עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MasterDK,

המוח שלי לא מבשל טוב אז חשבתי עכשיו בארוחת הערב בקשר לחיבור מאוורים לספק עכשיו חשבתי לעצמי "הרי יש איזה שהיא נקודת מקסמיום שהספק נותן איזה מתח מקסימלי שהוא יכול לתת לכל הרכיבים המחוברים עליו. הרי אני לא יכול לחבר אין סוף מאוורים מבלי שהספק ישרף או משו כזה" אז חשבתי איך אני מוצא את המתח המקסימלי שהספק יכול לתת? הרי אין מצב שאני יחבר 10-20 מאוורים בעלי 12V מכולם יעבדו!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אני מתכנן לקנות מארז למודינג עד 150 ש"ח. ומצאתי כמה הצעות: 1) http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=620&CatCode=91 2) http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=350 3) http://www.fixbuy.co.il/Product.aspx?prodID=42 עכשיו הראשון מבחינת מיקום הכי נוח לי אבל נראה לי שתיהיה לי בעיה עם המארז בגלל שעל הדלת יש את החורים האלה וזה נראה לי יפריע לי לעשות חלון בצורה שאני רוצה. השני נראה לי המארז הכי טוב למודינג בשבילי. הבעיה היא המחיר לא נראה לי ששוה כלכך . השלישי גם זול אבל לא נראה לי כלכך יפה. (ולאף אחד מהם אני לא צריך משלוח - אז אל תוסיפו למחיר את המשלוח). תודה לעונים.

• 10 תגובות
    • 997 צפיות
  3. Started by nehmia,

אם המתח והזרם תלויים בהתנגדות אז : המתח זה הזרם במוליך אידיאלי(שאין בו התנגדות) והזרם זה בעצם המצוי?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אני רוצה לחתוך חלון מרובע בספק ולשים בתוכו 2 לדים. עכשיו דבר ראשון, הייתי רוצה לדעת את הדרך הטובה ביותר לחיבור החלון השקוף לקופסה של הספק. וגם איך אני יכול לחבר את הלדים בלי להביא חיווט ממחוץ לספק אלא ישירות מתוכו ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ktbnus,

דבר ראשון- האתר הזה נתן לי מוטיבציה "לגנוב" לאח שלי את הדרמל ולהתחיל לעבוד על המוד שלי דבר שני- כשהתחלתי לחתוך את הפרספקט - הראש חתך אותו כמו סכין חמה בתוך חמאה - אבל מלא נסורת עפה בכול מקום ובמיוחד על הדרמל ופתחי האיוורור שלו.... מה אני יכול לעשות על מנת למנוע את זה.. או האם זה לכלוך לביר והדרמל בנוי לכאלה דברים?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by yonatan_ca,

הרצתי חיפוש פה בפורום אבל בדוגרי לא מצאתי! אני מאוד ישמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מאיפה לקנות מסך LCD למוד שאני עושה למי שמתעניין ... אני בונה מחשב MP3 לרכב! כמובן אני יודע המחשב כבר מוכן כמעט לגמרי ... רק עוד כמה הגדרות קטנות שבהרצה שלו יעלה לי רק WINAMP וכדומה בקיצור אני מחפש מסך LCD שיהיה לו אופציה להציג גרפיקה! ועברית תודה מראש! כל הכבוד למודרים שיש פה .. ראיתי את הגלריה ופשוט ... תותחים יונתן קלדרון yonatan@iddr.co.il

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by ptyahoo,

אם אני רוצה לשהתמש ביותר מספק אחד במחשב איך אני עושה את זה??? איך אפשר להדביק צלעות קירור על הלוח אם??? תודה לעוזרים...

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Chevy,

לקחתי ממחשב ישן חיבור פרללי (25 פינים) בכדי לחבר LCD (לנסות ), עכשיו להפתעתי כל החיבור של הפינים פשוט מלא (ואני מתכוון מלא) דבק חם כך שאין בכלל גישה לפינים. איך להסיר את הדבר היחיד שעומד ביני לבין חיבור ה-LCD למחשב ? תודה מראש, סופ"ש נעים.

• 10 תגובות
    • 4.3k צפיות
  9. Started by icebreak,

http://www.mini-itx.com/projects/psu-pc/default.asp?page=3 נראה כמו ספק ? זה בעצם מחשב שלם

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by IG,

חיפשתי חיפשתי, וחיפשתי, אבל לא מצאתי שום הסבר על היציאות בחיבור המולקס (ואני יודע אאמורים להיות הרבה הסברים על זה... רק שב4 עמודי התוצאות, לא מצאתי אפילו אחד ) קניתי מולקס זכר של 4 פינים. אני רוצה לחבר לדים ל12V, אבל אני לא יודע איפה ה12V ואיפה הקרקע שמתאימה לו... בנוסף, אני רוצה לחבר מאורר ג'נרי 80 מ"מ לאותה יציאה, אם אפשר, ואני רוצה לדעת כמה זרם המאורר דורש ואם צריך לסים נגדים. תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Pure-Gold,

איפה ניתן לרכוש זוג כזה של גומי ? ( אם לא מקום ספציפי אז סוג של חנויות )

• 10 תגובות
    • 3.4k צפיות
  12. יש לי מאוורר 120 נשלט ע"י פאן באס עוד מאוורר 80 שנשלט גם הוא על אותו פאן באס בערוץ אחד עם שני אלו, אין בעיייה, הבעייה פה: עוד מאוורר וולקנו 7+ שזקוק זחוף דחוף לבקר שליטה היא הוא עושה רעש איום, יש לו חיבור 3 פין נקבה, האם אני יכול להכין פאן באס, שיהיו לו לכל מתג ערוץ 3 פין וערוץ 4 פין מולקס? עוד 2 מאווררים שמחוברים בחוטים חשופים הישר לספק (וזה מעצבן כזה.. לא מוכן) ועוד מאוורר אם חוט חשוף, אילו ממש בעייה, הם חוטים חשופים: מה עדיף, לקנות להם מחברי מולקס 3 פין נקבה ולחבר לפאן באס שאני יכין, או לקנות להם חיבורי מולקס נקבה במידה ויש דבר כזה בכלל וזה לא יקר ולחבר לחיבורי מולקס 4 פין על הפאן באס... בכל מקרה יש לי פה 4 מאווררים בעיתיים, אחד מהם עם חיבור 3 פין השאר חוטים חשופים, …

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by N.S,

מה ההבדלים ???

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. מה אתם חושבים יותר חשוב/יפה? עבודת כפיים והשקעה או שבסוף יהיה יפה? אני רוצה לדעת מה הגישה הכללית בפורום. אני אישית לא אוהב לראות עוד ועוד מארז שבא עם חלון ודחפו בוא שתי קטודות ומאוורר לדים. לדעתי מודינג צריך להעשות לבד או עם חברים, אבל לא בבית חרושת למארזים. כל פעם שאני רואה איזה מוד חדש, כמו החלון העילי עם החריטה ההוא שמאוד מצא חן בעיניי, אני נהיה מכור יותר. זה גם מה שמניב תוצאות הכי יפות בסוף, כי אתה לא מוגבל ע"י מה שיש במלאי. שלא תבינו אותי לא נכון, פרוייקטים כמו של עידו נגיד זה אחלה, כי הוא ישב ועבד על הסליבים שלו לדוגמא. אבל כשמישהו הולך לחנות וקונה מארז פרספקס, קטודות, מאווררי לדים וקירור מים, כמה שזה יפה זה לא הפרוייקט שלו, זה הפרוייקט של sunbeam ו EMP. קיצר, זה רק…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. כלומר אם אני ישים קטודה, אז זה "יזהר" לי? אותו דבר על הסליבינג שבא עם הBUTTERFLY

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by wiretap,

האם יש איזה שהם השלכות (קירור, הולכה וכו) כאשר בונים מארז שכולו מעץ? האם למישהו יש נסיון ו/או המלצות לעבודה נכונה עם עץ? כל משוב יתקבל בחיוב.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by gnk,

שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. אם מישהו עושה הזמנה בזמן הקרוב הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שהוא יקנה Sunbeam overclockers cooler kit - Silver ואני ישלם לו בארץ, עם תוספת כמה שירצה (בלי הגזמה זה מוצר לא כבד) http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1916&cat=46&page=1 נראה לי דבר סבבה לגמרי, גם מבחינת אפקטיביות וגם מבחינת מראה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  19. עשיתי אתמול את המודינג הראשון שלי הכלל סידור חוטים ומאורר בגג המארז המעלות ירדו פלאים. בPRIME מ 55 ל 38. חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית כך שהייתי מעלה את התמונות שתביעו את דעתכם. טוב לא משנה. השאלה שלי כזאת אני צריך אכשיו גריל למאורר החדש שלי אני לא צריך משהו מיוחד כי גם ככה לא רואים אותו המחשב יושב בכוננית. איפה אני יכול למצוא גריל בזול ונראה לי שעדיף לקנות בחנות ולא להזמין כי המשלוח יעלה יותר. בקיצור יש איזו שהיא חנות באזור הצפון שאני יכול לקנות שם? נ.ב תודה לכל האנשים שהייה להם סבלנות אליי שעזרו לי להבהיר כמה דברים לפני העבודה. אנשי הפורום אלקטרוניקה ומודינג אתם גדולים ;D

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by STONE_COLD,

אני מחפש תחליף לדרמל מכיוון שזה יקר ואין לי שימוש לזה חוץ מלחתוך את המארז... אז ככה למישהו יש משהו אחר לחתוך ושיצא יפה? או אם אפשר להרכיב דיסק על מקדחה?

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by Falcon4g3,

כפי שאתם רואים בתמונה, מה שאמור לקבל 12V במחשב, מקבל קצת פחות , והוא גם לא מקבל את זה בצורה יציבה כל כך הייתי אומר... מה מקבל 12V במחשב ומה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה שיהיה יציב? פרטים: אני עובד עם 2 ספקים משורשרים, חלשים, אני חושב 300W כל אחד. וזאת משום שיש לי 7 התקנים הדורשים מתח. תודה לכם.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by tavor21,

תודה על העזרה מראש

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by matanyaniv,

אני עובד על חאיטה מסויימת, סימנתי את התמונה והתחלתי לחרוט(דרמל של וולף) אחרי חריטה של קו באורך 10 ס"מ נמס על הראש פלסטיק בעובי של בערך 3 מ"מ ככל שאני חורטה יותר ככה נמסה על הראש שכבה גדולה יותר של פלסטיק(מהפרספקס) וזה גורם להקטנת העומק של התעלה בהדרגה... יש משהו לעשות נגד זה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים