אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, ראיתי מודינגים עם ציורים מאד יפים עליהם, ותהיתי כיצד אוכל גם אני ליצור דבר שכזה, החלטתי לשאול כן, מקווה לתשובה ממישהו שיודע. דוגמא למודינגים שאליהם טני מתכוון: http://gallery.modding.ru/gallery_photos/455-055516500.jpg http://www.pcdesign.ru/old/img/gall/ufosm.jpg http://gallery.modding.ru/gallery_photos/434-084835000.jpg http://gallery.modding.ru/gallery_photos/432-042786500.jpg תודה מראש!
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות קיט של cnc, או לבנות לבד. הגודל שאני רוצה זה 6040, אבל אם זה עובר את ה2000 שקל אז אפשר גם 3040. התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקל. אפשר קצת יותר אם זה משהו שווה. אשמח לעזרתכם.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
משום מה אחרי ששימנתי את המאורר הכולל קטודה של החברה Sunbeam וחיברתי אותו ללוח אם במקום לחיבור מולקס שהיה מחובר עד עכשיו פשוט אחרי 3 דקות של עבודה הקטודה פשוט נשרפה כתוצאה ממה זה יכול לקרות?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש לי את כל החלקים כדי להרכיב את המסך LCD כמו במדריך הזה: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ רציתי לדעת כתוב שם שהמסך מקבל 5V אבל אומרים לחבר את זה למולקס בחיבור אדום שהוא 12V אז מה לעשות? תודה מראש sa_ka
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מאוורר ג'נרי לחלוטין 120MM שעובד באיזה 2500RPM או 3000, עושה סופות טורנאדו במחשב אבל עושה רעש כמו מתקפה גרעינית. חשבתי לסדר לו איזה שלט שאני אוכל להגביר אותו ולהנמיך לפי הצורך. אני מבין קצת באלקטרוניקה, ולכן חיפשתי קצת בעצמי והגעתי למסקנה [שאני לא בטוח שהיא נכונה] שאני צריך פוטנציומטר של 100 OHMS ונגד של 1K OHM. מישהו יכול לאשר לי שאני צודק? ואם כן --- מאיפה אני יכול להשיג את החלקים הללו? [מעולם לא קניתי פוטנציומר או נגד ואין לי מושג מאיפה אפשר לקנות דברים כאלו] -ג'ו
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכנן כבר הרבה זמן לבנות סאב - וופר... לפי מה שאני יודע, אני צריך רמקול, ואת זה יש לי. בנוסף לכך, ראיתי במספר סאבים שיש בתוכם מעגל חשמלי שכנאה מגביר את עוצמת הבאסים ואת הקול הנמוך. איך אני בונה את המעגל הזה ואיזה חלקים אני צריך? תודה!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכוון להזמין סוללת NiMH עם 29 תאים, כל תא במתח של 1.2V והתנגדות פנימית של 0.004 אוהם(סה"כ 0.116 אוהם לכל התאים). החנות שממנה אני מזמין תצמיד את התאים אחד לשני ותוסיף יציאות, בסופו של דבר זה יראה ככה(עם הרבה יותר תאים): כדי שיהיה קל יותר לטעון את הסוללה חשבתי לפצל את הסוללה לשניים, אחת של 14 תאים ואחת של 15 תאים ולחבר בינהם. בתצורה הזו יש 5 חיבורים לעומת 2 עם סוללה אחת, 4 חיבורים בסוללות עצמן ועוד חיבור בין הסוללות(אני לא אלחים אותן, אלא אחבר את הפלוס והמינוס בחיבורים כמו בתמונה). מה בערך תהיה תוספת ההתנגדות? הולך לעבור זרם של 20 אמפר ותוספת של אפילו עשירית אוהם היא משמעותית.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כתבתי תוכנה שרצה בסדר. לחצתי על לחצן ה RESET ולא ראיתי הבדל/השפעה. האם אפשר לקבל הסבר מה בדיוק השימוש בלחצן זה?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
יש אחד באתר של אריהב.. התקשתי כדי להזמין ואמרו שאין אותו ולא יהיה... איפה אוכל למצוא סכמה + רשימת רכיבים של המגבר הזה / אחד דומה? תודה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם במהלך פירוק שעשיתי למחשב נייד שברשותי (המקלדת לא עבדה) הצלחתי לקרוע, חלקית את הכבל שמקשר את ה palm rest ללוח אם. הכבל אחראי על תפקוד העכבר והרמקולים. (הרמקול השמאלי עוד עובד) אשמח לעצות איך ניתן לתקן/להחליף /לקנות כבל כזה חדש או אפילו יד שניה. המחשב הוא של חברת dell מדגם latitude ppx (קצת ישן - פנטיום 3) תודה רבה מראש לכל העוזרים נ.ב. לפחות המקלדת עובדת עכשיו
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ככה אני אוכל לדעת כמה וואט "נשאר" לי ...
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם פירקתי מסך ממחשב נייד ישן מאוד (300 מגהרץ מעבד וזיכרון SD-RAM) ואת שאר המחשב זרקתי. יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם המסך (למשל משהו כמו המסגרות האלה עם תמונות מתחלפות) ואיך לעשות את זה מבחינת החיבורים? צירפתי תמונות של החוטים שיוצאים מהמסך והחיבורים שלהם, תודה לכל העוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי אז יש לי בריכה של נגדים והם מסודרים לפי הצבע הראשון שלהם במגירות. אבל אני עדיין עצלן מידי כדי לחפש כל נגד לפי מה שאני צריך. הנה הרעיון המטורף שלי. בואו נשתמש בארדואינו ובתוכנה שגוללת את כל הנגדים ובודקת את הצבעים שלהם אחד אחד, בצורה שאני אכניס לתוכנה ערך לנגד והיא תמצא לי את הנגד המבוקש. מטורף הא? אבל, ניתן לביצוע?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם קיימת שפת Assembly לבקרי Arduino לקהל הרחב? או תכנות מתבצע בסביבת C בלבד? מי שירצה לבנות קוד אופטימלי לפי תזמון המתנד, חייב את האפשרות של תכנות ב-Assembly. באוניברסיטה עבדתי עם PIC18, שבו ניתן בקומפיילר של C לכתוב גם קוד Assemby, שלא עובר אופטימיזציה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי לכולם יש לי טלפון שהגיע עם ספק שנותן 5v 1.5A. זה לא ספק QuickCharge, אלא ספק פשוט, אבל עם זרם הטענה יחסית גבוה. אני מעוניין להגביל את הזרם ביציאה מהספק הזה, כך שהוא ייתן 0.5A (או פחות, בהתאם לכמה הטלפון מנסה למשוך.. אבל לא יותר מ-0.5A) האם יש מעגל פשוט (או יותר טוב: רכיב אחד בלבד) שאני יכול לשים אחרי היציאה מהספק ולפני הכניסה לטלפון, שיגביל את הזרם לערך הרצוי הנ"ל? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש כבלים מאריכים 4 ו- 20 פינים של ספק כוח ללוח האם. מישהו מכיר חנות בארץ שמוכרת אותם? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל לשפץ את המארז שלי. זאת הפעם הראשונה שאני עושה MODDING אז צצות הרבה שאלות. בשלב הראשוני תכננתי לעשות חלון בדלת המארז אבל החלטתי לדחות זאת ולטפל תחילה בפאנל הקידמי. אני רוצה למלא את הפסים האלכסוניים שמצד שמאל וימין של הפאנל וגם את החור שבתחתית איפה שהחיבורי USB - מסומן באדום. מקריאה וצפיה בסרטונים הבנתי שמומלץ לעשות את המילוי באמצעות BONDO. 1. לפני שאני שם את הבונדו עם איזה נייר ליטוש לעבד את המשטחים כדי שהבונדו יתפס טוב ? 2. לאחר שהבונדו יתייבש עם איזה נייר ללטש אותו כך שיהיה חלק לגמרי ושלא יהיו גבשושיות אחרי שאני אצבע ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הייתי עכשיו ב ACE וראיתי איזה ספריים יש, ניראה לי היה 4 סוגים - איזה אתם ממליצים לקחת, יענו של איזה חברה ? כולם היו בסביבות ה 25 ש"ח, לא היו כאלה שאתם אומרים שיש צבע איכותי שיכול לעלות גם 80 ש"ח... אני רוצה שהתוצאה אחרי הצביע תיהיה טובה, שזה יראה כמו מחשב שניקנה, חלק ויפה ולא משהו מוזר, לא אחיד ולא יפה... וראיתי אנשים שיוצא להם ממש יפה כאילו זה קנוי - אז זה תלוי באיך אני צובע או בצבע ? שאלה נוספת - בערכת דרמל יש לי ראשים כאלה לבנים שעשוים ממין ספוג, אז זה מה שעושים איתו פוליש ? בשביל אלה צריך לקנות את המשכה ? ועושים את זה אחרי הצביע ? זה באמת נותן מראה יותר טוב ?
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תאמינו לי שבמציאות הוא הרבה יותר יפה !!! בקרוב מתוכננת מערכת קירור מים ועוד כמה דברים ! http://www.pictor.co.il/Content/CM/CMSharedMembersLogin.asp?AID=3o119586&pw=053968578
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברים שלום. מה שאתם רואים הינו מארז שנועד לתת מענה למשתמשים התובעניים ביותר. אומנם המארז מזכיר את MM, אך אני לקחתי אותו צעד אחד קדימה. מדובר במקרר בגודל של 50X50X70 CM, לא קטן בכלל. כאשר הוא עשוי אלומיניום כולו. פאות גג + רצפה: חומר בעובי 3MM בכדי לתרום לחוזק המבני של המארז. פאות ימין + שמאל: חומר בעובי 2 MM, אין צורך להחזיק משקל פאות חזית + גב, עובי חומר 3MM, והם למעשה השדרוג שלי למארזי MM. החזית מורכבת מיחידה קבועה בחלקה העליון (מפסקים וחיבורים), ובנוסף, 4 פלטות בגובה של 15 CM. הפלטות יכולות לשמש למגוון תצורות עבור המשתמש: - תמיכה במאווררים בלבד - תמיכה ברדיאטור +מאווררים - תמיכה בכוננים קשיחים (או תמיכה של במבנה של רדיאטור + מאווררים) - פלטה בעלת צמד מפרצ…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך להזמין דבר כזה מאייבי למאוורר 120 אני יודע שיש כזה דבר עם שרוול וזה מה שאני צריך למודינג שאני בונה איך זה ניקרא באנגלית?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני זוכר שלפני איזה שנה או משהוא כזה מישהו ניסה לבנות פה כרסומת CNC האם יש מישהו בפורום שהצליח לבנות אחת כזו בבית ???? אם כן היתי מעונין לדעת ביזה מנועים הוא השתמש ? באיזה מעגל חשמלי הוא השתמש כדי למשק את המנועים למחשב ? ובאיזו תוכנה הוא משתמש ?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז אני ממשיך את המודינג שלי בעדכון חדש שכולל השמת הפרספקס עם חריטה של כאוס בגג המארז ,הוצאת כפתורי ההדלקה והריסט וחיתוך חור למאוור לדים עם גריל מקדימה צביעה של המארז לצבע שחור בחלק העליון לא יצא ממש טוב אז אני אשייף ואצבע מחדש ואשים לקה שקופה. בקרוב יהיה מאוור קטודה uv ועוד לדים אחד במארז עם גריל. אגב המחשב לא עולה בגלל בעיית קצר שצריכה להיפתר אבל מספק חשמל למאוורים. לדים בחריטות יתווספו בקרוב גם כן. ותצפו לעדכונים בשבוע שבועיים הקרובים 8) התמונות : http://photos.walla.co.il/carter5 נ.ב לאלה מכם שאומרים האיין קטודה במארז, זה מכיוון שהמתאם שלה נשרף והעלה עשן ;D בניסיון לחבר ל 220 וולט דרך מתאם. ולעצלנים שבינינו
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ביום ראשון אני קונה מלחם, מטמבור, כי זה החנות היחידה שקרובה לבית שלי שמוכרת מלחמים. עכשיו, מה כדאי לקנות: מלחם פשוט ב 30 ש"ח, או מלחם שנראה כמו אקדח כזה ב 70 ש"ח ? מה ההבדל בכלל ?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-