עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by LockOn,

היי, יש לי מחשב נייד של acer מסדרת ה aspire one. הסוללה המקורית שקיבלתי עם המחשב נהרסה כנראה בגלל מתאם שהתקלקל. ראיתי בחו"ל בטרייה של 5200 מילי אמפר (6 תאים) במחיר 43$ (סביר ואפילו דיי זול). כשרציתי להזמין ראיתי שהבטריה המקורית היא LI-ION וזאת שבאתי לקנות היא LITHIOM .. מה זה אומר מבחינתי? שווה או לא? תודה מראש =]

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by tot5,

ברצוני לבנות מערכת HTPC לבית. המטרה במערכת היא לא רק התכנון שלה, אלא גם DIY, כלומר, לקנות מארז (בינתיים לא חושבת על בנייה, למרות שזאת גם אופציה) ואת כל החלקים הדרושים ולהרכיב בעצמי. ראיתי בפורום "יומני פרוייקטים" דברים מדהימים שאנשים בנו. יש לי ידע כללי בחשמל וחוש טכני לא רע יחסית, אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל. יש למישהו מקור מידע טוב ממנו אוכל לשאוב את הכלים הדרושים לביצוע העבודה?

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. Started by GreenHorse,

החלטתי להוסיף לדים למקלדת, אחרי שחשפתי כמה חוטים בכבל חיברתי אותו שוב אבל הפעם המקלדת לא עובדת. לא הוספתי כלום לבנתיים מה שעשיתי היה להאריך את החוטים של החשמל (אדום ושחור), וחיברתי גם כבל אחר שלא נפגע באמצע אך עדיין אין תגובה מהמקלדת. אז למה המקלדת הפסיקה לעבוד? איך אני מוצא את הבעיה וכמובן איך אני פותר אותה? תודה!

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. אני מחר מזמין את הTIP31 מאייבי(10 ב4 דולר משתלם?)לא מצאתי באיזור שלי וזה דיי בעיה ללכת רחוק יותר מחפש וגם אני מזמין לדים (50 ב4.85 דולר כולל נגדים) עכשיו השאלה האם הTIP31 יעבוד במתח של 9V אם כן איפה אני שם אותו ואת החיבור למחשב לפי הדיאגרמה הבאה: [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by benyben,

שלום. מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזאת. http://www.nzxt.com/new/products/premium_cables/cb_24p האם כבלים אלה מיועדים להחליף את הכבלים המקוריים של ספק הכוח? כמובן, אני מניח שספק הכח חייב שיהיה מודולרי. האם אני צודק? תודה

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום. אני מעוניין להשתמש ברמקול ישן בתור סאב מנוון, ולכן אני מחפש לבנות מעגל low pass פשוט שיחתוך מתחת ל ~250 הרץ הקלט של האודיו הוא כמובן סטריאו (הפלט רק לסאב) מישהו יכול אולי לעזור ?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. הנני עובד לפי המדריך הזה: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step1/Preparing-the-circuit/ במדריך משתמשים בטרנזיסטור TP31, ובמתח הזנה של 12 וולט. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשנות את מתח ההזנה ל230V (מתח שקע), ושהטרנזיסטור ימשיך בפעולתו התקינה? הסיבה לכך היא שאני רוצה להשתמש בלדים הפועלים במתח זה. במידה ומתח זה ישרוף אותו, יש טרנזיסטור אחר שאוכל לשים במקומו ויוכל לספק לי את אותו אופן פעולה?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by roeesnir,

קניתי ב-eBay סורק ישן מאוד של לוג'יטק. (אני צריך דווקא את הסורק הספציפי הזה) הגיע איתו שנאי כבד שמתאים ל120VAC כמובן. מה עדיף לקנות? 1. שנאי נוסף מ-220 ל -110? (השנאי הגיע איתו גם ככה גדול וכבד, ולא בא לי להוסיף עוד קוביה) 2. שנאי חדש שמתאים למתח בארץ? במידה והתשובה היא 2, על שהשנאי שקיבלתי כתוב: OUTPUT: 13.5VDC 1200mA. זה יתאים?: http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-13-5V-1A-AC-DC-Power-adapter-Power-supply-/390204363765?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5ad9fe13f5 הוא 1A. אם יש המלצה לשנאי שאפשר לקנות בארץ זה גם טוב (אם הוא לא יקר מידי) תודה.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ? ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ? ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות. אשמח לשמוע רעיונות

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by zxor,

אז חבר שלי ביקש ממני משהו ואני הסכמתי לאתגר. קופסא גדולה שתולים מהתקרה, מחוברת למחשב ומהבהבת לפי המוזיקה. challenge accepted! הלכתי מצאתי קופסאת קרטון של Coca Cola Diet (שישייה) והתחלתי בבנייה. בלי הרבה דיבורים, תמונות (ששוות אלף מילים): טוב כמובן שלא סיימתי ויש עוד מלא לדים לבזבז על זה, אבל כל שורת לדים כזאת זה הרבה הרבה זמן עבודה... רוצח תמוח ולכן אני צריך הרבה זמן עבודה מה שאין לי ממש עוד היום. כמובן שזה יעשה אור של 360 מעלות כשיהיה גם לדים מאחורה ובצדדים, עוד לא הגעתי לזה... סרטון הדגמה: אז אממ... זהו להתראות.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by 114508534,

אז ככה עלה לי רעיון לראש לעשות אקוולייזר - גדול שמורכב ממלא מלא לדים כמו בוינאמפ נגיד שיש שורה אדומה צהובה ירוקה וכ'ו . יש למישהו אולי שרטוט של איך המעגל הזה אמור להיות בנויי, איך זה מתחבר לחיבור אוודיו וכ'ו. אשמח לכל עזרה שהיא - תודה

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by max74,

שלום לחברי הפורום אני רוצה להוריד מתח מי 4VDC ל 2VDC עם איזה נגד אני צריך לחבר. או דרך אחרת לעשות. ניסיתי לחשב עם מחשבון ,ולא הצלחתי,לכן אם משהו שמבין יוכל לחשב לי,זה יהי מצוין.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by zxor,

יש לי מצבר 12V 7Ah, אפשר לטעון אותו עם מצבר של אוטו? לחבר אותו בכבלים למשך שעה שעתיים ולקבל טעינה של המצבר שלי?

• 11 תגובות
    • 8.9k צפיות
  14. Started by Boris_yo,

זאת פעם שנייה שאני קונה מפצל שקע טלפון בזק > אמריקאי + בזק. אני חושב כל פעם שקע מתכלכל אבל לא מבין איך. הפעם בדקתי מגעים עם מולטי טסטר ומצאתי שמגעים בשקע אמריקאי מבולבלים! רק תראו: שקע בזק תקין אבל אמריקאי מבולבל. איך זה אפשרי? זה שקע של HYUNDAI דרך אגב.

• 11 תגובות
    • 8.5k צפיות
  15. שלום, אני מתחיל לשפץ את המארז שלי. זאת הפעם הראשונה שאני עושה MODDING אז צצות הרבה שאלות. בשלב הראשוני תכננתי לעשות חלון בדלת המארז אבל החלטתי לדחות זאת ולטפל תחילה בפאנל הקידמי. אני רוצה למלא את הפסים האלכסוניים שמצד שמאל וימין של הפאנל וגם את החור שבתחתית איפה שהחיבורי USB - מסומן באדום. מקריאה וצפיה בסרטונים הבנתי שמומלץ לעשות את המילוי באמצעות BONDO. 1. לפני שאני שם את הבונדו עם איזה נייר ליטוש לעבד את המשטחים כדי שהבונדו יתפס טוב ? 2. לאחר שהבונדו יתייבש עם איזה נייר ללטש אותו כך שיהיה חלק לגמרי ושלא יהיו גבשושיות אחרי שאני אצבע ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by DaTHE,

שלום, יש לנו טוסטר שכשאר מחברים לחשמל, החשמל קופץ. פתחתי אותו והמעגל בקרה נראה בסדר גמור וגם הקבל לא נראה פרוץ\שרוף\תקול. האם יש משהו לעשות? תודה.

• 11 תגובות
    • 9.4k צפיות
  17. Started by ViPeRT,

שלום לכם! יש לי מערכת מיקרו (משולבת DVD + מסך 7"). אחרי נפילת החשמל בבית היא הפסיקה לעבוד. פתחתי אותה וראיתי שהספק + המגבר משולבים ביחד בלוח אחד. הקבלים נראים בסדר - לא נפוחים. מגיע מתח מהקיר - הפיוז תקין. בתמונה השנייה סימנתי מקום שבו יש קבל ונגד שהלוח שם נראה קצת יותר "שזוף" לא שרוף. הקבל: C346 F 104Z הנגד: 22R/2W אדום אדום שחור זהב יכול להיות שהם הבעיה? המערכת לא נדלקת וגם אין סטנד בי המתחים שצריכים לצאת הם 5V ו 12V והם מראים במוצא 0. מישהו יכול אולי להפנות אותי מה צריך לבדוק? תודה מראש, תומר [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by kkffiirr,

שלום כולם, אני מעוניין לרכוש מולטימטר בסיסי. האם לקנות בארץ? באי ביי? האם לקנות רגיל? או עם צבת? תודה

• 11 תגובות
    • 7.6k צפיות
  19. Started by igal182,

היי הזמנתי מEBAY פס לדים ארוך, 120 ס"מ. ניסיתי לקרוא קצת אבל לא הבנתי שום דבר, הבנתי שצריך שנאי. נצא מנקודת הנחה שיש לי שנאי ולדים, מה עוד אני צריך? איך אני מחבר אותם? איך זה הולך כל זה? אני מעדיף את זה עם מתג להפעיל ולכבות את זה. תודה.

• 11 תגובות
    • 29.5k צפיות
  20. Started by gofilord,

אוקיי אז יש לי בריכה של נגדים והם מסודרים לפי הצבע הראשון שלהם במגירות. אבל אני עדיין עצלן מידי כדי לחפש כל נגד לפי מה שאני צריך. הנה הרעיון המטורף שלי. בואו נשתמש בארדואינו ובתוכנה שגוללת את כל הנגדים ובודקת את הצבעים שלהם אחד אחד, בצורה שאני אכניס לתוכנה ערך לנגד והיא תמצא לי את הנגד המבוקש. מטורף הא? אבל, ניתן לביצוע?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by LIDOR_13,

שכאשר הוא מקבל מייל הוא עושה פעולה כל שהיא??

• 11 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. Started by #ELad#,

שלום שלום! יש לי תחנת הלחמה Hakko 936 110v. אני מחפש בשביל התחנה הזו שנאי אבל אני לא מצליח למצוא.. מאיפה אני יכול להשיג שנאי כזה? אני לא מתכוון לממיר מתח חיצוני, אלא לשנאי הפנימי שבתוך התחנה.. תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by gilboash,

אהלן אני קצת חדש בעולם הארדואינו ואשמח לעזרה מהמנוסים פה- אני מעוניין שהארדואינו יתקשר עם תחנת בסיס באופן אלחוטי, בעזרת WIFI E802.11 עשיתי קצת חיפוש ברשת וראיתי שיש כרטיס שנקרא WiShield 2.0 של חברת AsyncLab שיודע להתממשק בעזרת SPI לארדואינו Duemilanoveהבעיה שלא מצאתי שום מקום שאפשר לרכוש אותו. האם מישהו מכם מכיר מקום לרכוש את הכרטיס תקשורת הזה? או כל כרטיס תקשורת WIFI אחר שעובד טוב עם הארדואינו? תודה !

• 11 תגובות
    • 4.6k צפיות
  24. אני צריך לשמן מאוורר במחשב שלי, אבל מה שיש לי כרגע זה שמן שהגיע עם מכונת תספורת. השמן הזה מספיק טוב או שעדיף לקנות איזה שמן ייעודי אחר?

• 11 תגובות
    • 4.8k צפיות
  25. כמו שכתבתי בכותרת, בניתי משדר ומקלט RF. ~~חשוב להדגיש שלא קניתי את המשדר והמקלט, אלא בניתי בעצמי ע"י רכיבים אלקטרוניים~~. בניתי לפי המדריך הבא: עכשיו קודם כל שידרתי שירים דרך המיקרופון ושמעתי במכשיר רדיו, ויש המון המון רעשים על אף ששומעים את השירים. כך מלבד זה שאלתי היא: איך אני משדר בתכלס שידור מהמשדר כך שהמקלט יקלוט שידור זה וידליק לד?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים