אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש משהו? (מודינג למחשב)
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רכשתי את קיט המאוררים הזה בעל פאנל שליטה http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/35drivebay/a1873.htm אבל הייתה בעיה בסיבוב של הפוטנציומטר השלישי אז ניסיתי קצת כוח והפוטנציומטור נשבר אני מעוניין להחליף אותו אבל אני לא יודע במה להחליף אותו על הפוטנציומטר יש 4 ריבועים בצורה הזאת B1 | 03 HD | כל צמד אותיות בריבוע אין לי מושג מה אותיות האלה אומרות... אולי זה קשור לסוג הפוטנציומטר ? אז בבקשה תגידו לי איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות כדי שזה יעבוד לי ?
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי! אני מעוניין לאטום כמה קצוות כאלה: בעזרת הטיוב האלה: איך קוראים להם בעברית? מהיכן קונים אותם? מחיר? אני לא צריך הרבה, אולי 30 ס"מ. תודה!
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
חברה האם זה יכול להבא לתחליף? האם זה יכול לעבוד כבונדו? האם זה מתייבש על פלסטיק?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות את התאורה שיש ל-sunbeam שנקראת MOLEX LIGHTS. אני מתכוון ל- http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/MOLEX%20LIGHTS.HTML מה שרציתי לשאול זה אם הדבר הזה יכול להזיק איכשהו למשהו בכל צורה אפשרית??? לדוגמא אם זה פוגע בסיפוק המתח שהכבל שאליו אני אחבר אותו יספק, כלומר אולי זה יתן למאוורר לדוגמא 11V במקום 12V? או כל בעיה אחרת אפילו הקטנה ביותר? תודה מראש, יובל נ.ב אם אני כבר שואל, אז איזה צבע כדאי לקנות כחול, אדום או ירוק? יש לי מארז כחול, עם כבלים רגישים לאור UV בצבע כחול וירוק.
-
- 9 תגובות
- 715 צפיות
-
-
יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך ייעוץ או עזרה אני מכנן פרוייקט אשר ישצטרך בעזרת מצלמה\חיישן מרחק\חיישן תנועה לראות ולקלוט גוף זז ולהתבייט על הגוף כלומר: זה רובוט עם מצלמה שנגיד יראה מברחב גוף זז שהמצלמה \חיישן יקלוט את הגוף ולאחר מכן יעקוב אחר אותו גוף... אם יש למישהו רעיון או דרך ושיטה לעשות זאת אז בבקשה ספרו לי כאן, אם מישהו עשה דבר כזה בעבר או עושה זאת עכשיו יכול לעזור לי מאוד, כעקרון מי שיודע על פרוייקט רובוטיקה "פירסט" יודע שאכן כבר קיימת ערכה שלהם כזאת אבל אני רוצה לעשות זאת מבלי להשתמש בערכה המוכנה של פירסט. תודה מראש ת אלכס..
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם. אני לא רואה צורך להשקיע כ500 ש"ח במארז, וגם אין לי כרגע את הזמן לבצע מוד מקיף וארוך. אני בתהליכי הרכבת מחשב חדש, שנכון לעכשיו יתלבש על שילדת המארז הבאה, שחתכתי ממחשב קודם: http://hwzone.co.il/newspics/RnGKay/CIMG0124.jpg אני מנסה לחשוב כיצד אפשר לאטום את המארז בצורה היעילה ביותר והזולה ביותר. כרגע אני לוקח בחשבון - קרטון או פרספקס, אבל אשמח לשמוע רעיונות מקוריים אחרים. היתרון בקרטון - קל וזמין. החסרון - מכוער וחלש. היתרון בפרספקס - חזק ואלגנטי. החסרון - קצת פחות זמין, אך בעיקר ידרוש מודינג מקיף שאין לי זמן אליו.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפי מדריכים הבנתי שאפשר לחבר רק 4 לדים לחיבור מולקס כי כל לד צורך 3V והמולקס הוא 12 (3*4=12) אבל זה לא הגיוני. הרי למולקס אחד אפשר לחבר מלא מאווררים, ומאווררר אחד לוקח 12V. אז אי אפשר לחבר יותר מ 4 לדים ?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה, יש לי בקר של מזגן שאני לא צריך. וחשבתי לעצמי, אם אני יכול לחבר לבקר של המזגן, חישן תנועות(המנורה האדומה שמישהו זז), ולחבר אליו גם צפצפה חזקה, יהיה לי מערכת אזעקה בבית. העלתי תמונה, של הבקר+מקלט+שלט רחוק, חיישן תנועות,וכבלים. אז אני צריך את עזרתכם, איך לחבר בדיוק הכל לבקר ושהמעכרת בכלל תעבוד. לא יודע איפה לשים כל כבל בבקר, תסבירו לי בבקשה על ידי התמונות. תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעריך שזה המקום הכי מתאים בפורום לשאלה הזאת: אני מחפש מברגה נטענת איכותית קומפקטית ונוחה, עם דיוק ורגישות גבוהה לברגים קטנים, ללא הגבלת תקציב. על איזה חברות ודגמים הייתם ממליצים, ולאיזה מאפיינים טכניים יש להתייחס בבחירת מברגה שתתאים לצרכים שציינתי? בינתיים מצאתי בחיפושיי באינטרנט את PS10-2 I-Driver של Bosch ואת TD021D של Makita, מה אתם אומרים אליהם? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
יש לי שאלה אם אני רוצה לעצב מארז למחשב אבל אני לבינתיים רק רוצה לעשות אותו יפה אני לא רוצה שהחלקים בפנים יפעלו באמת אני מתכוון בסוף לשים חלקים לא כרגע ואני עושה את כל החיבורים של המאווררים והלדים וכל הבלאגן על חיבורים של ספק אז איך אני גורם לספק לפעול בלי מחשב שמחובר אליו כי לפי הניסיון שלי שהספק לא מחובר לוח אם שעבר בדיקה של הביוס שהכל תקין אז הוא פשוט מתכבה אחרי שתיי שניות...
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי את ה http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=ALD-V02&other_title=+ALD-V02+Aerogate%20II ורציתי לדעת אם הוא מסוגל להחזיק בכל ערוץ 2 כאלה: http://www.thermaltake.com/2005/dcfans/led/thunderblade120.htm או שזה יסכן אותו..? תודה לעונים.
-
- 9 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני מחפש תאורה לאקווריום שלי השטח הוא 30X30X30 שיעבוד על 12v עם כמה שפחות חלקים חשבתי לקנות את הלדים של הרכב ופשוט לחבר לשנאי של ראוטר ישן שיש לי כמו זה או זה ואז לפרק את המשטחים של הלדים וליצור גוף תאורה שטוח הצעות?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני שובר את הראש ועוד מעט גם מאוורר אין לו מאחורה את הפתח שאפשר לשחרר את הציר, ואין שום בורג, גם לא על החלק המסתובב. אולי הוא לא מתפרק? :s05: מישהו הצליח לפתוח אותו פעם? עריכה: מצטער, שכחתי להוסיף תמונה. [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 873 צפיות
-
-
http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עשיתי הכל. מה שמוזר הוא שהמתג פועל, כלומר כשאני מזיז אותו האור נכבה / נדלק. אבל זה לא מאיר לפי הקצב. תסתכלו רגע בסכמה הזאת: לפי ההבנה שלי, חיברתי את כל הסכמה גם לMOLEX, וגם לP2.. פשוט לא הבנתי איך אחרת..
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתחיל עם חבר בימים הקרובים / מחר פד מהבהב לפי המוזיקה (אני לא מעתיק משום פד פה חשבתי על זה לפני כמה חודשים פשוט זה עבודה מבית ספר וחיכיתי שיתנו לנו אישור להתחיל) אז אני צריך עזרה עם P2 אני עושה את המעגל לפי המדריך הזה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ וקניתי P2 זכר כמו שהראו שם אבל החיבורים מבלבלים אותי קראתי וכתוב לחבר מTIP31 לאדמה של הP2 ועוד רגל מהTIP31 לערוץ שמאלי בP2 ואני לא יודע מה אדמה מה ערוצים תסתכלו בתמונה הבאה ותגידו לי בבקשה. [לחצו להגדלה] תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 971 צפיות
-
-
גיליתי קבל שרוף באל פסק שלי. (הוא הפסיק לעבוד והיה ריח שרוף) הקבל הוא 2200µF 25V. החלפתי אותו לפי המלצה של אלקטרונאי ממקום העבודה שלי בקבל 2200µF 50V. האל פסק עובד מצויין (למראית עין בכל מקרה). השאלות שלי: מה גורם לקבל להישרף? האם יש עוד משהו שיש לבדוק? האם נכון היה להחליף אותו ב-50V במקום 25V (יש לי גם 25V שאני יכול לשים במקום)?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מזל טוב!! בהצלחה בניהול! מקווה שתעזור ותשפר עוד את הפורום!!! תום, נהננו מכהונתך כמנהל בפורומים, ואנחנו עצובים אתה עוזב. בהצלחה בהמשך דרכך!!!
-
- 9 תגובות
- 853 צפיות
-
-
יש לי מנוע צעדים עם צריכת זרם של 3A. אני רוצה לבנות דרייבר שמסוגל להחזיק עד כ-5A אשמח אם מישהו מכם יודע היכן ניתן למצוא תוכנית מתאימה (עדיפות למשהו שנוסה וידוע שעובד) או אולי מישהו מכיר פורום של חובבי אלקטרוניקה שעוסקים ברובוטיקה/פיקוד?
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אם יש איזה שנאי מיוחד שיאפשר לחבר אליו רדיו דיסק של רכב בבית ומגבר וכל מה שקשור למערכת אודיו של רכב כמו שראיתי שיש בחנויות אביזרי רכב שם המערכות של האוטו מחוברות לחשמל רגיל כמו שיש בבית אם יש מאיפה להשיג דבר כזה אני רוצה לדעת מאיפה וכמה יעלה תודה מראש!!!
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
קניתי דימר, כשחזרתי הביתה נזכרתי שהמקום שבו רציתי לשים את הדימר יש גם שקע וגם מתג כיבוי של האור באותו מקום, זה משולב כזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני חייב ת'שקע... המחשב מחובר אליו, ואין שקעים קרובים.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לנסות לבנות בלוק מים למעבד\כ.מסך ורציתי לשאול כמה דברים.. האם אני צריך שתי משאבות או שמשאבה אחת תספיק מבחינת לחץ מים? (אני מתכוון להשתמש במשאבה של אקוואריום הקטנות הפשוטות) מאיזה חומר מומלץ לבנות את הבלוק? ממה שראיתי צריך בלוק עבה שיאפשר חריטת חריצים בתוכו וחתיכת פרספקס שתאפשר את החיבור ללוח אם.. יצא לי לראות שיש כאלה עם 3 חיבורים ולא שניים.. מה ההבדל? יש לי את הכלים וגם אם זה לא יצליח אני לפחות רוצה לנסות נראלי חוויה נחמדה
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מנסה להבין למה טרנזיסטור מסוג BS170 באריזת TO-92 המיוצר על-ידי ייצרנים שונים הנתון של ההספק שהטרנזיסטור מסוגל לפזר שונה ? למה הנתון משתנה מייצרן לייצרן ? במה זה תלוי ? בדף הנתונים של הייצרן Fairchild מופיעה - 830 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן Vishay Siliconix מופיעה - 830 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן DIODES.מופיעה - 830 מיליוואט בדף הנתונים של הייצרן MOTOROLA.מופיעה - 350 מיליוואט. בדף הנתונים של הייצרן SIEMENS.מופיעה - 630 מיליוואט. תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-