עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by TAsraf,

שלום לכם יש לי PSone שקניתי לפני מספר שנים (2000) ואני מעוניין לדעת אם אפשר לעשות בו משהו מועיל? תמונה של הPSONE http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/PSone.jpg רק את המסך אין לי.. ואם אפשר גם מדריכים בנושא כי אין לי מושג באלקטרוניקה (הקבצה ג' במטמטיקה חחח) אתם יכולים להביא לי באנגלית גם מדריכים במקרא הזה אני הקבצה א' תודה רבה..!

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. בעיקון כבר יש דבר כזה ואפילו מדריך להכנתו (יחסית קל) אלא שאני רוצה לעשות תחכום בעיקרון, אני רוצה לקחת פעמון דלת אלחוטי שזה בעקרון ממסר אל חוטי שנסגר ברגע שאני לוחץ על הכפתור שלו אני רוצה להרכיב שם עוד ממסר בשביל שברגע שאני לוחץ הוא סוגר את המעגל של הלוח אם, ומפעיל את המחשב עד כאן זה יחסית קליל ובלי בעיות אבל!!! אני רוצה להוסיף עוד ממסר שיקצר את הDVD שלי, ויגרום לו להיפתח, בלחיצה על אותו כפתור של הפעמון דלת אבל הפעם הוא לא יכבה את המחשב, אלא בגלל שהמחשב כבר דלוק ויש כבר זרם של 12 או 5 וולט, הוא יסגור במקום זה את המעגל של הDVD ויגרום לו להיפתח. בגלל שהידע שלי באלקטרוניקה יחסית נמוך הייתי רוצה עזרה בנושא

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by etz,

הי חברה, מקווה שזה הפורום הנכון, לפחות נראה המתאים ביותר. אז ככה, קרעתי היום כבל ribbon בפלאפון שלי, ואמנם זה ממש לא סיפור וגם לא יקר להזמין חלופי קצת אין לי סבלנות לחכות עד אז (וגם אין מכשיר נורמלי אחר לבינתיים...). האם אפשרי באיזושהי צורה לתקן אותו, הלחמה או כל דרך אחרת? יש לי קצת מרווח עבודה משני הצדדים הקרועים וזה יספיק. אשמח לכל עזרה!

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  4. רציתי לעשות למחשב של אחי חלון עם הלוגו שלו (הוא DJ מקצועי ) אז לקחתי כלים והתחלתי לעבוד הסימונים עשיתי טעות שלא סימנתי מאחורה אבל לא משנה אחר כך מחקתי את זה עם מחק ואלו הקידוחים בפח ( החורים במרכז הם סתם מתוך שיעמום) אחרי שחתכתי את הפח תיקונים עם הדרמל אחרי התיקונים [/url אחרי הרכבת גומי U שאולתר על ידי מצינור של גינה הקטנים וחריטה של אחי ועיצוב הלוגו גם שלו והרכת הלדים וכו' אשמח אם תכתבו כאן ביקורת בונה בכל אופן זה הפרוייקט הראשון שלי שאני עושה לכן חבר'ה תנו בתגובות עריכה תודה רבה רבה למנהל של הפורום שנתן לי אפשרות לערוך אחרי שננעל התארד

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. העלתי מקודם דיון מקדים לפורום אלקטרוניקה ומודינג על שאני הולך להכין ספק כוח משתנה. הנה הסכמה שלו,למי שביקש בזמנו לראות אותה! הקופסא של הספק תהיינה MULTIMETER סובייטי ישן,אשר...עברו עליו כמה דברים.מד התנגדות 10K אום לתוך 220V... בקרוב תמונות של הפלטה והקופסא!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אומים שם שאפשר ליבחור בין 5V ל12V איך בוחרים מבינהם?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by roeesnir,

קניתי לפני 3 שנים מקרן חום לתליה על קיר. (חדר ילדים) אך דא עקא, זה חם מידי. בשנה שעברה קניתי את זה: http://www.ebay.com/itm/1-pc-Lighting-Control-Dimmer-AC220-240V-50-60Hz-1200W-/140303463013?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20aabcf265 הכנסתי בתוך קופסא 4 מקום, חיברתי שקע ותקע, וזה עבד מצויין. נתתי אותו למישהו ואני צריך להכין עוד אחד. לפני שאני מזמין עוד דימר כזה, למישהו יש אולי רעיון יותר טוב? דימר אחר אולי?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  8. Started by alonezer,

