עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by benr,

מישהו אולי יודע איך אפשר להזמין מהאתר שלהם לארץ? ואם זה משתלם

• 13 תגובות
    • 884 צפיות
  2. Started by Jook,

אז ככה, אני מתכנן לבצע הזמנה מג'אב טק בימים הקרובים ורציתי לברר עניין מסוים. ההזמנה שלי היא סכום של 40 דולר לכל המוצרים בלבד ללא המשלוח. עם המשלוח זה יוצא 53 דולר. רציתי לדעת האם אני אני אשלם 17אחוז מע"מ או שסכום ההשמנה הוא ללא המשלוח ואז אני לא צריך לשלם מע"מ. אני מבקש מאנשים שמבינים בנושא זה ויצא להם להזמין משם לכתוב פה, תודה רבה אגב, כתבתי פה את זה בגלל שלא מצאתי פורום אחר מתאים יותר מפה, מפני שפה סביר להניח נמצאים האנשים שמבינים בעניין. תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by OnlyOne,

(אני חושב שזה מתאים לפה) בכול מקרה יש לי את הVISA הנטען שפשוט הוא כמו כול כרטיס אשראי והוא גם בינלאומי אז אני חשבתי לעשות שני פרוייקטים באלקטרוניקה אורגן אורות על פי המוזיקה ומקלט אינפרה אדום כדי להלוט על דברים בעזרת שלט ישן שיש לי פה שעדיין עובד אז יש לי אפשרת להזמין מאריהב כי אפשר בכרטיס אשראי ויש אפשרות מחו''ל בגלל שהחלקים קטנים אז אני לא חושב שיהיה מכס אז איפו יוצא יותר זול ואיכותי גם ואם בחו''ל באיזה חנות יש אתר?

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  4. הדגש הוא על מוצרים קלים, כך שמחיר המשלוח לא יהיה גבוה. מחיר המשלוח יחולק ויהיה עוד פחות משמעותי נא לשלוח לאייסיקיו מספר 142741672 הודעה עם קישורים לכל המוצרים שברצונכם להזמין עם הכמות. נא למהר בבקשה שבוע טוב, אבנר

• 20 תגובות
    • 4.4k צפיות
  5. הזמנתי מכונת תספורת מארה"ב אך שכחתי שזה מגיע עם חיבור ארה"ב, עכשיו אני לא יודע איך להשתמש בזה. על החיבור רשום 125V ולפי מה שקראתי אם אני ישים מתאם פשוט המכונה תיהרס בגלל שהמכונה צריכה זרם מסויים והיא מקבל אחר, מה עושים במצב כזה?</blockquote>

• 16 תגובות
    • 6.2k צפיות
  6. אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by gal1,

נכון יש את החוטים הרחבים האלה האפורים המגעילים מה אפשר לעשות איתם כדי שלא יסתירו את כל המארזולא יעשו שם בלאגן בהכול

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by eXpire,

שלום לכולם היום רציתי להחליף את ספק הכוח שלי (250W ל 400W) שאבא שלי נתן לי וכאשר התחלתי לחבר את החוטים של הספק החדש שמתי לב למשהו מוזר... קיימים שני חיבורים ללוח אם,אחד עם כ20+ כניסות ואחד ריבוע עם ארבע. עכשיו משום מה הספק הנוכחי מחסרי 4 כניסות בחיבור של ה20+,4 כניסות נשארות ללא חיבור. לעומת זאת הספק הקודם נכנס בכולן... כרגע אני חיברתי חזרה את הספק הקודם,לא רציתי לקחת סיכון שיקרה משהו. מישהו מוכן להסביר לי מה קורה כאן שני הספקים הספקים סטנדרתיים אז למה יש הבדל בכמות הכניסות והאם זה משנה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Blinker,

אז ככה יש לי ספק מגה ג'נרי של 500W לאחרונה המערכת שלי לא היתה ממש יציבה אז החלטתי לבדוק למה גיליתי שהספק שלי רותח והמאוררים שיש בקושי דוחפים אויר לאחר שפתחתי אותו גיליתי שעשו להם בכלל מוד ל 7V כאשר הם גם ככה בקושי זזים החלטתי לדחוף לתוכו מאוורר 120 ולשנות קצת דברים חעחעחעחעחחעחעחח סתמתי את החורים שיוצאים אל תוך המארז בעזרת חתיכת פרספקס קטנה בצורה הזאת הוא גם לוקח אויר מהמארז ומזרים אותו דרך צלעות הקירור החוצה לאחר מוד קצר המתחים של הספק ניהיו יותר יציבים ויותר מדויקים והטמפ של תוך המארז ירדה ב3-4 מעלות

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום ביקרתי בהום סנטר היום וראיתי את הדרמל והוולף, הדרמל סתם יקר והוא לא בא עם קיט של ראשים וכל מה שצריך, עכשיו יש שמה את הוולף עם הציוד ב140 שקל ויש שמה את הוולף והציוד + כבל מאריך וצינורית עבודה: לפי מה שהמוכר שמה אומר שאפשר עם הצינורות הזו להגיע לכל מיני פינות ומקומות צרים לעבוד עם זה כמו עם עט\עיפרון שכזה.. שמכירה כ-240 אם אני לא טועה... עכישו הצינורית עבודה עם הכבל מאריך נשמעת מאוד מפתה כי ככה אני יכול לחתוך בצורות שונות אבל הדיסקית שחותחת נראת כזו חלשה.. האם היא תחתון ברזל טוב ? לגבי הצינורית המחיר שלה בנפרד יוצא אותו מחיר כמו של זה עם הצינורית מובנת בפאקט רכישה וזה אבל מאריך של יונדאי אז אני מעדיף כבר הכל של וולף בקיצור מה דעתכם ? והאם שאני חותך עם הוולף החיתוך של…

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  11. היום השתמשתי בפעם הראשונה בדרמל וחתכתי מקום למאורר 120mm בגג במארז אני רוצה שתגידו לי איך החיתוך יצא לי.. אני יודע שהוא לא יצא כל כך טוב ומה שחשוב לי זה איך אני יכול לתקן אותו מבלי לפגוע בגודל החור שעשיתי (את השבלונה למאורר לקחת מפה מהמדריך לקדיחת חורי איוורור במארז) התמונות: http://www.pbase.com/baluta/case טל.

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  12. Started by Lumber_Jack Jim,

טוב,אז הנה: החריטה בוצעה בעזרת דרמל וביט 194. (שקל ועשרים למי שמזהה את התמונה ).

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות
  13. Started by Chumlee,

ניסיתי עם מלחם 25W להחליף 5 קבלים אפילו קבל אחד לא יצא , הפינים מאחורי הלוח פשוט חזקים כאילו זה ריתוך ממש חזק ניסיתי אפילו עם מלחם חזק יותר 100W והיה קשה לאללה ובוקשי 1 הצלחתי אני נכנס ל YOUTUBE הקבלים נופלים כמו נוזל , ממש חלק בלי מאמץ מחליפים קבל ב 10 שניות , איך הם עושים את זה כל כך בקלות ? צריך ללמוד את זה ? ממש קורס או שצריך מכשירים ממש יקרים ? שאלתי במעבדה של מחשבים אמרו לי שם שמתוך 4 לוחות שהם מחליפים להם קבלים 1 הם מצליחים להציל כי ברגע שהקבלים נדפקים זה תוצאה של כמה רכיבים על הלוח זה לא קבל נטו . ואני חשבתי שברגע שמחליפים קבלים זה ישר נדלק והכול מסתדר חלק מישהו ניסה פה להסיר קבלים נפוחים מלוח ? נ.ב. אני גם ראיתי שאחרי שמחליפים קבל מורחים חומר צהוב על הלוח מה ז…

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by arkadur,

שלום! רציתי לדעת אם אפשר להחליף את התאורת רקע של הLCD שמעתי פעם שיש בין המסך לפנל - איזה שקף ירוק, ואם אני אחליף אותו - אז אני אקבל את הצבע שאני רוצה זה נכון? יש עוד דרכים - כגון תקיעת לדים בצדדים?

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  15. Started by simonldj,

שלום, לפני כמה ימים התחיל לעלות ריח שרוף מהמסך שלי כשהוא פועל, והחלק התחתון שלו הפך לכהה יותר. בעיקרון אפשר להשתמש במסך אבל הריח הייתה הבעיה האמיתית. פתחתי אותו, לא ראיתי שום דבר מיוחד על הלוח חשמל אבל כן שמתי לב שהריח השרוף מגיע מרכיב ספציפי בו. מצאתי את הרכיב ב ebay, זה Inverter Transformer TMS92920CT for SAMSUNG 17",19" http://www.ebay.com/itm/260737051394 על החלק שלי אכן כתוב בשורה הראשונה TMS92920CT והשנייה B 08TM37 T A, באייבי בשורה השנייה כתוב משהו אחר השאלה שלי האם זה קריטי? אין לי ידע או ניסיון באלקטרוניקה, ואין לי תכלס מושג מה זה החלק הזה, אני יכול להיות בטוח שזה יתאים? בנוסף אני לא בטוח עד כמה בעייתי להחליף את הרכיב הזה. ראיתי סרטון שבו החליפו חלק אחר על לוח דו…

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  16. Started by mzlbat,

היי היה לי ראוטר של בזק ישן והקליטה שלו לא הייתה משהו , ואז אני קניתי לו שתי אנטנות ארוכות מ DX וזה שיפר לי את הקליטה באופן טוב , אבל שדרגתי חבילה גלישה ונתנו לי ראווטר אחר ולאנטנות שלו אין הברגה כמו בישן והאנטנות שלו מאורת קצרות ... אבל יש לי אנטנה מ מראווטר ישן ורצתי לדעת אם אפשר לשים עם הראוטר החדש בעזרת הלחמה ? את האנטנה הזאת אני חושב לשים על הראוטר החדש , מה אתם אומרים ?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. אהלן! אני מעוניין להחליף את הבטרייה של מכונת התספורת שלי, מכונה קטנה ונחמדה לסידור הזקן שאני משתמש בה בצבא - Panasonic ER131h. הבטריה כבר דיי מתה, אני משתמש בה שלוש דקות והיא נגמרת, והטעינה אורכת ימבה זמן. פירקתי את הגוף, והוצאתי ממנו את הבטרייה הכסופה שיש בתמונה המצורפת. צילמתי גם את המטען ואת הנתונים שכתובים עליו. ניתן לראות בתמונה גם שהבטרייה שהוצאתי מהמכונה קטנה ממש בקצת מהבטרייה AA הרגילה שעומדת לצידה. אז ככה, האם באמת סתם בטריה AA נטענת, נניח של GP, תתאים פה? ואם כן, האם זה משנה, על סמך הנתונים שכתובים על המטען, איזו בטריה אקנה?

• 4 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by card,

שלום יש לנו על הגג שני קולטי שמש, ומעליהם דוד שמש. גוף החימום בדוד שמש לא הוחלף כבר כמה כמה שנים טובות, ומנסיון, כשעובר כל כך הרבה זמן, זה אומר שהוא מוקף באבנית. זה מורגש גם, כי לוקח לו הרבה זמן לחמם מים. אני רוצה להחליף את הגוף חימום של הדוד, והשאלה שלי: עד כמה קשה זה לעשות את זה בעצמי? כשמדובר על דברים של חשמל בבית, אני תמיד עושה את זה לבד, רק שכאן, בגלל שזה דבר "גדול", ומלא במים, אז זה נראה קצת יותר קשה.. מישהו עשה את זה בעצמו פעם, ויכול להעיד עד כמה נורא/לא-נורא זה להחליף את הגוף חימום שבדוד? תודה card

• 11 תגובות
    • 11.2k צפיות
  19. Started by Comnir,

שלום לכולם אני רוצה להחליף את הדלת של המארז שלי בפרספקס, אבל אני מנסה למצוא דרך שבא אפשר לחבר את הדלת ככה שגם יהיה ניתן לפתוח אותה, אבל שההרכבה תהיה כרוכה בכמה שפחות פגיעה בחומר עצמו. תודה לכל מי שיוכל לתת רעיונות...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by JonyPony,

אני זומם כבר הרבה זמן להחליף לעכברוש שלי את הLED האדום שהוא בא איתו (אותו LED שעוזר לעיינית לקרוא את התנועה) העכברוש האשם במחדל הוא Logitech Mx510. השאלה שלי אם יש למישהו פה מדריך (או לינק) לאיך לעשות את זה הכי יעיל, ואם LED ירוק חזק שווה ערך לLED האדום? :s05:

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by BeNzZy-BoY,

טוב אז ככה.. לקראת סיום המודינג למחשב שלי תכננתי להחליף את המתגים של ההדלקה והריסט של המחשב במתגים אחרים.. לגבי ההדלקה רציתי לשים מתג של on/off פשוט כזה ויפה ולתקוע אותו בגג או על פאנל 5.25 אינץ מקדימה זה לא עקרוני כרגע.. לגבי הכפתור של הריסט עוד לא בדיוק אני יודע מה אני רוצה אני אשמח לרעיונות .. חשבתי אולי לשים את הכפתורים האדומים האלה הפשוטים ראיתי כזה בהום סנטר.. לא חשוב לגבי הכפתור הדלקה.. הסתכלתי עליו ומאחורה אני רואה שיש לו איזה 6 רגליים קטנות כאלו כשלשניים מהם מחוברים כבלים שמתחברים ללוח אם.. אחד לבן ואחד כתום.. לאן אני מחבר כל חוט כזה במפסק ? פשוט לכל צד רגל או שיש איזה תחכום ? אם יש לכם רעיון אחר אני אשמח לתגובה ולגבי הריסט אני מעדיף לעשות את שניהם אות…

• 20 תגובות
    • 5.2k צפיות
  22. החלפתי לחבר את העדשה שהוא ריסק באייפון שלו. העדשה עלתה כ 15 דולר באיביי.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by ariel-ro,

החיבורי USB הקידמיים שלי שבורים מבפנים ולכן אי אפשר להשתמש בהם. איך אני מחליף את החיבורים האלה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Dror D.,

ברשותי מארז A-top Gladiator הזה: http://www.a-top.com/gladiator/AT878sv_l.jpg. החלון הצדדי של המארז עשוי ממתכת מחוררת ואני רוצה לדעת אם יש אפשרות להחליף את המתכת המחוררת הזאת בזכוכית או פלסטיק, אני עברתי לפני כמה חודשים לחדר שבו ממוקם המחשב עם המארז הזה והרעש דיי מפריע לי. צירפתי תמונה של חלון המארז מהצד הפנימי שלו. תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  25. Started by taimor,

הנה כמה תמונות איך החלון נראה : http://www.epstain.be/TT/1.JPG http://www.epstain.be/TT/2.JPG http://www.epstain.be/TT/3.JPG http://www.epstain.be/TT/4.JPG מה דעתך ? מה אתם ממליצים לעשות ? כי לי אין ממש דרך, הקטע שאני רוצה להחליף ת'חלון כי המאורר שיש שם סתם הורס לי את הכל ולא נוח לי במיוחד עם הBT... נ.ב. למישהו יש ספק פרספק באזור חולון - בת-ים...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים