עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by aviran_n,

הייתי רוצה להתחיל בבניה של מכונית על שלט. בקטע המכני אני חושב שאוכל להיסתדר, הייתי רוצה שתעזרו לי ביכוון של כל החלק האלקטרוני: 1.אספקת המתח (סוללות, מצבר קטן או כל דבר אחר שעולה לכם בראש ואתם יודעים היכן ניתן להשיג ובמידת הצורך גם כיצד להטעין.) 2.המעגל במכונית (קדימה ואחורה - מנוע DC אחד חזק יחסית, ימינה ושמאלה - עוד מנוע חלש יחסית שרק יזיז את הציר של הגלגלים) ושליטה עליו מהשלט כמובן.. 3.מעגל השלט 4.טווחי הקליטה 5.עלויות הייתי רוצה לקבל מידע לגבי כל מה שציינתי כאן + היכן אוכל להשיג מנועי DC חזקים יחסית שיעבדו במתחים של סוללות? התייאשתי מחיפושים בחנויות אלק'.. מצאתי שם רק מנועים של טייפ

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by nehmia,

קניתי דרמל ואני לא יודע עם איזה ראש אני חורט...ניסיתי את כל הראשים ולא מצאתי איזה אני צריך..אני רוצה לעשות חריטה דקה מאוד... ואם למשהו יש תמונה של הראש מקסימום אני יקנה אותו...

• 10 תגובות
    • 986 צפיות
  3. Started by Red-AnGel,

שלום אני רוצה לדעת אם מישהו יכול לתת לי שרטוט או הסבר איך להכין מתאם מ IDE ל USB ככה שאני אוכל פשוט עם המתאם הזה להפוך את ההארדיסק שלי להארדיסק נייד... אני יודע שהדבר הזה אפשרי מכיוון שישנם חנויות שמוכרות קופסאות אליהם ההארדיסק נכנס ומהקופסא יוצא USB, אבל הם עולות 150 + ואני בטוח שאני יכול לעשות את זה בפחות כסף... תודה

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. טוב יש לי מספר שאלות אם הניסוח שלי לא מובן תגידו אני ישנה: 1. יש לי לוחות מודפסות. מעגלים רגילים כל מיני. כמו בכל מעגל יש שפ אחלה רכיבים כגון נגד טרנזיסטור וכו' וכו'. עכשיו לפרק נגד זה לא בעיה יש לו שתי רגליים אבל רכיבים כגון מיקרובקרים או ג'וקים זה 8 רגלים בכל צד כלומר 16 סך הכל. איך ניתן לפרק כאלה? כי ברגע שאני נודע בבדיל אם המלחם והא מתחמם ועד שאני מחמם את ההלחמה השנייה הראשונה כבר מתקררת. האם יש דרך לפרק רכיבים כאלה? או שזה אפילו לא שווה ניסיון? 2. האם לדבר הבא יש קשר לשאלה 1 או לא אז תגידו לי מה זה בבקשה "סרט שואב בדיל" אם זה קשור ל1 אז תסבירו לי איך אם לא אז מה זה? 3. לדברים שיוצאים מהספק של המחשב קוראים מולקסים הם יחסית גדולים בעלי 4 חורים. יש גם דקים כאלה ממש כגון…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. איזה זרם ה USB מוציא? והאם אפשר לעשות תוכנה שתפתח את החיבור ולשלוט עליו מתי יפתח ומתי יסגר?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום רציתי לדעת האם אני יכול לחבר 20 לדים (במקביל) למולקס אחד... כי אני יודע שלכל לד יש מספר A והספק נותן מספר A מוגבל לחיבור ה 12V במולקס... דרך אגב מדובר על לדים UV ו UB תודה עידכון: שאלה: יש לי עוד שאלה: האם אני יכול לחבר נגיד 5-10 לדים לשנאי רגיל? , אני צריך לעשות משהו מיוחד או שלחבר במקביל רגיל ואז לשנאי? והאם השני נותן בדיוק את סוג המתח שהלדים צריכים? (מבחינת AC - DC ) תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by aviran_n,

היום המחשב ניכבה ובעקבות העבודה על הגג המחשב פועל ללא גג אז ראיתי עשן עולה למעלה. אחרי בדיקה נימצא שאחד מהרכיבים בארוגייט שלי עלה באש =\ איך שחיברתי את האורגייט לבדיקה הוא עבד רגיל לשניה ואז התחילו גיצים מאיזור הרכיב הזה ואז התחילה אש שישר כיביתי וניתקתי את כבל החשמל =\ עכשיו זה נזק פיזי ככה שאחריות לא תקפה (אני חושב =\) יש לי פה תמונות של הארוגייט מפורק והרכיב השרוף אם מישהו יכול לעזור לי אפילו בזיהוי הרכיב הזה כדי שאני אוכל לקנות חדש ולהחליף יהיה סבבה!!! תמונות:

• 10 תגובות
    • 913 צפיות
  8. Started by mb74ever,

אני שם כ-6 לדים, יש לי מספיק נגדים.. השאלה מה עדיף בטור? או במקביל? ולמה? מה ההבדל?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. כבר שבוע אני מחפש נגדים באיזה ראשון לציון ולא מצאתי. אני צריך נגדי 450 אוהם או 100 אוהם, לא משנה לי איזה מהם אני צריך למערכת לדים שבניתי שכרגע עובדת על סוללות.. אם למישהו יש מושג איפה אני יכול למצוא נגדים בראשון לציון ובחנות שיהיה 100% ולא שיגידו לי שנגמרו להם, אני ממש אשמח תודה מראש

• 10 תגובות
    • 5.1k צפיות
  10. קראתי באחת ההודעות שאפשר לקנות את המדבקות שהיצרנים מדביקים על המקלדת (האותיות). מאיפה אפשר להשיג את אותן האותיות? וכיצד מתקינים אותן?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. רק אני עוד לא סגור איזה לבנות או להשקיע ולבנות פירמידה או סתם קוביה/מלבן רגיל אבל יש לי שאלה איפה אני יכול לקנות ברגים קטנים שמתאימים לעבודה עם פרספקס ? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  12. רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש נגיד בלוח אם של מחשב שולחני ובכרטיס מסך ובשאר החלקים ןלצרף מסך של סוני פלייסטיישן זה שקונים בנפרד ולהפעיל בעזרת סוללה של מחשב נייד ?? אני לא יודע כמה מתח היא מספקת אבל נראה לי שזה אפשרי בגלל שלוח של מחשב נייד לא שונה מלוח רגיל בהספק המתח שלו אני חושב ... והמסך הזה מקבל מתח מהלוח ולא ממקור חיצוני כמו שקע בקיר אז זה אפשרי לבנות דבר כזה לא ???

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by m-o-r,

יש לי שני מכשירים שמתחברים בUSB מקלט אינפרא ומקלט של העכבר אני רוצה להרכיב את האינפרא בתוך המקלט של העכבר אני רוצה שרק כבל USB אחד יצא למחשב האם אני יכול לחבר את שניים בתוך המקלט את ה-Data -\+ (למקלט יש ספק כוח עצמאי)

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. המבצע על הוולף עם ה200 חלקים, ומעין סטנד כזה? בא באריזה גדולה, שנראית די נוחה לשימוש שעולה 200? שווה? או שאם כבר מוציאים 200 שקל - להוציא את זה על דרמל אמיתי - וזהו

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by mr.bigglesworth,

טוב הזמנתי ספק חדש לאחר ששלי מת ובאותו זמן הזמנתי איזה סליבינג נחמד (אדום UV) אז הצלחתי בנתיים לפרק את כל החיבורים על איזה ספק ישן חוץ מה ATX אז אם מישהו יכול לעזור לי בזה זה יהיה נחמד ושאלה שניה יש לכם יזה מדריך עם תמונות שיהיה לי ממש ברור על איך להרכיב את זה על הספק? (כדי שאני אהיה בטוח במה שאני עושה) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. יש בארץ חנויות מיוחדות שעושות מודינג למחשב שלך כמו לצבוע ת'מקלדת, הדפסה על מארז וכל מיניי כאלה? אני פשוט יודע שבחו''ל יש כזה דבר אז אני רוצה לדעת אם יש כזה דבר בארץ, חנות או אתר....... תודה מראש למי שיעזור

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by psycho killer,

יש לי לוח קטן כזה שמציג 2 ספרות בלבד (מי שמכיר זה כמו במחשבים הישנים כמו ב486 שהיה כמו טורבו כזה מעפאן ) מה אני יכול לעשות איתו (אולי שיראה את הטמפ במארז?) ואיך אני יכול לחבר אותו ? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Natan_Rozen,

היי שלום הבחנתי היום כי LED אחד מהבהב במארז הגנ'רי שלי משום מה ... האם ה-LED נשרף ולמה הוא מהבהב ? תודה רבה על העזרה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום אני צריך עזרה יש לי 15 מנורות לדים במתח של 4V אני רוצה לחבר אותם למחשב איך אני מחבר תודה מראש אלי :hi: :hi: :hi: :hi:

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. חיפשתי בגוגל וגם כאן, אבל לא מצאתי אתרים שיש בהם שבלונות לחיתוך המארז, מישהו מכיר?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by magad,

שלום, אני מודה שאין לי הרבה מושג במודינג אבל רציתי לשאול עד כמה מסובך לבניה עצמית המארז בקישור המצורף http://www.alienware.com/ALX_pages/area51_alx.aspx מכיוון שאין לי 5000 דולר מיותרים לדבר עצמו אני משוכנע שalienware קונים מארז ממוצר מדף כלשהו ומשנים אותו רק שאין לי מושג מה השלד שהם קונים וכיצד אני מלביש עליו את התוספות . תודה מראש לכל המומחים והמייעצים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by V@DIM,

כשאני קורא את המדריך ורואה את התמונת מה שנמצא בתמונות בתוך המחשב ומסתכל בתוך המחשב שלי הכל ממש שונה! אני לא יודע איפה ואיך ולאן לחבר חוטים של המאווררים ... מישהו מוכן לנסות לעזור לי דרך אייסיקיו שלב אחר שלב...אני יודה לו מאוד! אייסיקיו 178801680 מסנגר : commander01_gav@hotmail.com תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 927 צפיות
  23. היי, מאז שהתחלתי פה אני עוד זוכר את הפעם הראשונה ששאלתי מה אפשר לעשות עם המאזר שלי וישר אמרו לי "המארז צועק לצבע!!!" וכמובן שצבעתי אך לא הייתי מרוצה כי זה לא היה עם חריטות ועיניינים (למרות שגם עכשיו אין חריטות)! טוב בלי הרבה דיבורים קבלוווווו את המארז שלי: מצטער על איכות התמונות פשוט המצלמה שלי הלכה לטייל בסין עם דוד שלי,(משווק דברים לארץ).. בקרוב יבוא פאן באס ותאורה... תודה רבה ל...: אני חייב תודה ענקית ל-super guhan שהייה סובלני אלי מאוד בבנית המפסקי on off K למאוררים!!! סוף שבוע טוב וחג שבועות שמח!!!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני מעוניין לעצב את המחשב שלי בשטויות של מנורות UV והלוח אם שלי רגיש לקרינת הUV אז האם סגול זה הצבע היחיד שיש לקרינת הUV?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by road_runner,

למרות שיצא לי כמה פעמים לקרוא פה הודעות, לא יצא לי להתעמק לעולם, (צבא) אבל נראה לי שאולי תוכלו לעזור לי בזה... אני בעליה של מערכת תופים אלקטרונית שבניתי. באחד החלקים שבמצילה יש צורך במפסק-מגע. בלי להכנס למה זה מצילה ומה המטרה של המפסק, מדובר פשוט בשתי פלטות גומי 3 מ"מ המרוחקות זו מזו בערך גם כן ב-3 מ"מ, שיש צורך ששתיהן יוליכו חשמל טוב, כדי שבמגע יד, הגומי העליון והתחתון יצמדו ו... יסגרו מעגל. הפתרון הטוב ביותר שמצאתי עד כה היה להדביק בשני הצדדים חתיכת פלטת נחושת גזורה (COPPER FOIL -> זה החומר שממנו עושים טבליתים עד כיתה ו'..) בעזרת דבק מגע או אפוקסי מן הסתם. קראתי כאן ת'ראד על מישהו (יותר מטורף ממני) שרוצה לחבר שני מעבדים ביחד ( אולי יום אחד אלמד ג"כ ) וכתב שם על…

• 10 תגובות
    • 5.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים