עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yakir8,

שלום אני מקווה שהשאלה מתאימה לפה זה המקום הכי מתאים שמצאתי לזה :\. למלחם שלי אין לו בכלל שפיץ וזה די מקשה בהלחמה של מספר פינים צפופים. עכשיו יש דרך "לחדד" אותו ככה שיהיה לי שפיץ? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום, אני רוצה לחבר את ה ARDUINO NANO שלי על המטריצה, אבל הפוך (עם חיבורי ה ICSP נעוצים במטריצה). אם אני אחבר את זה כך, אני יכול לחבר באופן שבו יהיה קצר בשורות של ה2, או בטורים של ה 3 (לשים את הארדואינו לאורך/לרוחב) השאלה אם יכול להיגרם נזק אם מקצרים את החיבורים האלה, או שאין בעיה עם זה?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by gadm,

אני מחפש אדם עם ניסיון בעבודה עם Arduino אן Raspberry pi ושימוש במודול Bluetooth ובפרוטוקול FTP/ בברכה, גד

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by silky,

שלום רב, הייתי שמח לדעת איך לפרק את השני לדים שנמצאים בקדמת המארז(ואולי גם את השניים מאחור) כי הם מאירים לי את החדר ובגדול מעצבנים אותי, מה שגורם לי לשים חולצה שחורה על קדמת המארז ובכך אני פוגם בזרימת האוויר. תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום, האם זה מסובכך להעביר את כפתורי הכיבוי\הדלקה והריסט במארז CM690 מהחלק התחתון הימני ללמעלה איפה שה- USB הרמקולים וכל השאר? ואם פתחתי כבר נושא אחד אז: יש לי חיישן מגנטי רגיל ופשוט שאני רוצה לחבר לדלת וכל פעם שהדלת נפתחת (החיישן מנותק - מוציא 0) ובזמן שאני יגדיר מראש, אני אקבל הודעה על המחשב + שזה ישמר בזיכרון המחשב. בקטע זה יש לי בעיה עם החיבורים, מבחינת תוכנה אין לי בעיה לעבוד באסבלי או ב- C רצוי כמה שיותר פשוט, הקטע זה שאני לא יודע לקורא מהפורטים של המחשב ואיך בכלל לחבר ולאן (מזכיר שוב חיישן מאוד פשוט שמורכב מ- 2 רגליים ומגנט נפרד).. בנוסף אני רוצה שכל פעם שהדלת נפתחת שלד פשוט יהבהב עד שאני לא ינטרל אותו מהמחשב... האם זה אפשרי בכלל? אין לי בעיה לקנות חלקים שאין לי, ה…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by nsxr51,

רצית לדעת אם מישהו מכיר איזשהו רכי אלקטרוני שמשמש בעצם כמו מפסק ברגע שאני נותן לו 5 וולט הוא מחבר לי (מקצר) בין שתיי רגלים וברגע שאני מנתק ממנו את המתח(5 וולט) הוא מנתק לי את החיבור ..

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. חשבתי על רעיון פאן באס מוסתר לאדע אם יש כזה דבר אבל רציתי לנסות.. כמו שאתם רואים למטה את הציור רציתי לעשות פאן באס מוסתר כאשר A זה איפה ששמים את הCD-ROM הבסיס שם. בלוח A יש חור מעל לוח B כיוון שבB יש פוטנציומטרים אז שיהיה מקום. בפתיחה רואים את B C מכסה את כל העסק הזה. כל החלקים ABC עשוים מפרספקס. בC יש עליו פלטה קטנה של אלומיניום שיהיה מוסתר. לא הלך לי ממש לעשות את זה יש למישהו אולי רעיונות איך לבצע את זה? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. ה- VIN שנכנס לתוך הרכיב הוא בין 0.40 ל- 0.80 וולט. באמצעות נגד משתנה אני יוצר מחלק מתח וכך אני מכוון את מתח היחוס לרכיב. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מבלי להפעיל עוד את המעגל, לכמה לכוון את מתח היחוס שלי?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. האם קיימת שפת Assembly לבקרי Arduino לקהל הרחב? או תכנות מתבצע בסביבת C בלבד? מי שירצה לבנות קוד אופטימלי לפי תזמון המתנד, חייב את האפשרות של תכנות ב-Assembly. באוניברסיטה עבדתי עם PIC18, שבו ניתן בקומפיילר של C לכתוב גם קוד Assemby, שלא עובר אופטימיזציה.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by MacGyver,

אני מחפש מדבקות בסגנון הזה(משחקים,סמלים וכדומה...) איפה אני יכול למצוא כאלה??

