עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by tzolerguy,

היי רציתי לדעת איך אוכל לזהות שבב שקצת הותך?? מדובר בשבב מסוג SOIC 8 ממה שכן אפשר לזהות נראה שכתוב עליו בשורה למעלה 4410 ובשורה מתחת 41ZG .... זה שבב ממטען אז יש מצב שזה איזה FET או משהו כזה יש לכם רעיון איך אפשר לזהות מה זה לצורך החלפה?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. המחבר במכונה התקלקל ויש צורך להשיג חדש, לפי שמנסים לקמבן משהו אחר, רציתי לדהעת האם יש SOCKET כזה שניתן להזמין מאיפהשהוא.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by nimrods,

שלום לכולם.! יש לי דיסק קשיח ישן בבית יש אולי מה לעשות איתו אני יכול לבנות ממנו זיכרון נייד דרך USB ..? ואם כן אז איך..? תודה לעוזרים..! nimrods

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  4. שלום לכולם יש לי זיכרון פלאש בנפח של 64 מגה. עכשיו חשבתי אין לי פלאפון/מצלמה/נגן מוזיקה שהיה יכול לנצל את הזיכרון הזה. אז חשבתי לעצמי האם אפשר לבנות כבל שיוכל לחבר את הזיכרון למחשב ואני אוכל לקרוא ולכתוב עליו? אם כן יש למישהוא משוג איך מכינים כזה או שלמישהוא יש מעגל מוכן כבר? תודה לעזורים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by esxadmin,

שלום רב, רכשתי לפני כשבועיים ממיר מתח 1000W והוא עבד נהדר עד היום. כעת הוא משמיע זמזום סופר מעצבן כשהוא מחובר לחשמל.. האם יש מה לעשות עם זה או שמא נדפקתי ? תודה מראש על תשובתכם.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by mzlbat,

היי אני מתכוון להחליף חלון גדול בזכוכית רפלקטיבית ( משהו כמו בתמונה ) אבל אמרו לי שבשעות היום מבחוץ יראו מראה אבל בלילה שיהיה בחוץ חשוך ובבית תאורה אני יראה את המראה מפנים ומבחוץ יראו אותי ..... השאלה אם אני ישים תאורה ( ספוטים למשל ) מבחוץ שיאירו על הזכוכית ( יתן לחלון יותר אור מפנים אני יראה מפנים ומחוץ לא יראו אותי ? ) ואם זה יעבוד אני יכול לשים אלומת אור חזקה כמו לייזר למשל במקום הספוטים זה יעבוד לי ? ותודה

• 8 תגובות
    • 9.9k צפיות
  7. Started by POPCORN,

שלום, אני חדש ומעוניין להתחיל להכיר את הרכיב הפרוייקט הראשון שאני רוצה לבנות זה שלט למזגן שיכבה וידליק בשעות קבועות (כמו השעון שיש בשלטים הרגילים אבל עם יותר אפשרויות, בשלט אפשר מקסימום שתי שעונים) השאלה שלי היא יש איזה זכרון משתנה שאני אוכל לשמור עליו את השעות הדלקה וכיבוי? הכיוון שלי הוא: 1. ליצור תוכנית שתדליק ותכבה את המזגן 2. התוכנית תקרא מקובץ חיצוני את שעות ההדלקה והכיבוי ותפעל לפי זה 3. כשארצה לשנות את זמני ההפעלה והכיבוי אחבר מחשב (לבנתיים, התכנון הוא שינוי ע"י אפליקציה בפלאפון), וזה ירשום את הזמנים בקובץ 4. המכשיר יעבוד בלי חיבור קבוע למחשב או פלאפון השאלה היא אם יש זכרון כזה במכשיר? או שאני יכול רק לבנות תוכנה כל פעם? (ואז לסנכרן את המכשיר למחשב) תודה רבה על הע…

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. יש לי אחד כזה מיותר ,עכשיו חשבתי להתאים אותו למערכת שאני הולך לקנות ,לוח אם בעל סוקט 775 ,מעבד E2160 . אין בלוחות הללו את התושבת שיש בלוחות ה 478,אז חשבתי להוריד תושבת כזו מהלוח הישן ולהתאימה ללוח החדש !!! מה אתם אומרים ? זה אפשרי בכלל להתאימה ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. היי חיברתי סאב למחשב, שאותו הסאב עבד לי בלי בעיה פעם על המחשב הקודם יש שתי בעיות : -כל פעם שאני מזיז את העכבר יש רעש עד שאני מפסיק, אפילו כשאני מזיז אותו בביוס ! -כשאני פותח משחק או אפילו OCCT PSU TEST (למעבד+כ.מסך בו זמנית) נהיה רעשים ממש חזקים. הנה דוגמא לרעשים במשחק : http://www.upf.co.il/file/708258957.html ניסיתי בינתיים- לחבר את הסאב מקדימה ומאחורה, כולל לנתק את הרמקולים ולחבר במקומם ביציאה הירוקה להחליף כבל חשמל ואודיו לסאב להחליף שקע לכבות את כל הממ"טים בבית מלבד החדר, למקרה שמשהו מכניס הפרעות לאדמה לנתק מהמחשב הכל חוץ מהחשמל,מסך,והסאב לבדוק בסאב אם יש קבלים נפוחים או משהו חריג (אין) להפעיל בביוס את הDEFAULT, כולל SPREAD SPECTRUM מופעל אין לי נגן כלש…

• 18 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by Kmaker,

האם יש זמזם שעובד ב0.05A טוב?

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  11. Started by ranc80,

אני כל הזמן מאבד חפצים בבית כמו מפתחות ואת השלט וחשבתי לנסות לעשות זמזם שאותו אני יצמיד לחפצים שונים ושישלט ע"י שלט (שאותו אני מקווה שאני לא יאבד), האם זה אפשרי?, האם זה קשה?, האם זה יקר?, האם זה יצא גדול?, כל מידע בנושא יעזור. בעיקרון אני יודע להלחים ויש לי טיפה נסיון בתחום אבל לא יותר מדי. תודה מראש, רן.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by card,

שלום אם יש לנו בחדר נורת ליבון פשוטה, ונדליק את האור בחדר בעזרת המתג, האור יידלק מיידית. גם עם נורת CFL, על אף העובדה שהיא פלורסנטית, האור נדלק מיידית. נורות אחרות לעומת זאת יכולות לקחת כמה שניות. לאחרונה קנינו לחדר האמבטיה 2 נורות פלורסנטיות, ולמרות שאין להן Starter כרכיב שניתן לראות (ולהחליף כשהוא נשרף), לוקחת לנורות האלו אולי 3 שניות להדלק. מאד לא נוח. (תמיד חשבתי שכשיש Starter שאפשר להחליף כשהוא נשרף, זה אומר זמן הדלקה של כמה שניות, ולעומת זאת אם אין רכיב כזה שאפשר להחליף כשהוא נשרף, אז זה אומר הידלקות מיידית. מתברר שזה לא כך - לפי הנורות של החדר אמבטיה) עקב זאת, השאלה שלי: מהם שמות סוגי הנורות שנדלקות מיידית, ומהם שמות סוגי הנורות שלא נדלקות מיידית? פשוט כדי לדעת ממה…

• 9 תגובות
    • 5.1k צפיות
  13. Started by card,

שלום נניח קנינו Polyfuse של 0.5A. במשך כמה זמן צריך לעבור בו חצי אמפר כדי שהוא יבצע נתק? ולאחר מכן, כמה זמן לוקח לו בשביל לחזור למצב הרגיל ולהיות מוליך שוב? תודה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by 114508534,

