אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, יש ברשותי דיסק און קי שעבד בעבר ועכשיו הוא לא עובד... לאחר כמה בדיקות שערכתי לו ראיתי ששורה[צד של הchip]יצא ממקומו....סביר להניח שזה נגרם מכמה מכות קטנות שהוא קיבל. איך אני יכול להלחים בחזרה את השורה של השבב תוך כדי שלא יהיה קצר ביןשורות של קווים שאינם צריכים להיות מחוברים? ניסיתי כמה פעמים ע"י מלחם רגיל ושמתי לב שישקצרים כי זה ממש קטן. השבב השמאלי זה שבב הזיכרון ויש צד אחד שאינו מולחם : http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.secure-usb-drives.com/images/inside-sandisk-USB_flash_drive.jpg&imgrefurl=http://www.secure-usb-drives.com/protecting-usb-drives.html&usg=__5WAr2FZzIOfMmnf7PA6i4m0Jzw0=&h=243&w=324&sz=35&hl=iw&start=16&a…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרכים יצירתיות לקרר חלל קטן לא גדול במיוחד.. מטר וחצי גובה 70 סמ רוחב ועומק של 60 פחות או יותר.. הציעו לי לקחת גוף קירור של מיני מקרר, זה בכלל אפשרי ? יש עוד הצעות אולי ?
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי מאוור תקרה שאני רוצה לבנות ממנו משהו, אבל לא נכנס לזה. הוא מתחבר בעקרון לחור בתקרה ויש שם מספר חיבורים: אדום - לפי דעתי: פלוס כחול - לפי דעתי: מינוס חום - אין לי מושג ירוק צהוב - הארכה אפשר לדעת מה באמת כל צבע אומר ולאן הוא מתחבר? אני רוצה להכין שמהאוור תקרה הזה יתחבר בחיבור רגיל לחשמל... תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיברתי מאוורר 12V ישירות לחשמל והוא התפוצץ במקום!! הבנתי שזה לא טוב והתחלתי לקרוא בנט, מסתבר שצריך שנאי ראיתי ביוטיוב איך לחבר למטען נוקיה והגדלתי את הראש במספר ניסויים לא אפקטייבים. מה שאני צריך זה לחבר 6 מאווררים של מארז מחשב 12V וגם לחצן ששולט על נורות הלד שעל 2 מאוורים. 3 מאוורים זה 0.14A .. ו3 מאווררים זה 0.18A.. סה"כ 0.96A. בקיצור הבאתי מספר שנאים של מספר מוצרים שונים כגון מדפסת ראוטר של בזק מטען נוקיה שנאי של טלפון אלחוטי וכדומה.. (כולם בין 5V ל-12V) ואני מרגיש שהמאוורים חלשים ולא נותנים בראש.. הבאתי שנאי 12V 2A חדש וזה עדיין לא סוחב.. חשבתי להביא שנאי 13 או 15V כי אני לא מבין בחשמל רק קורא בנט. מה לעשות? תודה יאיר
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם... ראשית אני חייב לציין שהידע שלי באלקטרוניקה נמוך אז אני מתנצל מראש אם השאלות קצת מפגרות.. בהמשך לתרד הקודם קניתי בסוף את הלדים 1W 8mm 140° StrawHat White LED LIGHT 240Kmcd@300mA ועכשיו אני רוצה לקנות נגדים מתאימים ל 9V, 5V ו 12V לפי האתר של חישוב הנגדים ראיתי שאני צריך נגד של 33 אוהם 2 ווט כדי שיפול על הלד 3.5 וולט כאשר אני מחבר את הנגד והלד ל 12 וולט ל 9 וולט אני צריך נגד של 22 אוהם גם 2 וואט (כדי לעשות פנס) ול 5 וולט אני צריך נגד של 5.6 אוהם כנ"ל 2 וואט (כדי לעשות פנס USB למקלדת) 1) האם זה הגיוני שצריך נגד כל כך חלש? אם לא אז איזה נגד אני באמת צריך? כי אם הייתי מחבר לד של 20 מיליאמפר הייתי צריך נגד של 470 אוהם רבע וואט 2) האם קיימים נגדים של 2, 3, 4 אוהם? 3)…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי יש לי המון כלי עבודה שכתבוים עליהם כל מיני מספרים וגדלים. בכל כלי זה מסמל גודל שונה, ז"א האוך של הכלי, קוטר המברג וכו'. אשמח לדעת כיצד זה עובד, מה כל סימון אומר בדיוק (מפתחות שוודים, בוקסות, ביטים, מברגים וצבתות). תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צהרי שבת טובים לכולם החלטתי לתקן את המגבר של הסאב , אז ככה הבעיה היא : א: אין צליל נקי אלה יותר בכיון של בום בום בום ולא באסים נקיים . ב: ברגע שהייתי