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by LIDOR_13,

התחלתי ללמוד קצת עליהם... ויש לי כמה שאלות: 1.קבל וסליל עושים את אותה הפעולה בדרך שונה,נכון? 2.איך אני אוכל לדעת מתי להשתמש בכל רכיב?למשל מתי אני יודע שאני צריך לייצב את המתח במעגל?ונגיד שאניצריך לייצב אותו,מה לבחור?!כבל קרמי?סליל?קבל אלקטרוליטי? יכול להיות שסיבכתי תעניין ואם אני לא יודע על מה אני מדבר תתקנו אותי ד"א אני מתחיל ללמוד את העולם הזה והוא ממש חדש לי. תודה...

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שעמם לי וחפשתי ב INSTRUCTABLES מה לעשות .. צריך לירות עם הלייזר בתוך החיישן אור 3 פעמים ואז המטרה ' נופלת '

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. במדריך הוא כתב שהוא השתמש בשלט ישן של וידאו, אבל לכל שלט יש אות שונה איך הוא כיוון שהמקלט יקלוט דווקא את השלט הזה??? והכותב של המדריך גם ציין שהוא פרסם את זה במודינג בשעה - 6, איפה מוצאים את כל הסדרה חח?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Moty_p,

שלום לכם.. היום הגיע אלי המוצר שקניתי מאיביי אחרי חודש בערך הנה קישור ישיר עליו: http://www.ebay.com/itm/400275431909?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 המוצר תקין והכל עובד יפה אבל יש לי בעיה קטנה (גדולה) ברגע שאני מחבר אותו למיקסר אני שומע רעשים מוזרים כאלה של קליטה ושאני ממש מעלה את הווליום אני יכול לשמוע גם דיבורים (כנראה של תחנת רדיו בערבית שמתנגשת בתדרים שהמקלט עושה בהם שימוש) זה לא משנה אם במקלט עצמו כל הערוצים נמצאים על אפס ווליום עדיין יש רעשים זאת בעיה שיכולה לגרום לי להשבית את המוצר, רעשים בזמן עבודה עם מוסיקה וציוד הגברה לא מקובלת על הדעת בשום מישור פניתי למוכר באיבי לעזרה כתבתי מכתב המסביר את הבעיה: וזה מה שהוא כתב לי: אני ל…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by CyberBot,

https://streamable.com/y97cu איך אני מזיז את הרכיב מבלי להילחם איתו

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Kitt0s,

* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. קודם כל החיבור שיש לי לפלאפון הוא כמו של אוזניות רגילות אך טיפה יותר קטן. השאלה שלי היא האם אני יכול נגיד לחבר את הפלוס והמינוס לזה ואז אני ישמע דרך החיבור של האוזניות? ואם נגיד אני צריך מגבר... כיצד אני מכין דבר כזה? אפשרי לקבל סירטוט?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום שמי גיא קניתי מחשב לא מזמן פחות מחודש הרכבתי בעצמי ושהרכבתי לא היה לי כוח לסדר את הכבלים כמו שצריך... המפרט שלי פה בצד < המארז שלי הוא NZXT GUARDIAL 921 הוא מגיע עם 3 מאווררים אחד מקדימה למטה להרדיסק אחד בצד המארז והשני יציאה המאווררים ממש חלשים ולא עוזרים כ"כ רציתי להחליף את המאווררים לגמרי לחדשים ... עכשיו אני מתכוון לקנות הכל מ KSP או בחנות אחרת שבאשדוד ( אם יש המלצות אז תודה ) ואני צריך מאווררים עם לדים כחולים ... השקט לא כ"כ מפריע לי אבל שלא יהיה רועש יותר מידי ... קניתי ביחד עם המחשב עוד מאוורר של Scythe Gentle Typhoon 120 ... והוא מאוורר מצויין שקט וטוב ... אבל אני בטוח שיש עוד כאלו אם יש לכם המלצה של סוג אחר שלהם אז בבקשה אוקי מספיק חפרתי ... אז ככה …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by GOVNER_T.S.Y,

עשיתי צביעה X שכבות וזה נראה לי כבר מספיק טוב בשביל לעשות לקה. עשיתי שכבת לקה, בריאה כזו.. השאלה היא האם צריך לעשות יותר משכבת לקה אחת, במידה וכן כמה שכבות מומלץ לעשות ? אנא ענו בהקדם, אני רוצה לסיים והעלות תמונות (: g0vner_x3

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. בהמשך לפוסט הזה בקצרה: יש לי מסך בלי אחריות שמהבהב מהרגע שאני מדליק אותו בדקתי הכל לכן הבעיה היא במסך או ב ADAPTER שאין לי אחד אחר שאני יוכל לבדוק. האם מישהו כאן יכול לעזור לי לאתר ולהחליף את החלק שגורם לבעיה במסך?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Arik.G,

שלום, לאחרונה עברתי סוף סוף לבית משלי והיתי צריך טלויזיה לסלון, בדיוק חודש לפני בבית של ההורים שלי הלכה הטלויזיה והם קנו חדשה ואת הישנה אני מנסה להחזיר לפעולה. מדובר על טלויזיה דיי ישנה של PrimeView (לא מכיר את החברה בכלל) בגודל 37". הבנתי שהפנל שלה הוא של LG. הבעיה התחילה אחרי הפסקת חשמל, כאשר מנסים להדליק אותה היא מתחילה להבהב, יש תיקתוקים ברמקולים ואחרי כמה דקות היא נדלקת. אבל אחרי שהיא נדלקה ומכבים אותה עם שלט למצב standby ומדליקים שוב היא נדלקת בסדר. כלומר אין לה בעיה להידלק אחרי מצב המתנה אבל אם מכבים לגמרי מתחילה הבעיה. פתחתי את הטלויזיה, איתרתי את המעגל של הספק כוח, הוא מסוג: acrp-32s warecube כל הקבלים נראים תקינים, אין רכיבים שרופים או מפוחמים. שמצאתי …

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  22. Started by Lior4543,

יש לי ספק כוח ישן (ATX 400 וואט) איך אני יכול להשתמש בו בתור מקור כוח חיצוני שאני יחבר לחשמל וישתמש בתור כוח לדברים קטנים, תנו לי בבקשה מדריך או הסבר מפורט כי אני דיי חדש בעניין של האלקטרוניקה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by shay360,

שלום לכולם. יש לי את הרמקולים הבאים: http://www.chikchak.co.il/papcoil/img/chanuiot/reduced/259981.jpg חשבתי להוסיף טוויטר ליד כל רמקול... השאלה שלי היא קודם כל האם לפי דעתכם זה יגרום לשיפור באיכות המוזיקה? מבחינת הספקים חשבתי פשוט לחבר כל טוויטר ליציאה של הרמקול (ימין לימין ושמאל לשמאל) אחרי המגבר של הרמקולים עצמם, זה יספיק? אולי אפילו להוסיף LPF ... בקיצור אני אשמח לשמוע דעות נוספות.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אני מתכנן להחליף את הסוללות של המברגה שלי לליטיום איון, אחרי שעברתי את כל המכשולים של ההתאמה ושל קניית החלקים והסוללות אני מחפש דרך נוחה וקלה למנוע מהסוללות לרדת מתחת ל 3 וולט לכל תא. אני הולך להלחים 3 תאים של 18650 של סמסונג ביחד ליצירת תא אחד של 11.1 וולט. קניתי את המוצר הנ"ל מתוך ידיעה שהוא לא מתאים לי בדיוק אבל היה קרוב מאוד למה שאני צריך http://www.ebay.com/itm/331424436393?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT אני בעצם רוצה מעגל שיינתק את הזרם כאשר אחד מהתאים יורד מתחת ל 3 וולט. המוצר שיש לי כרגע מצפצף וזה לא נותן לי יותר מידיי. תודה! עריכה: נתקלתי במוצר הבא http://www.ebay.com/itm/…

25. Started by eyalib,

מלגו שקוף. לאחר שהוא יהיה גמור אני אחרוט עליו עם דרמל ואדביק לדים מתחת כדי שרק החריטה תבלוט. מה דעתכם ?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.