יש לי מספר צ'יפים שאני צריך לברר מה הם . 1) BB724 NMC27CP1280 250 (2 TMS70COONL 1981 TI MAS 8549 0005502 PHILIPPINES (3 JAPAN 8520 HN58064P-30 R1000510 4) JAPAN 8548 HM6116ALP-20 00001990 הנה זה כל מה שהיה לי כוח להעתיק , זה בידיוק מה שרשופ על הצ'יפים , יש עוד צ'יפים אבל הם לא ממש נחוצים לי , בבקשה תעזרו לי לברר מה תפקידם . תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. בקרוב מאוד אני מתחיל מוד למחשב ולרמקולים שלי. בקשר למחשב, אני צריך לדיסקיות חיתוך איכותיות ולא הפשוטות שמגיעות עם הדרמל עצמו. אני יודע שיש דיסקיות חיתוך מיהלום, אבל הן יקרות מידי בשבילי, היות ואני קונה כמה יחידות. בקשר לרמקולים, אני בונה תיבה אחת ל2 וופרים 8'' מבית ROTTWEILER - (חברה לא מוכרת-מיוצר בארה''ב-אבל וופרים מעולים! באס עמוק מאוד ונקי לחלוטין!) בכל אופן, אני צריך דסקיות לעץ/MDF כמה שיותר איכותיות, ושלא יישברו לי כל 4 דקות כמו הדסקיות הפשוטות. אם זה לא קשור לפורום הזה, אבקש להעביר, עמכם הסליחה :]

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by 114508534,

היי קניתי היום ממסר DSY2Y עם 8 רגלים , והממסר שהיה בסכמה שלי הוא הוא RP110012 עם 4 רגלים, המוכר אמר שממסרים כאלה גדולים וישנים כבר לא מצייצרים ומוכרים ושזה אותו הדבר, עכשיו איך אני יודע איזה רגל מוציאה מה . זה קישור לפרוייקט שאני עשה זה מטען 12 V למצבר רכב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161054&highlight=%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F+%D7%90%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%94 תודה

• 5 תגובות
    • 921 צפיות
  17. שלום לכולם, דיי נמאס לי לסגור שרינקים עם מצת במקרה הרע ועם מלחם במקרה הטוב. בא לי כלי יעודי שישמש אותי למטרה הזו. מישהו יכול להמליץ על אקדח חום (מקווה שהשם נכון) מבית טוב. *אין לי בעיה לרכוש מחו"ל.

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. אוקי חברים, פרויקט לקראת פסח יוצא לדרך, עכשיו אני זקוק להמלצה למארז, כמה שיותר גדול, שהיה נוח לשנות אותו, וכמה שיותר זול ופשוט, הוא הולך לעבור מודינג עצבני, צביעה, חלון,הוספת מאוררים, ועוד הרבה שטיות מסביב.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אני זקוק לרב מודד שיהיה לו דיוק לפחות של 1mV ולפחות 1mA וכמובן שיהיה מסוגל למדוד גם מתחים הרבה יותר גדולים עכשיו הדיוק מאוד מאוד חשוב אני חייב רב מודד שיהיה מאוד מדויק תודה , אפשר להזמין גם מחו"ל .

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  20. בגילי המופלג (24) וכעת שעברתי לדירה משלי, אני מפרגן לעצמי לעסוק קצת במודינג ויצירה עצמית. כלי עבודה חובה שאין לי, ומעולם לא השתמשתי בו, הוא הדרמל המסורתי. בשלב זה ברצוני לרכוש את המכשיר בעיקר לטובת מודים עדינים במארז של נטבוק, אך ברצוני בכל זאת לקנות את המכשיר גם לשימושים עתידיים. לכן אני צריך המלצה - איזה גוף לקנות, ואיזה ראשים. בשני המקרים האם להשקיע בדרמל מקורי, או לא. אני צריך גם לדעת היכן ניתן לקנות (איביי \ די אקס אלו אפשרויות ריאליות לחלוטין. השאלה היא אם יש הצדקה). כמו כן, אני רוצה לקנות מסך TFT קטן במיוחד למודינג - בגודל של בערך 2-4 ס"מ על 1-2 ס"מ.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by 114508534,

הייתי רוצה הסבר על איזה צבעים צריך לקנות ואיך התהליך הולך ומה צריך לעשות , תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. המארז שלי (לוג'יק קונספט) מועמד לזריקה, תמונות תוכלו למצוא בחתימה יש לו כבר חלון, והפאנל שלו מתפורר ועומד למות אני צריך עצות והצעות למודינג, כל מה שעולה לכם בראש צביעה של המארז אני לא רוצה כי אני אוהב את הגוון הכסוף הזה חלון כבר יש לי בצד, ולדעתי החלון מספיק גדול ככה שאין צורך להגדיל אותו חשבתי על חלון בגג, נשמע נחמד מאוד, ולעשות מאורר בחלון שיהיה בגג ובנוסף מאורר בחלון שקיים בדלת (יש לי כבר מאורר בגג אבל הוא יפול לטובת החלון, ובחלון בדלת היה לי מאורר אבל החלפתי פרספקט לאחר שהתפוצץ) בקיצור אני מקווה לשמוע פה כמה שיותר הצעות, ובבקשה שלא יחזרו על עצמם עוד הצעות יתקבלו גם בקשר לפאנל, מה אפשר לעשות איתו (הצעות דרסטיות! כי הפאנל במצב אנוש..) אני יודע שקצת קשה לחשוב על דברים כא…

• 6 תגובות
    • 875 צפיות
  23. ברצוני לדעת עד כמה אני יכול להתעלל בו מבחינת מודינג :lol:

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  24. Started by morangal555,

שלום לכולם אז ככה יש לי יומים פנויים וחשבתי להתחיל בפרוייקט לבניית מארז כעיקרון הבסיס שבו אני משתמש הוא מסגרת של מארז ישן שהורדתי ממנו את כל הפלסטיקה ומה שנשאר זוהי מסגרת אלומיניום עכשיו מתחיל השלב הקשה אני מתכנן שבמארז יהיו 4 מאווררים 3 של 120 ואחד של 80מ"מ 120 בגג בחזית ובדופן ו80 מאחור בכוונתי לבנות לו מסגרת מעץ וחלון שקוף בדופן כאשר הדופן עם החלון תשב על ציר שנפתח כמו דלת עכשיו הבעיות איזה סוג עץ ממומלץ חשבתי על סיבית אבל הוא נראה לי בעייתי כי הוא עלול להתפורר בדפנות כתוצאה מבלי של פרוק והרכבה במשך השנים וגם תהיה בעיה במקרה של שידרוגים קידוחים וכו' לכן נראה לי שעדיף עץ מלא אך השאלה היא איך תהיה האטימות שלו לרעשים אני מעוניין ליצור מערכת שקטה ככל האפשר???? דב…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by zniibidl,

ברגע שיתנו לי הצעה לכותרת אני אשנה פשוט אין לי מושג מה ואיך לרשום בכותרת אז מנהלים בבקשה לא להתעצבן אני מתנצל מראש. לצורך בניית "מארז" מפלסטיק [או חומר קשיח אחר קל משקל] תכננתי להכין שבלונה מקלקר דחוס, לצפות אותה בחומר כלשהו שיתקשה ולאחר מכן מבפנים לחתוך את הקלקר ולהוציאו כך שתשאר לי רק מעטפת פלסטיק מן הסתם המעטפת לצורך יציבות צריכה להיות קשיחה ובעובי של כ-5 מ"מ רציתי לשאול איזה חומר יתאים לי לצורך זה? מה עלותו של חומר זה? מה שיטת העבודה איתו והקושי בעבודה איתו? והאם לא תהיה בעיה לצבוע אותו כשאר המבנה יהיה גמור. תודה מראש לכל העוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים