עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. :-\ :-\ :-X שאלה דפוקה אבל חשובה איפה נמא הusb של המארז הנל חוץ מאחור אני לא מצליח למצוא את הusb שלו הוא בצד בתוך המארז איפה? לעונים תודה מראש http://www.thermaltake.com/xaserCase/soprano/sws/sws.htm#logoInfo

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. היי לאחרונה המסך של הנייד שלי (THINKPAD T400) החל לרצד בשורות התחתונות http://youtu.be/ny4XPLGtE24 יש דרך לדעת האם זה כבל או בעיה במסך? אציין שמדי כמה שניות יש ריצוד נוסף (ראו סרטון) והבעיה הולכת ומתפשטת. תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by scylla,

בסופ"ש הזה, שההורים סוף סוף החליטו להתחפף קצת, אני צובע את המארז, אבל לא סתם בצבע אחד אלא ב3 עם שבלונות ודוגמאות. בהחלט שווה לצפות לעדכונים למרות שהמצלמה שלי באיכות מאוד מאוד גרועה (דגש על מאוד!), אבל זה מה שיש. העדכון הראשון יהיה תכנונים והמארז לפני הצביעה.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by sectorix,

שלום לכולם, כשבניתי את המערכת לפני חודשיים, לא ידעתי עדיין שהאתר הזה קיים... ולכן כל היומן באנגלית באתר XtremeSystems לאחרונה קיבלתי המון ביקורות טובות על הביצועים ואיכות העבודה עצמה. מקווה שתאהבו : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?274203-Sectorix-s-Water-Cooling-Build-(Obsidian-800d)&p=4927358#post4927358 אני מתכנן מספר שידרוגים בקרוב, ביניהם מעבד חזק יותר ובקרה שונה למאווררים.. סרטון ( באנגלית ) שפרסמתי ביו-טיוב לאחר סיום הפרוייקט : http://youtu.be/1VlnOEDtW5E תודה לכולם ! Sectorix.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. שלום. אני מעוניין להשתמש ברמקול ישן בתור סאב מנוון, ולכן אני מחפש לבנות מעגל low pass פשוט שיחתוך מתחת ל ~250 הרץ הקלט של האודיו הוא כמובן סטריאו (הפלט רק לסאב) מישהו יכול אולי לעזור ?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by x-pac,

תראו אני חדש במודינג ולא היה לי רעיון חדיש אז עשיתי מודינג קלאסי (לדעתי) 1 פתיחת חלון צד 2 גריל במאוורר 3 קטודה כחולה של Sunbeam וזהו תגיבו.. ונ"ב התמונות לא באיכות טובה [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by aladin_7,

איך אני בונה גלאי IR (בשביל השלט) ומחבר אותו למחשבבחיבור COM או בחיבור שיש לי על הלוח? איפה אני מוצא תוכנה כדי לשלוט בפונקציות במחשב? הרעיון לקחת שלט פשוט ולתכנת את התוכנה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום. אני מחפש סכימה עם שמות של הנגדים שאני אגיד לדוד שלי שיביא לי. אני רוצה 3-4 נגדים חזקים שיתחברו למולקס.ויאירו בחוזקה חתיכת פרספקט של 15*2.5 ס"מ זה יספיק אתם חושבים? בנוסף,אם אני אהפוך את הכיוון של המאורר של הספק,כלומר שהוא יכניס אוויר,אבל מהצד יש חורי איוור,זה יזיק? או שאפשר? פשוט אני שם את הספק בתקרה ויותר קל שהוא יהיה בצורה שיכניס אוויר. איך זה? (הירוק זה האור) תודה

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Elad128,

שלום שלום! יש לי טלויזיה של סוני KV-29FX30E שהפסיקה לעבוד לפני שבוע בערך. שמדליקים אותה הלד שעל הפנל מהבהב 11 פעמים. הבנתי שזה אומר שיש בעיה עם שנאי מתח גבוה. עד כמה מסובך לתקן דבר כזה? אפשרי לבד? הנה קישור ל service manual אם זה עוזר במשהו.. http://reglage.camescope.free.fr/broadcast/SNYtv%20(FE2)%20KV25_29FX30.pdf תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר וגלאי (פוטואלקטרי) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי משהו יקרה (כעיקרון אני רוצה לחבר את זה לשלט של המצלמה, אז אני צריך לראות איך אני עושה את זה) יש אולי קיטים מוכנים לקטע של הלייזר? משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, ואני כבר אסב את זה לצרכים שלי. או מדריך פשוט להכין דבר כזה?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by aviran_n,

