אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ברשותי זוג מאווררים 70MM של COOLERMASTER שהוצאתי ממשטח קירור למחשב נייד,הם צורכים 5V ומחוברים יחד לאותו חיבור,שלוקח את הכוח שלו מUSB http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4323 האם יש אפשרות שהם יעבדו בחיבור לבקר מאווררים שהכניסה שלו היא 12V? ואם כן אילו רכיבים דרושים
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן =) אני צריך לדעת היכן אוכל לקנות נגד משתנה (פוטנציומטר) בסביבות 120KOhm שיכול לעשות כעשרה סיבובים, וכמה זה יעלה לי. תודה, איתמר.
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי, מישהו יודע איפה אני יכול למצוא את המוצר הזה? (או לפחות תחליף ראוי). לינק למקום שמוכר אותו: http://www.dickblick.com/products/smooth-on-smooth-cast-300/?wmcp=google&wmcid=products&wmckw=33524-2009-5 זה בעקרון מכיל שני חומרים שכאשר מערבבים אותם, יוצרים תגובה כימית ומתקשים עד שהם הופכים לפלסטיק קשיח. אני צריך את זה, ולא מצאתי מקום לקנות ממנו בארץ (או כאמור, לפחות חומר דומה), מצד שני, לא חיפשתי טוב, חיפשתי רק באינטרנט. אז בעצם השאלה הראשונית (שהיא זו שחשובה לי) מובילה אותי לעוד שאלה: איפה יש חנויות טובות לחומרים לאוהבי מודינג ו DIY באופן כללי? חנויות שמוכרות דבקים, חומרים כאלה, או בקיצור כל מה ש hobbyist יכול לרצות? תודה מראש.
-
- 32 תגובות
- 5k צפיות
-
-
לפני מספר חודשים ביצעתי מודינג נחמד למחשב שלי (ניתן לראות אותו בגלריה "דרקון כחול") במודינג זה יש מספר מעגלים המורכבים מנורות ULED כחולות שמחוברות במקביל כשלכל לד מחובר בנפרד נגד של 450 OHM המעגלים מחוברים ליציאת 12V של הספק. ישנם 2 מעגלים עיקריים , הראשון בנוי מ-6 לדים והשני מ-4 כעיקרון זה לא ממש משנה כי הם מחוברים ליציאת ה-12V מהספק ויציאות אלו משותפות לכל המחשב (כך נראה לי ) הבעיה , עם החודשים חלק מהנורות התעממו ממש כך כשהן בקושי מאירות , חלקן הפסיקו להאיר בכלל...., החלפתי את הלדים התקולים וכעבור כמה חודשיים שוב פעם מתיחילות נורות להתעמעם... לציין שהמחשב דלוק 24/7 יש ספק מיוצב מצויין ולא גינרי והמחשב מוגן מאחרי UPS למישהו יש רעיון מה הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, בחיפושיי אחר לדים UV הלכתי לחנות אלקטרוניקה הפינתית וביקשתי לדים אולטרה סגול.. אמרו שלא יודעים וזה, בסוף נתנו לי מה שהם קראו לו "לד שידור", לדים 5מ"מ בצבע טורכיז אמרתי בסדר.. ננסה.. ואחרי שחיברתי אותם למתח כלום לא קרה, הסתכלות מהירה במצלמה של הפלאפון וראיתי שהלדים אכן עובדים אבל בלתי נראים לעין בלתי מזוינת... מישהו יכול להסביר לי מה זה הדברים האלה?
-
- 3 תגובות
- 987 צפיות
-
-
קניתי רכיבים למחשב ואני הולך להרכיב אותו. קראתי כמה מאמרים באינטרנט שיש צורך בשימוש ברצועה אנטי-סטטית כשנוגעים ברכיבים על מנת למנוע פגיעה בהם מהחשמל הסטטי שמועבר דרך כף היד. בחוברת ההפעלה של לוח-האם היה כתוב שלחלופין ניתן לגעת במתכת כדי להעביר אליה את החשמל הסטטי ורק לאחר מכן לגעת ברכיבים. מה אתם אומרים? האם יש צורך בדבר כזה? באנגלית זה נקרא Antistatic wrist strap: אם אני לא שואל בפורום הנכון אנא הפנו אותי לאן שצריך.
-
- 7 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
יש אפשרות לחבר מצלמת אינטרנט ישירות למסך איכשהו? שיציג לי ישר את התמונה בלי מחשב? דרך מעגל כלשהו? תודה. טל.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לחוו"דכם לגבי תכנון "מנורת LED" שלהלן - רכיבים : 1. 1x PC PSU - FSP FSP300-60HCN ( עם 288W@12V, 100W@5V, 69W@'3.3V, 105W@3.3V&5V ) או אחר כלשהו (כגון : SeaSonic SS-250SU). 2. 36x LED Drivers : 2xAMC7135-based 700mA Regulated PCB 3. 36x Philips Luxeon Rebel LXML-PWN1-0090 Lumileds - 3x on Each MCPCB ( עם Vf 3.2V@700mA ). תכנית : לחבר כל שלישיית (3 יח') LED Drivers בחיבור-טורי לערוץ ה 12V של ספק-הכוח (ה-LED Drivers הנ"ל הנם קוויים - כלומר לא ממותגים, כך שלניצולת מירבית נחוץ הפרש מתח מזערי ככל הניתן בין המבוא למוצא). מה דעתכם ? הרעיון הוא להשיג ניצולת-הספק, אמינות, ותפוקת-אור מירביות.
