אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, מחר יש לי בוחן על הנושא ואני צריך עזרה איך אני מוצא זרם בסיס, קו עבודה, נקודת עבודה ושאר הירקות. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה, יש תאורה בתוך המארז. ויש את המנורה הכתומה\אדומה הזאת שמהבהבת כשהמחשב חושב... אז אני רוצה, שכשהמנורה האדומה נדלקת אז גם התאורה במארז תידלק, וככה שהתאורה במארז תהבהב יחד עם המנורה הכתומה... אז אם אני לא טועה יש טרנזיסטור, 3 רגליים, משמש כמפסק, כאשר יש מתח ברגל ראשונה, אז הוא מחבר את הרגל השנייה והשלישית... מי יכול להגיד את סוג הטרנזיסוטר ואופן החיבור? תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה... אני צריך מקדח כוס (לא PUSSY..!!...חחח)..של 120MM... אני צריך גומיות לחלון...מה עדיף..??U או H?? מאיפה אני משיג פרספקט...בגודל של 50X50...או משהו כזה...?? איך אני יכול לעקם פרספקט...ליצור משהו מעיין קוביה...שצד אחד שלה פתוח??? תודה רבה ירון כהן...
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, כחלק בפרוייקט בנייה של מחשב קטן אני זקוק לכפתור הפעלה עם נורת הפעלה (יחובר ללוח ל- power sw + power led) משיטוט בגוגל מצאתי תשובות שונות לכמה וולט מספק הלוח ללד ההפעלה (3V/5V) הכיוון הוא על כפתור כזה: https://www.aliexpress.com/item/12mm-LED-illuminated-waterproof-momentary-push-button-switch/32681475268.html?spm=2114.search0104.3.209.61434dd69WvIvr&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_100031_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_538_537_536,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500e-29&algo_pvid=5587d300-4b2d-409d-8d64-e930675f500…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי לפני 3 שנים מקרן חום לתליה על קיר. (חדר ילדים) אך דא עקא, זה חם מידי. בשנה שעברה קניתי את זה: http://www.ebay.com/itm/1-pc-Lighting-Control-Dimmer-AC220-240V-50-60Hz-1200W-/140303463013?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20aabcf265 הכנסתי בתוך קופסא 4 מקום, חיברתי שקע ותקע, וזה עבד מצויין. נתתי אותו למישהו ואני צריך להכין עוד אחד. לפני שאני מזמין עוד דימר כזה, למישהו יש אולי רעיון יותר טוב? דימר אחר אולי?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות דרמל, מקורי אם זה כדאי, או לא מקורי. אני מחפש באינטרנט ולא מוצא שום חנות שמוכרת דרמל. איפה קונים את הדברים הללו? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זהו המשך לטופיק ארוך כעיקרון אני אסכם לכם את התגלגלות העניינים: עד כה היה לי לוח אם עם יציאה דיגיטלית אבל עכשיו החלפתי לוח אם לזה http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2&s=775 ואין לי יציאה דיגיטלית שכזו אבל יש משהו שנקרא HDMI_SPDIF יש אפשרות לחבר אותו בדרך כלשהי למגבר הבנתי שאם רוצים מחברים לכרטיס מסך שתומך בHDMI כבל מהלוח אם אל הכרטיס מסך ואז דרך יציאת הווידיאו של הכרטיס מסך יש גם קול השאלה היא האם ניתן לחבר אותו בדרך אחרת למגבר ישירות בלי כרטיס מסך תומך בHDMI??? השאלה היא האם ניתן לארגן בצורה כלשהי חיבור SPIDF ללא החיבור לכרטיס מסך אלא ישירות למגבר כלומר המרה מהחיבור שיש על הלוח אם לחיבור SPDIF החיבור שיש על הלוח אם הוא חיבור בעל 3 פינים אח…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להתאמן קצת בהלחמות SMD. אני די בטוח שניתן לקנות PCB שמכיל פדים בכל מיני גדלים לSMD כדי להתאמן על הלחמות. אני מאמין שאפשר לקנות (איפשהו) רכיבי SMD תקולים או זולים מאוד רק כדי להתאמן על ההלחמה. מישהו מכיר מאיפה אפשר לקנות אותם ?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי היום היה לי משעמם והחלטתי לחרוט על הפרספקט, אבל לא רציתי להרוס את הפרספק אז התחלתי להתאמן על קופסאות דיסקים, אבל גם אין לי דרמל אז השתמשתי במלחם, לפני זמן מה מישהו חרט פה בעזרת סיכה המחוברת למלחם, ניסיתי אבל הסיכה לא התחממה, אז החלטתי לחרות עם ראש המלחם (!!!) בהתחלה לא הלך הכי טוב (חורים) אבל אחר כך הלך מצויין!!! תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ב-DFRobot, מוכרים את ה-Logic Analyzer הבא: היתרון הגדול שלו, הוא שהוא לא מכשיר עצמאי - אין לו מסך משלו והכל, אלא הוא פשוט התקן קטן שמתחבר למחשב, ואז שם על המסך של המחשב הנתונים מוצגים. מה היתרון בזה? תשובה: זה מאפשר למוצר להיות הרבה יותר זול. השאלה שלי: מה דעתכם עליו? והאם אתם מכירים משהו במחיר דומה, שהוא יותר טוב? תודה card
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי! קניתי לאחרונה את הparrot sk4000 כזה, ויש לי זרוק סט של זה (16 OHM לשני, לראשון אין לי מושג). ע"מ לחבר בינהם, אני רוצה לדחוף שקע 3.5 לתוכי. הארות? התנגדויות? חיזוקים? כמו כן, מה הדרך הטובה ביותר לגשת לזה, מבלי להפוך את הקסדה שלי לגוש מדמם של חוטים חשופים ואיזולירבנד דביק, כשהקישקס של הדיבורית חשוף לכל הבריות לראות, אם להיות ציורי? : נ.ב. כבר חיברתי בהצלחה אוזן אחת מזה לזה ( 16 ו8 OHM בהתאם)
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם יש לי PSone שקניתי לפני מספר שנים (2000) ואני מעוניין לדעת אם אפשר לעשות בו משהו מועיל? תמונה של הPSONE http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/PSone.jpg רק את המסך אין לי.. ואם אפשר גם מדריכים בנושא כי אין לי מושג באלקטרוניקה (הקבצה ג' במטמטיקה חחח) אתם יכולים להביא לי באנגלית גם מדריכים במקרא הזה אני הקבצה א' תודה רבה..!
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני קונה עכשיו רכיבים שהם Breadboard Friendly, ואני צריך גם לחצנים, וגם מתגים. יש לי כאןלחצן שנראה טוב, ובמחיר טוב, אבל הרגליים שלו לא נראות מתאימות למטריצה.. האם אני צודק? זה הלחצן: http://www.electrodragon.com/?product=mini-push-button-switch תודה card
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש אצלי מולטימטר בשם MX-280. הבעיה אצלו מבלי לחבר אליו את החוטים שלו והכל הוא לא מתחיל מ-0. כלומר אם שמתי מדידה על 20 וולט הוא מראה לי 3 וולט מבלי שחיברתי אליו כלום. איך אני יכול לתקן את המולטימטר?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אז ככה בשביתה בניתי מארז מ-0 הושקעו עליו בערך כ500 שעות עבודה שלי ועוד כ-300 של אבא שלי המארז עדיין לא גמור זקוק לעוד גימורים רבים ויש לי רעיונות נוספים לשיפורו בחופשת הפסח היה לי קצת זמן לעבודה נוספת עליו המארז בנוי מתעלת PVC מלבנית שעברה הסבה למארז והפנלים עשויים מפרספקס. רוב החלקים למארז בלבד (לא כולל חומרה) נתרמו ע"י אבא חברים ומשפחה או פורקו בעבר על ידי ונהספו במשך השנים. קצת רקע: אני בן 17 וחצי מראשון לציון ביסודי הייתי ילד מחונן (מכון רון למי שמכיר) חולה מחשבים מאז ומתמיד. מפרק כל דבר שהצלחתי לשים עליו את ידי אי פעם מצעצועים למכשירי אלקטרוניקה ועד מכוניות, אני ג'נקר לא קטן וככה גם אבא שלי ובגלל זה אפשר למצוא אצלנו כמעט הכל (חוץ ממה שאמא שלי הצליחה לזרוק ל…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם HD יכול להפגע, אם הוא צמוד לצורב... הכוונה היא שהמתכות שלהם נוגעות אחת בשנייה, ומתי שהצורב עובד, אני משער לעצמי שהוא רועד קצת, האם זה יכול לפגוע בHD? (הם עדיין לא נמצאים בכלוב שאני אבנה להם, אבל גם כשיהיה כלוב, הם יהיו צמודים מאוד, עד לכדי מגע)
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דחוףףףףףף אני צריך עזרה הפאנל הקדמי שלי מפלסטיק וצבעתי אותו באותו ספריי שצבעתי את המארז שלי (פח) והצבע לא יושב טובב מה לעשותת??~
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הזמנתי מאווררים מאיביי למארז אבל אני רוצה לצבוע את המאוורר , ראיתי מדריכים והכל אבל הסוגיה היא שמישהו זרק באחד הדיונים ש"צביעת המאוורר מכבידה עליו ועלולה להוציא אותו מאיזון וידה ידה ידה ידה ותהרוס אותו" אני לא מסכים , ורציתי לשמוע את דעתכם או מהנסיון שלכם : אם אני צובע כמו שצריך בשכבה אחידה ודקה ולא מגיע צבע לחלקים המכאנים לא צריכה להתעורר בעיה נכון? לצורך העניין זה הצבע :
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לעשות מודינג למחשב - לבנות אקווריום עם דגים ומחשב. כלומר שהמחשב יהיה כולו בתוך המים ומסביבו ישחו דגים. אני רוצה לדעת אם אפשר לשים רכיבים בתוך מים (מזוקקים, אני מניח בשביל הבידוד).. תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
This One אולי משהו מכיר איפה ניתן להשיג ? או משהו דומה?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז נתחיל קוראים לי יוני . קניתי קירור מזמן ultra 120 extreme ראיתי ששני המאוררים בחלק העליון לא מאפשרים לי להרכיב תלוח בגלל גודל הקירור אז לקחתי את שני המאוררים והרכבתי אותם מלמעלה , אז ראיתי שהגג (פלסטיק) לא נסגר טוב כי המאררים הפריעו לו אז אחרי עבודה קלה עם הדרמל חתכתי את הפלסטיק ואת הלוח שיושב עליו הusb כי הוא הפריע לי בסגירה חתכתי את המתכת הזאת שיושבת על הגג והשתמשתי בה אחרי זה למגן את המאוררים תמונות של התוצאה אני אישית די מרוצה http://i42.tinypic.com/a1323l.jpg http://i39.tinypic.com/1900mo.jpg עכשיו תמונה של המחשב לפני החיתוך והסידור של הגג עם הדלת הצדדית פתוחה http://i41.tinypic.com/29752e.jpg תמונה שצילמתי לפני שובעיים מאז עבר על המחשב ניקוי יסודי :] ה…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי. מצאתי בארגז שהיה מתחת למיטה 4 טרנזיסטורים, כ-30 לדים לבנים ו-10 קבלים קטנים. יש למישהו רעיון למה אוכל לבנות עם זה??? לצערי לא מצאתי נגדים....
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הנושא הקודם קצת גלש, הנושא העיקרי שאני צריך להבין UF ו ESR. האים UF חזק מהמקורי יהיה טוב יותר? האים ESR גבוה או נמוך יותר? מה יותר טוב? החשיבות העיקרית היא הUF? צריך לשים לב לESR?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים בלוח אם שלי (GIGABYTE) יש חיבור spdif מובנה אבל רק OUT ובלוח עצמו יש 5 פינים של SPDIF_IO (אני צריך את הINPUT) השאלה שלי מה אני יכול לקנות כדי לחבר SPDIF למחשב? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-