יש אחד באתר של אריהב.. התקשתי כדי להזמין ואמרו שאין אותו ולא יהיה... איפה אוכל למצוא סכמה + רשימת רכיבים של המגבר הזה / אחד דומה? תודה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Shmuel Cohen,

היי לכולם אני רוצה לחבר מאורר של 12V 0.2A (עם סוללה של 12V כמובן ) ולמתג אותו דרך הארדואינו. (בגדול המטרה העיקרית היא זה שכאשר אני לוחץ על כפתור בשלט המאורר נדלק , חיברתי כבר הכל פעם אחת וזה פעל מצויין פשוט הטרנזיסטור שהיה לי נשרף כי הוא לא היה מתאים ) חשבתי לקנות את הטרנזיסטור הזה , מה אתם אומרים ? .. http://www.ebay.com/itm/50Pcs-New-60V-0-2A-2N7000-TO-92-MOSFET-N-CHANNEL-Transistor-/271588502391?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f3befab77

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by iroth,

בהמשך לנסיונותי לשלוט במזגן, פיתחתי אוסילוסקופ פשוט לצפייה בסיגנל מה-IR Receiver: http://srooltheknife.blogspot.co.il/2012/10/arduino-adventures-part-ii.html לא מי יודע מה משוכלל, אבל יכול לעזור... ישראל

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Blinker,

אז ככה יש לי ספק מגה ג'נרי של 500W לאחרונה המערכת שלי לא היתה ממש יציבה אז החלטתי לבדוק למה גיליתי שהספק שלי רותח והמאוררים שיש בקושי דוחפים אויר לאחר שפתחתי אותו גיליתי שעשו להם בכלל מוד ל 7V כאשר הם גם ככה בקושי זזים החלטתי לדחוף לתוכו מאוורר 120 ולשנות קצת דברים חעחעחעחעחחעחעחח סתמתי את החורים שיוצאים אל תוך המארז בעזרת חתיכת פרספקס קטנה בצורה הזאת הוא גם לוקח אויר מהמארז ומזרים אותו דרך צלעות הקירור החוצה לאחר מוד קצר המתחים של הספק ניהיו יותר יציבים ויותר מדויקים והטמפ של תוך המארז ירדה ב3-4 מעלות

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. שלום לכולם פירקתי מסך ממחשב נייד ישן מאוד (300 מגהרץ מעבד וזיכרון SD-RAM) ואת שאר המחשב זרקתי. יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם המסך (למשל משהו כמו המסגרות האלה עם תמונות מתחלפות) ואיך לעשות את זה מבחינת החיבורים? צירפתי תמונות של החוטים שיוצאים מהמסך והחיבורים שלהם, תודה לכל העוזרים [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

http://www.thebestcasescenario.com/toxic/toxic1.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/case_side.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/front.html http://www.thebestcasescenario.com/Matrix%20Pics/rebirth_1.html

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. קיבלתי עכשיו מחשב לתיקון, שבחיים שלי לא ראיתי דבר כזה מלוכלך, כולה מחשב בן שנתיים שדווקא אוכסן במקום סביר ובעיר לא מפוצצת אבק (לא באר שבע), והכמויות אבק שם מטורפות, ניסיתי להוציא עם הידיים את כל הגושים שיכלתי, אבל עדיין הוא נראה אפור ומזעזע. קומפרסור אין לי וגם אין שום סיכוי שאני אשיג בשעות הקרובות, אז חשבתי על ניקוי עם מיבש שיער (על קר כמובן). השאלה היא מה הסיכון, זה לא המחשב שלי ככה שאני לא רוצה לסכן את המחשב הזה אפילו במעט, האם יש סיכוי לחשמל סטטי או משהו אחר שיגרום לפגיעה? המון המון תודה.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום אם יש לי התקן USB כלשהו שאני לא רוצה שתמיד יהיה מחובר למחשב, אבל מנגד אני לא רוצה כל הזמן לחבר ולנתק אותו פיזית בעצמי, חשבתי להשתמש במתג שיאפשר לעשות את זה בקלות.. השאלה כמה ערוצים צריך שהמתג הזה ימתג? בגדול, אני יודע שב-USB יש 4 חוטים: 5v Data Minus Data Plus 0v עכשיו אני יכול לקנות מתג שכולל 4 ערוצים, ומן הסתם זה יעשה את העבודה.. השאלה אם אפשר עם פחות? אם אקח מתג של ערוץ אחד בלבד, ואשים אותו על החוט של ה-5v, אז זה אכן יעצור את המתח, אבל מה לגבי חוטי ה-Data? אולי זה יפריע שהם לא מנותקים? אודה למי שיודע מה נכון לעשות כאן תודה card

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by ZorD,

שלום לכולם. ליפני כיומיים הרכבתי את ה-Coolermaster Musketeer במחשב (שגם אותו הרכבתי לא מזמן..) בגדול, אני מאד מרוצה ממנו, הוא מודד את TEMP המעבד, נותן שליטה על הRPM של המאוורר שמחברים אליו ומציג את ה pressure שהמערכת שלי מפיקה (זה המחוג שזז הכי הרבה מכל העסק ) אחרי הרכבתו נשארו לי כמה כבלים שאיני יודע מה לעשות איתם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הוא השימוש שלהם? ועוד דבר, למכשיר ישנם שלושה בקרי מידע (TEMP VU VOLT) ובכל אחת מהם ישנו מנורת LED (אם אני לא טועה) עד כמה שהמנורות ניראות תמימות ביום בלילה הם פשוט כמו מנורה תאורה באמצע הכביש הראשי, הם מאירים מאד חזק.. יש דרך לכבות אותם? רק את המנורות בזמן הלילה? גם בכדי לחסוך בחשמל (המחשב פועל 24\7 ואין לי צורך בעוד שלוש מנ…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Shlomi32,

אני מתכנן כבר הרבה זמן לבנות סאב - וופר... לפי מה שאני יודע, אני צריך רמקול, ואת זה יש לי. בנוסף לכך, ראיתי במספר סאבים שיש בתוכם מעגל חשמלי שכנאה מגביר את עוצמת הבאסים ואת הקול הנמוך. איך אני בונה את המעגל הזה ואיזה חלקים אני צריך? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by yonatancalderon,

שלום, שאלה קצרה אני אנסה להיות הכי ברור שאני יכול יש לי 2 מתגים (תאורה) סמוכים אחד לשני. צירפתי קובץ תמונה חובבני כדי להראות איך החיווט שלהם הולך, במילים: כבל אחד מגיע מהקיר משורשר בין המתגים ומסתיים במתג השני ולכל מתג יש כבל נוסף מהקיר. זה היה המצב עכשיו השאלה הנה תמונה של המתג שקניתי (סליחה על הסינית) במתג שאצלי רשום באנגלית על החיבור הקיצוני N-IN ועל השני L-IN ולאחר מכן A B C D הוא מתאים לעד 4 מתגים אבל אני צריך רק 2 לא מסתדר לי איך לבצע את החיווט בבקשה עזרה. תודה, [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  22. שלום, אני מתחיל לשפץ את המארז שלי. זאת הפעם הראשונה שאני עושה MODDING אז צצות הרבה שאלות. בשלב הראשוני תכננתי לעשות חלון בדלת המארז אבל החלטתי לדחות זאת ולטפל תחילה בפאנל הקידמי. אני רוצה למלא את הפסים האלכסוניים שמצד שמאל וימין של הפאנל וגם את החור שבתחתית איפה שהחיבורי USB - מסומן באדום. מקריאה וצפיה בסרטונים הבנתי שמומלץ לעשות את המילוי באמצעות BONDO. 1. לפני שאני שם את הבונדו עם איזה נייר ליטוש לעבד את המשטחים כדי שהבונדו יתפס טוב ? 2. לאחר שהבונדו יתייבש עם איזה נייר ללטש אותו כך שיהיה חלק לגמרי ושלא יהיו גבשושיות אחרי שאני אצבע ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by lesForce,

שלום , יש לי בעיה בהסלבה של הכבל 20 פינים של הספק , ניסתי לדחוף אותו כבר שעה עם הפלסטיק כשהזזתי את החוטים לצדדים - אבל זה לא הולך , זה מגיע עד אמצע הפלסטיק, וגם זה אחרי הרבה מאמצים ומתיחה של הכבל , ואחרי החצי כבר אי אפשר להעביר את זה. אז רציתי לשאול את כל אלה שהסלבו את הכבל 20 פינים שלהם - איך עשיתם את זה ?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. מישהו יודע אם הספק של המחשב מספק מתח כל שהוא כאשר המחשב כבוי??? תודה ויום ירושלים שמח! ניר

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.