שלום, אני התחלתי והתאמנתי על סתם מארזים שמצאתי ברחוב, ולקחתי מהעבודה(חנות מחשבים) אבל אני רוצה לעשות משהו רציני יותר. קניתי לי מארז חדש Enermax Chakra, ועכשיו המארז הישן שלי מחכה לשיפוצים אז מחר אני יעלה תמונות כדי להראות לכם מה אני מתכנן. כרגע, מה שאני חושב זה חלון פשוט אבל אני רוצה לעשות אותו יותר יפה מזה, אז אם למישהו יש רעיונות זה נורא יעזור לי מחר אחרי שאני יעלה תמונות של המארז אני יחשוב איזה צורה לעשות בחלון(אני חשבתי על מרובע עם פינות מעוגלות אבל קטן ולא על כל החלון) כדי שלא יראו את המגירות של הדיסק קשיח והDVD. ובמקרה של המארז הספק כח גם נמצא שמה אז אולי אני יעשה גם חור. עכשיו חשבתי להזמין מmnpctech טפט של carbon ולהדביק על המארז. טוב אז מחר אני יעלה תמונות ואם למ…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by mzlbat,

היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. האם HD יכול להפגע, אם הוא צמוד לצורב... הכוונה היא שהמתכות שלהם נוגעות אחת בשנייה, ומתי שהצורב עובד, אני משער לעצמי שהוא רועד קצת, האם זה יכול לפגוע בHD? (הם עדיין לא נמצאים בכלוב שאני אבנה להם, אבל גם כשיהיה כלוב, הם יהיו צמודים מאוד, עד לכדי מגע)

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Big_Guy7,

דחוףףףףףף אני צריך עזרה הפאנל הקדמי שלי מפלסטיק וצבעתי אותו באותו ספריי שצבעתי את המארז שלי (פח) והצבע לא יושב טובב מה לעשותת??~

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אהלן חבר'ה, זה שוב בעניין הפרוייקט שלי - המגבר. אני צריך עזרה במציאת קונקטורים למעגל מודפס (חיבור כבלים ללוח), הראשון זה לחיבור חשמל (35V ולפחות 7A לכל פין) בעל 3 פינים. הדרישה המיוחדת היא שאני אוכל להלחים משני הצדדים (הלוח הוא דו צדדי) וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש ב terminal block עם ברגים, כי הבית מונע ממני להלחים בצד העליון. חשבתי על החיבור שיש לכרטיסי מסך לחשמל 6 פינים ואני אשתמש בכל זוג פינים ביחד. הבעיה שאני לא מוצא אחד שחור. הקונקטור השני הוא כמו שיש בכרטיסי קול הישנים ואני מאמין שבכרטיסי מסך החדשים חיבור SPDIF IN עם שני פינים, דק כזה. תודה ויום טוב

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by ariel1k1,

שלום לכולם יש אפשרות לתכנת לאנרדואינו עם labview ? תודה אריאל

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Gal&Gal,

הזמנתי מאווררים מאיביי למארז אבל אני רוצה לצבוע את המאוורר , ראיתי מדריכים והכל אבל הסוגיה היא שמישהו זרק באחד הדיונים ש"צביעת המאוורר מכבידה עליו ועלולה להוציא אותו מאיזון וידה ידה ידה ידה ותהרוס אותו" אני לא מסכים , ורציתי לשמוע את דעתכם או מהנסיון שלכם : אם אני צובע כמו שצריך בשכבה אחידה ודקה ולא מגיע צבע לחלקים המכאנים לא צריכה להתעורר בעיה נכון? לצורך העניין זה הצבע :

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by 1nstall,

היי היום היה לי משעמם והחלטתי לחרוט על הפרספקט, אבל לא רציתי להרוס את הפרספק אז התחלתי להתאמן על קופסאות דיסקים, אבל גם אין לי דרמל אז השתמשתי במלחם, לפני זמן מה מישהו חרט פה בעזרת סיכה המחוברת למלחם, ניסיתי אבל הסיכה לא התחממה, אז החלטתי לחרות עם ראש המלחם (!!!) בהתחלה לא הלך הכי טוב (חורים) אבל אחר כך הלך מצויין!!! תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. זהו המשך לטופיק ארוך כעיקרון אני אסכם לכם את התגלגלות העניינים: עד כה היה לי לוח אם עם יציאה דיגיטלית אבל עכשיו החלפתי לוח אם לזה http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2&s=775 ואין לי יציאה דיגיטלית שכזו אבל יש משהו שנקרא HDMI_SPDIF יש אפשרות לחבר אותו בדרך כלשהי למגבר הבנתי שאם רוצים מחברים לכרטיס מסך שתומך בHDMI כבל מהלוח אם אל הכרטיס מסך ואז דרך יציאת הווידיאו של הכרטיס מסך יש גם קול השאלה היא האם ניתן לחבר אותו בדרך אחרת למגבר ישירות בלי כרטיס מסך תומך בHDMI??? השאלה היא האם ניתן לארגן בצורה כלשהי חיבור SPIDF ללא החיבור לכרטיס מסך אלא ישירות למגבר כלומר המרה מהחיבור שיש על הלוח אם לחיבור SPDIF החיבור שיש על הלוח אם הוא חיבור בעל 3 פינים אח…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום יש לי מאוורר לא רגיל ארך משהו טוב וכתוב עליו : 551 mA (ד"א איך אני עובר ממילי אמפר לאמפר ???) אז איך אני מחשב את ערך הנגד המתאים ביותר לזה ? אם אפשר אני רוצה לדעת איך אני מחשב את זה בדיוק כדי שאני ידע להבא. תודה מראש, אוהד כהן.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום, מחר יש לי בוחן על הנושא ואני צריך עזרה איך אני מוצא זרם בסיס, קו עבודה, נקודת עבודה ושאר הירקות. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by alex542,

