אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום! יש לי בבית כבלים של HOT. הוספנו בבית עוד כמה נקודות לאנטנה ועכשיו לא רואים טוב בחלק מהתחנות בחלק מהטלויזיות, ובחלק אחר מהטלויזיות רואים "מושלג". איזה מגבר אני צריך בשביל שיראו טוב בטלויזיות? תודה
-
- 10 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
שלום נמאס לי מהמחשב הקיים שלי הוא נשמע כמו מפעל ליצור אבק: מפרט: Pentium 4 3.0 ghz motherboard: asus nvidia geforce 6600 gt 512 mb כמו כן יש לי 5 מאווררים שהם מכניסים לי טונות ואני "לא צוחק" של אבק שכל שבועיים מתמלא מחדש ולכן חשבתי לעבור לקירור מים. קראתי כמה מאמרים והבנתי בערך איך זה עובד אך יש לי כמה שאלות. 1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק? 2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו? 3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית) 4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר ההצלחה שהייתה לי עם חריטת High Couple (עם כמה פ**** פה ושם),אמרתי לעצמי שהגיע הזמן גם לעשות משהו מקורי לעצמי... המחשבה הייתה שאני אעשה פד מפרספקס 5 מ"מ , עם תאורה של לדים UB,וחריטה אוריגינלית של tribal או משהו דומה. הציור הראשון שאמרתי שאני רוצה לחרוט הוא זה : ,מה גם שהלדים שחיברתי מתאימים בול לחריטה. אבל אז ראיתי את זה : ואת זה: שאלה לי אליכם - מה אתם ממליצים לי לחרוט? בינתיים,הלחמתי היום 8 לדים (ארבעה כחולים וארבעה לבנים) UB לכבל USB - [/url
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום כולם בגלל החום הטמפ של הלוח אם עולה עד ל52 מעלות, בנתיים שמתי שם מאוור (רגיל, של בית) מול המחשב אבל זה לא פיתרון רציני, הסידור מאוררים נכון לעכשיו הוא 2 מאחורה: 120 שמוצאים, עוד 1 מקדימה, גם הוא 120 מכניס, ו80 מלמעלה מוציא. חשבתי על כמה פתרונות לבעית החום: יש בדלת הצידית מקום למאורר 80 שאני רוצה להפוך ל120 ומקרוב יותר חשבתי להוציא את התושבת פלסטיק, לקדוח חורים ל120 ואז לחבר אותו NEXT עכשיו לחלק הקידמי: בתא הראשון יש צורב DVD, השני ריק, חשבתי להכניס שם פאן באס, השלישי, רביעי וחמישי תפוסים ע"י הכלוב של הHD (כלוב נפרד שנימצא בתוך הכלובים של הCD, ואפשר להזיז אותו לאיפה שרוצים) ויש שם מאוור של 120. מדדתי ויש מקום לעוד 2 מאוררים של 120, השאלה שלי, איך לחבר…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נתחיל מההתחלה ..... יש לי שני מאווררים 24 V שמקבלים מת מהחשמל בבית (חיבור לשנאי פשוט מאוד ..... ) הבעיה מתחילה בגלל הרעש ... הם דולקים 24 שעות מאותה הסיבה שהם מחוברים ישירות לחשמל בבית ולא לספק הכח של המחשב. אני מעוניין לחבר אליהם שני מפסקים שיהיו בפאנל הקדמי ( זה לא משנה כעקרון ) השאלה שלי היא איך אני מחבר מפסק דו מצבי ? אם אפשר גם בציור וגם במילים .. מה לחבר למה ? לדוגמא יש לי את המפסק הזה של הדוד שמש .. נשמע לי נחמד .. תנו לי רעיונות ....
-
- 10 תגובות
- 861 צפיות
-
-
בגלל שיש לי שני מחשבים בחדר אחד הטמפרטורה בחדר מאוד גבוהה בשעות היום ואני לא יכול להשאיר את המזגן דולק כל היום ( אני כן עושה את זה ) אז הנה מודינג חביב שעשיתי למארז שלי http://img507.imageshack.us/my.php?image=picture160ye7.jpg http://aycu27.webshots.com/image/22546/2000945926671325650_fs.jpg http://aycu22.webshots.com/image/24421/2000938371795776445_fs.jpg
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעוניין לדעת מהיכן אפשר לקנות מצת לגריל גז או מנגל או מעוניין לדעת איך ליצור ניצוץ חזק ולהכניס את המכשיר לקופסא קטנה וניידת
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, היום קניתי את ה G5 שלי וכמו שאני יודע העכבר הזה לא שווה הרבה בלי פד מתאים. אני מתלבט בין אם לקנות אתזה: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=197_206&products_id=900 ולהכין אתזה: http://www.overclockers.com.au/article.php?id=251198 שד"א אמור להיות הפד הטוב ביותר אם לחשוב בהגיון (על מה טפלון מחליק הכי טוב? - טפלון).
-
- 10 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יש לי עכבר אופטי זול ורציתי לחבר לו 2 לדים UB אפשר בבקשה תרשים איך עושים את זה? זה בכלל אפשרי מבחינת מתח? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ לי על מארז בסביבות 350 שקל מאקסימום למודינג ? מארז שממש אפשר לעבוד עליו חזק =] תודה ..
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש וחשבתי לעשות לו קצת מודינג, יש לי מארז ספיידר כזה עם מאוורר צבעוני על הפלסטיק השקוף. קירור לא צריך בכלל, רק קישוטים וכאלה. (דרך אגב, משהו קרה למאוורר, הוא מראה רק שני צבעים במקום שלושה, והוא חדש, מה עושים?) תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 941 צפיות
-
-
יש לי לד פשוט בצבע כחול(בגודל 3MM אני חושב) אך אני מחבר אותו למולקסים במחשב? חיפשתי ואני לא מוצא שום דבר על זה אז תודה D: יש למישהו מדריך אם תמונות?? נ.ב אני צריך לחבר רק אחד כמה שנשמע דפוק רק כי יש מקום אחד שיראו אור כחול ואחד יספיק בשביל המקום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרבה זמן שאני כבר חושב לעשות חור בגג המארז שלי ולהשים שם מאברר הבעיה היא שאני לא בטוח מזה נותן ולעשות שהרוח תיהיה כלפי חוץ או כלפי פנים והבעיה הנוספת היא האבק אם אני עושה חור במארז כדי להשים מאברר עלי לדעוג שהחור לא יהיה ענק מפלצתי כזה כדי שלא יכנב אבק עלי להשתמש עם איזה שהוא גריל ואין לי אני לא סם הרבה מאבררים במארז רק בגלל הבעיה הזאת של האבק זה לא להאמין פשוט כל איזה חצי שנה צריך לפרק את המחשב ולנקות טונה של אבק (עם הפאן (על קר כמובן)) יש לי רק מאברר אחד שהוא כלפי חוץ שנמצא בגב המארז עוד אחד על הכרטיס מסך (מודבק בסיליקון (מין מודינג שכזה)) וחוץ מזה יש את המאברר של הספק כוח וזהוא דאגתי לכך שהמאבררים האלו היו שקטים כל האפשר גם אם זה יעלה יקר מהרגיל ועכשיו אני …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איפה אני מביא כאלה? כי מקור הרעש היחיד במחשב זה הדיסק השקיח ואני רוצה לקנות עוד אחד, ככה שאני אשתגע.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בונה פרויקט חדש מ-0 ורציתי שתעזרו לי בכמה שאלות. קודם כל התקציב שלי מסתכם בכ- 150 ש"ח. פרספקס יש לי לבניית חלון. מאווררים אני יקנה מאווררים ג'נריים כלי עבודה יש לי. אני רוצה לבנות את המארז מ-0 ככה שאני צריך מתכת שיהיה קל לחתוך אותה שתיהיה זולה וחזקה , בשביל לבנות ממנה 4 קירות תקרה ותחתית ושזה יחזיק הכל. א. על איזו מתכת אתם מציעים וכמה היא עולה? ואיפה ניתן להשיג אותה? ב. האם בונדו זה שפכטל? ג. איזה ספרי כדאי לקנות לצביעת הבונדו והמארז (תמונה גם תעזור)? ד. מה עלותו? ה. כמה מיכלים אני צריך כדי לצבוע את כל המארז? ו. כמה פעמים אני צריך לשייף ולצבוע כדי שהצבע יתפס מצוין? ז. איך כדאי לחבר בין הקירות לקירות ולבין התחתית והתקרה? ח. אם יש פה מישהו שמוכר לדים והוא …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם!! רציתי לבנות תצוגה של 7 seg שיופיע מילה ואז היא תשתנה למילה אחרת ואז לאחרת ואז מההתחלה סתם דוגמה למשל "I LOVE YOU" בהתחלה יופיע I אחרי 2 שניות LOVE ואז YOU ואז מההתחלה עם פוטנציומטר שישלוט במהירות. רציתי לדעת אם אפשר איזו סכמה לזה או משהוא לא אכפת לי אם זה יהיה עםרכיב שדורש צריבה רק תביאו לי מדריך לבנית צורב ועדיף שיעבוד על מתח usb תודה מראש אילון.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום כולם! היום חתכתי חתיכת פח כדאי להתאמן אז אני כזה חותך פתאום הדרמל לא עובד אחר כך יצא כזה התפסן הזה השחור למעלה והקפיץ היה עקום הקיצר החזרתי את התפסן הסתדר הדרמל.. אני בא להחליף ראש פתאום לא יוצא לי!!! אני בא להוציא הדרמל נשבר כזה צריך עזרה דחוףףףףףףף!!! תודה!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אין לי דרמל אבל יש לי מקדחה רגילה. יש אפשרות לקנות ראש חיתוך של דרמל בנפרד ולהשתמש בו עם המקדחה?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
האם מפרספקס רגיל? או חומר מיוחד כלשהו? כי נראה לי שפרספקס גם רגיש לחום וגם די שביר ולא יכול להחזיק את החומרה...
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אממ חיברתי את המאוורר למחשב והוא פעל ממש לאט ואז הסתכלתי וראיתי שחיברתי אותו על חוט מהספק שמחובר גם לדיסק קשיח גם לכונן תקליטונים וגם לצורב די וי די ואחרי זה חיברתי אותו על חוט אחר שמחובר רק לצורב ולדי וי די ויש לי עוד חוט שמחובר רק לדיסק קשיח ומאז שחיברתי אותו היו לי בעיות למחשב... והייתי צריך לעשות פירמוט אבל זה לא נראה לי בגללו אלא אני חושב שהיה לי וירוס מאיפה שהו אממ אז השאלה שלי היא לאיפה לחבר את המאוורר? כאילו לאיזה חוט? שיפעל נורמלי
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני וחבר שלי פושטים כל מחשב פנטיום 1 שלא עובד. בנתיים לקחתי את ההיטסינק לשעבר של המעבד והוצאתי את הצ'יפ של הביוס. יש גם על הכרטיס מסך צ'יפ של winbond. רציתי לדעת האם אני יכול לתכנת מחדש את הצ'יפים האלה ולעשות בהם שימוש?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המארז הזה ואני רוצה לחתוך בו חלון מהצורה הזו: איך אני עושה את זה או אם אתם מכירים מישהו שיוכל לעשות את זה בצורה מ ק צ ו ע י ת.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,שאלה קצרה: אני רוצה להוסיף לפאן באס שלי(שכרגע תומך רק בon off)פוטאנציומאטרים(או פוטנציומטרים... ???לא משנה),חשיבתי ומצאתי שכדאי שאני אוכל לשלוט בין אם המאוורר(ים)יעבוד על 12V במצב מקסימלי ובין אם ב7V במינימלי אצטרך פוט'(מונע פאדיחות... )של 250 ,ואם ארצה שמינמלי יהיה 5V אצטרך של 350. אני מקווה שחישבתי טוב לפי מה שאני זוכר מהפעם האחרונה ש"שיחקתי" אם חישובים כאלו... אני צריך שתגידו לי ככה: 1.אם החישוב נכון 2.מה עדיף לתת למאווררים לרוץ בין 12 מקסימום ל5 מינימום או בין 12 מקסימום ל7 מינימום(המצב הזה לדעתי טוב יותר כי אני חושב שעל 5 הם כבר לא שווים הרבה ואפשר כבר לכבות אותם,לא?,בבקשה תקנו אותי אם אני טועה)? 3.על איזה תחומים אתם הייתם הולכים?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-