עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by TaMiRn2,

שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. אני הולך לקנות מחשב בקרוב עם המארז הזה , ANTEC P180 ששמעתי שמצויין , עכשיו אני צריך לדעת אבל איזה סירקולציה קיימת בו כמו שהוא מגיע מהמפעל ואיפה מומלץ להוסיף מאווררים , כמובן גם איפה לעשות חוריי איוורור וכאלה , איפה לעשות חורים למאווררים (תניחו שיש לי הרבה ) וכו' , תהיו יצירתיים קצת SPICE : המחשב הולך לעבור אוברקלוק , בזכותכם אולי אני אשבור שיאים על קרור אוויר

3. Started by aviram20,

נסכם ב-התגעגעתי. הקורבן שלי הוא אנטק 900 . בעבר התעללתי בכמה וכמה מארזים בניהם האנטק , הכל על מנת להפוך את המחשב הזה לשרת קבצים ראוי . אני ישפצר אותו קצת בתקווה להפוך אותו יפה ושקט יותר . ואני לא רואה את הסוף כרגע. המצב כרגע הוא E7500 3.66 8GB ספק 430 שלדעתי יעשה את העבודה אלא אם כן יתווסף רכיב לא צפוי. ו3 דיסקים 1TB. לעבודה! המארז מגיע עם שלושה מאוררי 120 ומאורר 200 היום התלבשתי על המאורר 200 ובקרוב גם על מאוררי ה120 הרי תהליך העבודה עם המאורר שלבסוף הפתיע גם אותי . Uploaded with ImageShack.us סטריפ לדים ובו קדחתי חור מילימטר שדרכו יכנס ה12 Uploaded with ImageShack.us הוא נורא בולט וחייב לעבור צבע אז חתיכות קטנות של איזולירבנד מכסות את הראשים בלבד…

• 10 תגובות
    • 8.4k צפיות
  4. יש לי סוללת ליטיום של 15 וולט אני רוצה להטעין אותה ... אם יש למישהו רעיון איך או אפשר ות להפנות אותי אני יודא לו מאוד... חרשתי כבר את כל האינטרנט אך אין לי ממש ידע אני יודע שזו סוללת ליטיום אורגנית

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. אוקיי היה לי קצת בעייה עם המדריך באתר של הלדים (ואני מניח שהיו עוד הרבה כאלה שהיו להם בעיות) אז עשיתי חיפוש כדי לנסות להבין יותר וראיתי איזה אשכול של מישהו שכתב שהוא רוצה הסבר מפורט על איך להרכיב לדים אז pro modder הסביר לו ממש ממש בייסדויות שלב שלב ואני חייב להודות שזה הציל אותי אז שזה לא יישב עכשיו סתם בעמ' 10 החלטתי לרכז לכם את כל מה שהוא כתב שם עם קרדיט מוחלט ל-pro modder אוקיי אז בזה מסתכמים בדברים!: דבר ראשון קונים את הלדים (מסוג : UB), בצבעים שרוצים, לאחר מכן אתה קונה נגדים, מומלץ על 100 OHM. לכל לד יש רגל קצרה ורגל ארוכה, הרגל הקצרה היא מינוס (-), והרגל הארוכה היא פלוס (+), את הנגד אפשר לחבר לרגל הארוכה (+), בעזרת הלחמה. רצוי לבודד אחרי ההלחמה בעזרת דבק חם או א…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום, בניתי מעגל כלשהו שמשתמש ברגלי השידור של יציאת ה LPT יש לי מערכת הפעלה WINXP SP2 דרך היציאה אני שולט על המעגל - הפעלה וכיבוי שלו בעזרת הרגליים 2 ו 18 (רגל השידור הראשונה של היציאה והאדמה שלה) בכל הפעלה מחדש של המחשב, איך שהמערכת הפעלה עולה היא מאתחלת את יציאת ה LPT וזה גורם לזוג רגליים 2 ו 18 להוציא +5V מה שגורם להפעלת המעגל שלי בלי שאני רוצה יש אפשרות להגדיר במערכת הפעלה שהיציאה תאותחל למצב שכל הרגליים של המידע יהיו ב "0" במקום ב "1" כמו שקורה אצלי עכשיו? הפעולה של ה "1" מגיעה רק עם הפעלת המערכת הפעלה.. אז זה אומר שההגדרות בביוס לא משנות למה שאני צריך מישהו מכיר איפה במערכת הפעלה אני יכול לקבוע את מצב הרגליים של המידע ל "0" בהפעלה? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by izikd,

אהלן, אני מעוניין לרכוש מסך LCD גרפי קטן, משהו כמו 128x64. שכמובן יתחבר לLPT. יש המלצות מאיפה לרכוש בזול? ארץ עדיף, אבל אם יש אז גם בחו"ל. בתודה, איציק.

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  8. Started by SlimShady_1,

הזמנתי מהספק שלי כמה מאווררים של וונטק והוא אמר לי שיש כרגע מחסור בארץ והציע לי מאווררים של חברה שנקראת Speeze למישהו יש מושג איך המוצרים שלהם?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by gnk,

שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by shoonra,

היי אני מעוניין לבנות מוד הכולל מספר לדים בצבעים שונים כשהצבעים יתחלפו בהדרגה מצבע לצבע. יש לי רק ידע בסיסי באלקטרוניקה ולכן אני מעדיף רכיב/מעגל מוכן שיכול לעשות זאת. מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה? בתודה רמי.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. החשבתם באמת שמחירי רכיבי האלקטרוניקה זולים יותר באיביי ?! אז חשבתם. לצורך פרוייקט שאני עובד עליו נזקקתי ליחידה בודדת של טרנזיסטור מסוג 2N4033 באריזה מתכתית. בדקתי באיביי מה המחיר של הטרנזסיטור (כמובן עם סינון המוכרים הסינים+ישראלים) וחשכו עיניי ! המחיר נע בין 60 שקלים ליקר ביותר ל-20 שקלים לזול ביותר. חיש קל קפצתי לאריסטוק בת"א ורכשתי את הטרנזיסטור ב-2 שקלים ליחידה תוצרת פיליפס.הכי חשוב הנבלה הגיע תוך שעתיים לשולחן העבודה ולא שבועיים או חודש. דרך אגב זו רק דוגמא אחת מעשרות רכישות של רכיבי אלקטרוניקה.

12. אני צריך "לדלל" את ה12 V ל 5V יש אפשרות לשים סתם נגד אבל אני חושב שזה לא כל כך חכם אחרי הכל אני לא רוצה לשרוף שום דבר זה אמור להתחבר למכשיר מאוד עדין יש לכם הצעות ?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. ראיתי את המדריך כאן http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 והתלהבתי מאוד אך הבעיה שאין לי כלים ואני לא יודע ממש להלחים ומפחד שיהיה איזה קצר או משהו וגם אבא שלי לא ממש יעזור ברעיון מישהו פה יכול להכין לי או לעזור לי? ומזה הפורס פידבק משהו? זה אומר שלא יהיה רטט? ובכל משחק אפשר לשחק עם זה? או רק כאלה של הסוני?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Shmulik Cohen,

שלום חברים, לא בטוח שזה המקום הנכון אבל בודר בכז. מעוניין להרכיב PC וינטאג' מבוסס 486 Dx2 מבוסס MSDOS עם כונני דיסקטים ודיסק קשיח שמכיל את כל המשחקים שלי משנות ה 80. יש משהוא שניסה לשחזר להחיות כזה מחשב?. תודה שמוליק

15. Started by nnfyrbsnss,

קניתי הרכבתי והלחמתי את הכל לפי המדריך שנכתב בפורום בקישור הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 וגם לפי עוד מדריך זהה בקישור הבא: http://lnx.manoweb.com/lirc/?partType=section&partName=introduction אבל זה פשוט לא עובד, שאני מחבר למחשב לא קורה כלום (אולי לא צריך לקרות כלום? בכל מקרה), שאני פותח את התוכנה (uICE, winLIRC EventGhost) היא לא מזהה את המקלט ושאני לוחץ בשלט כלום לא קורה בתוכנה. מה עושים? איפה טעיתי? (בנוסף שלחתי ה.פ. לכותב המדריך)

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אני צריך תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (step motor), החיבור מהמחשב הוא פרללי והוא הופך לקונקטור של 10 פינים שנכנס בלוח הבקרה של המנוע צעדים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by aviran_n,

היום המחשב ניכבה ובעקבות העבודה על הגג המחשב פועל ללא גג אז ראיתי עשן עולה למעלה. אחרי בדיקה נימצא שאחד מהרכיבים בארוגייט שלי עלה באש =\ איך שחיברתי את האורגייט לבדיקה הוא עבד רגיל לשניה ואז התחילו גיצים מאיזור הרכיב הזה ואז התחילה אש שישר כיביתי וניתקתי את כבל החשמל =\ עכשיו זה נזק פיזי ככה שאחריות לא תקפה (אני חושב =\) יש לי פה תמונות של הארוגייט מפורק והרכיב השרוף אם מישהו יכול לעזור לי אפילו בזיהוי הרכיב הזה כדי שאני אוכל לקנות חדש ולהחליף יהיה סבבה!!! תמונות:

• 10 תגובות
    • 932 צפיות
  18. אז ככה , קצת שיחקתי בחומרה ומה שמתוכנן כרגע זה מערכת התרעה על מכמונות מהירות לפי הלוגיקה הבאה. יש לי GPS קצת ישן שנקרא UP300 של חברת FASTRAX ( היא נקנתה לאחרונה ע"י UBLOX ). המודול מצויין וקולט לווינים מהר מאד ואף מקבל יעילה יציבה של 8 -10 לווינים דרך החלון אפילו. מבחינת מעבד כרגע זה רץ על http://www.or-e.co.il/index.php?route=product/product&path=9801_9821&product_id=32384 כי זה שכרגע יש לי אבל כשאסיים זה בטח ירוץ על אחד הכרטיסים הקטנים כי מבחינת חומרה כמעט ולא נרדשים משאבים. משהו כזה : http://www.or-e.co.il/index.php?route=product/product&path=9801_9821&product_id=29829 אז מה בעצם אני עושה .... משתמש ב 2 סיפריות TINYGPS NEWSOFTSERIAL ה GPS הוא תקשורת …

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by noamn111,

שלום אני מחפש איזה קיט מעניין אין משהו ספציפי עשיתי 2 פרוייקטנים עד עכשיו (במסגרת בית ספר ) ועוד כמה על המטריצה . מעדיף משהו על מוזיקה ולדים וכדומה . עד 50 שקל . תודה

• 10 תגובות
    • 4.7k צפיות
  20. Started by mr.bigglesworth,

טוב הזמנתי ספק חדש לאחר ששלי מת ובאותו זמן הזמנתי איזה סליבינג נחמד (אדום UV) אז הצלחתי בנתיים לפרק את כל החיבורים על איזה ספק ישן חוץ מה ATX אז אם מישהו יכול לעזור לי בזה זה יהיה נחמד ושאלה שניה יש לכם יזה מדריך עם תמונות שיהיה לי ממש ברור על איך להרכיב את זה על הספק? (כדי שאני אהיה בטוח במה שאני עושה) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש הייתי מעוניין לבצע בו מודינג ורציתי לבקש ממכם רעיונות לזה כמודר מתחיל (הייתי מעוניין יותר לכיוון של קירור + לשפר את המארז) תודה מראש (נ.ב. עם אני עובר על איזה חוק נא לנעול את הדיון,תודה) דרך אגב עם זה חשוב לעניין המפרט שלי הוא: Intel Pentium IV 2.8C GHz Asus P4P800 Samsung 512MB DDR 3200 W.D. 80GB S-ATA 7200 rpm Sapphire Radeon 9600XT 17 MAG 786PF והטמפ' מהמוצע הוא 28-30 מעלות במנוחה 38-43 במאמץ (משחקים וכו') דרך אגב החלטתי להיצטרף לפורום,קצת מידע עליי קוראים לי אופק,אני עוד מעת סוגר 13.5 (אני משער שהרוב פה יותר מבוגרים) את מפרט המחשב שלי ניתן לראות "במפרט המחשב" לא מזמן התחלתי להתעסק עם מודינג,שנראה לי תחום מאוד מגניב ונחמ…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by ranc80,

אני רוצה לבנות גוף קירור באמצעות אפקט Peltier ורציתי לדעת עד כמה זה אפשרי. נתקלתי במאמר הזה: http://www.digit-life.com/articles/peltiercoolers/ לפי מה שהבנתי העיקרון די פשוט והבעיה העיקרית היא אולי החומרים ובעיקר הביצוע שנראה כמו עבודת נמלים. מה שרציתי לדעת זה: * איפה אפשר להשיג מוליכים למחצה, האם זה דבר יקר ואיזה בדיוק אני צריך לקנות?. * מאחר וזה מאוד קשה, עם הכלים שיש לי, לבנות משהו בקנה מידה קטן שכזה, כמה ישפיע קנה מידה גדול יותר על האפקטיביות של הקירור?. * או כל דבר אחר שיכול לעזור. בתודה מראש, רן.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by Zombit,

ראיתי באיזה מדריך\דף באתר מידע על חיבור מולוקס איך לחבר אליו דברים ואיך אני משיג ממנו 12\5 וולט אני מחפש את ההסברים ואם יש גם תמונה (אני בטוח שיש אבל לא מצאתי) בבקשה תביאו לי את הקישור תודה רבה רבה לכל העוזרים !

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Impreza,

יש לי את המארז של קומפיוקייס 6A19 ורציתי לעשות לו משהו אין לי כלים וכל אלה אז סתם חשבתי ליופי שבמקום 2 הפנלים אני ישים 2 מאווררים מוארים של 80 מ"מ, מה אתם אומרים? יש לי כונן ומתחתיו 2 פלסטיקים וצורב והמאווררים נכנסים בדיוק בגודל 2 הפלסטיקים..אני קונה בחנות שכונתית 2 מאווררים של קולר מאסטר עם לדים (1 עולה 50 שקל) בטח על 2 הוא יעשה איזה 10 שקל הנחה משתלם? זה בכלל יעזור לטמפ? ??? או סתם ליופי

• 10 תגובות
    • 971 צפיות
  25. Started by IlanF,

האח המפגר שלי השתמש במלחם ו"ציפה" אותו באיזה חומר שחור ולא מוכר... החומר הזה מונע מהמלחם להתחמם :s05: אני צריך עצות ודרכים איך לנקות את המלחם מהחומר הזה

• 10 תגובות
    • 4.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.