מתניע את הרכב הייתי שום בובוום שבוקע מהסאב . דבר ראשון שעשיתי זה להחליף את הכבלים שמחוברים לסאב לכבלים איכותיים . פרקטי את המגבר וזה פשוט נראה זוועה - לא קניתי את זה אלה זה הגיע ככה עם הרכב - המגבר הוא סיני- יש נזילה של איזה משהו שנראה כמו חלודה באיזור הקבלים והסליל . הקבלים נראים שלמים ולא נפוחים אבל עדיין העניין מטריד אותי ואני מכוון לשם וחושב להחליף אותם , יש 4 קבלים גדולים. אני מעלה תמונות אשמח לשמוע לעזרתכם- תודה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי לא מזמן פרוג'קטורים שמצאתי זרוקים באתר בניה. במקור השנאים שלהם היו מתפרקים מחלודה, ושמתי חדשים אחריי כמה ימים של גשם, הם מתחילים לעשות בעיה כזאת : אין מעבר של גשם לתוך הפרוגקטור - המבנה שלו עשוי כך שהוא כמו "גג" מעל הפתחים, ובדקתי את זה אם מים מצינור ישר ובזווית כשמתחיל לרדת גשם הטמפ' יורדת, האוויר בתוך הפרוגקטור מתכווץ ונשאב פנימה אוויר קר ורטוב מבחוץ כשאחריי זה הגשם עובר, האוויר הרטוב שמקודם נכנס פנימה יוצר מבפנים אדים אל כל המשטחים - כל הזכוכית מכוסה באדים, כך גם כל יתר המשטחים הפנימיים, השנאי, חוטים וחיבורים וכו באחד מהם יש דגם של שנאי חדש יותר, הוא פשוט מחליד - האחד שבתמונה כמעט חדש, עכשו אם כתמים של חלודה (התמונה היא ממתיי שהתקנתי אותם) לדגם הישן יותר - האחד …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ממארז פשוט למארז ששווה להכניס לחדר. [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מעגל טיפוסי של המוצא של כרטיס הקול במחשב או כל נגן מוסיקה/מגבר מה שזה לא יהיה. יותר מעניין אותי הציוד הLow End ולא הציוד של האדיופילים, למרות שאשמח להעמיק את הידע גם בזה. אשמח לכל חומר שהוא (בדגש על מוצא כרטיס הקול שבמחשב).
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רכשתי באיביי את הסוללה הזו http://www.ebay.co.uk/itm/120803665771?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 GOLD 2430MAH HIGH CAPACITY REPLACEMENT BATTERY FOR HTC SENSATION 4G G14 והתחלתי לחשוש שעבדו עלי איך אני בודק את הדבר? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם , הפרויקט שלי הוא : מודינג לספק מחשב ZEUS 520W לספק מעבדתי. ממנו יצאו : 3.3V 5V 12V ושני חיבורי MOLEX. הרעיון שלי הוא : צביעת המארז של הספק לשחור. צביעת חיבורי המולקס לאדום. על הספק יהיו 3 זוגות {+ ו-} של שקעי בננות {בננה נקבה} שאליהם יתחברו בננה זכר לתנין. על הספק יהיו שני חיבורי מולקס אדומים. על המאורר 12CM שלו יהיו לדים בצבע כחול וסגול. יהיו רגלי פרספקט חלבי שבתוכם יהיו לדים אדומים 5MM. מתג עם לד כחול {עליו}. מי שרוצה סרטוט בסקטצ'אפ : http://www.mediafire.com/?3wvgewdc1sd7i8v ונתחיל עם התמונות : כל הספק : כל החיבורים שלו : הלוח PCB : המאורר שלו : והתחלתי לעבוד : הנה הכבל השחור והכבל הירוק לצורך הפעלת הספק ללא מחשב : אחרי הלחמה …
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כמו שיש בנוקיה N95 אפשרות לסגור את המצלמה עם חלון ולפתוח אני רוצה לעשות משהו דומה. (שנפתח ימינה ונסגר שמאלה) איך להתחיל?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ראיתי את הפרויקט הזה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520931.0 ואני רוצה לעשות גם דבר כזה, אבל יש כמה דברים שאני לא מבין .. יש לי טלוויזיה של 32' ואני רוצה לעשות את זה עלייה, אני רוצה שזה יהיה 4 נקודות בטלוויזיה (צד שמאלי, ימני , עליון ותחתון). כמה שאלות: STRIP LED: 1. אני צריך לקנות 4 חתיכות של מטר כדי לעשות את זה ? או שאפשר פשוט לקנות חתיכה אחת של 4 מטר ? 2. אם צריך לקנות 4 חתיכות של מטר וכל אחת תתחבר "אישית" ללוח - זה טוב: DX - 1 Meter LED ? המסך עצמו: - יש איזה קיט מסויים שיפעיל את זה על הממיר ולא על המחשב ? כלומר, אני רוצה שזה יהיה אפקטיבי גם בסדרות מסויימות .. אז איך אני מחבר את זה לטלוויזיה ? Ambolone - התוכנה: לא …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לא משנה הסיבה. אני רוצה לחבר מעין פוטנציומטר רגיש לכל חיבורי הCCFL ולהנחית אותם באופן מדוייק לעוצמה רצוייה. איך אתם מציעים לתכנן את זה?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה, אני מחפש ספק כח 12V, יש לי כל מני מכשירים זרוקים בבית בינהם מצאתי וידאו ישן (ותודה לאמא שלא מסוגלת לזרוק דבר לזבל), פירקתי את הספק שלו. הוא מספק מתחים של 16,4,12 וולט. אני מנסה למצוא דרך פרקטית לדעת בכמה זרם יהיה ניתן להעמיס על הספק. כמובן שאין לי כל מידע רשמי עליו. נזכרתי בשיעורי חשמל, וניתן למדל מקור ומעגל למקור ונגד פנימי (תאוריית תבנין) , דבר זה יכול לעזור לי, אבל לפי מה שאני זוכר יש צורך במדידה של מתח הנתק (קל לבצע) אך יש גם צורך בזרם הקצר - דבר מעט פחות פרקטי (אולי אפשר להשתמש בנגד קטן? אז האם אתם מכירים דרכים פרקטיות לוודא זרם מקסימלי של ספק? תודה מראש נתנאל
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. כמה עולה בשוק לכרסם 10-15 לוחות PCB מ"מ100X100 חד צדדי או דו צדדי? האם מפעלים מקבלים הזמנות כזהת? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום כולם מכירים את זה: תקע 3 מגעים, שניתן לפרק ולחבר אליו כבל חשמל. אני זוכר שראיתי פעם משהו באותו סגנון, רק של 2 מגעים. אני לא מדבר על התקעי 2 מגעים שבאים יצוקים כבר על כבל, אלא משהו ממש באותו סגנון כמו זה: תקע פלסטיק, עם בורג, ואני מביא את הכבל. מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, איך קוראים למחבר מהסוג הזה? (ראו תמונה) -- הוא מחבר בין מאוורר לבין לוח אם, יש בו 4 פינים (כנראה עבור שליטה בסל"ד המאוורר). איפה קונים מחברים כאלה? ומחברי נקבה כאלה? הנקודה בלוח האם שאליה המאוורר מתחבר לא עובדת משום מה (המאורר עצמו תקין). חשבתי להזין אותו מאיזה מחבר SATA, ללא שליטה על הסל"ד, העיקר שיעבוד.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מנסה להבין למה טרנזיסטור מסוג BS170 באריזת TO-92 המיוצר על-ידי ייצרנים שונים הנתון של ההספק שהטרנזיסטור מסוגל לפזר שונה ? למה הנתון משתנה מייצרן לייצרן ? במה זה תלוי ? בדף הנתונים של הייצרן Fairchild מופיעה - 830 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן Vishay Siliconix מופיעה - 830 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן DIODES.מופיעה - 830 מיליוואט בדף הנתונים של הייצרן MOTOROLA.מופיעה - 350 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן SIEMENS.מופיעה - 630 מיליוואט. תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מברג שאני משתמש בו הרבה וזה מאוד יעזור לי אם הוא יהיהמברג מגנטי השאלה שלי היא איך אוכל להפוך את המברג הפשוט למברג גנטי? תודה
-
- 9 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני בונה כרגע מארז של htpc ממארז של מגבר שהיה לי בבית. אני מעוניין לחבר ווליום חיצוני למחשב והייתי מעוניין לדעת איך אני עושה זאת. יש את הדימר של הווליום שהיה במגבר (יוצאים ממנו 3 חוטים). אשמח לעזרה. תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
האם קיים מכשיר זול לבדיקת קיבול של קבלים? כדי לבדוק את תקינותם. תודה! עריכה: האם המכשיר הזה יעבוד? http://www.ebay.com/itm/Latest-12864-LCD-Transistor-Tester-Capacitance-ESR-Meter-LCR-GM328A-Test-Clip-/321879480070?hash=item4af1831706
-
- 9 תגובות
- 8.4k צפיות
-