עבור לתוכן

מספר שאלות בארדואינו

Featured Replies

פורסם

היי חברים, אני די חדש בארדואינו ואשמח לעזרה במספר שאלות.

אני רק אדגיש שאני לא איש אלקטרוניקה (ואני משתדל ללמוד כעת את הנושא בעצמי), אלא איש תוכנה. ואני עובד עם Arduino UNO.

1. מה מקסימום הוולט שניתן לחבר לארדואינו?

2. נניח שיש לי מנוע שצריך לקבל עד 24V. האם אני יכול לספק לו 24V דרך הארדואינו? כי בלוח אני רואה שיש רק 3.3V או 5V

3. מה זה Vin בלוח?

4. עבור כל יציאה של pin מהארדואינו, מה מקסימום הוולט שניתן להוציא משם?

תודה רבה.

פורסם

מהארדואינו יכול להכנס ולצאת 5v בלבד (או 3.3v אם מדובר בארדואינו של 3.3v).

אתה לא יכול לספק למנוע מתח דרך הארדואינו, אבל אתה יכול לשלוט עם הארדואינו על ממסר או טרנזיסטור שימתג מתח ממקור חיצוני של 24v למנוע שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אבל אם אני רוצה לשלוט על עוצמת המנוע? מה אז ניתן לעשות?

כלומר אני רוצה לתת עד 24V, אבל שכן באמצעות ארדואינו לשלוט במהירות המנוע (כלומר צריך שיהיה ניתן לאפשר לספק פחות וולט).

איך עושים זאת עם ארדואינו?

פורסם

אני לא מבין גדול בחשמל אבל יש לי הרגשה שאתה טועה.

ממה שאני יודע שליטה במנועים היא על ידי וויסוט הזרם שמקור המתח שלך מוציא במתח קבוע.

אני דיי בטוח שאתה לא אמור לשחק עם המתח כדי לשלוט במנוע.

תקנו אותי , אני טועה?

פורסם
  • מחבר

גם אם אתה צודק או טועה, אשמח לקבל הדרכה (אפילו כללית) כיצד ניתן לשלוט במהירות המנוע (DC) באמצעות ארדואינו (כאשר הוא דורש 24V).

תודה.

פורסם

אתה צריך להשתמש בטרנזיסטור שימתג מתח למנוע לפי הפקודות מהארדואינו.

האם יש לך ספק של 24v שאתה יכול להזין דרכו את המנוע ?

איזה סוג שליטה אתה צריך ? הדלקה כיבוי פשוט ? שליטה על המהירות ? בכיוון אחד בלבד או בשני הכיוונים ?

פורסם
  • מחבר

Mike ראשית תודה רבה!

נכון לכרגע אין לי ספק למנוע. בכל מקרה אני אצטרך לשקול שימוש בסוללה חזקה ועמידה לאורך זמן כי הארדוינו צריך להיות נייד מבחינתי עם זמן שימוש ארוך (ידוע לי שמנוע טוחן המון סוללה).

ובעיקרון השליטה שאני צריך היא לכיון אחד בלבד אבל שניתן לשלוט על מהירות הסיבוב של המנוע (להגדיל ולהקטין את המהירות). אבל את זה אמרת שאני פשוט מנהל באמצעות הארדואינו.

אגב איזה טרנזיסטור אני צריך? NPN?

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

דרך אגב, ייתכן ואני אשתמש במנוע אחר שהוא צורך 12V. האם אז הית ממליץ להשתמש בטרנזיסטור אחר?

ואגב, מצטער ממש על הבורות, אבל תוכל בבקשה להסביר לי מה תפקיד הטרנזיסטור? מה הוא עושה? למה הוא משמש?

תודה.

פורסם

הי. אתה מוזמן לראות איך מפעילים מנוע DC עם מקור כח חיצוני. http://yohizu.wix.com/yohizu#!mosfet/cfao אבל כאן מדובר במהירות קבועה. המנוע ניתן כמובן לבנות מעגל ולהתשמש ב PWM להפעלת ה MOSFET, אבל הצעתי לך להשתמש בDRIVER כמו L293D למשל ראה http://imgur.com/8Lqi7XQ רגל מספר 1 ורגל מספר 9 שולטות במהירות המנועים. (זהו דרייבר לשני מנועים). לפינים שיחוברו לרגליים אלו ניתן לכתוב ערכים בין 0 - מנוע לא פועל ל 255 - מנוע במהירות מירבית. רגל מספר 8 מיועדת לקבל את מתח העבודה - החיצוני של המנוע.12 וולט במקרה שלך. ד"א ניתן לקנות דרייברים כאלו כבר מורכבים ומוכנים לשימוש.

פורסם
  • מחבר

#

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים