אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מקבל את המארז מחר מחרותיים ואני מיד רוצה לצבוע את צוכן המארז בצבע שחור...עכשיו אני רוצה לקנות ספריי טוב לא מהזולים 3 ב10שח, אלה ספריי משהו איכותי שמתייבש מהר וצבע נראה כאילו צבוע אותו במפעל...איזה ספרר צסע אני אמור לחפש בהום סנטר או אייס? יש דגם מסויים שמתאים ויושב טוב על הפח של המארז(בפנים)? תודה לכל העוזר!
-
- 5 תגובות
- 897 צפיות
-
-
יש לי מערכת מוזיקה 12V ובקיצר אני רוצה מעגל פשוט שיגיד לי כמה נשאר מהסוללה ויהיה על לדים בטור או שיגיד לי בערך מספרי על צג 7 סגמנט ואם אפשר גם מעגל קטן שאני יחבר בין המצבר למטען ושיסיים להטעין עד הסוף תידלק נורה וההטענה תיפסק. תודה מראש למומחים
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
התחדשתי לי במכונת משחקים חדשה מה דעתכם על הסידור של הכבלים במארז =)
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
תשמעו קניתי לפני כמה חודשים מארז חדש A-TOP Gladiator אני צריך חוות דעת מה אתם חשובים על אם זה טוב וזה הנה כמה תמונות תגידו לי איך סידרתי תחוטים מה כדאי לי לעשות עוד ויש לי שאלה בדרך יש לי מקום לעוד מאוורר אחד אני לא יודע אם הוא צריך להכניס אוויר למארז או להוציא משהו מסובך :\ תראו זה המקום של המאוור מאחורי הכרטיס קשיך ליד המאוורר שמכניס אוויר למארז אתם לא רואים אבל למעלה זה הכרטיס קשיח... זה מאחורי המקום למאוורר ואין בו חורים שאפשר להוציא אוויר או לקחת... [br]פורסם בתאריך: 26.07.2008 בשעה 19:34:45 התמונות גדולות מדי מצטער תשמרו אותם על המחשב ותראו תודה רבה לעוזרים!!!
-
- 29 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
נתקלתי בכתבה וראיתי שם מארז פשוט מדהים! - בקיצור אני רוצה כזה! אם מישהו יודע אולי של איזו חברה או איפה אפשר לקנות כזה? אחרת אני הולך לבנות אותו בעצמי.. http://www.guru3d.com/article/guru3d-rig-of-the-month--july-2008/
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש אפשרות להפוך עכבר/מקלדת/ג'ויסטיק מחוטי לאלחוטי ? אם כן באיזה שיטה ? אינפרה אדום או בלוטות' או משהו כזה? מה הכי עדיף ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, יש כאלה שיגידו שהרבה זמן לא הייתי "בעניינים", עקב הלימודים שלי בשעה טובה סיימתי את הלימודים (הנדסאי מכטרוניקה), וכעת עד לטירונות, אני "חופשי" את הזמן הזה אני אקדיש ל2 פרוייקטים 1. הפרוייקט הקודם שלי (SGI), שהוא כבר בתהליכי סיום (הרכבת קירור המים), והוא ינתן במתנה לאחי הקטן (שמשווע למחשב משלו, והוא צריך מחשב חזק יחסית אלי.., ה"דרישות" שלי הן אינטרנט, וסרטים) 2. הפרוייקט הנוכחי, יש ברשותי כבר יותר משנה וחצי לוח MINI ITX, שעד היום עובד ללא כל מארז, כל החומרה על הספריה :-\ כמו שאתם רואים בכותרת, הפרוייקט חסר שם בינתיים (יש כמה לבטים..), נכון לעכשיו אני אעלה כמה סקיצות שיראו במה מדובר כמו כן, 90% מהחומרים (לגבי 2 הפרוייקטים) כבר אצלי, חתוכים ומסודרים הדגש בפר…
-
- 111 תגובות
- 20.3k צפיות
-
-
מעוניין לבנות מעל לדים כזה שיופעל רק אם יש רעש בחדר או מוזיקה כמו כן אני רוצה שיפעל באמצעות מיקרופון יש רעיונות?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלטתי לחזור לפרויקט ישן שלי -מחשב קוביה. אני משתמש ברכיבים של המחשב הקיים: פנטיום 4 2 דיסקים קשיחים קורא כרטיסים (את הצורב הוצאתי עם חיבור USB) אני משתמש במארז ישן שבניתי. המארז יחולק ל-2 חלקים: שליש ושני שליש. החלק התחתון (שליש) יכיל את ספק הכוח , הסידק הקשיח וקורא הכרטיסים. החלק העליון ניכיל את לוח האם ו-2 מאווררים של 120 מ"מ. עדיין לא החלטתי איך למקם את המאווררים. האופציות הן כאלו: 1. שניהם מקדימה אחד מכניס אויר אחד מוציא. 2. שניהם מאחורה אחד מכניס אחד מוציא. 3. אחד מקדימה מכניס אויר והשני מאחורה מוציא אויר. מה שלא יהיה אחד יכניס אויר ואחד יוציא. מה שהספקתי בינתיים זה לחבר את המסילות שעליהן ישב לוח הפרספקס שאליו יחובר לוח האם. בשלב הבא אני אחבר את ל…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה אני יהיה בתל-אביב בהמשך השבוע ואני רוצה לקנות לדים וכל הדברים האלה צריך עזרה עשיתי חריטה בפרספקס ואני רוצה להאיר אותה.לכן אני אשמח לשרטוט ורשימה של מה אני צריך לקנות למעגל של לדים שמחליפים צבעים בערך 4 ומעגל שתגידו לי איך להלחים איזה נגדים לקנות ובנוסף איך לחבר פנצטיומטר דבר אחרון כמה לדעתכם זה אמור לעלות
-
- 4 תגובות
- 949 צפיות
-
-
יש לי מספר שאלות על הבקר הבא http://www.eu.necel.com/_pdf/U10335EJ2V0DS00.PDF אם לא , אשמח גם להכוונה לפורום הנכון. תודה.
-
- 2 תגובות
- 885 צפיות
-
-
יש לי ג'ויסטיק חוטי עם חיבור גם לPC וגם לפלייסטיישן. האם אפשר להפוך אותו לג'ויסטיק אלחוטי ? אם כן באיזה שיטה מומלץ, אינפרה אדום נניח ? לא אכפת לי אם זה יעלה לי בחיבור לפלייסטיישן, גם ככה אני לא משתמש בו. עריכה: אינפרה אדום לא טוב לי כי אני צריך גם שהשלט יעבוד גם כשהמקלט שבמחשב מוסתר.
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מקלדת G15 ואני רוצה להכין מוד למסך שלו... ובLCD STUDIO זה אפשרי עכשיו מצאתי תמונה של מישהו שיצר מוד למסך בתוכנה הזאת שזה בדיוק כמו שאני צריך.. ניסתי לחפש את מי שיצר ולא מצאתי. זה המוד: ניסתי ליצור לבד בתוכנה אבל לא הצלחתי בכלל. אשמח אם מישהו יוכל להכין את זה עבורי ואם מישהו יכול ללמד אותי איך לעבוד בתוכנה אני אשמח.. תודה, ושבת שלום! נ.ב: אני מקווה שכתבתי בפורום המתאים
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
נתחיל עם הפתח איורור הוצאתי את שתי הסוגרים של הכוננים 1.44 שמתי שם מאורר ועשיתי שם גם מגן אבק המגן אבק מבחוץ המגן אבק מבפנים המאורר עכשין למאוררים המוארים בנתיים אני רק קניתי מאורר מואר למעבד בשם BLUR ORB 2 הוא ממש יפה וגדול ובעתיד אני יקנה עוד מאוררים מוארים רגילים המאורר תמונה שלו בחושך לחלון אני היום התחלתי לחתוך את החלון וליפני זה אני גם התחלתי לסדר את הכבלים במחשב שיהיו יפים ולא מבולגנים עם דבק איזולירדבן(או איך שלא אומרים את זה) ואני גם וקנה השבוע פרספקס כחול תמונה של המארז חתוך אבל לא גמור יותר מקרוב הדרמל(משחזת ציר) שלי זה סרטון ביוטיוב שאני חותך את המארז ומראה את המאורר המואר וגם את המגן אווק http://www.youtube.com/watch?v=plsDVIhe…
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני חיפשתי את המקלט הזה גם בהר-ציון ולא מצאתי... איפה אני יכול למצוא אותו?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי ספק מגה ג'נרי של 500W לאחרונה המערכת שלי לא היתה ממש יציבה אז החלטתי לבדוק למה גיליתי שהספק שלי רותח והמאוררים שיש בקושי דוחפים אויר לאחר שפתחתי אותו גיליתי שעשו להם בכלל מוד ל 7V כאשר הם גם ככה בקושי זזים החלטתי לדחוף לתוכו מאוורר 120 ולשנות קצת דברים חעחעחעחעחחעחעחח סתמתי את החורים שיוצאים אל תוך המארז בעזרת חתיכת פרספקס קטנה בצורה הזאת הוא גם לוקח אויר מהמארז ומזרים אותו דרך צלעות הקירור החוצה לאחר מוד קצר המתחים של הספק ניהיו יותר יציבים ויותר מדויקים והטמפ של תוך המארז ירדה ב3-4 מעלות
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, כבר מלא זמן שלא עשיתי איזה מודינג או משהו כזה, אז הגיע הזמן. חבר מתקשר אלי יום אחד ואומר שיש לו XBOX שקיבל טבעת המוות, הוא עצמו קנה אחד אחר ושאל אם אני רוצה לתקן את זה. אם אני מצליח לסדר אותו הוא ימכור לי אותו במחיר נחמד. (שמור במערכת) אז פתחתי את המכשיר ועשיתי את אחד המדריכים שמופעים ברשת הכוללים מגבות תנורי חימום ועוד דברים סוטים אחרים. המכשיר נדלק, עבד כמה דקות נתקע ושוב אותן 3 נורות אז שוב פתחתי עשיתי את התהליך החייה. הדלקתי, ושמתי לב שהסינק המסכן על הכרטיס מסך רותח בטירוף אז הצמדתי עליו מאוורר 120. אם המאוורר הבוקס עבד יום שלם ללא תקיעות וללא תקלות. המסכנה: לשמור על הליבות קרות כמה שניתן. המסכנה מהמסכנה: קירור מים. לאחר שיחת טלפון עם מישהו שבעברו היה …
-
- 48 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
אז ככה. השתגעתי ונמאס לי מהרעש של המחשב שלי. : :P4 3000GH לוח אם ALBATRON PX865PEC PRO. HD-WD80G ואיזה סתם כרטים מסך. (אני יודע שזה ענתיקה אבל אני לא צריך יותר בשביל מה שאני עושה איתו) ואני הולך על הקיצוניות. החלטתי לעיף לו את השני מאווררים 80 מ'מ לארגן ספק פסיבי וקרור למעבד פסיבי. אז השאלות מתחילות: זה בכלל אפשרי להרכיב למעבד הזה קרור פסיבי ומה המחיר של אחד כזה? או שזה לא ילך? וכמה בערך יצא לי ספק פסיבי של 400W?
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נתחיל בסיפור והסבר. אז ככה יש לי מערכת סטריאו שמחוברת למחשב למערכת מחוברים זוג רומקולים שהגיעו עם המערכת ישירות מביתו של סבא אחרי כמה חודשים של שמיעה ברמקולים האלה מהצד (תכף תבינו) החלטתי שאני יוצא למסע ציד וכך היה.. הלכתי עברתי במחסנים של לקוחות של אבא שלי ולפתע נגלו לעיני שני רמקולים מעץ עם איכות פצצה שאני מאמין ששוים בערך 300-400 שקל.. חיברתי אותם למערכת שמתי מולי ואחלה של מוזיקה :] ואז גיליתי בעיה.. כשאני רואה סרט ושוכב על המיטה אני צריך לסובב את הרמקולים ולהגביר אותם לווליום יחסית גבוהה (כי הם קטנים) וזה די מעצבן. אז החלטתי שאני עושה מוד שיאפשר לי בעזרת מפסקים לשלוט באיזה זוג רמקולים אני רוצה לשמוע D: קודם כל תמונה של תצורת החדר שתבינו את ההסבר למעלה: (הכחול שלא …
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כולם, לא קשור ישירות למודינג אבל אני צריך עזרה בבניית אוורור למזנון (מזנון פותח מאחורה בלבד (כי ניסרתי) שיש בו רסיבר , WII ועוד כמה דברים) חשבתי לקנות מאוור של מארז (80-120) + ממיר USB ל SATA שתמיד מגיעים עם ספק כח כזה מ 220 למולקס של הרד-דיסק ואז לחבר אותם ולהתקין במזנון. עשיתי נסיון וזה לא עבד, הסתכלתי ולמאוור (12V) היו שני פינים לא באותם מקומות של הפנים של המולקס מהספק... הרד לא אמור לקבל 12V באותו סידור פינים של מאוורר מארז ? למישהו יש רעיונות אחרים איך אני יכול להכניס מאוורר לתוך מזנון שיש לי בו רק שקעים של 220V ?
-
- 26 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! זהו הפרויקט הראשון שלי אז תאחלו לי בהצלחה! ;D אז ככה.. הפרויקט הוא להפוך מחשב ישן לערכת מדיה סנטר. חומרה לוח אם:Gigabyte 7N40 מעבד:AMD Athlon 2.6GHz זיכרון:1GB זיכרון קשיח:30GB מה בתכנון: לבנות מארז מאפס לפי סקיצות שהכנתי לצבוע את המארז לחתוך את המארז ולעצב אותו יפה להכין תאורת לדים פנימית Done להכין מקלט אינפרא אדום Done להכין תאורת לדים לכונן דיסקים Canceled לצבוע את כונן הדיסקים לשחור Done להכין מסך LCD שיהיה בקדמת המארז סקיצות: מלמעלה, כפי שאתם רואים אני מתכנן חיתוך במארז, החלקים הלבנים הם מקומות שאני הולך לחתוך{העיגול למאוורר...} מקדימה. לא הוספתי ציור של הפנל הקידמי כי זה קצת קשה לצייר את זה. מהצד מהצד השני. הסבר: הקופסה ה…
-
- 71 תגובות
- 9.4k צפיות
-
-
-
שלום... קיבלתי לא מזמן מחשב מהעבודה של אבא שלי...משהו ממש גרוע....WIN 98....ישן ביותר ....בלי כרטיס מסך בכלל..ולא ניראה לי שהוא תומך גם בכרטיסמסך.....בקיצור...אפשר לקרוא לזה מארז שכושה רעש יותר ממחשב... .והוא עומד מתחת לשולחן...ליד המחשב שאני משתמש בו...וניראה כלכך מסכן ודורש איזה שיפוץ.... אז החלטתי להתנסות עליו עם מודינג.... רציתי אולי שתעזרו לי עם רעיונות....אני וחבר שלי החלטנו לקחת את זה כפרויקט...ולא יודעים ממה להתחיל אפילו....חשבתי אולי לבנות מארז לבד....אבל אני לא יודע כלום על סידור החלקים בפנימיים של המחשב....וכמה מאוררים צריכים להוציא ולהכינס אוויר... בקיצור הינה כמה תמונות http://img261.imageshack.us/my.php?image=71287883gn5.jpg http://img261.imageshack.us/my.ph…
-
- 8 תגובות
- 871 צפיות
-
-
הנה המאווררים מסודרים ככה: 1- מאוורר בצד המארז שמכוון למעבד 2- מאוורר בצד המארז שמקרר את הכרטיס מסך ואת הזכרונות וכל האזור ליד 3- מאוורר מאחורה במארז שמוציא אויר חם 4- מאוורר בחלק העליון של המארז שמוציא אויר חם (אי אפשר להוציא אותו משם, זה די מסובך) 5- ומאוורר של קירור סטוק פנטיום 4 שבעקרון דוחף אויר שבתוך המארז, אין חור למטה http://img95.imageshack.us/my.php?image=asdbq4.png
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב התוכנה נפתחת מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. יש לי -Temperature ,Voltage ,Fan בקיצור רציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' יש לי למטה FAN EQ . והיה לי מתחת CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100% רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? ולמעלה למעלה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU-33C SYSTEM 37C PWM 47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אני יכול לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? דרך אגב- המאורר של האפולו רועש מאחור נראה לי יש דרך שהוא יהיה קצת יותר איטי ולאט ואז יפסיק לעשות רעש ? או שהטמפ' של החלקים יעלו…
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-