אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי , בניתי פרויקט להפעלת דוד חשמלי ,תאורה , ותריסים חשמליים. הכל עובד פיקס בעזרת WEB SERVER בארדואינו רציתי לשדרג את המערכת בשם משתמש וסיסמה לפני הכניסה לWEB SERVER למישהו יש מושג כיצד ניתן לשלב מערכת הגנה בסיסית ל WEB SERCER תודה רבה לעוזרים , ושתיהיה לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת P:.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לא בטוח שזה הפורום המתאים... כמו שנאמר בכותרת, השלט של הרסיבר הפסיק לעבוד. זה לא הסוללות כי החלפתי. למיטב ידיעתי הוא לא נפל/נרטב או משהו בסגנון (אולי כן, זה קרה בדיוק אחרי שהמנקה היה אצלי) מה אפשר לעשות? מדובר ברסיבר ישן, אבל עובד מצויין.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם... הנושא הזה של ארדרויינו ממש מעניין אותי ויש לי מספר שאלות.. 1. אני לא עסקתי במשהו דומה בחיים האם אני צריך ידע מוקדם בנושא? 2.איפה הכי טוב להתחיל ללמוד ת'נושא? בנתיים זהו אבל יהיו בטוח עוד תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
במדריך הוא כתב שהוא השתמש בשלט ישן של וידאו, אבל לכל שלט יש אות שונה איך הוא כיוון שהמקלט יקלוט דווקא את השלט הזה??? והכותב של המדריך גם ציין שהוא פרסם את זה במודינג בשעה - 6, איפה מוצאים את כל הסדרה חח?
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד אלקטרוניקה ויש לי כמה שאלות ואני ישמח אם תוכלו לענות לי עליהן: מהי אלקטרוניקה תקבילית? ומהי סיפרתית? מה ההבדל? ממה מתחילים ללמוד? ראיתי סידרה של 5 חוברקות של האוניברסיטה הפתוחה על אלקטרוניקה ספרתית בספרייה, נראה קצת מיושן אבל כדאי ללמוד מהם? יש הבדל בין אלקטרוניקה למיקרו-אלקטרוניקה? שמעתי גם שאפשר לתכנת צ'יפים, איך? באיזו שפה? אסמבלי? ואיך זה הולך? מאיזה אתרים אפשר ללמוד? ומאיזה ספרים? - שמות! ??? ??? ??? ??? ??? אני מחפש גם אתרים בעברית או באנגלית עם מעגלים לבנייה עצמית אני מאוד מאוד יודה למי שיענה לי, מצפה לתגובות.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. ולמשל באלה המסחריים (SteelSeries, Razer ושות') באיזה בד הם משתמשים?
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
למישהו יש כאן קצת חומצה גופרתית שהוא לא צריך. טוב האמת לא קצת, תלוי בריכוז שלה, בכל מקרה מצאתי את המדריך הזה לביצוע Anodizing ביתי.. http://astro.neutral.org/anodise.shtml http://astro.neutral.org/anodise2.shtml
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מדבר על הנייר השחור הזה שמעליו שמים דף ומתחתיו שמים דף ואז כשרושמים על הדף העליון הוא עובר לדף התחתון פעם היו משתמשים בזה לכתיבת חשבוניות בעסקים תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ברשותי ספק כח של משדר לאוזניות אלחוטיות. המשדר הפסיק לעבוד. אחרי בדיקה קצרה ראיתי שכבל אחד התנתק. אבל מחובר אליו משו כמו טרנזיסטור/מייצב. אשמח אם מישהו יסביר מה זה הרכיב? תפקידו? ואיזה רגל להלחים בחזרה לקונקטור? אני משער שאת הקיצונית...? [ATTACH]8674[/ATTACH][ATTACH]8675[/ATTACH] עריכה: נתונים שלו - 6v - 200mA
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אז ככה: אני הולך לרכוש מחשב חדש. המחשב יוצב בסלון, ואני עובד בחדר. כל הכבלים כמו USB, DVI וכו' עוברים דרך חור בקיר (מרחק של כ-3 מטרים). מה אני מעוניין להשיג? 1. חיווי על הטמפרטורות של המחשב ועל המאווררים על צג חיצוני שנמצא אצלי בחדר. ממש כמו הבקרים והצגים שנכנסים לסלוט 5.25, אבל להבדיל - משהו שאפשר להציב מחוץ למחשב במרחק כמה מטרים. 2. חיקוי הפאנל הקדמי של המחשב אצלי בחדר - קרי: לחצני Power, Reset, נורות Power, HD. האם יש פיתרון כזה מוכן, או שעלי לבנות בעצמי? רעיונות?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מדבר על הרשת הזאתי שמתלבשת על הרמקול , יש כאלה מבד או מהרזל , אני לא יודע בידיוק , איך קוראים לזה ואיפה אפשר לקנות את זה ?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שאלה: במצב עבודה של pinMode כאשר קובעים את פינים 0 ו 1 כיציאות או כניסות, האם הם משפעים על תקשורת הטורית של ה- USB? מה עושים במידה ומגדרים במצב PORT D את פינים 0 ו 1 ואז בעצם מבטלים את ה USB. כיצד חוזרים למצב המקורי שה-USB עובד. בתודה, חג שמח ושנה טובה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותו מה קרה כשהוא נשרף : ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPS החשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובה אני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שוב אני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמל בתוך ה UPS : (מעגל בתמונה) F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופים NTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם) SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץ D1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיוונים D2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כ…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לחבר את ה ARDUINO NANO שלי על המטריצה, אבל הפוך (עם חיבורי ה ICSP נעוצים במטריצה). אם אני אחבר את זה כך, אני יכול לחבר באופן שבו יהיה קצר בשורות של ה2, או בטורים של ה 3 (לשים את הארדואינו לאורך/לרוחב) השאלה אם יכול להיגרם נזק אם מקצרים את החיבורים האלה, או שאין בעיה עם זה?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם קיימת שפת Assembly לבקרי Arduino לקהל הרחב? או תכנות מתבצע בסביבת C בלבד? מי שירצה לבנות קוד אופטימלי לפי תזמון המתנד, חייב את האפשרות של תכנות ב-Assembly. באוניברסיטה עבדתי עם PIC18, שבו ניתן בקומפיילר של C לכתוב גם קוד Assemby, שלא עובר אופטימיזציה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
https://streamable.com/y97cu איך אני מזיז את הרכיב מבלי להילחם איתו
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי ספק כוח ישן (ATX 400 וואט) איך אני יכול להשתמש בו בתור מקור כוח חיצוני שאני יחבר לחשמל וישתמש בתור כוח לדברים קטנים, תנו לי בבקשה מדריך או הסבר מפורט כי אני דיי חדש בעניין של האלקטרוניקה.
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://photos.walla.co.il/ranyr כבר הזמנתי לדים לחריטה (עם מלחם... ) חוץ מזה נגמרו לי כבר הרעיונות...
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רצית לדעת אם מישהו מכיר איזשהו רכי אלקטרוני שמשמש בעצם כמו מפסק ברגע שאני נותן לו 5 וולט הוא מחבר לי (מקצר) בין שתיי רגלים וברגע שאני מנתק ממנו את המתח(5 וולט) הוא מנתק לי את החיבור ..
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתכנן להחליף את הסוללות של המברגה שלי לליטיום איון, אחרי שעברתי את כל המכשולים של ההתאמה ושל קניית החלקים והסוללות אני מחפש דרך נוחה וקלה למנוע מהסוללות לרדת מתחת ל 3 וולט לכל תא. אני הולך להלחים 3 תאים של 18650 של סמסונג ביחד ליצירת תא אחד של 11.1 וולט. קניתי את המוצר הנ"ל מתוך ידיעה שהוא לא מתאים לי בדיוק אבל היה קרוב מאוד למה שאני צריך http://www.ebay.com/itm/331424436393?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT אני בעצם רוצה מעגל שיינתק את הזרם כאשר אחד מהתאים יורד מתחת ל 3 וולט. המוצר שיש לי כרגע מצפצף וזה לא נותן לי יותר מידיי. תודה! עריכה: נתקלתי במוצר הבא http://www.ebay.com/itm/…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מדבקות בסגנון הזה(משחקים,סמלים וכדומה...) איפה אני יכול למצוא כאלה??
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, האם זה מסובכך להעביר את כפתורי הכיבוי\הדלקה והריסט במארז CM690 מהחלק התחתון הימני ללמעלה איפה שה- USB הרמקולים וכל השאר? ואם פתחתי כבר נושא אחד אז: יש לי חיישן מגנטי רגיל ופשוט שאני רוצה לחבר לדלת וכל פעם שהדלת נפתחת (החיישן מנותק - מוציא 0) ובזמן שאני יגדיר מראש, אני אקבל הודעה על המחשב + שזה ישמר בזיכרון המחשב. בקטע זה יש לי בעיה עם החיבורים, מבחינת תוכנה אין לי בעיה לעבוד באסבלי או ב- C רצוי כמה שיותר פשוט, הקטע זה שאני לא יודע לקורא מהפורטים של המחשב ואיך בכלל לחבר ולאן (מזכיר שוב חיישן מאוד פשוט שמורכב מ- 2 רגליים ומגנט נפרד).. בנוסף אני רוצה שכל פעם שהדלת נפתחת שלד פשוט יהבהב עד שאני לא ינטרל אותו מהמחשב... האם זה אפשרי בכלל? אין לי בעיה לקנות חלקים שאין לי, ה…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-