודיו אנאלייזר מבוסס על לדים, כשהרעיון הכללי נראה בערך כך: המערכת תבוסס על מיקרובקר ממשפחת 8051. אני מעוניין לשדרג את המערכת משודרגת הבסיסית (בסיסית = מה שאתם רואים בסרטון) כך: אני אחבר רמקולים חיצוניים ואני רוצה לשלוט בעוצמה של תחומי התדרים שיוצאים מהרמקול (בעזרת בורר או כל רעיון אחר) כך שהתצוגה הגראפית (לדים) תגיב בהתאם, והיא תהיה יותר אפקטיבית ויפה. (כלומר, להפוך את המערכת ל- Equalizer) רציתי להתייעץ איתכם איך כדאי לעשות את זה? חשבתי על הוספת נגדים דיגיטאליים לעניין, ובשינוי שלהם לשלוט על העוצמה, אך לאחר העמקה בעניין גילית שזה ממש מסובך. למישהו יש רעיון אחר איך אפשר להגיע לתוצאה הרצויה דרך רעיון פשוט ובר ביצוע? תגובות יתקבלו בבר…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתחיל בפרוייקט חדש ואני צריך עוד לקנות כמה דברים כמו ספריי נייר שיוף וכו.. רציתי לדעת איזה מספר נייר צריך בשביל להוריד את הצבע מהמארז? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חבר'ס, אני מנגן על גיטרה, ויש תוכנה הנקראת GUITAR PRO, היא בעצם מעין תוכנת תווים שמתמחה בתווים לגיטרות, ניתן למצוא לאלפי שירים תווים שיתאימו לתוכנה הזאתי. ומה שטוב בה, שהיא גם משמיעה לך את התווים, כך שאתה יודע בדיוק את הקצב. בכל מקרה היא מאוד שימושית, הבעייה שלי שיוצא לי להיות הרבה מחוץ לבית עם הגיטרה, וכשאני עובר בין הבית של אמא שלי והבית של אבא שלי, ואין לי אפשרות לקחת מחשב לכל מקום נכון? אני מעוניין לעשות מעין צג נייד שכזה, עם יציאה לאוזניות, שייתן לי להשתמש בתוכנה, וגם יציאה לעכבר כדי לשלוט על התוכנה, היא קלה (8-9 MB) ולא דורשת הרבה משאבים בכלל. למישהו יש איזה רעיון? מאיפה כדי לי להתחיל וכו' ?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם יש לי לוח שאיתו קיבלתי מסך LCD קטנטן .. המסך יושב בתוך פלסטיק שקוף וקטן .. והוא מתחבר ללוח אם שלי איתו אני רואה נתונים על הלוח וכדומה רציתי לדעת אם אני יכול ''לגנוב'' 20 מיליאמפר ולחבר לשמה לד על אותו חיבור יעודי.. זה יעמיס על הלוח ? לא יורגש? אפשר אולי לשים שתי לדים ? מה אומרים ? (החיבור הוא לערכתי 12 ולט ככה שאצטרך נגד 470 אוהם .. או 100 אוהם ל5V ......) בקיצור , יש סיכון בחיבור כזה?
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות איזה מעגל אלקטרוני סתם בשביל הכיף, איזה מעגל אתם ממליצים לי לבנות? לא זה עם הלדים מהבהבים לפי מוזיקה. אותו כבר עשיתי וגם לא את מקלט ה IR תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף לדים למארז מחשב ראיתי את הלדים הבאים http://www.ebay.com/itm/3528-5m-500cm-Blue-300-LED-SMD-Flexible-Light-Strip-Lamp-DC-12V-/190843106012?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c6f22b2dc האם הלדים האלה טובים ?
-
- 50 תגובות
- 12.8k צפיות
-
-
שלום, ברשותי הדריבר הבא: http://www.rapidled.com/mean-well-eln-60-27d-dimmable-driver/ האם ניתן לבטל את העמעם כך שלא אזדקק לעוד שנאי של 10V? הדריבר משמש לתאורת לדים לאקווריום.
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם התחלתי ליבנות את זה... http://www.metacafe.com/watch/756433/laser_flashlight_hack פירקתי את כל הdvd עד שנשאר לי רק הליזר ואז כשחיברתי לסוללות זה לא עבד... עשיתי בדיקות מתח גם לליזר יצא שהכל תקין. לאחר זמן מה הבנתי שצריך את הלוח שעליו נמצא הלייזר. בעיה לא שמרתי את החלק הזה. אבא שלי הסביר לי שזה משהו שמעלה את המתח בישביל המתח של הלייזר... מישהו יודע איפה אני יכול להשיג אותו? אם אני יפרק לייזר זול הזה שב5 שקל, יש שם את החלק הזה? דרך הגב זה צורב dvd של philipc ישן מאוד משנת 2001, מהירות 32*8*12 תודה לכל העוזרים ערן במידה שאני אצליח אני אפרסם את התמונות
-
- 22 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לעשות סליבינג לחוטים של הספק אך אני לא יודע כל כך מה לעשות.. ראיתי תערכה הזאת http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9248 והיא נראית לי מתאימה וזולה. עכשיו בא הקטע של השאלות.. .צריך לפתוח תספק כדי לעשות תסליבינג?< האם זה מסוכן לפתוח את הספק? יעני אפשר להרוס אם אף פעם לא פתחתי ספק כוח?< איך לעשות אותם? פשוט להלביש "תגרב" על החוט וזהו? תודה..אם יהיה מדריך לכזה דבר אני ישמח ישמח ישמח ישמח !
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכוון שאם אני קונה איזה מטען למכשיר שלי מחו"ל ששם הכול מותאם למתחי השקעים שלהם 110V +- אני חושב. ובארץ זה 210V בערך אז אם אני יחבר תמטען שקניתי שם בארץ אז יכול ליהיות שזה ישרוף משהוא לא?? אוו שצריך לקנות איזה שנאי.? תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
I've been designing this LED lighting circle to connect to the Power Supply molex cable inside the PC. I will be using the 5mm blue LEDs from LSDiodes (http://www.lsdiodes.com/5mm/5mmblue.htm). Using na on=line resistor calculator, I figured I need a 100 Ohm resistor. Everything is going to by whelded in parallel way, with the only diffrence being that each side of the Electronics (the red bar and the black bar) being at a diffrent side of some sort of board to be mounted on. Thanks.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב אפשר בבקשה שרטוט שמסביר איך בונים מקלט ושלט אלחוטיים שיכולים לבצע on ו of למשהו מסוים, כמו מנוע חשמלי או לד תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כן אני יודע שיש הרבה כאלה וזה לא יקר 120 שקל.. אני עדיין רוצה לבדוק וזה להכין לבד בשביל הכיף וזה לא נראה מי יודע מה מסובך.. יש לי לוח סולארי קטן גודל 10 ס על 10 בערך.. מה אני צריך כדאי להגדיל את התפוקה שלו אם היא לא מספיקה לתפוקה שיכולה להטעין טלפון.. מהסגנון של דברים כאלה http://www.usbid.co.il/product1039.aspx
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
חשבתי על רעיון למשהו שלפחות בשבילי הוא שימושי אני רוצה (אם זה אפשרי בכלל) לעשות כפתור ווליום למחשב שיהיה כמו הכפתורים של המאווררים כאילו אבל במקום שישלוט על המהירות של המאוורר שישלוט ישירות בווליום של המחשב במקום להיכנס כול פעם לתוכנה ולהנמיך עכשיו חשבתי על לא חייב דווקא כפתור עגול כאילו גם שטוח רגיל במארז של להגביר ולהנמיך יש מצב לדבר כזה ? :s05:
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש כזאת אפשרות יש לי כמה מסכים שיושבים בצד ואני רוצה לעשות איתם משהו האים יש אפשרות לחבר אותם לממרים שלYES או משהו בסיגנון
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
טוב אז ככה בשביתה בניתי מארז מ-0 הושקעו עליו בערך כ500 שעות עבודה שלי ועוד כ-300 של אבא שלי המארז עדיין לא גמור זקוק לעוד גימורים רבים ויש לי רעיונות נוספים לשיפורו בחופשת הפסח היה לי קצת זמן לעבודה נוספת עליו המארז בנוי מתעלת PVC מלבנית שעברה הסבה למארז והפנלים עשויים מפרספקס. רוב החלקים למארז בלבד (לא כולל חומרה) נתרמו ע"י אבא חברים ומשפחה או פורקו בעבר על ידי ונהספו במשך השנים. קצת רקע: אני בן 17 וחצי מראשון לציון ביסודי הייתי ילד מחונן (מכון רון למי שמכיר) חולה מחשבים מאז ומתמיד. מפרק כל דבר שהצלחתי לשים עליו את ידי אי פעם מצעצועים למכשירי אלקטרוניקה ועד מכוניות, אני ג'נקר לא קטן וככה גם אבא שלי ובגלל זה אפשר למצוא אצלנו כמעט הכל (חוץ ממה שאמא שלי הצליחה לזרוק ל…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע איפה אני יכול להוריד את MultiSim 2001? אפילו את הדמו. אבל שלפני שמביאים שיבדקו את הקישור. תודה לעזורים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי קיצור יש לי הרד דיסק עם הרבה חומר חשוב , ולרוע המזל זה נפל לי והתחיל להשמיע רעש רציתי לדעת אם אני יכול לפתוח אותו ולקחת את הפלטות שלו ולשים על הרד דיסק אחר ?
-
- 16 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
-
טוב נתחיל בזה, שהרכבתי מאוורר חדש על המחשב [ מאוורר של ספק ], שמרעיש כמו מנחת מטוסים, בצורה שאי אפשר לתאר, חשבתי על רעיון, והרעיון היה פאן באס... בעזרת אבא שלי [ חוש יצירתי רצח ], בניתי פאן באס מכפתור של מעלית, חחחחיחיחי המעבד היה 51 מעלות במנוחה, עכשיו הוא 45 מעלות... בקרוב אני משיג נורות לכפתור, והכפתור יהיה מואר... קבלו תמונות: חשבתי על לחתוך את הדלת צד של המחשב, ולהרכיב שם חלון פרספקס, ובעתיד להרכיב קטודות וכו'... חשבתי על עוד משהו, נכון המכסה הזה שעשיתי עליו פאן באס? נשארו לי עוד 2 כאלה, יענו חדשים, חשבתי לקחת אחד מהם, לחתוך לו מלבן באמצע המכסה, לשים לו חתיכת פרספקס, ומאחוריה לתקוע איזו קטודה יפה כזאת... איך יצא? בינתיים רק הלחצן השמאלי פועל, כנראה מחר או…
-
- 5 תגובות
- 892 צפיות
-
-
היי, צריך בבקשה את עזרתכם בזיהוי ואיתור (עדיף EBAY, או אם יש בארץ במחיר משתלם) של שני רכיבים שונים, אצרף תמונות כמובן (-: הרכיב שרשום עליו E8 זה הרכיב השני, מאמין שאת זה אפשר לזהות בקלות, אני פשוט לא מכיר (-: תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 4.5k צפיות
-