אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם יש דבר כזה? (או משהו בסגנון שאפשר לשלוט עליו מהסמארטפון? או שיש כאלו רק עם שלטים..?) מישהו יכול להפנות אותי לאתר שאפשר לרכוש בו דבר כזה? (כמובן אני מדבר על משהו סיני פשוט וזול (שלא יכול לפוצץ לי את החשמל בבית או משהו כזה )) תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
במדריך הוא כתב שהוא השתמש בשלט ישן של וידאו, אבל לכל שלט יש אות שונה איך הוא כיוון שהמקלט יקלוט דווקא את השלט הזה??? והכותב של המדריך גם ציין שהוא פרסם את זה במודינג בשעה - 6, איפה מוצאים את כל הסדרה חח?
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש את ה D-SUB הזה ולא מוצא... יש רק בת"א בהר-ציון אני חושב מישהו מכיר אולי חנות בראשון לציון? או אולי חנות לא מראשון אבל עם משלוחים (חוץ מאריהב) תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם קוראים לי שחף ואני חדש פה... ;D עכשיו אני מת לעשות פרויקט כלשהו....לא פשוט מידי כי אני מבין טיפה באלקטרוניקה אבל לא מסובך...חומרים יש לי להשיג בזול אני חושב אני רק צריך כלים.. מישהו יכול לתת לי רעיון לפרויקט כזה ואם אני יוכל להעזר בכם פה... חוצמזה אני מודה לכם על כל עזרה שתינתן לי!
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, שמי אלון רייזמן ואני כתב באתר, אולי חלקכם מכירים אותי מבלוג ה-Arduino שלי. כחלק מסדרה של מדריכים וכתבות בנושא Arduino וחומרה שעתידים להתפרסם באתר, הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתם של כאלו שהתעסקו כבר עם Arduino, אילו דברים הייתם רוצים לראות? תרגישי חופשיים לא להיות מוגבלים לגבי Arduino בלבד בהצעות שלכם. פיתוח נעים אלון רייזמן
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד אלקטרוניקה ויש לי כמה שאלות ואני ישמח אם תוכלו לענות לי עליהן: מהי אלקטרוניקה תקבילית? ומהי סיפרתית? מה ההבדל? ממה מתחילים ללמוד? ראיתי סידרה של 5 חוברקות של האוניברסיטה הפתוחה על אלקטרוניקה ספרתית בספרייה, נראה קצת מיושן אבל כדאי ללמוד מהם? יש הבדל בין אלקטרוניקה למיקרו-אלקטרוניקה? שמעתי גם שאפשר לתכנת צ'יפים, איך? באיזו שפה? אסמבלי? ואיך זה הולך? מאיזה אתרים אפשר ללמוד? ומאיזה ספרים? - שמות! ??? ??? ??? ??? ??? אני מחפש גם אתרים בעברית או באנגלית עם מעגלים לבנייה עצמית אני מאוד מאוד יודה למי שיענה לי, מצפה לתגובות.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברים שלום. מה שאתם רואים הינו מארז שנועד לתת מענה למשתמשים התובעניים ביותר. אומנם המארז מזכיר את MM, אך אני לקחתי אותו צעד אחד קדימה. מדובר במקרר בגודל של 50X50X70 CM, לא קטן בכלל. כאשר הוא עשוי אלומיניום כולו. פאות גג + רצפה: חומר בעובי 3MM בכדי לתרום לחוזק המבני של המארז. פאות ימין + שמאל: חומר בעובי 2 MM, אין צורך להחזיק משקל פאות חזית + גב, עובי חומר 3MM, והם למעשה השדרוג שלי למארזי MM. החזית מורכבת מיחידה קבועה בחלקה העליון (מפסקים וחיבורים), ובנוסף, 4 פלטות בגובה של 15 CM. הפלטות יכולות לשמש למגוון תצורות עבור המשתמש: - תמיכה במאווררים בלבד - תמיכה ברדיאטור +מאווררים - תמיכה בכוננים קשיחים (או תמיכה של במבנה של רדיאטור + מאווררים) - פלטה בעלת צמד מפרצ…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתכנן להחליף את הסוללות של המברגה שלי לליטיום איון, אחרי שעברתי את כל המכשולים של ההתאמה ושל קניית החלקים והסוללות אני מחפש דרך נוחה וקלה למנוע מהסוללות לרדת מתחת ל 3 וולט לכל תא. אני הולך להלחים 3 תאים של 18650 של סמסונג ביחד ליצירת תא אחד של 11.1 וולט. קניתי את המוצר הנ"ל מתוך ידיעה שהוא לא מתאים לי בדיוק אבל היה קרוב מאוד למה שאני צריך http://www.ebay.com/itm/331424436393?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT אני בעצם רוצה מעגל שיינתק את הזרם כאשר אחד מהתאים יורד מתחת ל 3 וולט. המוצר שיש לי כרגע מצפצף וזה לא נותן לי יותר מידיי. תודה! עריכה: נתקלתי במוצר הבא http://www.ebay.com/itm/…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי ספק כוח ישן (ATX 400 וואט) איך אני יכול להשתמש בו בתור מקור כוח חיצוני שאני יחבר לחשמל וישתמש בתור כוח לדברים קטנים, תנו לי בבקשה מדריך או הסבר מפורט כי אני דיי חדש בעניין של האלקטרוניקה.
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מדבר על הנייר השחור הזה שמעליו שמים דף ומתחתיו שמים דף ואז כשרושמים על הדף העליון הוא עובר לדף התחתון פעם היו משתמשים בזה לכתיבת חשבוניות בעסקים תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי HUB קטן של 4 יציאות USB נורא נחמד ושימושי אבל הם 1.1 יש איזשהי דרך להפוך אותם ל2.0? נגד יותר קטן שיהיה לו יותר מתח? החלפת סדר הכבלים? איך זה בדיוק עובד? תודה מראש על העזרה
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם... הנושא הזה של ארדרויינו ממש מעניין אותי ויש לי מספר שאלות.. 1. אני לא עסקתי במשהו דומה בחיים האם אני צריך ידע מוקדם בנושא? 2.איפה הכי טוב להתחיל ללמוד ת'נושא? בנתיים זהו אבל יהיו בטוח עוד תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
https://streamable.com/y97cu איך אני מזיז את הרכיב מבלי להילחם איתו
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי את כל החלקים כדי להרכיב את המסך LCD כמו במדריך הזה: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ רציתי לדעת כתוב שם שהמסך מקבל 5V אבל אומרים לחבר את זה למולקס בחיבור אדום שהוא 12V אז מה לעשות? תודה מראש sa_ka
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לא בטוח שזה הפורום המתאים... כמו שנאמר בכותרת, השלט של הרסיבר הפסיק לעבוד. זה לא הסוללות כי החלפתי. למיטב ידיעתי הוא לא נפל/נרטב או משהו בסגנון (אולי כן, זה קרה בדיוק אחרי שהמנקה היה אצלי) מה אפשר לעשות? מדובר ברסיבר ישן, אבל עובד מצויין.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://photos.walla.co.il/ranyr כבר הזמנתי לדים לחריטה (עם מלחם... ) חוץ מזה נגמרו לי כבר הרעיונות...
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למישהו יש כאן קצת חומצה גופרתית שהוא לא צריך. טוב האמת לא קצת, תלוי בריכוז שלה, בכל מקרה מצאתי את המדריך הזה לביצוע Anodizing ביתי.. http://astro.neutral.org/anodise.shtml http://astro.neutral.org/anodise2.shtml
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי לכולם קניתי מיני-מחשב Windows, שהגיע עם ספק 12v 2A. אני מעוניין להפעיל את המיני-מחשב הזה בצורה שמנותקת מהקיר, כלומר ע"י סוללה/מצבר כלשהו. מה יתאים לכך? אני מחפש משהו קטן יחסית, ולא בגודל של מצבר של רכב.. כמו כן רצוי מאד שאופיין פריקת המתח של הסוללה/מצבר הנ"ל יהיה כזה שנשאר יחסית יציב על 12v לאורך רוב הפריקה, ולא שיהיה בירידה ואחרי 50-60% יגיע ל-10v.. מה יתאים? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שאלה: במצב עבודה של pinMode כאשר קובעים את פינים 0 ו 1 כיציאות או כניסות, האם הם משפעים על תקשורת הטורית של ה- USB? מה עושים במידה ומגדרים במצב PORT D את פינים 0 ו 1 ואז בעצם מבטלים את ה USB. כיצד חוזרים למצב המקורי שה-USB עובד. בתודה, חג שמח ושנה טובה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המחשב בקרת קור של gigabyte מארזמיוחד של מודינג מצית למחשב מה אתם אומרים על המחשב? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מלגו שקוף. לאחר שהוא יהיה גמור אני אחרוט עליו עם דרמל ואדביק לדים מתחת כדי שרק החריטה תבלוט. מה דעתכם ?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שעמם לי וחפשתי ב INSTRUCTABLES מה לעשות .. צריך לירות עם הלייזר בתוך החיישן אור 3 פעמים ואז המטרה ' נופלת '
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-