אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
האם זה יעבוד לדעתכם או שזה מעמיס יותר מדי על המולקס? הנגדים ללדים (בהתחשב בזה שיקבלו מקסימום 12V) יספיקו (לד של 3V)? מטרת ה"Multiswitch" היא לכבות את כל הלדים בלילה. הפוטנציומטרים יחלישו את עוצמת המאווררים בין 7V ל12V, ואני מניח שהלדים יחלשו איתם, נכון? מטרת הפאנבס היא לדאוג לאפשרות החלשה של מאווררים, וגם לשלוט על התאורה במארז (כפתור אחד לכולה יספיק). עצות הצעות וכו' יתקבלו בברכה. [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי אז יש לי בריכה של נגדים והם מסודרים לפי הצבע הראשון שלהם במגירות. אבל אני עדיין עצלן מידי כדי לחפש כל נגד לפי מה שאני צריך. הנה הרעיון המטורף שלי. בואו נשתמש בארדואינו ובתוכנה שגוללת את כל הנגדים ובודקת את הצבעים שלהם אחד אחד, בצורה שאני אכניס לתוכנה ערך לנגד והיא תמצא לי את הנגד המבוקש. מטורף הא? אבל, ניתן לביצוע?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל לשפץ את המארז שלי. זאת הפעם הראשונה שאני עושה MODDING אז צצות הרבה שאלות. בשלב הראשוני תכננתי לעשות חלון בדלת המארז אבל החלטתי לדחות זאת ולטפל תחילה בפאנל הקידמי. אני רוצה למלא את הפסים האלכסוניים שמצד שמאל וימין של הפאנל וגם את החור שבתחתית איפה שהחיבורי USB - מסומן באדום. מקריאה וצפיה בסרטונים הבנתי שמומלץ לעשות את המילוי באמצעות BONDO. 1. לפני שאני שם את הבונדו עם איזה נייר ליטוש לעבד את המשטחים כדי שהבונדו יתפס טוב ? 2. לאחר שהבונדו יתייבש עם איזה נייר ללטש אותו כך שיהיה חלק לגמרי ושלא יהיו גבשושיות אחרי שאני אצבע ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם כן איך הסחורה ואם היו בעיות..
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך להזמין דבר כזה מאייבי למאוורר 120 אני יודע שיש כזה דבר עם שרוול וזה מה שאני צריך למודינג שאני בונה איך זה ניקרא באנגלית?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש אחד באתר של אריהב.. התקשתי כדי להזמין ואמרו שאין אותו ולא יהיה... איפה אוכל למצוא סכמה + רשימת רכיבים של המגבר הזה / אחד דומה? תודה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ביום ראשון אני קונה מלחם, מטמבור, כי זה החנות היחידה שקרובה לבית שלי שמוכרת מלחמים. עכשיו, מה כדאי לקנות: מלחם פשוט ב 30 ש"ח, או מלחם שנראה כמו אקדח כזה ב 70 ש"ח ? מה ההבדל בכלל ?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי בקיצור אני צריך פנס טוב וראיתי שאחד טוב עם לד 3W עולה משהו כמו 100 שקל מינמום ואני נכנס לדקסאסטרים ורואה ספוט תקה עם 18 לד כל אחד 3W שעולה משהו כמו 20 שקל השאלה אם אני קונה את הספוט הזה ( שעובד על 220 V ) ומפרק אותו ומנטרל את הנגד של ה220 V ומחבר לו בטריות , זה יעבוד לי ? והלד הזה 3W כמה V כל אחד צריך ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47786
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש כבלים מאריכים 4 ו- 20 פינים של ספק כוח ללוח האם. מישהו מכיר חנות בארץ שמוכרת אותם? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני זוכר שלפני איזה שנה או משהוא כזה מישהו ניסה לבנות פה כרסומת CNC האם יש מישהו בפורום שהצליח לבנות אחת כזו בבית ???? אם כן היתי מעונין לדעת ביזה מנועים הוא השתמש ? באיזה מעגל חשמלי הוא השתמש כדי למשק את המנועים למחשב ? ובאיזו תוכנה הוא משתמש ?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם אנשים.. יש לי מעבדים ישנים של סוקט 478 775 ועוד סלרונים שונים אני רוצה לקחת אחד לחבר אותו ל 5V של ה USB וכך לגרום למעבד להתחמם לטמפ' של 50 או 60 מעלות איך אפשר לעשות את זה?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הייתי עכשיו ב ACE וראיתי איזה ספריים יש, ניראה לי היה 4 סוגים - איזה אתם ממליצים לקחת, יענו של איזה חברה ? כולם היו בסביבות ה 25 ש"ח, לא היו כאלה שאתם אומרים שיש צבע איכותי שיכול לעלות גם 80 ש"ח... אני רוצה שהתוצאה אחרי הצביע תיהיה טובה, שזה יראה כמו מחשב שניקנה, חלק ויפה ולא משהו מוזר, לא אחיד ולא יפה... וראיתי אנשים שיוצא להם ממש יפה כאילו זה קנוי - אז זה תלוי באיך אני צובע או בצבע ? שאלה נוספת - בערכת דרמל יש לי ראשים כאלה לבנים שעשוים ממין ספוג, אז זה מה שעושים איתו פוליש ? בשביל אלה צריך לקנות את המשכה ? ועושים את זה אחרי הצביע ? זה באמת נותן מראה יותר טוב ?
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אנשים, ראשית אני מתנצל במידה וכבר השאלה נשאלה לפני ולא קראתי (חיפשתי לא מצאתי משהו שיעזור לי בדיוק). במסגרת התואר שלי אני בונה מערכת לאבטחה ביתית שתכיל 2 גלאי מגנט וגלאי תנועה שמחוברים לבקר ארדואינו (ESP8266 WIFI ליתר דיוק). בנוסף, אנו בונים אפליקציית אנדרואיד שברמה הפונקציונלית תאפשר לכבות/להדליק את המערכת (נטרול/דריכה) כלומר מתי היא תתריע שהיא מקבלת אינדקציה ומתי לא וצפייה בהיסטוריה של התראות קודמות. ארצה לשלוט דרך האפליקציה מכל מקום בעולם וכמובן שהבקר יהיה מחובר תמיד לרשת WIFI. קצת מתקשה להבין כיצד ברמת התקשורת זה הולך לעבוד ומה עליי לעשות.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתכוון להזמין סוללת NiMH עם 29 תאים, כל תא במתח של 1.2V והתנגדות פנימית של 0.004 אוהם(סה"כ 0.116 אוהם לכל התאים). החנות שממנה אני מזמין תצמיד את התאים אחד לשני ותוסיף יציאות, בסופו של דבר זה יראה ככה(עם הרבה יותר תאים): כדי שיהיה קל יותר לטעון את הסוללה חשבתי לפצל את הסוללה לשניים, אחת של 14 תאים ואחת של 15 תאים ולחבר בינהם. בתצורה הזו יש 5 חיבורים לעומת 2 עם סוללה אחת, 4 חיבורים בסוללות עצמן ועוד חיבור בין הסוללות(אני לא אלחים אותן, אלא אחבר את הפלוס והמינוס בחיבורים כמו בתמונה). מה בערך תהיה תוספת ההתנגדות? הולך לעבור זרם של 20 אמפר ותוספת של אפילו עשירית אוהם היא משמעותית.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ככה: 1)כמה חשמל "אפשר" להשיג מUSB ???(ואיך???) 2)אם יש לי לדים שצורכים 1.5 וולט (כל אחד)ואני מחבר אותם ל5 וולט נגד של כמה אוהם אני צריך??? סיזר
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז אני ממשיך את המודינג שלי בעדכון חדש שכולל השמת הפרספקס עם חריטה של כאוס בגג המארז ,הוצאת כפתורי ההדלקה והריסט וחיתוך חור למאוור לדים עם גריל מקדימה צביעה של המארז לצבע שחור בחלק העליון לא יצא ממש טוב אז אני אשייף ואצבע מחדש ואשים לקה שקופה. בקרוב יהיה מאוור קטודה uv ועוד לדים אחד במארז עם גריל. אגב המחשב לא עולה בגלל בעיית קצר שצריכה להיפתר אבל מספק חשמל למאוורים. לדים בחריטות יתווספו בקרוב גם כן. ותצפו לעדכונים בשבוע שבועיים הקרובים 8) התמונות : http://photos.walla.co.il/carter5 נ.ב לאלה מכם שאומרים האיין קטודה במארז, זה מכיוון שהמתאם שלה נשרף והעלה עשן ;D בניסיון לחבר ל 220 וולט דרך מתאם. ולעצלנים שבינינו
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי ספק כוח שנותן 12V לרמקולים קטנים של מחשב, הרמקולים עובדים מצוין אבל ברגע שאני מחבר לאותו מקור חשמל לאותו הספק כוח גם מאוורר של מחשב אני שומע ברמקולים את הרעש של המאוורר איך אפשר להתגבר על הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התכוונתי לשים את זה בסוף, אבל חשוב שתקראו את זה, מדריך צילום מודינג (באנגלית): http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=61823 - למדתי צילום ומהנסיון שלי, המדריך הזה טוב מאוד לא יודע איזה אתרים כבר ידועים פה (וזה יותר מדי אתרים בשביל לחפש בפורום...), אז בכל