עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by werner,

שלום ותודה שנכנסתם. ימצאתי הארדיסק ישן בבית.. אין בו הרבה מקום. כל דיסק און קי ב10 שקל יותר שמושי ממנו, אבל רציתי אתגר (והדרמל שלי עדיין בתיקון אז אני לא יכול להתחיל עם המוד הרציני). יש בו חיבור מולקס זכר (פינים-תקע, לא שקעים לפינים), חיבור של עשרים פינים זהובים למעלה ו21 פינית שורה מתחת (הפין האמצעי של ה21 חסר בשורה למעלה, וזה בכוונה) של פינים זהובים, ועוד חיבור של שלושה פינים זהובים אחד ליד השני. אני בטוח שתמונה תועיל הרבה יותר, אבל אין לי דיגיטלית... ממ וזהו בעיקרון. יש דרך כלשהי לעשות מזה דיסק און קי (רק בסגנון), כלומר להלחים דברים ולגרום לזה לעבוד ב usb? מקווה שהבנתם אותי בכלל, ותודה שקראתם עד פה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Blinker,

חשבתי איך לגרום להארדיסק ישן ולא נחוץ לשמש למשאת אויר עוצמתי ועלה במוחי רעיון ... אם לקחת הארדיסק ובקדימה שלו לקדוח שני חורים כמצויור בציור לחבר אליו צנרת עד כמה אתם חושבים שזה יעבוד האם זה יהיה אפקטיבי ומה לדעתכם תהיה רמת הרעש של הדבר הזה ? מצתער על הרעיונות המפגרים שלי [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Gal&Gal,

אני רוצה סוג של ספוט לייט בתוך המארז שיאיר נק' ספציפית ראיתי שיש מוצר כזה ב Fcpu אבל נראה לי מוגזם המחיר יחד עם המשלוח. מישהוא יוכל אולי לעזור לי למצוא ביותר זול או לעזור להרכיב כזה דבר מחלקים? _______________________________________________________________ שבוע טוב...

4. שלום לכולם,אני מתכנן לשים רדיאטור מאחורי המחשב עם 3 מאווררים עליו ,החוטים של המאווררים לא יגיעו אל תוך המארז רק אם אני אקנה מאריכים שראיתי שיש. יש למישהו רעיון איך אני גם מאריך וגם מחבר 3 מאווררים שיעבדו לחשמל? קונה מתאם? תודה

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  5. Started by julbo,

יש לי בעיה שהכבל של ה40P לא מגיע לחיבור שלו בלוח אם . הספק זה משהו ישן של 400W לא מצליח להבין מה החברה. (אולי סנשיין יש מצב? :s05:) לא קריטי. בתכלס השאלה הולכת ככה. בספקים החדשים האורך של הכבלים יותר ארוך או שזה לא משתנה?. ואם לא אז איך אני מאריך את הכבלים? נראה לי הרבה עבודה. אני ישמח אם תעזרו לי.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Bar_B_q,

קניתי משהו שנראה בדיוק כמו זה http://www.frontx.com/diy_1.gif עכשיו חיברתי ללוח אם וסבבה אבל כל הקטע זה שזה לא מגיע לקדימה של המארז (לא יודע מי המהנדס הדפוק שקרא לזה פרונט יו אס בי ועשה שזה לא יגיע) אפשר להאריך את זה איכשהו? עם סתם חוטי טלפון של 40 אגורות למטר? או שצריך איזה משהו איכותי כמו כבל IDE ישן ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by redersh,

אם אני רוצה להאריך את החוטים של הUSB הפנימי(בעל החיבור ללוח אם) ... זה אפשרי? חוטים רגילים(עובי?) או עם התנגדות? ישפיע על העברת המידע או יכול ליצור טעויות בגלל האורך? תודה

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  8. שלום לכולם אני צריך להאריך את הכבל הזה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1879-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-Samsung-Galaxy-S-i9000-%D7%9C%D7%98%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%96%D7%99%D7%94 לאורך של 10 METER עכשיו יש לי שני מאריכים של 5 METER שהם PL 3.5 (זכר נקבה) אבל כשאני מחבר אותם אליו הם לא עובדים (כשאני מחבר את הפלאפון לטלוייזיה ישר עם הכבל זה עובד) אם אני חותך את הכבל המאריך ואת הכבל של הוידאו ומלחים לדעתכם זה יעבוד ? ואם כן אז לאן להלחים את זה כי זה 3 חוטים ובPL 3.5 יש רק חוט אחד. תודה רבה ומקווה שזה בכלל אפשרי שקד

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  9. Started by tulicooli,

לא ידעתי איפה לשים את זה אז שמתי את זה כאן... אז ככה בגלל שאני בונה מארז אקרילי מפרספקס... אז אני לא יודע אם צריך להאריק את רכיבי המחשב : \ נגיד את הלוח אם והספק והארד דיסק? אם כן איך אני עושה את זה? ואם אני לא יעשה את זה מה יקרה?? תודה לעוזרים אם זה לא שייך לפה תעבירו בבקשה..

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  10. שלום קנינו מנורת פלורסנט לחדר האמבטיה. המנורה עשוייה ממתכת, וכוללת קונקטור שמצפה לקבל 3 חיבורים: פלוס, מינוס, והארקה: הבעיה היא שאחרי שפורקה המנורה הישנה מהקיר, יש שם רק שני חוטים: פלוס ומינוס, בלי הארקה. (ממה שהבנתי, בבתים שנבנו בכמה שנים האחרונות יש כבר 3 חוטים גם עבור מנורות, וכך יש הארקה. אצלנו אין.. רק פלוס ומינוס) מה עושים? מדובר על גוף תאורה שעשוי מתכת.. כמו כן המנורה היא לא מנורת תקרה אלא מנורת קיר, מה שאומר שבהחלט ייתכן שבן אדם יכול להרים יד ולגעת בה בטעות.. תודה רבה

11. Started by aviadzi,

אני רוצה להאיר את המרפסת ב3 פסי לד (עם דימר) של 1.5מ' כל אחד. אותם אני אשחיל בתוך פרופיל מוגן מים. אשמח לעזרה כי קצת הלכתי לאיבוד... פסי לד - ממה שחפרתי קצת, נראה לי שמה שמתאים לי זה גליל לד של 3528 עם צפיפות של 120 לד למטר (כדי שלא יראו נקודות). אני בכיוון? יש יתרון ל24V לעומת 12V? איזה דרייבר אני צריך? עם זרם קבוע? או מתח קבוע? הכוונה שלי היא לקנות עמעם של גויס, אותו לחבר לקופסא מוגנת מים במרפסת, שבתוכה יהיה הדרייבר (עם דימר). כלומר העמעוום יהיה כל 220V AC של הבית. תודה לעונים!

12. אני זוכר שיש איזה 2 חוטים בצמה שלו שמתחברת ללוח שאם מחברים אותם אפשר להדליק אותו ללא מחשב תודה לעוזרים!

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by DimaX,

קיבלתי דיסקיות 540... מה ההבדל בינן לבין הדיסקיות הרגילות של WOLF או של דרמל? הן יותר עבות וקוטרן יותר גדול.... תמונה...(מקווה שתבינו את החילוקים שלי ):

• 5 תגובות
    • 887 צפיות
  14. Started by lior12,

האם יש הבדל בין כבל קוקסיאלי שמחברים אותו לטלויזיה לבין זה של האינטרנט ? או שזה כבל אותו דבר בידיוק ?

• 4 תגובות
    • 972 צפיות
  15. Started by thedag,

מה ההבדל בין המייצב מתח L78L00 To-92 לבין המייצב מתח שבמדריך למקלט IR? שניסיתי לשים את המייצב מתח הזה הוא גם עבד.. האם זה יכול להרוס? האם אפשר לשים אותו במקום המייצב מתח? תודה.

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  16. Started by Moty_p,

waht the fuck שני הרכיבים האלו עושים את אותה הפעולה למעשה, למעשה מהניסיון שאני צברתי הבנתי שקבל נותן את כל המתח האפשרי שהוא צריך לתת לדוגמה אם זה לד של 3V או לד של 4.5V הקבל נותן את המתח הזה איך שהוא כמו איזה דבר גאוני ורק מתנגד לשאר הוולטים שנשארו שלא יעברו בו מתח העיניין שאם הקבל לא חזק מספיק אז הוא מתחמם בצורה כזאת שאי-אפשר אפילו ליגוע בו עכשיו... מזה לעאזעל זה קבל? איך הוא עובד הבנתי שהוא עם פלוס ומינוס פעם ראיתי קבל ענקייייי משהוא עצבני ביותר פתחתי אותו וראיתי שהוא מכיל בתוכו סליל מגולגל באורך של איזה 5 מתר עם חומר כזה שפתחתי את הנגד לראות איך הוא עסוי לא רואים כלום כאילו שברת כדור של נגד כאב ראש או משהוא אפשר לקבל הסבר על נגד ופעולתו העיקרית?

• 13 תגובות
    • 5.2k צפיות
  17. Started by idanoh123,

אני מחפש מטען+סוללות כבר כמה ימים,והגעתי לאתר שנותן מחירים פשוט רצפה זה ניראה לכם הגיוני/או אמיתי? שימו לב לכמה דברים שאני השוותי...שימו לב אפשר להזמין כמה דברים ולשלם משלוח בפעם אחת, על הכל,ולא על כל דבר בנפרד כמו באיביי...אפשר לשלם בפייפאל המשלוחים באתר הם 9 יורו או 11 יורו...ושוב לא על כל פריט בנפרד,אלה על הכל יחד!!! מטען Technoline BC 700 charger איביי http://www.ebay.com/itm/La-Crosse-Technology-BC-700-Battery-Charger-Tester-AA-/320696442526?pt=Battery_Chargers&hash=item4aaaff5e9e האתר http://ru.nkon.nl/technoline-bc-700.html מטען:Powerex MH-C9000 איביי http://www.ebay.com/itm/Powerex-MH-C9000-Battery-Charger-Analyzer-Tester-NiMH-NiCd-AA-AAA-Maha-Energy-/32083296…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. אני צריך ממיר מתח לרכב, כדי לחבר מטען למחשב נייד. ראיתי את שני אלה: http://direct-israline.com/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-w300-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2.html http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=502&salenum=#topnews מה ההבדלים בניהם? האם עדיך לקחת את ה-300W?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by freerider,

שלום מה ההבדל בין הנורות הבאות: א. 15W - 6V ב. 15W - 12V לכאורה המתח שונה, אבל ההספק זהה. מה ייקרה במציאות ? יהיה הבדל בעוצמת האלומה ? אני בונה פנס מסויים, ומנסה להחליט באיזה סוללה להשתמש תודה

• 5 תגובות
    • 941 צפיות
  20. Started by RazorJunior,

מישהו יודע איך ניתן לבנות רכיב שיגרום ללדים להבהב? כלומר רכיב שיפרד על העברת הזרם ללד, וכך יגרום לו להידלק ולהיכבות לסירוגין. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by smores,

שלום, יש לי תופעה שכאשר המדחס של המזגן בחדר (מזגן קטן) מתחיל לעבוד המסך שלי נכבה ונדלק. התופעה קרתה כמעט תמיד בהפעלת המדחס כאשר המסך היה מחובר על אותו קו של המזגן, כעת המסך מחובר לקו אחר (שני מתגים שונים בארון חשמל) אך התופעה עדיין קיימת, אומנם לא באותה תדירות אבל קיימת. למישהו יש עוד רעיון איך אפשר לתקן? תודה, אסף.

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. שלום , כל יום צצות שאלות כגון: "פירקתי מסך מהמד לחץ דם של סבא שלי, האם אני יכול לחבר אותו למחשב?" והתשובה היא כן, בתנאי ואתה יודע לבנות ולתכנת בקר שיכול לגרום לתוכנה שבמחשב לתקשר עם המסך. במידה שאין לך את הידע לא ניתן לחבר שום מסך למחשב ללא בקר מתאים. בלינק הבא יש רשימת תוכנות והבקרים הנתמכים: http://www.ocinside.de/go_e.html?http://www.ocinside.de/html/lcd_display/lcd_software_download.html אם מצאתם מסך עם בקר נתמך ניתן לחבר אותו למחשב. לרוב השם של הבקר מופיע על הרכיב הכי גדול שעל המעגל של המסך, אם אין מעגל בכלל והמסך "ערום" אז שוב חוזרים להתחלה ודרוש בקר. המסך ההכי נפוץ הוא המסך עם הבקר HD44780 ומדריך לחיבור שלו מופיע באתר: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide…

• 2 תגובות
    • 7.7k צפיות
  23. Started by AgentZ,

אהלן , במהלך השיטוטים שלי בPPCS נתקלתי בכמה מושגים שלא הייתי בטוח לגביהם ואני אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי אותם : sleeving - הבנתי לפי ה"שרוול" שעוטפים חוטים כדי להגדיל זרימת אוויר ויופי כללי של המארז . אבל לא הבנתי איך משתמשים בהם (פשוט משחילים?). Spiral Wrap ו-Split tubing - אותה שאלה כמו למעלה . heatshrink - אותה שאלה כמו למעלה ולא הבנתי במה זה עוזר שהחוט מתכווץ. שאלה אחרונה - מה ההבדלים ביניהם / מה הכי נפוץ / הכי טוב ? מצטער על השאלות המרובות , תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. קניתי לפני איזה חודש את הATH M50, במקרה מצער מה שקרה זה שנסדר לי קצת הג'ק, התעקם ונסדק. האוזניות עובדות, פשוט המגעים לא טובים ולשפעמים שומעים מחורבן, לפעמים לא שומעים ולפעמים הכל סבבה, שוב- תלוי במגעים. מה יש לעשות במצב הזה? יש אפשרות להלחים ? להחליף ג'ק? הלכתי לבאג (משם קניתי) ואמרו לי שאין לי על זה אחריות. האם יש מקום בארץ שיכול לתקן דברים כאלה?

25. הי לכולם יש לי טלפון שהגיע עם ספק שנותן 5v 1.5A. זה לא ספק QuickCharge, אלא ספק פשוט, אבל עם זרם הטענה יחסית גבוה. אני מעוניין להגביל את הזרם ביציאה מהספק הזה, כך שהוא ייתן 0.5A (או פחות, בהתאם לכמה הטלפון מנסה למשוך.. אבל לא יותר מ-0.5A) האם יש מעגל פשוט (או יותר טוב: רכיב אחד בלבד) שאני יכול לשים אחרי היציאה מהספק ולפני הכניסה לטלפון, שיגביל את הזרם לערך הרצוי הנ"ל? תודה

דיונים חדשים בפורומים