אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אנשים! אתמול עשיתי איזה מודינג קטן לאחר ההתיעצות איתכם... הנה התוצאות... קודם כל קדחתי חורים בגג של המארז ושמתי שם מאוורר THERMALTAKE SMART FAN 120MM לאחר מכן החלפתי זוג מאווררי 80מ"מ ג'נרי לזוג THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM והכי חשוב - החלפתי את הTHERMALTAKE SILENT של המעבד לTHERMALTAKE BIG TYPHOON והתוצאות מדהימות!!! הבדל של 30 מעלות (לא פחות) בטמפ' של המעבד!! והבדל של 3 מעלות בטמפ' של ההרד דיסק... שימו לב לסיבוב של הBT - ממש חרישי....עד 1000 סיבובים לדקה...(והוא מגביר את עצמו לפי העומס עד 1300 סיבובים מקסימום) הכל שקט וקריר... צילמתי תמונות אבל אני לא יכול לעלות אותן כי כל אחת שוקלת יותר מחצי מגה...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף בין שתי מנורות עם מפסק ON/OFF. האם זה אפשרי ואיך ניתן לעשות זאת.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי arduino leonardo ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (כזו שאפשר לשלוט בכל נורת לד בנפרד ע"י המחשב). אני יכול לעשות את זה ע"י חיבור ישיר מחשב-ארדואינו-רצועת לדים או שצריך עוד איזשהו מתאם? ואילו תוכנות לשליטה בלדים תומכות בארדואינו? והאם מישהו מה ההגבלות מבחינת מספר נורות ברצועה שהארדואינו יכול לדחוף? תודה
-
- 12 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום חברים מדובר במארז CORSAIR 570X (התמונה לא שלי אלא רק להמחשה) הרדיאטור אמור לשבת באותה הקונפיגורציה כמו זה שבתמונה רק שהוא 360MM. בגדול הברגים אמורים להכנס דרך פלטת מתכת שיושבת בחצים האדומים, דרך המאווררים לתוך הרדיאטור. הבעיה היא שהבגרים שלי קצרים מידי ולא מגיעים לרדיאטור בגלל תוספת ה2-3MM של הפלטה. אז התחלתי לחשוב על דרך לחבר\לחבוק את הרדיאטור ע"ג המאוורים עד לפלטה שמחזיקה את המאווררים שנראית כך: (בחצים האדומים יושבים הברגים של המאוררים, הכחולים פנויים) הבעיה היא שהרדיאטור ברוחב המאוררים בדיוק ולא בולט עד לחצים הכחולים, מה שמקשה לחבוק אותו יחד. אם למישהו יש רעיון כיצד…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
טוב,אז ככה - אני כעת בתחילת ביצוע מוד שבו אני בונה מערכת קירור מים (את רוב החלקים),בהזמנת לקוח (הלקוח הראשון שלי! - חבר טוב! ;D) נכון לעכשיו,יש לי מערכת TT Bigwater 745 . למערכת הזאת עתידים להיות מחוברים CPU,קירור southbridge , קירור HDD , קירור כרטיס מסך,קירור זכרונות. עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה העקירית. זהו הזיכרון שיש - OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition (הבחור עובד בחברת סטרט-אפ ומתעסק במודלים תלת-מימדיים,לכן הוא צריך את זה). הבעייה היא שלזיכרון הזה יש חיבורי 1/4" . ולכל מערכת הקירור יש חיבורי 3/8" . האם קיים איזשהו מנגנון שמסוגל לחבר בין צינור 1/4" לצינור 3/8"? בבקשה תעזרו לי... ;D
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להמליץ על חנות מעולה לרכיבים אלקטרונים. החנות נמצאת בתאילנד (אם אני לא טועה), בעלת מבחר לא רע בכלל של רכיבים במחירים מצחיקים (למי שרגיל למחירים בארץ). הזמנתי ממנה כבר מספר פעמים והרכיבים הגיעו בדואר תוך כשבועים (החבילה האחרונה הגיעה תוך שבוע וחצי). כל הרכיבים ארוזים בשקיות עם אטימה בסגנון "ריץ' רץ'", (לצערי השקית אינה אני סטטית) עם מדבקה שמייצנת את כמות ושם הרכיב. יש מינימום של 5$ להזמנה, ועלות משלוח של 1$ לכל הזמנה. עלות המשלוח היא דנאמית ומשתנה לפי מספר הפריטים. התשלום מתבצע דרך PayPal. החנות גם מוכרת קיטים להרכבה. http://taydaelectronics.com
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה נגדים קבלים לקטורנים ונגדים קרמים ממערכת אלקטורוניקה ישנה ורציתי לדעת מה כל אחד עושה והאם אני יכול להשתמש בהם. הנה התמונות: http://planet.nana.co.il/matan626/lalala.jpg http://planet.nana.co.il/matan626/lalala1.jpg אם יש בעיה תשאלו אותי אני אגיד לכם את הצבעים שלהם או את מה שרשום עליהם אני פחות או יותר יודע מזה כל דבר מבחינת מראה אבל אני לא יודע מה אני יכול לעשות איתם, האם אני יכול להשתמש בהם עם לדים? תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולכם ביום חמישי הקרוב אני הולך לקנות מארז של Thermaltake Kandalf LCS עכשיו הבעיה היא שלפי דעתי זרימת האוויר שם לא מכניסה אוויר לתוך המארז (זרימת האוויר כן מכניסה אוויר אבל הוא לא מגיעה אל תוך המארז אלא נחסמת בדלת המארז ע"י הראדיאטור של מערכת קירור המים) הכנתי תרשים שסביר את זרימת האוויר כפי שמתואר ומצויר באתר החברה (Thermaltake) http://www.siz.co.il/my.php?file=dh5nhmdyydjw.bmp (אני לא מעלה את התמונה לפורום כי היא שוקלת יותר מידי) בכל אופן רציתי לבקש עזרה בנושא כלומר הצעות למה אני יכול לעשות ו/או לשנות כדי להכניס אוויר למארז כל מה שעלה בדעתי עד כה זה להחליף את המאוורר העליון ל Thermaltake Smart Case Fan ll 120MM שבו אני יכול לקבוע את עוצמת זרימת האוויר וכך להכניס…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה קטנה האם מישהו יכול להכין לי סקיצה לחיתוך של גריל למאוורר בגודל של 80 מילמטר אני יסביר את עצמי אני רוצה לחתוך פסים אנכיים בפח של המארז שלי שזה גם המכסה העליון של המחשב ... ואני רוצה משהו יפה .. לא יצא יפה לקדוח 2 חורים של 80 מ"מ ולשים רשתות ! תודה לכולם ... התכוונתי למשהו כזה רק בצורה עגולה . _____ _________ ____________ _______________ _____________ __________ _______ עם חירוץ כזה ... בעובי של 2 או 3 מ"מ תודה לכולם עוד הצעות יתקבלו בברכה !
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז חבר שלי ביקש ממני משהו ואני הסכמתי לאתגר. קופסא גדולה שתולים מהתקרה, מחוברת למחשב ומהבהבת לפי המוזיקה. challenge accepted! הלכתי מצאתי קופסאת קרטון של Coca Cola Diet (שישייה) והתחלתי בבנייה. בלי הרבה דיבורים, תמונות (ששוות אלף מילים): טוב כמובן שלא סיימתי ויש עוד מלא לדים לבזבז על זה, אבל כל שורת לדים כזאת זה הרבה הרבה זמן עבודה... רוצח תמוח ולכן אני צריך הרבה זמן עבודה מה שאין לי ממש עוד היום. כמובן שזה יעשה אור של 360 מעלות כשיהיה גם לדים מאחורה ובצדדים, עוד לא הגעתי לזה... סרטון הדגמה: אז אממ... זהו להתראות.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שנה שעברה אבא שלי היה במזרח והוא הביא איתו כל מיני מוצרי מודינג שונים.... בין היתר הוא הביא צינור כזה עם חתך לאורכו שמיועד לסידור הכבלים במארז, לצערי הוא הביא רק מטר וזה לא מספיק לי לפרוייקט חדש שאני עובד עליו [יהיו תמונות בקרוב... ].. מישהו יודע היכן אפשר לרכוש כאלה צינוריות בארץ? העלתי תמונות למקרה שלא הייתי מספיק ברור: תודה רבה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות טיסן מישהו מכיר קיטים לבניית טיסן, שיש בהם את כל החלקים שצריך. איפה קונים?
-
- 11 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אהלן חברים! שוב בהמשך לפרוייקט המגבר. שאלה פשוטה למי שמבין קצת בהשראות אלקטרו מגנטיות.. הקווים העבים שיוצאים מהנגדים הם כמובן ה + לרמקול. הקווים היותר דקים הם סיגנל שמגיע למגבר. המרובע באמצע הוא קבל כניסה. האם זה בעייתי שה + לרמקול(סיגנל מוגבר לכאורה) עובר מתחת לקבל כניסה? האם זה בעייתי שההלחמה של הקבל שזהו מקום בו עובר הסיגנל קרוב כלכך ל + של הרמקול? אני כמובן מדבר על השראות חשמליות ולא על נוחות ההלחמה. *** הקווים של הרמקול ושל הסיגנל לא בהכרח יעברו על אותו צד של ה PCB (מדובר ב PCB דו צדדי) ***[/b] תודה ויום טוב!
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות XP120 לקמבן איך שהוא (למישהו יש רעיון? כי הרי המאורר לא מתחבר עליו עם ברגים אלא אם תושבת וזה יסבך את עניין הduckt) חיבור למאורר 160 ולשים מאורר 160 עליו ככה גם יהיה יותר שקט גם אחה ביצועים וגם זה יראה כאילו המחשב שלי זה מאורר אחד גודל P=
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
לקחתי מארז ישן פתחתי חורי איוורור מקדימה מאחורה ולמעלה, צבעתי אותו בצבע יסוד על גילוון חיכיתי שיתייבש וצבעתי אותו בשחור, הוספתי מאוורר מקדימה, למעלה, ומאחור 2 מאווררים שהאחד נימצא בתוך המארז והשני מבחות אבל מקבילים, המאוורר העליון שואב החוצה את האויר. למארז הוספתי,,,,, לוח אם - P5GD2-X Series 915 PCI-E ddr2 gbe - ASUS מעבד - intel pentium 4 CPU 3.00GHz 2GB CACHE FSB800 630 - LGA775 Prescott זיכרון -KINGSTON 533 512MB DDR2 כרטיס מסך - power GPU GeForce 6200 TurboCache Technology דיסק קשיח - 7200rpm SATA WD 80GB 8M נשאר רק להוסיף מכסה שקוף שכניראה יעשה בהקדם האפשרי, מקווה לשפר את הזיכרונות וכרטיס מסך בעתיד. אני מצרף את התמונות, כל עזרה או ביקורת בונה יתקבלו בברכה. [att…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכום רציתי לדעת באיזה ראש של הדרמל אני צריך להשתמש בשביל להכין לי גריל למאורר יש לי תמונות של גרילים שהורדתי מהאינטרנט בל אני לא יודע בידיוק באיזה ביט להשתמש לפי מה שקראתי פה צריך להשתמש בראש חריטה אבל מישהו יכול לתת לי את המספר או לתת לי תמונה של זה זה יהיה טוב. בתודה שקד נעים
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
לדוגמא במעגל הזה: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjbzMAiCMlGpJBwQ8K0SZLCEvyYpmOcfWCESwiqpgFv2EFtFt9_Q ממה שהבנתי הערך Ic שבDATA SHEET של הטרנזיסטור זה יהיה הזרם המקסימלי שאני יוכל למשוך בתצורה הזאת זה נכון או שלא הבנתי נכון? לדוגמא(של הטרנזיסטור הזה tip2955): IC Collector Current 15 A למה במעגל זה מראה רק עד 3A?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
-
ניסיתי לעגל אותו אחרי שהצלחתי לעגל כבל שמחבר בין הלוח לצורב עכשיו יש לי עוד כבל שקיבלתי כשקניתי את הצורב הוא יתאים ?? כי הכבל שהרסתי היה שחור המתאמים ואחד מהם צבוע באדום תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי יש לי מאוור של המעבד שמסתובב על 2200 וזה קצת מרעיש והטמפרטורה שלא המעבד רק 40 השאלה אם אני יכול לחתוך את החוט ולשים נגד שהמאוורר יסתובב על 2000-1900 ( מקסמום המעלות יעלו ל 45 שזה לא קריטי ) המאוור עובד על גב 12V 0.24A איזה נגד אני צריך והאם יש דרך עקיפה ( לחבר למשל עופרת של עיפרון או משהו בסגנון ולשחק בזה עד שאקבל את המהירות המתאימה ) ותודה והדבר הזה עושים אם איזה חוט האדום או השחור ?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז של טרמלטק שבימים אלה עובר אוברול רציני בכל הנוגע לקירור וסידור פנימי,עלה הצורך לחבר מסך היות ובחדר קולנוע שלי המחשב מחובר באופן קבוע למקרן שלא תמיד אני מעוניין להדליק אותו (ובטח לא להדליק סתם לכמה דקות לבדוק עם ירד סרט וכ'). המחשב מחובר מיציאת ה DVI למקרן. (קיימות שתי יציאות DVI מהכרטיס + S VIDEO ). כמו כן קיים כרטיס OB ללא SVIEDO. במקרה נתקלתי במארז דומה מאוד לשלי שהוסיפו לו מסך , http://www.hardware.info/images/news/lanboxht_angleview_450.gif הרכיבים במחשב: מארז LANBOX http://www.thermaltakeusa.com/product/chassis/vf1000_index.asp מעבד Q6600 זכרונות של GSKILL 800MHZ 4 GB כרטיס מסך SAPPHIR HD2600 PRO 512 MB לוח של ASUS P5KV M ספק של SWEEX 650 W אני…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בעיה מעצבנת עם שתי הנקודות האלו , ככול הנראה הם ריקות ואני רוצה למלא אותם בבדיל כדי שהייה לי נוח להלחים אליהם כבלים של כבל תקשורות , בכול פעם שאני מנסה להכניס ולשים שמה קצת בדיל זה אף פעם לא נתפס ( לפי איך שזה נראה זה ריק מבפנים ויש שמה רק פלסטיק וממה שאני יודע הבדיל לא יתפס סתם ככה לפלסטיק ) . אני משתמש עם מלחם 30W ובדיל דק למישהוא יש הצעות שיעזרו לי לסדר את זה אני צריך שזו תהייה נקודה כמו כול שאר הנקודות על הלוח כמו למשל התמונה השלישית http://img268.imageshack.us/i/img2482v.jpg/ http://img130.imageshack.us/i/img2481u.jpg/ http://img191.imageshack.us/i/img2485s.jpg/
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-