עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Mike-,

אהלן חברה, אני מנסה לתכנן מגבר למיקרופון אלקטרט, אני דש בנושא כבר כמה ימים בחיפושים באינטרנט ואני רק מתבלבל יותר ויותר. השאלה הראשונה והעיקרית היא: כמה הגבר בכלל צריך ? ניתקלתי בלוחות מוכנים (breakout boards) עם הגבר של 100, נתקלתי במגברים מוכנים בג'וק אחד של Maxim עם הכבר מתכונן בין 40dB ל 60dB שזה בין 100 ל 1000. לפי סימולציות בLTspice ראיתי שצריך הרבה יותר הגבר מזה (בערך 3000+). קישור לדף הנתונים של המיקרופון שברשותי, איך ניתן לדעת כמה מתח הוא באמת מוציא ?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. אז קניתי ממיר חשמל מ 12 וולט ל 3, ובדקתי והשלט עובד, אבל הבעיה היא שהשלט הזה חכם מידי ובמגע ראשוני של הזרם הוא מהבהב כמה פעמים(סוג של אימות שהשלט עובד) ורק אחרי זה אפשר ללחוץ על הכפתור לצורך פתיחת השער, אם אני משאיר את הכפתור לחוץ ונותן זרם הוא מתעלם לגמרי ממנו עד שאני ילחץ שוב, אני מבין בחשמל אך לא באלקטרוניקה. חשבתי על איזשהו ריליי שיחבר לי את המעגל של הכפתור לשנייה ברגע שקיבל זרם מהפנס, אשמח לשמוע את דעתכם.

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  3. טוב אז ככה, זה הולך להיות המודינג הראשון שלי ואני צריך קצת עזרה. מה שגרם לי לרצות לעשות אותו זה הקושי לכתוב בלילה כראוי. יש לי מקלדת של מיקרוסופט,Wireless MultiMedia Keyboard, ואני רוצה להאיר את המקשים חשבתי לעשות זאת עם לדים קטנים (בצבע כחול) באופן שרק הכתב במקשים יהיה מואר (בדומה לסלולארי) ושלא יווצר מצב שכל המקלדת תהיה מוארת. אני צריך עזרה במספר דברים: 1) חלקים, אני צריך מידע על כל החלקים הנחוצים אם אפשר קישור לפירוט המוצר בחנות והסבר קצרצר עליו. 2) הדרכה, מכוון שזה הולך להיות המודינג הראשון שלי אני רוצה להיות בטוח עם תוכנית עבודה מסודרת אם אפשר הסברים/טיפים וכדומה כיצד לבצע זאת ואיך (רצוי הסבר בשלבים; ואם קיים מדריך לדבר אשמח לקרוא אותו) 3) מכוון שהמקלדת אלחוטית…

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. הקדמה: מדריך זה הוא פשוט למדי ואפשר לעשות את כולו ב 25 דקות. למה צריך לנקות? : מכיוון שמאוורר מלוכלך מרעיש ובחלק מהפעמים גם מסתובב יותר לאט למה צריך לשמן? : אם יש לכם מאוורר שמרעיש, שימון יפתור את הבעיה למה אני צריך פילטר?!? : כדי למנוע הכנסת אבק למחשב (כפי שאנו יודעים אבל הוא האוייב הכי גדול של המחשב) אז יאללה לעבודה 1. ניקוי הנה המאוורר בהתחלה מלוכלך אה? עכשיו פשוט לוקחים סמרטוט של מטבח מרטיבים אותו קצת ומתחילים לנקות וזאת התוצאה עכשיו שהמאוורר נקי אפשר לשמן ולהכין פילטר. 2. שימון לשמן זה החלק הכי קל, פשוט לוקחים שפרי שמן ( רצוי לאופניים ) ומשפריצים כמות קטנה לחריץ של המאוורר אחרי שהשפרצתם לחריץ (כן, אני יודע איך זה נשמע ) מסובבים את הלהבים …

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by omrishalev,

אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by roeesnir,

שלום יש לי כרטיס ATI x300SE, PCI-E. יצרן לא ידוע. יש על הכרטיס 2 קבלים שכתוב עליהם: FZ59 1500 6.3V ( הם כסופים, מהסוג החדש של הקבלים, ויש עליהם תבליט של האות K) הקבלים התפוצצו. איפה אני יכול להשיג קבלים כאלה כדי להחליף? תודה

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. הזמנתי מהאתר הנ"ל מערכת קירור מים וכמה מוצרי מודינג בכ-300$. הם שלחו לי מייל ורשמו "It shipped the 26th of October" עשיתי משלוח דרך USPS INT :Global priority mail. כמה זמן משלוח כזה לוקח בד"כ ? זה נראה לי הרבה מאוד זמן לא ?

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by ori14,

יש לי נגד מקולקל שאני רוצה להחליף אבל אין מושג איך לקרוא אותו (אני די מתחיל), בדקתי בכמה אתרים את המשמעויות של הצבעים אבל אני לא יודע מאיזה צד להתחיל כי הצבעים קצת מחוקים ואני לא בטוח אם יש שם את הצבע שמסמל את "איכות" הנגד. מישהו יכול לקרוא את זה? (הנגד הכחול באמצע, מלמעלה למטה זה נראה כמו אדום [שחוק], אפור/כסף [שחוק], כתום [שחוק קצת], שחור) http://img684.imageshack.us/i/dsc00201qg.jpg תודה מראש, אורי

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. הי אני מחפש Dropout Linear Regulator G1084-33 אפשר להזמין בגרושים מסין כמובן אבל אין לי חשק לחכות לזה חודש עד שגיע (אם יגיע) איזה אופציות יש לי להשיג את זה בארץ? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-g1084%252d33.html?initiative_id=SB_20170818054322&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=g1084-33 קובץ ספספיקציה: G1084-XXX.pdf

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. אני בונה לבד את הכבלים שאני צריך , אך אני לא מצליח לשים יד על קונקטורי TRRS (שהוא למעשה חיבור PL 3.5 אך עם 4 מגעים , או 3 טבעות .. איך שתרצו לקרוא לזה), ניסיתי את מזלי בניוטריק - אך לא מצאתי מענה הולם. אשמח לקבל המלצות נוספות. העניין הוא שאני צריך כבל 3RCA לPL הזה, אך הכבל שמוכרים היום, שנפוץ עם מצלמות וידיאו ונגנים למיניהם - לא מתאים, הסכמה שלי שונה, וגם מדובר בכבלים לא באיכות הגבוהה ביותר. רוב תודות

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. צירפתי תמונה של המעגל והשאלות, יש לי בעייה עם 2 הסעיפים הראשונים אך במיוחד עם הסעיף השני. בסעיף א ביקשו למצוא ביטויים לכא"מ והתנגדות פנימית, האם הכוונה היא למצוא ביטויים ל-Vth ול-Rth ? (כלומר להמיר את המעגל לתבנין?). (מן הסתם מדובר בביטויים עם 2 נעלמים K ו-L) בסעיף ב היותר בעייתי מבחינתי ביקשו לסדר את תאי הסוללה ככה שבסופו של דבר יועבר לעומס הספק מירבי. האמת אני לא בטוח מה הכוונה הספק מירבי ואין לי מושג איך פותרים דבר כזה. אפשר עזרה?

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. 1. יש לי ממיר מתח אך אני לא יודע האם הוא תקין. איך אני יכול לבדוק את תקינותו לפני שאני מחבר אליו מכשיר חשמלי. 2. על פי נתוני היצרן הספק כוח הוא 110V אך משהו טוען שחיבור אותו לשקע הישראלי וזה עובד לו. איך אפשר לבדוק האם הספק הוא 110V או 110-240? תודה

13. Started by oronluko,

אנחנו קובי ואורון בני 19 מראשל"צ לומדים להנדסאי אלק' לכן זה התחום החזק, החלטנו בתור ניסיון לעשות את המודינג הראשון שלנו. אם נצליח במודינג יבואו עוד. המודינג הוא בהשראת הרכב מס' 1 Mercedes-Benz SLR McLaren (תחפשו בגוגל תמונות ותבינו למה). בתחילה חשבנו לחתוך בדלת המארז כתוביות של שם הרכב+סמל+להבות כרקע אך זה בלתי אפשרי אז התפשרנו על זה: את המארז קיבלנו מחבר(פרוק): המארז קצת מעצבן בעיקר בגלל הדלת המטומטמת הזאת שיש לה שקע ובליטה בשביל ידית וחורים לא קשורים כל זה בתוך עיגול שקוע קצת... בקיצור חרא של דלת ולא המשטח האידאלי לחתוך עליו אך פתרון יגיע בהמשך(נקווה). עוד משהו שמעצבן במארז זה הגליות בחלק הקדמי שבהמשך נחשוב מה נעשה איתו.. בקיצור חוץ מהחלק האחורי העליון והתחת…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by card,

שלום בין מגוון הדברים שהזמנתי מ-tayda, ניסיתי גם את ה-Socket הבא: http://www.taydaelectronics.com/connectors-sockets/30-pin-dip-sip-ic-sockets-adaptor-solder-type.html ניסיתי לראות מה יכול להכנס לתוכו, ואחרי הניסויים אני יכול להגיד ש: pin headers רגילים, לא נכנסים לתוכו. אפילו לא קצת. solid core wires בעובי רגיל(22), לא נכנסים לתוכו. אז השאלה, מה כן נכנס? תודה card

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by big foot,

ברצוני לעשות מודינג קטן למחשב, אבל אני חייב לדים RGB. חפשתי בחנויות באזור תל אביב ולא מצאתי. אינני מעונין לקנות דרך האינטרנט וחשוב שהחנות תיהיה באזור תל אביב. האם משהו יכול לעזור לי בנושא? תודה מראש

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by dany_tab16,

עשיתי סרטון מודינג על איך אני חותך חלון במארז וצובע את המארז. תראו: חלק 1: http://www.youtube.com/watch?v=SVAIyqEA4cw חלק 2: http://www.youtube.com/watch?v=oE5GaJucBXM

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by EC,

יש גריל בשם "websun" יש לי תמונה של זוג שלו(חיפוש בגוגל..) אני זקוק לתמונה של הגריל סרוקה באיכות יותר טובה, ובלי שינויי אור אם למישהו יש גריל כזה, אשמח אם הוא יסרוק ויעלה לפורום או ישלח לי לפרטי זה הגריל..

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by eladh16,

שלום לכולם יש לי שאלה על כונן קורא כרטיסים. הקורא כרטיסים שיש פה- http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14247 איך מחברים אותו למחשב? הבנתי שהוא אמור לשבת כמו הסידרום, אבל איזה יציאות כבלים יש לו מאחורה ולאיפה מחברים אותם בדיוק? יש לו יציאת sata/ide או יציאה הנראת כך-? ואם יש לו רק יציאה אחת-כמו היציאה שרואים בתמונה, אז לאיפה בדיוק לחבר אותה בלוח האם? אגב איך היציאה הזאת נקראת? תודה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. אני מחפס נואשות כזה כיסוי למתג.....למישהו יש מושג? איתן

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by max74,

שלום לחברי הפורום אני רוצה להוריד מתח מי 4VDC ל 2VDC עם איזה נגד אני צריך לחבר. או דרך אחרת לעשות. ניסיתי לחשב עם מחשבון ,ולא הצלחתי,לכן אם משהו שמבין יוכל לחשב לי,זה יהי מצוין.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by Rotemymon,

שלום לכולם, כתבתי תוכנית פשוטה לארדואינו שבעיקרון מחכה לקלט מהמשתמש (דרך הסיריאל מוניטור), ואז מדליקה או מכבה לד בהתאם לקלט. העניין הוא כזה- כאשר אני פותח את המוניטור, הלד בפין 13 נדלק (ונשאר דלוק, לא מהבהב) המוניטור לא מקבל שום דבר שמזינים אליו אלא אם כן אני לוחץ על כפתור ה"ריסט" בארדואינו עצמו, הלד מהבהב ואז נכבה, ומשלב זה ואילך התוכנית עובדת בסדר גמור, הלד נדלק או נכבה בהתאם לקלט. (אגב- כתבתי גם תוכנית בvisual basic שמתקשרת עם הארדואינו דרך "סיריאל פורט" ושם אין לי את הבעיה הזאת) מישהו יודע מדוע זה קורה/מה ניתן לעשות בנדון? תודה רבה לכולם (:

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by shaniyakov,

הוספתי 6 לדים אולטרא ברייט, 3 אדומים 3 ירוקים, חברה שלי עשתה את העיצוב לדלת...... איך יצא?

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by nehmia,

יש איזהו שהיא דרך לא מסובכת מידי לחבר את הגיטרה החשמלית למחשב כמו מיקרופון או משהו?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. אורח Si-Nom
    Started by אורח Si-Nom,

אוקי קודם כול הסיבה למודינג זה כי יש לי מארז מעפן כזה אז רציתי לעשות לו מודינג. אוקי אני רוצה לעשות חלון במארז אבל איך קוראים לפלסטיק הזה ומאיפה אני קונה,אני צריך גם דרמל זול בישביל לעשות חריטה! [לעשות את החור בחלון זה לא בעיה אני יעשה במיפעל שאני עובד בו]. אוקי אני רוצה ליקנות גם קטודה אני חושב בצבע כחול בהיר[אני צריך חנות], וגם מאוור עם UV מפנדה הזה, חשבתי על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?manufacturers_id=357&products_id=9802 [המאוור הזה שקט או מה?] [חשבתי גם על FUNBUS תמליצו לי על אחד טוב וזול] השאלה זה איפה אני מחבר אותם בלוח והאם הספק שלי יחזיק אותם? על הספק שלי כתוב: HEC-300AR-TF. אני רוצה לחרוט על החלון שלי AudioSlave[כי אני אוהב מוזיקה ;D] והשא…

• 33 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. אשמח לכל סיוע לגבי מונחים בתחום האלקטרוניקה voltage regulator, Hall-voltage generator, small-signal amplifier chopper stabilization, Schmitt trigger , short-circuit protected open-drain output תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.