עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yakirsh4,

יש לי נורה כזאת בחדר http://www.azpartsmaster.com/images/catalog/cshop/b300t3qc.jpg ועניין אותי מה זה העליה הזאת באמצע?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by LaHaV1,

שלום! רציתי לדעת איך חותכים פרספקס? רציתי לדעת איך אני יכול לחתוך ולא מישהו מיקצועי תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אוקי אז דבר ראשון, אני ממש לא הולך להתעסק עם הדוד חשמל בבית שלי, ובטח לא עם שקע חשמלי בקיר - זה לידע כללי בלבד לפני שמגיע החשמלאי. יש לי דוד עם שעון שבת בבית, שעון שבת, אתם יודעים: הקיצור, זאת כבר פעם שנייה שהוא נהרס לי, זאת אומרת, לא הוא נהרס, מאחוריו, יש טרמינלים שחורים כאלה, שמחברים בין החוטים של השעון שבת לחוטים של הדוד בקיר. טרמינל שחור עם ברגים. הטרמינל עשוי מפלסטיק, הפלסטיק פשוט נמס, היה OverHeat בטרמינל הזה. אני חושב, שעובר במערכת של הדוד יותר מידי אמפר והטרמינלים האלה לא בנויים לכל-כך הרבה אמפר ובגלל זה כאשר הדוד מופעל להרבה זמן הטרמינל פשוט מתחמם. אני צודק? התאוריה שלי נכונה? אם לא, מה לדעתכם גורם להתחממות להיות דווקא באיזור הטרמינלים, ולמה בכלל זה קורה…

• 10 תגובות
    • 9.7k צפיות
  4. Started by moshe55501,

מעוניין לדעת מהיכן אפשר לקנות מצת לגריל גז או מנגל או מעוניין לדעת איך ליצור ניצוץ חזק ולהכניס את המכשיר לקופסא קטנה וניידת

• 10 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. Started by wons,

שלום לכולם, החלטתי לעשות מודינג למחשב אשר משמש אותי בעיקר להרצת תוכנות ומדידה - לאלקטרוניקה, והגיע הזמן להכין פרוייקט רציני קצת יותר מהקודמים שלי... אומנם אין לי הרבה זמן (עוד כחצי שנה לגיוס נכון לעכשיו) ואני רוצה להספיק המון פרוייקטים שונים לכן יש אפשרות שהפרוייקט ימתח לזמן רב מאוד אבל עדיין... בקרוב אני אעלה תמונות של המחשב מפורק... ומידות בכל מיקרה התוכניות שלי אולי ישמעו לחלק ממכם מוגזמות ואכן אני לא מתחייב לעשות את כל מה שאני ארשום עכשיו, אלו הם רק רעיונות (רעיונות שלדעתי אני יכול להגשים). -חיתוך המארז - חלון או תמונה (עדיין לא החלטתי, תלוי במה שאני רוצה שיהיה בצד ונכון לעכשיו יש יותר מידי אפשרויות) - התקנת מספר מאווררים נוספים על המארז - תאורת לדים לפרספקס, היה נחמד…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by Dvich,

אני מקווה שלא הביאו את הלינק הזה או משהו דומה אבל בכל זאת.. במהלך חיפוש בגוגל נתקלתי בדבר הקרוע הזה, מודינג וירטואלי!! ;D http://www.tjhsst.edu/~kdomina/Cad03/esundwic/ דווקא נחמד טוב אחרי שקראתי קצת זה איזה מישהו שבנה תמחשב שלו ב3DMAX.. טעות שלי, סליחה..

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by MODI,

למה כ"כ קשה להשיג מנורת לד?! רציתי היום לקנות זוג מנורות לד כחולות למארז שלי חיפשתי בחמש חנויות בחולון ואיןןןןןןןןןןןןן איפה אתם קונים?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום כולם בגלל החום הטמפ של הלוח אם עולה עד ל52 מעלות, בנתיים שמתי שם מאוור (רגיל, של בית) מול המחשב אבל זה לא פיתרון רציני, הסידור מאוררים נכון לעכשיו הוא 2 מאחורה: 120 שמוצאים, עוד 1 מקדימה, גם הוא 120 מכניס, ו80 מלמעלה מוציא. חשבתי על כמה פתרונות לבעית החום: יש בדלת הצידית מקום למאורר 80 שאני רוצה להפוך ל120 ומקרוב יותר חשבתי להוציא את התושבת פלסטיק, לקדוח חורים ל120 ואז לחבר אותו NEXT עכשיו לחלק הקידמי: בתא הראשון יש צורב DVD, השני ריק, חשבתי להכניס שם פאן באס, השלישי, רביעי וחמישי תפוסים ע"י הכלוב של הHD (כלוב נפרד שנימצא בתוך הכלובים של הCD, ואפשר להזיז אותו לאיפה שרוצים) ויש שם מאוור של 120. מדדתי ויש מקום לעוד 2 מאוררים של 120, השאלה שלי, איך לחבר…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by eladh16,

שלום יש לי את המכשיר הזה על השמשה בצד ימין באוטו. רכשתי את האוטו מסוכנות לפני כמה חודשים והמכשיר הנ"ל הגיע עם האוטו ואין לא מושג מהו. הכבל נכנס למעלה לאנטנה קטנה בגג באוטו. מזה ואיך משתמשים בו בדיוק?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by zxor,

אהלן, יש לי מנוע של מכסחת דשא, למנוע יש אלטרנטור, האלטרנטור מוציא זרם AV, כדי לטעון את המצבר צריך DC, אני צודק? עכשיו, כדי להמיר את הAC לDC, אני צריך מייצב זרם, Rectifier, איך בוחרים מייצב זרם כזה? האם מייצב זרם דומה לדיודה או שהוא גדול יותר? כמה רגליים יש למייצב זרם כזה? תודה, יונתן.

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by roei_b,

אם אני יחבר ככה (תמונה), הלד יוריד את מהירות סיבוב המאוורר. אני צודק? תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 862 צפיות
  12. שלום לכולם, הגעתי למצב שיש לי כבר על הרצפה איזה ארבעה שנאים, מסך, כרטיס קול, מיקסר, מודם וכו' דבר ראשון נמאס לי שהם על הרצפה, ואני רוצה לבנות להם מדף\תאים כאלה, ואשמח מאד על הדרך להוריד את השדה שהם פולטים מהסיבה שאני מקליט מוזיקה, ושומע זימזומים והיסים, האפשרויות העומדות בפניי הן עץ, אלומיניום, פלדה ופרקספקס, רק שבעניין הפרספקס אני מפחד שיהיה מצב של חשמל סטטי ופריצה תהיה לא נעימה, אשמח לתגובות, תודה מראש, גיא

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by zniibidl,

זה פרקטי? אפשרי? להשיג סקיצה של מעגל ולקנות את הרכיבים ולבד לבנות? אם כן כמה הסיפור אמור לעלות? זה קל? קשה?

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by Falcon4g3,

כפי שאתם רואים בתמונה, מה שאמור לקבל 12V במחשב, מקבל קצת פחות , והוא גם לא מקבל את זה בצורה יציבה כל כך הייתי אומר... מה מקבל 12V במחשב ומה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה שיהיה יציב? פרטים: אני עובד עם 2 ספקים משורשרים, חלשים, אני חושב 300W כל אחד. וזאת משום שיש לי 7 התקנים הדורשים מתח. תודה לכם.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. יש אופציה של קניה אם יש משהו זול כזה (אני רוצה כמה). אם לא, אני ארכיב כזה, בשביל זה צריך: א. ממסר או משהו שיכול להתמודד עם 240V. ב. רכיב WIFI עם מיקרומעבד שאפשר לתכנת (שוב, מעדיף משהו זול, ובעיקר קטן). ג. קופסא / איך להרכיב את זה בצורה שתהיה בטוחה בסביבה ביתית (בעיקר שלא יתחמם יתר מדי, שלא יפתח ושיהיה אמין). אילו רכיבים נראה לכם יכולים לענות על הדרישות ?

16. לפי מה שהבנתי מהכתבה מדפיסים על שקף איזשהוא דגם (לצורך העניין השרטוט של הלוח או כל מה שבא לי) מניחים אותו כנגד לוח נחושת , חושפים אותו לקרינה אולטרא-סגולה והדיו פשוט עובר לנחושת ?

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  17. אני רוצה לחבר מאוורר מארז ליציאת כח MOLEX מהספק . ליציאה זו יש 4 פינים. לאיזה יציאות אני מחבר את המאוורר?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. עריכה: המשך בראש הדף השני, הצג מגיב למחשב אבל כותב שטויות.. כנראה בעיה באופציות, תודה הודעה מקורית: אוקי אז חיברתי את הLPT למחשב, חיברתי אותו ל0 ו5V בספק כוח הוא מראה ריבועים ריבועים - עד כה הכל נראה תקין בביוס הוא מוגדר בתור EPP ו378 התוכנה LCD SMARTIE לא רצתה לעלות בגלל שאמרה שיש בעיה עם הדרייברים של ה I\O אז הורדתי מהמדריך LCD באתר את הדרייבר סבבה התוכנה עולה, אני קובע לה "פירללי" נדמה לי שהמסך זה 2X16 אז זה מה שקבעתי רושם תוכן טקסט (מסמן ב ENABLE) ולוחץ אישור על הבדיקה הגרפית בתוכנה באמת הכל נראה תקין (רואים את הטקסט זז) אבל המסך LCD לא מגיב! מה עושים? תודה.

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  19. Started by GreenHorse,

Car Simulator Seat שלום לכולם וברוכים הבאים לפרויקט הראשון שלי, מושב סימולטור למכונית או מושב מכונית לסימולטור, איך שתרצו לקרוא לזה. (מי שאינו יודע על מה אני מדבר http://www.google.com/images?q=car+simulator+seat&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1280&bih=863) בגלל שזה הפרויקט הראשון שלי, כנראה שהאשכול לא יהיה מקצועי. אל תתביישו להעיר הערות. אז מה בפרויקט? - גוף מעץ, כל השלדה תעשה מעץ. החללים הריקים ישמשו כמארז למחשב וכמקומות אחסון. - הפיכת הדוושות. - ידית הילוכים יותר אמיתית, העברת ההילוכים תרגיש יותר כמו אוטו ופחות כמו משחק. - בלם יד עם פוטנציומטר וקפיץ שיגרום לתחושה מציאותית יותר. - מקלדת נשלפת מתחת לשולחן ועכבר…

• 10 תגובות
    • 6.6k צפיות
  20. אני מתכנן הזמנה משם...ואני לא מבין איפה המתח שהלדים צריכים....? בלינק תלכו לדים הכחולים...http://www.lsdiodes.com/3mm/ ואז יופיע דף קטן כזה.....מישהו מוכן להגיד לי מה מייצג כל נתון שם?? לאחראים:אני יודע שפתחתי נושא דומה ב"כללי" אבל זה ממש לא אותו דבר..... איתן

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by miki891,

שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Natan_Rozen,

היי שלום הבחנתי היום כי LED אחד מהבהב במארז הגנ'רי שלי משום מה ... האם ה-LED נשרף ולמה הוא מהבהב ? תודה רבה על העזרה.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, אני רוצה כמה המלצות למאווררים עם לדים, אני רוצה מאוורר בכל הצבעים, אני צריך 2 חזקים שיכניסו למארז ואחד שיוציא, לא חייב להיות כל כך חזק. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.