יש אצלי מולטימטר בשם MX-280. הבעיה אצלו מבלי לחבר אליו את החוטים שלו והכל הוא לא מתחיל מ-0. כלומר אם שמתי מדידה על 20 וולט הוא מראה לי 3 וולט מבלי שחיברתי אליו כלום. איך אני יכול לתקן את המולטימטר?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by card,

שלום ב-DFRobot, מוכרים את ה-Logic Analyzer הבא: היתרון הגדול שלו, הוא שהוא לא מכשיר עצמאי - אין לו מסך משלו והכל, אלא הוא פשוט התקן קטן שמתחבר למחשב, ואז שם על המסך של המחשב הנתונים מוצגים. מה היתרון בזה? תשובה: זה מאפשר למוצר להיות הרבה יותר זול. השאלה שלי: מה דעתכם עליו? והאם אתם מכירים משהו במחיר דומה, שהוא יותר טוב? תודה card

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. היי. מצאתי בארגז שהיה מתחת למיטה 4 טרנזיסטורים, כ-30 לדים לבנים ו-10 קבלים קטנים. יש למישהו רעיון למה אוכל לבנות עם זה??? לצערי לא מצאתי נגדים....

22. Started by card,

שלום שאלו פה פעם על בנייה, אז יש לי גם שאלה.. השאלה שלי היא לגבי פאנל ברצפה: אם יש לי כמה פאנלים ברצפה, ואני רוצה לעשות אותם מחדש, יש משהו שאני לא יודע איך לעשות. נתחיל במה אני כן יודע: להפריד את הפאנלים מהקיר אני יודע, אפשר לעשות את זה עם מברג מינוס, ופטיש.. כמה דפיקות לאורך הפאנל(על הקיר), והפאנל ישתחרר וייפול לצד. אבל, אחרי שמפרידים פאנל שהיה מחובר לקיר, תמיד נשאר עליו מלט, לפעמים לא מעט.. איך מפרידים את המלט שנשאר עליו, בלי לשבור את הפאנל? מישהו עשה את זה פעם? תודה card

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Liran.D,

שלום רב, יש ברשותי דיסק און קי שעבד בעבר ועכשיו הוא לא עובד... לאחר כמה בדיקות שערכתי לו ראיתי ששורה[צד של הchip]יצא ממקומו....סביר להניח שזה נגרם מכמה מכות קטנות שהוא קיבל. איך אני יכול להלחים בחזרה את השורה של השבב תוך כדי שלא יהיה קצר ביןשורות של קווים שאינם צריכים להיות מחוברים? ניסיתי כמה פעמים ע"י מלחם רגיל ושמתי לב שישקצרים כי זה ממש קטן. השבב השמאלי זה שבב הזיכרון ויש צד אחד שאינו מולחם : http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.secure-usb-drives.com/images/inside-sandisk-USB_flash_drive.jpg&imgrefurl=http://www.secure-usb-drives.com/protecting-usb-drives.html&usg=__5WAr2FZzIOfMmnf7PA6i4m0Jzw0=&h=243&w=324&sz=35&hl=iw&start=16&a…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Mike-,

אהלן, אני רוצה להתאמן קצת בהלחמות SMD. אני די בטוח שניתן לקנות PCB שמכיל פדים בכל מיני גדלים לSMD כדי להתאמן על הלחמות. אני מאמין שאפשר לקנות (איפשהו) רכיבי SMD תקולים או זולים מאוד רק כדי להתאמן על ההלחמה. מישהו מכיר מאיפה אפשר לקנות אותם ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Dar2005,

שלום כולם אני כבר המון זמן גולש באתר ועלה לי רעיון למודינג אז החלטתי להרשם לפורום... הרעיון הוא לקחת חתיחת מתכת או בריסטול ומנוע קטן של צעצועים, אפשר להשיג מנועים כאלה בכל חנות אלקטרוניה או לפרק ממכשיר כולשהוא שלא צריך. עכשיו מלחימים שני חוטים לקצוות של המנוע, ומלחימים אותם למפצל חשמל של ספק מהמחשב. ואז המנוע יסתובב מתי שמפעילים את המחשב והספק יתן לו אנגריה... עכשיו עם הקטרון / מתכת גוזרים את זה שיהיה עיגול, ועושים חור במארז עגול בגודל של הנייר ועושים משולשים על הנייר ככה: עכשיו שימו את העגול שיצרתם על המוט המסתובב של המנוע וכונו אותו לחור במארז וכאשר יהיה אור בתוך המארז אז יראו אותו דרך הפינות שגזורות כאשר העגול מסתובב.... זה נחמד מאוד תנסו!!! ומה שיוצא:…

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.