מקרה, אולי מישהו יקבל רעיון טוב מהם: http://mofocases.com - לראות ולא להאמין כמה כשרון יש לאנשים http://www.slipperyskip.com/ - הבן אדם הזה יודע לעצב... לינקים לפרויקטים בצד שמאל http://mashie.org/casemods/index.html - תסתכלו על פרויקט Asteroid, כל כך פשוט לבניה ואיזה תוצאה יפה. כמו כן, פרויקט Y2k-bug הוא אחד מהמופרעים שראיתי אי פעם, כולל שיטות בניה מתקדמות מאוד http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 - פור…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לא בטוח שזה הפורום המתאים... כמו שנאמר בכותרת, השלט של הרסיבר הפסיק לעבוד. זה לא הסוללות כי החלפתי. למיטב ידיעתי הוא לא נפל/נרטב או משהו בסגנון (אולי כן, זה קרה בדיוק אחרי שהמנקה היה אצלי) מה אפשר לעשות? מדובר ברסיבר ישן, אבל עובד מצויין.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שאלה שעלתה לי... לצורך העניין אם יש לי מעגל שמורכב מסוללה נגד ולד הזרם אמור להיות שווה בכל הנקודות במעגל. הנחה ראשונה: עפ"י חוקי האלקטרוניקה הזרם במעגל חשמלי סגור אמור להיות שווה. הנחה שניה: זרם חשמלי הוא סוג של אנרגיה, כנ"ל האנרגיה הנפלטת מהלד בצורת אור והאנרגיה מהנגד הנפלטת בצורת חום. הנחה שלישית: עפ"י חוק שימור האנרגיה: אנרגיה לא נוצרת ולא נעלמת, היא משנה צורה מסוג אנרגיה לסוג שונה. אז השאלה שלי היא אם כמות האנרגיה שיוצאת מהסוללה חייבת לחזור אליה אז מאיפה מגיעה אנרגית האור שנפלטת מהלד או החום שנפלט מהנגד. אשמח לתשובות מפי יודעי דבר (למרות שיש לי הרגשה שהתשובה היא שפשוט ההנחה הראשונה נכונה רק לצורך חישובים...)
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום להלן שני מתאמי FTDI: הראשון: http://www.ebay.com/itm/Mini-FT232RL-FTDI-USB-to-TTL-Serial-Converter-Adapter-Module-for-Arduino-3-3-5V-/181499144423 השני: http://www.ebay.com/itm/FT232RL-USB-To-Serial-Adapter-Module-USB-TO-232-Download-Cable-For-Arduino-/291233235701 האם הרכיב שהחץ הירוק מצביע עליו בשני המתאמים הנ"ל, הוא Polyfuse? אם כן, במתאם האדום כתוב על הרכיב 5, זה אומר 500mA אני מניח, ובמתאם הכחול כתוב על הרכיב 6 (או 9, תלוי איך מסתכלים..), אז זה אומר 600 או 900mA? הם שמו Polyfuse עם ערך לא מתאים?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי , בניתי פרויקט להפעלת דוד חשמלי ,תאורה , ותריסים חשמליים. הכל עובד פיקס בעזרת WEB SERVER בארדואינו רציתי לשדרג את המערכת בשם משתמש וסיסמה לפני הכניסה לWEB SERVER למישהו יש מושג כיצד ניתן לשלב מערכת הגנה בסיסית ל WEB SERCER תודה רבה לעוזרים , ושתיהיה לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת P:.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם קיימת שפת Assembly לבקרי Arduino לקהל הרחב? או תכנות מתבצע בסביבת C בלבד? מי שירצה לבנות קוד אופטימלי לפי תזמון המתנד, חייב את האפשרות של תכנות ב-Assembly. באוניברסיטה עבדתי עם PIC18, שבו ניתן בקומפיילר של C לכתוב גם קוד Assemby, שלא עובר אופטימיזציה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-