עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by IME3,

מחפש פילטר אבק לקדימה של המארז למישהו יש רעיון המארז הוא אנטק 900 בעקרון אני יכול אפילו למצוא איזה משהו ולחתוך אותו בדיוק בגודל המתאים שיתאים מקדימה איפה שני המאווררים ששואבים אוויר לתוך המארז איפה אני יכול למצוא מין רשתות/מסננים כאלו מישהו יודע?

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  2. Started by Iko89,

לפני כמה ימים ראיתי את הסירטון הבא ביוטיוב : לקחתי מולטימטר ומדדתי את השקע בקיר ואשכרה, קיבלתי 48V ! DC נקיים ! אני רוצה לדעת בכמה אמפר מדובר.. אז מדדתי אום כשחיברתי הוא הראה לי 81 אחרי 40 שניות קפץ ל180 ומשו והתחיל לעלות 60 שניות - 201 70 שניות - 205 120 שניות - 218 130 שניות - 220 180 שניות - 225 190 שניות - 225 מה הנוסחה כדי לקבל כמה אמפר אני מקבל לשעה ? (וולט חלקי אום = אמפר, אבל מה לעשות באום ?) אם אני יוריד את המתח ל5V בעזרת LM7805 זה ישאר אותו אמפר ? ד"א, כשמדדתי אדום לאדום, שחור שחור הוא הראה לי את המתח אבל לא את ההיתנגדות.. כשחיברתי את האדום לשחור והשחור לאדום הוא הראה לי את שניהם במינוס .. ד"א, מה זה הסימן של הבטריה הקטנה בצד ? (אני מדבר …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by aviram20,

היי יש לי מצבר חדש באוטו שעבד מעולה עד לפני כמה ימים שמתי לדים בקונסולה המרכזית ועכשיו , אחרי כמה ימים.. אין סטארטר! יכול להיות שהלדים האלה גמרו לי את המצבר? לפני זה הוא עבד מעולה... וממה שידוע לי 15 לדים אמורים לקחת כמה אמפרים בודדים..... ככה שלא ניראה לי הגיוני ,\ אבל לא מוצא סיבה אחרת ....

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by BENNY-L,

מאיפה קונים דבר כזה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אני בונה מכונת ארקייד , איזה יופי חשבתי לא להתפשר ולשים PS2 אבל אני רוצה מקשים כמו במכונת ארקייד. אם מישהו יודע אם יש מקשים כאלה או אפשרות לפרק איזה ג'וייסטיק באיזה שיטה אני אשמח. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ilia990,

שלום אני צריך לבנות את הפרוייקט ואני לא מוצא את המסך מגע 256X256 כמו בתמונה וגם את הבקר 87C51 ??? לא יודע איפה אפשר לקנות אותם ? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. שלום ושבוע טוב. רכשתי את המארז ביום חמישי. סידור הכבלים לא כל כך הלך לי. החבאתי את כל הכבלים מאחורה אבל כתוצאה מכך לא הצלחתי לסגור את הפנל האחורי ונאלצתי להעביר את כל הכבלים מקדימה מה שיצר ברוך מאוד גדול. הצעות לשיפור/עזרה יתקבלו בברכה.

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  8. Started by izikd,

אהלן, אני מעוניין לרכוש מסך LCD גרפי קטן, משהו כמו 128x64. שכמובן יתחבר לLPT. יש המלצות מאיפה לרכוש בזול? ארץ עדיף, אבל אם יש אז גם בחו"ל. בתודה, איציק.

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  9. Started by OverclockedMyToaster,

חיברתי רשת נגד יתושים לדלת המארז על מנת להפחית את כמות האבק הנכנסת דרך מאוורר 23CM צדדי. החיבור נעשה בזרת ארבעה מגנטים (!) בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ. צד אחד שלהם הודבק לרשת, ואילו הצד השני חובר ישירות למתכת על המארז. האם פעולה זו יכולה לגרום לנזק או פעילות לא תקינה? תודה מראש.

• 24 תגובות
    • 3.3k צפיות
  10. Started by Iko89,

תראו בסרטון הבא : לא הצלחתי להבין בדיוק מה הוא עושה .. יש לי סורק שאינו בשימוש ואינו עובד .. אשמח אם תעזרו לי להפוך אותו לקטודה כמו בסירטון

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  11. שלום כולם, לאחר שבוע לא קל של חיפושים אין ספור במרבית החנויות באזור חיפה והצפון(10 במספר)התייאשתי והחלטתי לבקש עזרה! אני יודע שהקתודה יצאה כבר "מהאין" אבל אני רוצה כזו(ולא אני לא רוצה לקנות מארז חדש-רק קתודה) אני צריך שתיים בצבע כחול שמופעלות עפ"י סאונד. במרבית האתרים שהפורום מפרסם אין במלאי,ולאלה שיש אין שנאי אלא רק נורה! איך אפשר להשיג את המוצר הזה? חיפשתי כבר ב-ebay וגם שם מתעקשים לא לשלוח את המוצר לארץ! אני באמת צריך את עזרתכם! כל חנות/המלצה תתקבל בברכה! תודה מראש יוסי

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by MightYaad,

אני כרגע מתכנן איזהו פרויקט של מערכת שמע כלשהי יש ברשותי את הרמקולים האלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=577005 עכשיו יש בתוכם מגבר שמגביר את עוצמת השמע (מן הסתם) המגבר מחובר לחשמל (בקיר)....יש לו שנאי בתוך הרמקול וכתוב שהשנאי מוציא 10v 1.5a הרעיון הכללי הוא להפעיל את המגבר על סוללות כדי שכל העסק יהיה נייד.... עכשיו לשאלות: 1) איך אני יכול להפעיל את המגבר על סוללות (או משהו נייד דומה) 2) אם אני יפעיל את המגבר על 6v 0.5a למשל...הוא יעבוד אבל יגביר פחות? לא יעבוד בכלל? או...? 3) רעיונות אחרים כיצד להפעיל את המגבר כך שיהיה נייד תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 842 צפיות
  13. Started by ranran,

שלום לכם אני יתאר לכם את הסיטואציה בקצרה יש לי GPS בפלאפון והמסך שלו קטן (יש לו TV-OUT) אני רוצה לקנות מסך בין 5-7 אינצ' לאוטו עם יציאת קומפוסייט פשוטה היכן אני יכול למצוא מסך כזה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  14. אני רוצה לעשות מוד קטן לגיימפאד שלי שהוא דמוי שלט לPS2, אני רוצה לשים לדים מאחורי הכפתורים של ה X O [] \/ אז אני מחפש כפתורים כאלו שקופים, יש מקום שאפשר לקנות דבר כזה? אם אפשר יהיה נחמד גם את כל שאר הכפתורים גם שקופים...

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  15. Started by mosheva,

שלום! אני יודע שזה לא קשור במודינג למחשב אבל בכל זאת זה אלקטרוניקה ופה יש תותחי אלקטרוניקה!!! ככה, יש לי מטען סוללות עם שקע של רכב ואני רוצה להשתמש בו בבית. הבנתי שיש אפשרות להשתמש בספק כוח של מחשב כי הוא מוציא 12V כמו רכב ופשוט לחבר את החוטים שלו לחוטים של מטען. השאלה היא איזה חוט אני צריך לחבר ל+ (אדום) ואיזה ל - (שחור) ואיך אני מפעיל את הספק ללא מפסק ON\OFF פעם עשיתי זאת על ידי גישור עם אטב נייר בין שתי חוטים... הפעם אני רוצה לעשות מפסק... הסוללות הם סוללות למכונית על שלט 4200 7.2 אמפר... אשמח לתשובה! תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by sh_bmw,

קניתי מסך LCD 4X20, והמסך תומך עברית. עכשיו, אני מחפש תוכנה שתוכל לשלוח לו מידע גם בעברית כדי שאוכל לנצל את זה שהמסך יכול להציג עברית.... מישהו מכיר משהו? או יכול לעזור לי? תודה, שחר.

• 0 תגובות
    • 831 צפיות
  17. Started by ilia990,

???

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  18. ^^^^^^^^ כותרת מישהו יכול להביא לי מדריך !? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  19. במקום להסבך עם כבלים רציתי לדעת אם קיים דבר כזה של חיבור אלחוטי בין המערכת שמע של המחשב למערכת סטריו(חיבור אדום+לבן) תודה רבהההה

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  20. Started by DanyL,

שלום, החלטתי לעשות פאנל חדש למארז המחשב שלי. בכדי לעשות זאת, אני צריך לוח אלומינום בגודל הפאנל. השאלה היא מאיפה בחיפה אפשר לקנות לוח אלומיניום וכמה זה בערך יעלה לי? בתודה מראש, דני ליסיאנסקי.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. סוג הרכב:סובארו DL חח עכשיו כנראה הבנתם הכל אז ככה: הרעיון הוא כזה:במקום לבזבז כסף על רדיודיסק וכאלו שטויות חשבתי לקחת את ה MP4 שלי ולהשמיע ברכב הבעיה שהספיקר של הMP4 לא חזק בגרוש... אז בא לי רעיון:להשתמש במצת הרכב בכדי להגביר את הווליום של ה MP4 רמקולים<===מגבר<===MP4 כמו שציינתי למעלה מתחי ההזנה של המגבר הם ממצת הרכב,אם אני לא טועה זה 12V למישהו יש הצעות/סכמות איך לבנות?? או שאפשר לקנות כזה מוכן? ***תגובות כמו:תחליף כבר את האוטו!@# יתקבלו בברכה****

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  22. האם זה אפשרי ? יש לי כרגע כבל RCA אחד וזה לא מספיק על מנת להשתמש ב 5.1 אלא רק ב 2.1 . הרעיון שלי הוא להשתמש בעוד 2 כבלים זהים ולחברם בעזרת מפצל אוזניות. דעתכם?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by roilevi,

אני מחפש לקנות ערכת פיתוח למיקרו מעבד , אני צריך שלבקר יהיה שעון פנימי שלא מתאפס בניתוק מהחשמל ..... למשהו יש מושג איפה אפשר לקנות משהו כזה?? או אם יש דבר כזה?? תודה

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  24. שלום לכולם, סתם רציתי לשתף אתכם בפרוייקטון שלי בלימודים (קורס חשמל ואלקטרוניקה 2 - הנדסת מכונות). הרעיון של הפרוייקט הוא לבנות מעגל אלקטרוני שייבקר רכיב מכני כלשהו, במקרה הזה מנוע DC דו כיווני רגיל. המערכת שבניתי, שאגב תוכננה ונבנתה מאפס, מבקרת כניסה ויציאה ממגרש חניה בעל 8 מקומות. המערכת פותחת את השער לרכב הרוצה להכנס כל עוד יש מקום פנוי. ברגע שמקום החניה מתמלא - המערכת לא תפתח יותר את השער. המערכת תמיד תתן לרכב לצאת. כל המעגל פועל על מתח של 5V ואין כאן שום עזרה של תוכנה או משהו בסגנון - הכל נעשה בעזרת שערים לוגיים (CMOS) מגוונים ודרייבר UDN2916B אחראי על תפעול המנוע החשמלי.. אשמח לשמוע תגובות או שאלות אם יש..

• 21 תגובות
    • 8.6k צפיות
  25. Started by llivny,

פירקתי מחשב ישן עם מעבד פנטיום 3. יש לי קופסת עץ שבאו בה 3 בקבוקי יין. ניסיתי להרכיב את המחשב בתוך הקופסא אבל אין בה מספיק מקום. על מה אתם ממליצים כמארז? אני רק רוצה לצבור ניסיון בדברים האלה בחיים לא התעסקתי עם מודינג

• 1 תגובה
    • 735 צפיות

דיונים חדשים בפורומים