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי אוזניות מסוג\דגם Sennheiser MX450. הבעיה: לא ניתן לשמוע באוזניה הימנית. כאשר אני "משחק" עם החלק בו הכבל מתחבר לחיבור עצמו, כן ניתן לשמוע בה. כלומר, הבעיה היא שם. אילו דרכים יש לתיקון הבעיה? (אין לי ידע בהלחמה) תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה.! אז ככה יש לי לידים בצבוע כחול (כולם) עכשיו אני רוצה לבנות מגעל לדים לאופנוע אז ככה.. 1. הלדים שיש לי אני לא יודע כמה V הם איך אני יכול לדעת בשביל שלא תיהיה בעיה אחרי זה.? 2. המצבר 12V 3. אני צריך עזרה ממכם ליצור את המגעל וכל זה תודה לעוזרים.!
-
- 1 תגובה
- 999 צפיות
-
-
לאחרונה ובשל המצב החיווטי הקשה במארז שלי החלטתי ללכת על פרוייקט מודינג מקיף שיכלול שינוי קירור לכרטיס המסך (HD5850) שינוי הקירור למעבד לקירור מים מבית THERMALTAKE עם בלוק מתקדם שינוי חלון המארז למשהו טיפה יותר "ייצוגי" ובאופן כללי הוספת אווירת UBER לפנים המארז מה שאומר הרבה כחול, הרבה שחור והרבה אור. הלפני: ככה נראה המצב העגום של היום, לא לבעלי לב חלש זה המארז כפי שהוא היום איזור המעבד איזור כרטיס המסך מה בתוכנית? יעופו כבלים SATA וIDE הקיימים יכנסו כבלים חדשים בצבע כחול ויפה, יגיבו כמו ילדים טובים לUV המגש מאחורי לוח האם יחורר לחיווט מתקדם קתודות גם הן יכנסו מערכת קירור מים עם נוזל כחול דלת המארז תכלול לוגו זוהר של Uber Machine (שם המחשב) ההתחלה ש…
-
- 36 תגובות
- 14.9k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן אני מחפש סכמה והדרכה לבניית בקר לשלושה מנועי צעד (CNC) עם אופציה להוספת שני מנועים חיישן בית וחיישן שימדוד את הגובה של האובייקט ואת הנתונים של הראש הקודח של הדרמל הבקר יחובר למחשב עם יציאת USB או יציאה פרללית כמובן שעדיף USB אשמח לעזרה אגב כשהפרוייקט של ה CNC יתחיל לרוץ אני יפתח יומן פרוייקט ואשתף אותכם בתהליך הבניה כרגע זה קצת מוקדם מדי
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רצתי לדעת 2 דברים: 1.יש לי מסך של מחשב נייד שהמחשב הנייד מת (וואי באמת שחחרשו את השאלה הזאת פה..) אבל איך אני יודע איזה מהכבלים שיוצאים מהחיבור הזה מתאיימים לכבל של הRCA? (פשוט ראיתי תמונה שמישהו הלחים את החוטים של המסך הנייד לכבל RCA ) 2.איפה אני יכול לקנות את המדבקה הזאת שהופכת את המסך למסך מגע? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, בוקר טוב. רק אתמול מכרתי את הרכב, וכבר אני עובר הלאה לשלב הבא: קניית ג'יפ והתנקת מחשב נייח ברכב. כרגע אני עוד בשלב המחקר, ביקרתי במספר מקורות מידע,ביניהם: http://www.houseofrage.com http://www.mp3car.com/ ופרוייקט דומה שנעשה כאן לפני כמה שנים טובות (כמובן שרמת האיכות שאני שואף אליה גדולה פי כמה מזו.) ונותרתי עם כמה שאלות\התלבטויות קריטיות לגבי הנושא. מפרט המחשב התכנון המקורי היה להשתמש במחשב הקיים (תוכלו לראות ב"מפרט" בצד ימין) , אך אחרי מחקר קטן ראיתי שהרוב בוחרים בחומרה ישנה וירודה, כנראה עקב צריכת החשמל של המעבד ושאר הרכיבים. 1. אין אפשרות שאשתמש במפרט הקיים שלי פרט לספק הכוח והכונן הקשיח שהם כנראה יהיו ייעודיים למערכת.? 2. מה בדיוק הבעיה בשימוש ב…
-
- 22 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
יש לי מנורת ליבון 75W ואני רוצה לבנות לה דימר. אשמח לעזרה :-) ענבר.
-
- 26 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות ציוד מודינג כמו קטודות מאווררים מוארים או כל דבר אחר ואני מחפש אתר טוב עם ציוד מודינג, אני משלם עם PP תודה!!! סהר עריכה: עכשיו ניזכרתי שיש את האתר הזה http://mnpctech.com/ יש להם מלא סירטונים ביוטיוב של מודיג הוא אתר טוב?? ובלי שום קשר תביאו לי אתרים טובים לציוד מודינג
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
אם נגיד יש לי אוזניות, ואני רוצה לחבר אותן לשני מקורות, כדי שישמעו בזה שפועל בלי לנתק את הכבל כל הזמן, ואם שניהם יפעלו אז ישמעו בשניהם (לא חובה) האם כבל של נקבה (לשם יתחברו האוזניות) שהופכת לשני זכרים (אותם אני אחבר לשני המקורות) יעבוד?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן! יש לי מחשב נייד ישן 12" ללא שימוש... אני רוצה לפרק ממנו את המסך, להרכיב עליו מסך מגע (הבנתי שזה מין כמו מדבקה שקופה ששמים על המסך ואז מחברים ב-USB והמסך הופך למסך מגע). נתקלתי בכמה בעיות ראשוניות: 1) איפה אני משיג את התוספת שהופכת את המסך למסך מגע? 2) החיבור של המסך כרגע הוא חיבור מיוחד ללוח אם של המחשב הנייד, איך אני מחבר אליו מחשב אחר או מקור וידאו אחר? כי אני לא רוצה להשתמש במחשב נייד. תודה ושבוע טוב
-
- 7 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות את זה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19071 עכשיו השקע שלו לחשמל זה של ארה"ב (שטוח) אם אני יחבר לו מתאם שהופך את זה לשקע של הארץ(עגול) זה יעבוד לי??? כי רשום שמה 100-240V ואני יודע שבארץ זה 220 ובחול 110 תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. המצב הוא כזה: יש לי יציאת אוזניות בפאנל הקדמי אבל היא בתחתית הפאנל (קרוב לרצפה) והמארז נמצא על הרצפה אז כשאני מחבר אוזניות החוט נמתח עד האוזן שלי והוא יחסית קצר. חשבתי לקחת חוט מאריך רגיל וזהו..אבל רציתי משהו יותר אלגנטי אז הוצאתי פאנל אחד של הכוננים האופטיים מתחת לכונן ה DVD וקדחתי בו חור עם דרמל. לתוכו הכנסתי קונקטור PL נקבה רגיל והדבקתי עם דבק שני חלקים השקוף הזה שברח לי השם שלו כרגע. עכשיו השאלה שלי היא איך כדאי להתחבר לפינים שעל הלוח אם? יש לי קונקטור אודיו של CD-ROM ישן אבל הוא לא ממש מתאים למיקום של הפינים. הצעות?
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
-
-
-
שלום, פורום מאוד מעניין.... רציתי לבקש עזרה עם מישהו יודע היכן אפשר ליצר LVDS cable יש לי כמה מסכים שאני רוצה להפעיל וחסר לי ידע ביצור הכבל. אני יכול להזמין חלקים מאמריקה אבל אין לי ידע או זמן לחבר אותם תודה
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך אפשר להכין אורגן אורות פשוט מאוד שאני אומר פשוט אני מתכוון אפילו לא צריך שזה יהיה לפי הקצב אלא שידלקו 5 נורות אחת אחרי השני למשל או אפילו בסדר אקראי.. _________ 0 1 2 3 4 5 _________ קודם 0 נדלק אחר כך 1 אחר כך 2 וכך אלה.. פשוט אחד אחרי השני.. איך אפשר לעשות את זה?
-
- 13 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
צבעתי במארז שלי את שני הדלתות לכסוף נוצץ עשיתי 2 שכבות של צבע אחד לבן ועליו הכסוף בשביל מראה מושלם עכשיו דלת אחת יצאה מושלמת ואחת יצאה לא כולכך טוב כי בהתחלה עשיתי קרוב בטעות ופתאום נגמר הצבע וכו ועכשיו שצבעתי טוב יש מלא סימנים וכו מדובר במארז CM690 ובקרוב אני יעלה תמונה בנתיים הדלתות יושבות בחוץ בשביל להתייבש מה אתם אומרים אפשר לעשות עם הדלת שלא יצאה טוב זאת דווקא הדלת שיושבת מול המערכת זאת השמאלית ודווקא זאת שיצאה מושלמת בצד שלא רואים הימיני תודה לעוזרים :]
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
יש לי מארז מתוצרת Antec דגם 902 אחלה מארז והכל רק יש לי בעיה איתו(שמסתבר שקיימת בהמון מארזים) השקע הקדמי של האוזניות באיכות על הפנים אם אני מתחבר ישירות לכרטיס קול הכל טוב ויפה אבל מקדימה האיכות על הפנים... אנטק ניסו לפתור את זה על ידי חיבור הארקה נוספת לגוף המארז אבל שוב האיכות על הפנים גם כשניתקתי אותה וגם כשהיא מחוברת מה עושים? אגב המארז עוד באחריות בגלל זה אני לא רוצה לפתוח יותר מדי אלא רק אם יש פתרון יחסית פשוט אם הפתרון דורש חיווט מחדש אני אעשה את זה אחרי שתגימר לי האחריות וכרגע אני אשתמש בכבל מאריך מאחורה..
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-