אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי כחלק מפרוייקט שלי אני צריך לקדוח בלוח אם. איך עושים את זה? איזה גודל ראש להשתמש (אין לי דרמר, רק מקדחה). יש סיכונים? תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נתחיל מההתחלה ..... יש לי שני מאווררים 24 V שמקבלים מת מהחשמל בבית (חיבור לשנאי פשוט מאוד ..... ) הבעיה מתחילה בגלל הרעש ... הם דולקים 24 שעות מאותה הסיבה שהם מחוברים ישירות לחשמל בבית ולא לספק הכח של המחשב. אני מעוניין לחבר אליהם שני מפסקים שיהיו בפאנל הקדמי ( זה לא משנה כעקרון ) השאלה שלי היא איך אני מחבר מפסק דו מצבי ? אם אפשר גם בציור וגם במילים .. מה לחבר למה ? לדוגמא יש לי את המפסק הזה של הדוד שמש .. נשמע לי נחמד .. תנו לי רעיונות ....
-
- 10 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום אני ממש חדש במודינג הידע היחידי שלי הוא מקריאת פרויקטים וכמה מדריכים. יש לי מחשב סבבה. אני רוצה לעשות מודינג יחסית פשוט.: פתיחת חלון אני לא החלתתי אם רגיל או קצת יותר מסובך. תאורת לדים. ולסדר את הרעש של המאורר הוא נשמע לפעמים כמו טרקטור! יש לי דארמל. ואת שאר הציוד לדים וכו אני לא ממש יודע איך לבנות. אני השמח להצעות בקשר לחלון. וגם לאלקטרוניקה. ראיתי ת'מדריך של הלדים הבסיסי ויש כמה דברים שלא הבנתי. כגון להן מחברים ת'לדים ומאיםה לוקחים ת'חשמל. אני ישמח לעזרה ויעוץ. תודה אייל.
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחבר את הצג 7segment שהוצאתי ממחשב ישן למחשב אחר עם אפשרויות קנפוג כמו frags ב CS. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? מצ"ב תמונות של ה 7seg. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לעצב את המחשב שלי בשטויות של מנורות UV והלוח אם שלי רגיש לקרינת הUV אז האם סגול זה הצבע היחיד שיש לקרינת הUV?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איפה ניתן לרכוש זוג כזה של גומי ? ( אם לא מקום ספציפי אז סוג של חנויות )
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אוקיי אז מחר אני מתכוון להתקין חלון למארז, יש לי פרספקס, מקדחה, מסור שולחן, הכל. הבעיה היחידה שלי היא שמקדח הכוס שיש לי בשביל לעשות חורים למאוורר הוא רק 64 מ"מ ולא 80 כמו הגודל של המאווררים יש משהו שאתם חושבים שאני יכול לעשות ? ואם זה נראה לכם זה יהווה שינוי משמעותי?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
R&D שלום הצטברו אצלי מס' מסכי LCD קטנים בגודל 5 אינצ' של PSONE והדבר המתבקש לעשות מאחד מהם זה מקרן . העיקרון מאוד פשוט:מקור אור חזק(כמה שיותר כך אפשר לא להחשיך את החדר שצופים במקרן.) המקור ממוקד לפנים שם הוא עובר דרך עדשת פרסנל ואז דרך ה LCD כאשר הLCD עבר חישוף שהשאיר את פנל המטריצה השקופה בלבד ואז בד"כ שוב דרך פרסנל שם קרני האור מתחילים להתכנס עד שהם מגיעים לעדשת ה - TRIPLET שם הם יוצאים בצורה הולכת וגודלת עד שהם פוגשים במסך או בקיר עליו משתקפת התמונה של המקרן בגדול. התמונה הבאה נוצרה על בסיס שרטוט ומידע מהאתר - LUMENLAB.COM שם גם ניתן למצוא את כל החומר שרק אפשר לבקש על הנושא+פורום מקיף גדול ומקצועי מאוד. 1. Point light source 2. Tempered glass isolation pl…
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות דרמל, מקורי אם זה כדאי, או לא מקורי. אני מחפש באינטרנט ולא מוצא שום חנות שמוכרת דרמל. איפה קונים את הדברים הללו? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה אני אצטרך מהמאוורר כדי להפוך אותו למאוורר לדים.. קודם כל, צריך לבצוע בצבע מיוחד או שגם שחור רגיל יהיה בסדר? פשוט אין לי כוח לצביעות >< השאלה השניה והיותר חשובה היא באיזה לדים להשתמש? אני גם רוצה לדחוף לסליבים כחולים של ספק לדים, האם זה ישפיע? ואיזה לדים להשתמש? רצוי כחולים UB? (לא יכול להשיג כחולים רגילים)
-
- 10 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אשמח לדעת איך לעשות אפקט מראה על ספק רגיל בצבע כסף כזה. שהאפקט יהיה בצבע שחור ויהיה מבריק.. אם מישהו יוכל לתת מדריך או כמה טיפים אשמח. תודה, אבי'קו
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים, אני די חדש בארדואינו ואשמח לעזרה במספר שאלות. אני רק אדגיש שאני לא איש אלקטרוניקה (ואני משתדל ללמוד כעת את הנושא בעצמי), אלא איש תוכנה. ואני עובד עם Arduino UNO. 1. מה מקסימום הוולט שניתן לחבר לארדואינו? 2. נניח שיש לי מנוע שצריך לקבל עד 24V. האם אני יכול לספק לו 24V דרך הארדואינו? כי בלוח אני רואה שיש רק 3.3V או 5V 3. מה זה Vin בלוח? 4. עבור כל יציאה של pin מהארדואינו, מה מקסימום הוולט שניתן להוציא משם? תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
טוב אחרי יותר מחצי שנה שלא נגעתי בפרספקס ולא עשיתי שום מודינג אני רוצה לחזור ו"לצ'פר" את המחשב שלי כיוון שאין לי ממש מה לעשות בחופש אז אני צריך למצוא תעסוקה.. מי שזוכר אותי ומי שלא הנה הגלריית תמונות שלי http://www.hwzone.co.il/gallery/album103 כיוון שיש לי יותר נסיון וידע ממתחיל אז יהיה לי יותר קל וגם יש לי את החומרים הדרושים ויש לי פרספקס כמעט כמה שאני רוצה... טוב קודם כל המטרה של ה"פרויקט" לצאת מהשיעמום זמן הפרויקט תוך שבוע למצוא מה לעשות ועוד חודש לסיים אותו בצורה הכי טובה... טוב אז ככה יש לי מארז וכמו שאמרתי אני רוצה לשפר אותו.. מארז פשוט מה אני יכול לעשות? (בגלל שלא עסקתי הרבה זמן בתחום אני כבר לא ממש זוכר מה יש לי לעשדות אולי תציעו לי... תודה לעוזרים ומקווה שזה שי…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי אופנוע ממונע של ילדים אך הוא נשבר פיזית,לקחתי חלקים כדאי לבנות קארטינג לילדים בעת פירוקו פירקתי כפתור הדלקה של ON/OFF ויש לו 6 חיבורים ולהם 6 כבלים הייתי חייב לנתק את החיבורים כדי להוציא את הכפתור ממקומו עכשיו אני לא יודע את הסדר של החיבורים כי יש צבעים שונים והכנתי סרטוט: יש לי עוד כפתור של ON/OFF ולו 3 חיבורים ועדיף להשתמש בו כי הוא קטן יותר ואם תוכלו להסביר את חיבורו ויש עוד כפתור של ON/OFF עם 2 חיבורים אז תעזרו לי לחבר למתג הרצוי ויש לי עוד בעיה המנוע תקוע מבפנים ואני לא יכול לפתוח אותו כדי לנקות ואני גם מפחד שיהרס עוד יותר בזמן פתיחה אז תעזרו לי למצוא באינטרנט מנוע 6V שנראה ככה: התקציב למנוע משומש או חדש הוא 70 אפשר גם למנוע אלקטרוני חזק יותר ובאזו…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הביאו לי מקדחה מחברת POWER ומדגם POW3053 המתג שלה דפוק, אז פירקתי את המקדחה כדי לנסות ולהחליף אותו. מצאתי משהו דומה 1 2 הראשון נראה יותר מתאים בגלל מיקום הברגים. הנה כמה תמונות של המקדחה והמתג. 1 2 3 4 5 6 הבעיה שעולה לי בראש היא שהמתג הקיים מתאים ל 4A והמתג החלופי מתאים ל 6A לא מצאתי מתג מתאים ל 4A(היחידי שמצאתי לא מכיל מתג לשינוי כיוון הסיבוב ומתג להגברת/ הקטנה כוח) מי מהם הוא המתג הנכון? תודה רבה על העזרה!
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח) בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק) החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן) בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כש…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מצטער שהשאלה קצת מטומטמת, אבל אני לא מצליח לקבוע בוודאות את הההתנגדות של הנגד הזה ואני לא יודע מה גודל הזרם שיכול לעבור דרכו או מה ההספק שהוא יכול לעמוד בו. הצבעים על הנגד הם: צהוב ירוק כתום כסוף שחור והנגד כולו צבוע באדום, ואני לא יודע מה זה אומר בכלל. אם חישבתי נכון אז הוא אמור להיות נגד של 50 אום בערך. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי רמקול 4 אום\4W כמו בסרטון מטה. ברצוני להכין אזעקה ע"י סגירת מעגל. כלומר ברגע שאני ארים\אוריד מתג ואסגור מעגל האזעקה תעבוד! הכנתי כבר אזעקה ע"י מעגל המפיק גל ריבועי ביציאתו, אך מעגל זה פועל כאשר אני מחבר במוצאו לד או ביפר קטן, אך כאשר אני מחבר את הרמקול הוא פשוט לא משמיע כלום. חשוב לומר שהרמקול נבדק והוא תקין לחלוטין! אני בעוניין לבצע דבר כזה בדיוק! תודה לכול העוזרים!!!
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
יש לי שנאי של 12 וולט.. אני יכול לחבר אותו לקתודה? לאחת... או לשתיים...? אם לא אז אפשר לחבר את זה למולקס לא?? 12v=12v זה יהיה טוב לא... לדעתי קצת מופקע הקיטט עם השנאי
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מוד למחשב שלי שמציג את השמות של השירים של ה- Winamp כמה זמן נשאר וכו' וכו' איך אני עושה את זה? המסך שאני מתכוון אליו הוא לא בדיוק LCD אלא יותר מסך כזה קטן (יותר גדול בהרבה ממסך של נגן MP3 פשוט) יש לו נגיד 4 שורות ואורך של 16 תווים או יותר אני בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון פשוט שכחתי את השם המקצועי שלו.. אם אפשר הצעה למסך כזה (איך הוא נקרא) ואם אני יכול להשיג אותו בת"א איפשהו וכמובן שירטוט שמראה איך אני מחבר אותו ומה זה כל יציאה שלו תוכנה שאני יכול להציג איתה מה שאני רוצה שתכלול גם כמובן את המטרה העיקרית, תצוגה של הווינאמפ. תודה רבה לכולכם, תותחים אין עליכם
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אחריי שנמאס לי מרעש רעידות הדיסק קשיח, שנוצר בגלל הרכבה לא נכונה של המארז כנראה, פירקתי את כלוב הHDD מהמארז ונשאר כלוב הCD. בינתיים הHHD שלי תלוי על כבל IDE שמחובר בברגים (רוצים תמונה?מחר בצהריים) והכל מאולתר. אני לא מבסוט מאיך שהHDD מחזיק עכשיו ואני רוצה להכניס אותו לכלוב HDD. כלים, חלקים ותקציב לבנות אחד כזה ממתכת או מפרספקס וכ"ו אין לי. לכן אבקש ממכם שאם יש לכם באיזה מארז ישן או שאם תמצאו מארז ישן אז תוציאו לי אותו ודברו איתי. תודה רבה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני קונה את המארז הבא : http://tms.co.il/product/9205 ברצוני לבקש מערכת לדיים קטלנית לקטע של הזכוכית במארז ,וגם תאורה שתיפול מלמטה דוגמא למשהו לזכוכית דוגמא לאור שצריך ליפול מלמעלה http://tms.co.il/product/6468 אבל אני רוצה עם קטע של פלשים ברגע שאני מפעיל מוזיקה לדוגמא לפי הקצב דוגמא בסרטון הזה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי לד פשוט בצבע כחול(בגודל 3MM אני חושב) אך אני מחבר אותו למולקסים במחשב? חיפשתי ואני לא מוצא שום דבר על זה אז תודה D: יש למישהו מדריך אם תמונות?? נ.ב אני צריך לחבר רק אחד כמה שנשמע דפוק רק כי יש מקום אחד שיראו אור כחול ואחד יספיק בשביל המקום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-