עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ccc,

אני רוצה להכין מנורת USB שנראית ככה רק עם לד כחול: מחפש הוראות בקצרה של מה לעשות, אני בטוח שזה רק עסק של נגד ולד, אבל מכיוון שאין לי בדיוק חשיבה מופשטת בחשמל, אני צריך רשימת מצרכים מדוייקת, סוג לד וסוג נגד, ואיפה לקנות את הציפוי נחש הגמיש הזה כדי לעטוף את הכבל המוגמר.? איך זה נקרא ?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. בזמן האחרון אני חושב הרבה אל הקירור של המחשב ואל איך שהכבלים מסורים בטוח המארז וניסיתי לסדר שהם קצת ככה זה נירה ליפני: ] וככה אחרי שניסיתי לסדר קצת: עכשיו השאלה שלי היא כזאת עם כדי לנסות ולשדר עוד קצת הוא שזה מספיק ?! תודה רבה *מתנצל על שגיאות הכתיב

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  3. Started by Electric Boom,

יש לי מטען usb (wall charger כזה) שעד עכשיו עבד עם המון מכשירים. עם ה-itouch 2nd gen שלי הוא לא עובד משום מה אם אני זוכר נכון קראתי פעם שאפל סידרו שיהיה authorization כזה לטאצ', ככה שיש משום מה מתח בהעטנה גם על כבלי ה-dataץ אני לא מצליח למצוא מוד מסודר בנושא(אחד עם תמונות, כי בהלחמות ושטויות אני די נכה..) ולא בא לי לקנות מטען חדש לצורך העניין מדובר במטען שנותן 5V וזרם 1000MA

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  4. Started by TaMiRn2,

שלום. לא מזמן קנו לי SONY S2 (אל תקנו חרא של דבר...) עכשיו החיבור הוא בננה כזה בצורת "ר" אני רוצה להחליף לצורה רגילה... אנכי... איך אני יכול לעשות את זה? (בצורה אלגנטית ויפה...)

• 9 תגובות
    • 995 צפיות
  5. Started by Big_Guy7,

יש לי את בקר המאווררים Sunbeam Chromatic Windmill http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Chromatic%20Windmill/Chromatic%20Windmill.htm בכל פעם שהוא מזהה "שיבוש בקשר" עם אחד המאווררים, הוא מפעיל את מנגנון ההזעקה שלו שכוללת צפצוף ממש מעצבן כנראה שהבקר השתגע קצת, והחליט שבכל כמה שניות מאוורר אחר לא תקין, ומצפצף. יש איזושהי דרך לכבות את מנגנון ההזעקה הזה?? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  6. שלום, יש לי מצלמת אינטרנט ישנה, רציתי לדעת האם אפשרי לחבר לה כבל USB ארוך מאוד או שיש איזו מגבלה? אם המגבלה היא במתח - אפשר לחבר שנאי בנקודה מסויימת כדי להגבירו? או שמא אני יפגע בלוח אם או הUSB מטרת המוד היא להפוך את מצלמת הרשת למצלמת אינטרקום או משו בסגנון כמו כן אורך הכבל יהיה כ20 מטר... תודה מראש

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  7. Started by eladh16,

שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי היום טלוויזיה ניידת. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני מחפש מאיפה אפשר לקנות. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו, כתוב עליה ברוסית ולכן אני צריך את העזרה שלכם. זאת הטלוויזיה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg זה מה שכתוב עליה מאחורה: http://img407.imageshack.us/img407/8467/2009011084442cd9.jpg תמונה יותר ברורה של החברה: http://img518.imageshack.us/img518/5917/2009011084430om2.jpg תמונה נוספת כדי שיהיה לכם יותר קל לזהות איזה שנאי אני בדיוק צריך. http://img518.imageshack.us/img518/470/2009011084462hz3.jpg והנה החיבור שמתחבר אליו השנאי: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. נשרף לי השנאי של הרמקולים! אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות שנאי כזה אשמח לדעת.. תודה!

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by mironbre,

שלום רב! הרבה זמן לא פרסמתי כאן יומני פרוייקטים. אני כרגע רוצה להתחיל לעבוד על פרוייקט של מארז חיצוני למס' הארד-דיסקים במקביל. השאלה שלי היא - האם קיימים בשוק הישראלי פלקסיגלסים בצבעים נוספים,פרט לשקוף? הרצויים בשבילי הם כחול-ים ושחור. אם כן,האם מישהו יכול לרמוז לי איפה אני יכול לקנות כאלו באזור תל אביב? תודה רבה מראש. מירון

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by Eden 6600,

קודם כל אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה שלי, פשוט בדקתי את כל הפורומים וזה נראה לי הכי מתאים כי אני רואה פה לא מעט אשכולות בהם עוסקים הרבה בניקוי רכיבים על מנת להכין אותם למודינג. אז הסיפור שלי דומה - אני צריך עזרה בניקוי כרטיס המסך הישן שלי (7300GT) ממש אין לי מושג עם אילו חומרים צריך לעבוד ואיך בדיוק מנקים. צילמתי כמה תמונות כדי להמחיש את עוצמת הזיהום שהצטברה בכרטיס (כל השחור שאתם רואים על הכרטיס דביק) את הליבה אפשר לנקות? כי היא נראת שונה מכל ליבה של כרטיס אחר שראיתי

• 16 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. Started by mark1994,

תראו אנינ רוצה לעשות מודינג למארז הזה הוא די פריק אז אפר לעשות עבודה יותר טובה תציעו לי מה לעשות =] תמונות : חחח התמונה עם הגג של המארז די מקומט כי המחשב עיצבן אותי דפקתי לו ואחד פיצוץ ומהגש של הלוח אם יוצא

• 6 תגובות
    • 936 צפיות
  12. חיפשתי היום בשד' הר ציון בת"א ולא מצאתי כזה דבר. האם מישהו יודע איפה ניתן להשיג דבר כזה?

13. Started by aviram20,

היי כולם יש לי לוח שאיתו קיבלתי מסך LCD קטנטן .. המסך יושב בתוך פלסטיק שקוף וקטן .. והוא מתחבר ללוח אם שלי איתו אני רואה נתונים על הלוח וכדומה רציתי לדעת אם אני יכול ''לגנוב'' 20 מיליאמפר ולחבר לשמה לד על אותו חיבור יעודי.. זה יעמיס על הלוח ? לא יורגש? אפשר אולי לשים שתי לדים ? מה אומרים ? (החיבור הוא לערכתי 12 ולט ככה שאצטרך נגד 470 אוהם .. או 100 אוהם ל5V ......) בקיצור , יש סיכון בחיבור כזה?

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  14. אני לא טוב כמה זה קשור לפורום אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי או לפחות להעביר את הנושא לפורום הנכון במידה ואני לא במקום הנכון אוקי אז הבעיה היא כזו לפני חודשיים קניתי מ-KSP מארז antec 1200 הוא מצויין חוץ מהקטע שהוא צובר אבק בטירוף מפה לשם לפני כמה לילות שמתי לב שהוא ממש מרעיש אחרי שניקיתי אותו וסידרתי את הכבלים במארז גיליתי שהרעש בא מהמאוורר העליון הקדמי כשאני מסובב את החוגה ששולטת במהירות של המאוורר אני מקבל זיופים עצבניים במהירות הפוטנציומטר שם כנראה דפוק והם אומרים שלא מתקנים מאווררים באחריות מישהו מכיר את התקלה? יודע מה ערך הנגד שם שאפשר להחליף אם הוא באמת נשרף ואשם? או שזה סיפור מסובך יותר ונדפקתי עם הדבר הזה עכשיו =\ תודה רבה עידו

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by hellfe,

שלום לכם שלום אני מתכנן כבר כמה זמן על פרויקט בסגנון הזה : תראו פה בסרטון איך זה נראה http://www.youtube.com/watch?v=ZP7fWP_bJE0 בדיוק ככה אני רוצה לעשות (רק שהצבעים לא יתחלפו כל הזמן כי זה ישגע לי תשכל) אני רוצה לפזר לאורך הקיר המון לדים חזקים ולחבר אותם יחד שיאירו את הקיר אתם שואלים איך זה קשור למחשבים. אז ככה אני רוצה שכל הלדים יקבלו מתח ישירות מהמחשב. מה הכנתי עד כה? עשיתי אב טיפוס עם 3 לדים לבנים (שיכולים לעבוד במתח של 5-6V). חיברתי אותם במקביל אני חושב. עשיתי נקודות + - ולכל לד חיברתי 2 חוטים +- ככה שב2 הנקודות ה+ וה- יהיו 6 חוטים מחוברים במרוכז. את 2 הנקודות המרוכזות חיברתי לUSB בשביל לקבל 5V העוצמה היתה חלשה . תוכלו לומר לי אם הרעיון שלי אפשרי …

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by tamos,

יש לי מאוורר PWM, אם אני אחבר אותו למולקס רגיל הוא יפעל? יש לו שתי חוטים בקונקטור, אחד אדום אחד שחור

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום .. לאחרונה קניתי קתודה קרה של Cooler Master בצבע כחול.. וחיברתי לה מפסק בדרייב 5.25Inch עכשיו אני רוצה לבנות מעגל שכאשר אדליק את המפסק של הקתודות הוא יידלק יחד איתו אבל בצורה מסוימת. והצורה היא כזו של מפסק בצד ימין שידליק את הקתודות וגם מעגל של לדים אבל 5 לדים שידלקו אחד אחרי השני כלומר הלד הכי ימני ידלק ראשון ואז הלד שלידו וכל הלאה רק שישארו דלוקים . זה אפשרי? אם כן איזה נגדים אני צריך?

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  18. Started by mark1994,

לילה טוב לכולם שמעו קיבלתי לא מיזמן את המארז החדש שלי אבל אין לי כוח לעביר לשם את כל התחולה של המארז שלי טוב לעינין אני מיתלבט איזה קתודות ליקנות ל Tempest שלי שיהיה יפה ועם אדום משתלב עם כחול תודה לעוזרים =] עריכה: תגידו גם איזה מודינג אפשר לעשות ל Tempest =]

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  19. שלום, אני מתכנן לקנות מארז CM-690 ולשים בו בין 6-7 מאווררים לפי הסדר הבא (כולם 120 ממ) 2 בקידמת המארז להכנסת אוויר 1 בתחתית המארז להכנסת אוויר 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על כרטיס המסך 1 בגג המארז להוצאת אוויר (לא בחור שנמצא מול המאוורר שמכניס מלמטה בכדי לא ליצור קיר אוויר) 1 באחורי המארז 1 בדלת המארז להכנסת אוויר על המאוורר (אולי). בכל אופן זה מסתכם בכ- 7 מאווררים. יש לי 2 שאלות: 1) אם אני קונה מאווררים של SCYTHE זה משנה אם אני קונה את הדגם של 1200RPM או של 2000RPM מבחינת הרעש (בהנחה שיש לי בקר מאווררים, האם המאווררים של ה 2000 יהיו יותר רועשים כשאוריד אותם ל 1200 מאשר המאווררים המוגדרים מהמפעל לפעול ל 1200? 2) מה דעתכם על הבקר הבא, הוא בקר ל - 7 מאווררים, מציג 3 טמפ' (מע…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית. הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא יפה אבל חסרת שימוש. גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל . היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן . החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH . כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט. כבר קניתי מארז ס…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by aka_katz,

יש לי את ה CM690 ואני רוצה לעשות לו חלון יפה שקוף מאיפה אני אמור להתחיל

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. ועוד כמה שאלות: 1.מה טווח המחירים שלו? 2.עד כמה הוא אפקטיבי? 3.איך קוראים לחומר הזה?

• 44 תגובות
    • 3.8k צפיות
  23. שלום לכולם, אני לא כלכך חדש פה, אבל זה המודינג הראשון שלי. אחרי שראיתי פה הרבה מארזים מסודרים ויפים רציתי גם לסדר את הכבלים במארז שלי, היה דיי קשה, המון אילתורים וגם כמה חתכתים . המארז NZXT Apollo וספק מודולרי Enermax MODU82+ 425W, שאר המפרט בצד.בתמונות יש 2 גיגה ראם אבל הוספתי מאז עוד 2 ויש לי 4גיגה עכשיו. טוב אז נתחיל עם תמונת הלפני, זה הסידור של KSP, אבל לא לגמרי שלהם כי שתי תמונות נמחקו לי בטעות, ובתמונת הלפני הזאת כבר סידרתי קצת את הכבל SATA הכתום, בהתחלה הוא לא היה מלופף סביב הכבלים השחורים של הכניסות במארז... לפני: הכלים החובבניים שלי בהתחלה העברתי את הכבלים של הדיסק קשיח ושל הצורב מאחורי המארז: גם הגדלתי קצת את החור הממנו יוצאים הכבלים, רואים עיקום ק…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אוקיי אני מתכוון להתחיל בקרוב פרויקט מודינג ראשון. עכשיו קניתי חבילה של לדים וקתודה Thermaltake Neon Light RGB http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23412 עכשיו אני רוצה לדעת איך אני בדיוק מחבר אותם אין לי בדיוק ניסיון באלקטרוניקה חוץ מפעם שהיית בקרן קרב אבל עבר הרבה מאז חח..

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  25. זה לפני : פשוט פעם ליפפתי את כל החוטים באיזולירבנד .. לפני כמה ימים הורדתי את הכל וסידרתי קצת את החוטים .... זה אחרי : העברתי כמה חוטים מאחורה ואת החוטים של הספק לקחתי הצידה .. אחרי לא מעט תיסבוכים .. איך לעזזל אתם עושים את זה ? גם החוטים של הספר אצלי קצרים מדיי וגם אין מספיק רווח בין הדלת של המארז לבין הספק עצמו .. לא הצלחתי להכניס שם את החוטים .. יש לכם טיפים או טריקים בישבילי ? תודה !

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים