עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש אפשרות לעשות מוד לשלוט על נורות הלד, על ידי כפתור?

• 1 תגובה
    • 881 צפיות
  2. Started by וירוס,

בחיבור DSUB 9PIN זכר למה משמש בין 2?

• 1 תגובה
    • 916 צפיות
  3. Started by וירוס,

מישהו יכול לתת פירוט איפה הכניסות והיציאות (ולהתאים ביניהם, כמו כן רכיב זה שיך לעכבר ואני רוצה להפוך אותה להגה למשחק,מס' רכיב 330073-02C21.) או להביא לי אתר שיעשה את זה. :s05: אף אחד לא עונה!

• 1 תגובה
    • 809 צפיות
  4. Started by וירוס,

על פי סקר זה נבין כמה אנשים חושבים על רעיונות וכמה שווה לענות עליהם כדי לעזור להם ולאחרים.

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  5. שלום אני מחפש עבור הפרוייקט שלי באלקטרוניקה, ערכת מקמ"ש (משדר מקלט), שישדר בתדר מסויים ויקלוט בתדר שונה, אם יש כזה... בכל אופן אני צריך את שם הרכיב ואם אפשר גם דפי נתונים. חיפשתי לבד ברשת ולצערי לא מצאתי שום דבר... אולי זה כי אני לא יודע לחפש בכל אופן תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  6. Started by elad199323,

קודם כל אני חדש פה ..ואני חייב להגיד שיש פה אחלה קהילה שעוזרת מאוד בכל מירקא לשאלה ... אני באמצע תהליך בנייה של המוד הזה : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קניתי כבר הכל חוץ מחמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. שאותם אני לא מוצא באף חנות אלקטרוניקה בבאר שבע .. מה שהציעו לי לקחת את אותו המפסק אבל עם 6 רגליים שלוש בכל צד וכל מפסק להישתמש בצד אחד ... השאלה אם זה באמת יעבוד ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. אני רוצה לחבר מין מנוע רטט כזה לCAPS או לNUMLOCK או SCROLLOCK, אבל הוא במין מתקן כזה שמחוברות אליו כבר שתי סוללות וזה מין דוושה כזאתי שכשלוחצים עליה זה מפעיל ת'מנוע, אז איך ולאן אני מחבר את הדוושה הזן כך שזה יסגור את המעגל כל פעם שאני לוחץ על הCAPS NUM או SCROLL בלי לחיצה על הדוושה שמפעילה ת'מנוע? תודה מראש, גיל

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אני רוצה מעגל פשוט שיחלק את הכניסות של ימין ושמאל ליציאות של שמאל וימין וSUBWOOFER יעני יציאת הצלילים והתדרים הנמוכים אם אני לא טועה..יעני שיצא רק באס משם [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Alexkmr,

יש לי שלט של כרטיס TV+קולט של כרטיס טלויזיה. יש אפשרות שאני יוכל לשלוט בעזרתם במחשב, ווליום-PLAY,STOP וכאלה... הציוד הגיע עם הכרטיס טלויזה FLYVIDEO300

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אהלן חברה, אני מחפש בנרות איך נקרא החלק הבא בעברית: והיכן ניתן להשיגו בארץ? תודה רבה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  11. Started by wenom,

ביום שישי היגיע רעיון לקנות מסגרת דיגיטאלית לשם הצגת תמונות בסלון אך לאחר חקר קצר שמה שיש בשוק יקר מעוד וחסר כול פיצ"ר מגניב (700- 1500שקל עד גודל 10"). לאחר מחשבה קצרה הגיע רעיון "למה לקנות אם אפשר לבנות?". חלקים שהשתמשתי.: Compaq Presario 1255 ( AMD K6 333MHZ + 128 RAM) 1.נרכש ב100 ש"ח במצב לא עובד 2. מסך LCD תקין בן 5-6 שנים שהיה זרוק במחסן. 3. כרטיס WIFI 4. קבל VGA 5 חלקים קטנים (עבור פטרון קירור). 6 מסגרת של תמונה מאץ (תודה אבא). שלבים: 1. קודם פירוק המסך והוצע של המטריצה. 2. פירוק של הנייד (בסוף רק המסך שלו היה תקול). 3. התקנת פיתרון קירור (חתיכת מתחת צמודה למעבד בעלת שתך גדול וצמוד למטריצה וקצת גריז טרמי) המערכת שקטה לחלוטין ללא מעבריים או חלקים נעים רק הHD.…

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. אהלן אני מחפש לקנות 3 מנועים מהדגם הזה , מעניין לקנות בארץ , זה הדגם nema 23 ce תודה

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. הכרטיס מסך שלי מרעיש כי יש לו מאוורר של 2 חוטים (אין שליטה על מהירות) וגם לא בא לי להוציא 150 שקל על קירור פסיבי בשביל כרטיס מסך ש99% מהזמן בidle. ראיתי את הפתרון של פוטנציומטר, אני לא מבין באומים, התנגדויות וולטים וכל המושגים האלה, ואני מעדיף לחבר את הפוטמנציומטר בטור בצורה הכי פשוטה שיש. אז מישהו יכול בבקשה לכתוב לי איזה ערכים צריך שיהיו לפוטנציומטר? ואם יש סכנה כלשהיא במוד הקטן הזה? וגם 2 מתוך ה3 רגליים של הפוטנציומטר הולכים לחוט של המאוורר עצמו (אני מתאר לעצמי), מאיפה אני מביא את החוט השלישי? תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. http://hwzone.co.il/gallery/displayimage.php?pid=1052&fullsize=1 כמו שפה השוכבת הכחולה הזאת מאיפה משיגים אותה מכל חנות מחשבים או בחניות מיוחדת ומה אומרים למוכר

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. היי, יש לי כרטיס רשת אלחוטי של TP LINK קליטתו סבירה ולא יותר,(מרחק של קומה ו2 קירות) החלטתי להחליף את האנטנה לאחת רצינית יותר , היום קיבלתי את האנטנה החדשה, הישנה היתה חתיכת פלסטיק וכבל אנטנה פשוט ודק בתוכו(בידוד חיצוני,כבל שזור,בידוד פנימי,חוט פנימי) שמולחם אל לוח הכרטיס ב2 נק' עקב הרצון להימנע מהלחמה קרוב ללוח הכרטיס החלטתי להלחים את קצה הכבל של בסיס האנטנה החדשה אל קצה האנטנה הישנה, הלחמתי חיברתי והכל טוב, אבל הקליטה לא השתפרה,נשארה כמו שהיא, והשאלה שלי היא כזו, 1.האם ההלחמה שעשיתי (של כבל אנטנה ישן לחדש) "גונבת" חלק מהאות הקלט באנטנה ? השתדלתי להלחים עם כמה שפחות בדיל ,אבל בכל זאת... 2.אם אכן זה מה "ששותה" את האות בדרך ואני אאלץ להלחים את הכבל אל הלוח עצמו …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by alonezer,

שלום, דבר ראשון הרעיון לפתוח כן נושא על זה זה בהשראתו של arkadur. מקווה שזה בסדר מצדך. אז ככה יש לי את אותו חדר כבר 15 שנה חוץ ממיטה שהחלפתי לפני 3 שנים הכל אותו דבר וזה כבר משעמם אותי לגמרי הטלוויזיה היא 20" CRT שהמסך מחשב שלי יותר גדול ממנה ובקושי אפשר לראות עליה מרחוק(ורואים פיקסלים מגעילים, והיא בת 5 בערך) אז הפרויקט שלי כולל שיפוץ לכל החדר יש לי ארון 4 דלתות נעות שאני משתמש רק בשתי הארונות(שאר הארונות זה לאחסון של כל מיני דברים) היום הצלחתי להעיף ממנו די הרבה ולא נשאר לי עוד המון. וכבר עוד מעט הוא יהיה מוכן לפירוק עד יום שישי אני לא יהיה כאן אבל ממש רציתי לפרסם ומחר אני כבר מזמין ארון חדש. טוב די לחפור לתמונותמצטער על האיכות אחותי לקחה את המצלמה הטובה לצבא …

• 55 תגובות
    • 22.1k צפיות
  17. אהלן חבר'ה, חבר ואני זקוקים לכמות גדולה יחסית של לדים לפרוייקט קרוב שלנו, וישנה גם חשיבות שהלדים יהיו עם אפשרות FADE ושליטה ידנית ואוטומטית. קיבלו הצעה ממספר מקומות למעין סרט שעל כל כמה סנטימטרים ישנו לד RGB ואתה בעצם חותך את הסרט הזה באיזה נקודה שאתה רוצה, ומחבר שנאי ובקר שליטה לאותה נקודה, כל הלדים מחוברים במקביל מן הסתם, ומקבל בעצם רצועה עם תאורה ופייד לפי צריך. עכשיו, בגלל שההיצע נמוך מאד בתחום הזה, ברמה כזו מתקדמת, הגנבים רוצים בין 180ל200 שקל לפאקינג מטר!!! ועוד 200 לכל שנאי שהוא גם בקר. וזה ממש ממש, ממש, לא נראה לי, עם כל הכבוד, כי יש שם 20 לדים במטר, ועשרה שקלים ללד בשיקלול לא נראה לי הגיוני. בבקשה, מי שיכול להמליץ לי, היכן להשיג דבר דומה, אודה לו מאד. והשאלה השני…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. בארץ? בחול? אני צריך מאות! חחח איכותיים למשל ראשים של נוייטריק וכבלים של קלוץ עיזרו לי חבר'ה תודה לכולם!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by nir007,

אז ככה אני רוצה לתחיל ללמוד אחד ממקצועות המחשבים שישמש גם כמקצוע של מחשבים שבה אני יעבוד.. איזה מקצוע הכי דרוש במחשבים ושיש הכי פחות אנשים שעוסקים במקצוע הזה?

• 2 תגובות
    • 992 צפיות
  20. כדי לא הרעיש לכולם בלילה בניתי משתיק קול לשואב בדיל.

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. Started by tamos,

הי, אני רוצה לקנות נייר שיוף ואני לא יודע כמה זה עולה.לא מפריע לי העניין של הכסף אני פשוט רוצה לקבל קצת פרספקטיבה למחיר. מנייר של 120 עד לנייר של 2500. תודה

• 8 תגובות
    • 4.6k צפיות
  22. Started by tmp9,

היי אני מנסה להבין מעגל של שלט רכב.. אני רוצה לשלב אותו במחשב כף יד שלי אבל לא יודע עדיין עד כמה זה אפשרי .. בעקרון הבנתי שיש במעגל 2 רכיבי עיקריים: 1. EPCOS R707 2. מיקרובקר PIC 12CE519 האם השלט משתמש בתדר רדיו כלשהו כדי לשלוח אות לרכב בשביל לפתוח או לסגור את הדלתות? ה-R707 אחראי על יצירת התדר הזה? למה צריך אם כן את המיקרובקר? תודה על העזרה העליתי צילומים של המעגל [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by yarkoni,

טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה הזאת , אם לא אני מתנצל. ראיתי בעבר במארזי LIAN LI (אם אני לא טועה) שהמאוורר שיושב על הדלת הצדדית לא מחובר בחיבור רגיל (4 או 3 פינים או מולקס) אלא ישנה נק' מגע על המסגרת של הדלת ונק' ממולה על שלד המארז וכששתיהן נוגעות אחת בשניה המאוורר עובד. א.רציתי לדעת האם יש מקום שבו אפשר לרכוש סט מגעים שכזה ולעשות מודינג קטן ב.האם מבחינה חשמלית (קצר וכד') יש סיכון במגע שכזה והאם בכלל שווה להתעסק עם זה. תודה!

• 6 תגובות
    • 975 צפיות
  25. שלום אני מחפש חנויות בארץ או בחו"ל בשביל להזמין רכיבים אלקטוניים לפרוייקט. מחפש חנות זולה... אם אפשר להוסיף טלפון שלהם או אתר.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים