אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום - יש לי בצד הקידמי של המארז 2 פסים (אחד בכל צד) של נורות לד כחולות, הרגע שמתי לב שהפנסים בצד השמאלי פשוט לא עובדים, ז"א..האור פשוט כבוי, מה זה אומר? ולמה רק בצד אחד? תודה,
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי אני מחפש Dropout Linear Regulator G1084-33 אפשר להזמין בגרושים מסין כמובן אבל אין לי חשק לחכות לזה חודש עד שגיע (אם יגיע) איזה אופציות יש לי להשיג את זה בארץ? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-g1084%252d33.html?initiative_id=SB_20170818054322&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=g1084-33 קובץ ספספיקציה: G1084-XXX.pdf
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
עשיתי סרטון מודינג על איך אני חותך חלון במארז וצובע את המארז. תראו: חלק 1: http://www.youtube.com/watch?v=SVAIyqEA4cw חלק 2: http://www.youtube.com/watch?v=oE5GaJucBXM
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אשמח לכל סיוע לגבי מונחים בתחום האלקטרוניקה voltage regulator, Hall-voltage generator, small-signal amplifier chopper stabilization, Schmitt trigger , short-circuit protected open-drain output תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, כתבתי תוכנית פשוטה לארדואינו שבעיקרון מחכה לקלט מהמשתמש (דרך הסיריאל מוניטור), ואז מדליקה או מכבה לד בהתאם לקלט. העניין הוא כזה- כאשר אני פותח את המוניטור, הלד בפין 13 נדלק (ונשאר דלוק, לא מהבהב) המוניטור לא מקבל שום דבר שמזינים אליו אלא אם כן אני לוחץ על כפתור ה"ריסט" בארדואינו עצמו, הלד מהבהב ואז נכבה, ומשלב זה ואילך התוכנית עובדת בסדר גמור, הלד נדלק או נכבה בהתאם לקלט. (אגב- כתבתי גם תוכנית בvisual basic שמתקשרת עם הארדואינו דרך "סיריאל פורט" ושם אין לי את הבעיה הזאת) מישהו יודע מדוע זה קורה/מה ניתן לעשות בנדון? תודה רבה לכולם (:
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי SAMSUNG GALAXY S ואין לו פלאש וחשבתי שאולי יש אפשרות להכין פלאש אני חושב ש2-3 לדים יספיקו לי אבל אני לא חושב שיצא לי זרם מהשקע של המטען אז אני לא יודע איך זה יעבוד... אני אישית חשבתי על לשים רכיב של שער NOT אב לגם כאן אני לא יודע עם זה יעבוד יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה השמח לעזרה תודה רבה שקד
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הקדמה: מדריך זה הוא פשוט למדי ואפשר לעשות את כולו ב 25 דקות. למה צריך לנקות? : מכיוון שמאוורר מלוכלך מרעיש ובחלק מהפעמים גם מסתובב יותר לאט למה צריך לשמן? : אם יש לכם מאוורר שמרעיש, שימון יפתור את הבעיה למה אני צריך פילטר?!? : כדי למנוע הכנסת אבק למחשב (כפי שאנו יודעים אבל הוא האוייב הכי גדול של המחשב) אז יאללה לעבודה 1. ניקוי הנה המאוורר בהתחלה מלוכלך אה? עכשיו פשוט לוקחים סמרטוט של מטבח מרטיבים אותו קצת ומתחילים לנקות וזאת התוצאה עכשיו שהמאוורר נקי אפשר לשמן ולהכין פילטר. 2. שימון לשמן זה החלק הכי קל, פשוט לוקחים שפרי שמן ( רצוי לאופניים ) ומשפריצים כמות קטנה לחריץ של המאוורר אחרי שהשפרצתם לחריץ (כן, אני יודע איך זה נשמע ) מסובבים את הלהבים …
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חג שמח! קיבלתי נגן DVD נייד שסבתא שלי קיבלה ולא צריכה. הבעיה היא שהוא בא רק עם מטען לרכב, ואני רוצה להשתמש בו בעיקר בבית. כתוב עליו POWER SUPPLY: DC 9-12V 10W אני אקנה מטען רגיל בשבילו, אבל אני לא ממש סגור על החישוב של האמפר. מישהו פה יכול לעזור לי עם זה בבקשה?
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צירפתי תמונה של המעגל והשאלות, יש לי בעייה עם 2 הסעיפים הראשונים אך במיוחד עם הסעיף השני. בסעיף א ביקשו למצוא ביטויים לכא"מ והתנגדות פנימית, האם הכוונה היא למצוא ביטויים ל-Vth ול-Rth ? (כלומר להמיר את המעגל לתבנין?). (מן הסתם מדובר בביטויים עם 2 נעלמים K ו-L) בסעיף ב היותר בעייתי מבחינתי ביקשו לסדר את תאי הסוללה ככה שבסופו של דבר יועבר לעומס הספק מירבי. האמת אני לא בטוח מה הכוונה הספק מירבי ואין לי מושג איך פותרים דבר כזה. אפשר עזרה?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, כבר שנה שאני רוצה להרכיב את העניין הזה, בסופו של דבר גם הצלחתי. קודם כל אנחנו עושים אומרים תודה לred dragon שלא רוצה שידעו מה השם האמיתי שלו, הוא חפר איתי על המחשב הזה 8 שעות ברצף אתמול. המפרט הנוכחי: CPU: AMD Phenom 2 Quad core 965 black at 3.4Ghz stock CPU cooler: XSPC RASA RAM: Kingston 2X2GB Hyper X MB: GA-MA790FXT-UD5P GPU: 2X Radeon 5770 Vapor-X at 900/1350 HDDs: WD Black 1TB Samsung 1TB for storage PSU: Chieftec 750W Modular Case: CM 690 Mark II Fan Controller: Kaze Master Pro Radiator: RS240 Pump+reservoir: X20 750 את הקיט קירור מים קיבלתי לפני שבוע בגרמניה, אבל הטמבלים לא שלחו לי את הערכת חיבור לAMD, אז היינו חייבים לאלתר, כי הגוף קירור כבר יר…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
זוהי ההתחלה של המוד שלי צבעתי את הפאנל הקדמי אני רוצה להוסיף גם אדום וכתום בחריצים אני חדש וזו הפעם הראשונה שלי אני רוצה לקבל הרבה הערות בונות דרך אגב יצא לי קצת בעעעעעעעעע : ותגידו גם איך לצבוע או להוסיף לדלתות שבנתיים לא צבעתי אותן או לשנות משהו מהפאנל הקדמי.... http://www.pbase.com/image/31311547 הלינק עובד עכשיו... איזה אתרים יש לאלבומי תמונות באינטרנט חוץ מ-pbas ???
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקי אז היום סידרתי תכבלים במארז CM690 היה לי שם בלאגן מוחלט אין לי תמונות מלפני אבל הינה אחרי ועוד אחת אוקי אז היום ישבתי על זה שוב ולפי התגובות שלכם שינתי אני דווקא דיי מרוצה [תודה מראש לכולם] ה4 פין עדיין לא מגיע אצתרך לקנות לו מאריך בגלל שאמרתם להוסיף מאווררים הלכתי היום וקניתי סט של 4 מאווררים מבית CM 120 MM [אלו שמגיעים אם המארזים שלהם 1200 RPM וכו...] ב 65 שקל [ניראה לי זול] שמתי למטה אחד שמכניס אוויר ואחד בצד שמוציא אוויר [אני לא יודע איך שמים למעלה] אז ככה שעכשיו יש לי אחד מקדימה מכניס אחד בצד מכניס +אחד בצד מוציא [המוציא יותר עליון והמכניס תחתון] אחד מאחורה מוציא ואחד למטה מכניס. קניתי בגלל שלי היו מאוררים 80 MM והם דיי רועשים טוב יאללה לתמונות אוק…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפש ב EBAY דריוור בשביל הלדים שקניתי האם זה מתאים: http://www.ebay.com/itm/Power-Driver-3-Watt-1x3-LED-Light-Lamp-12V-MR16-/320562357858?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa3016662 זה הלדים שקניתי: www.ebay.com/itm/10p-1W-8mm-140-StrawHat-White-LED-LIGHT-240Kmcd-300m-A-/120769164788?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D140588603582%26ps%3D63%26clkid%3D2378407414152426696 לא הבנתי מה זה אומר 1 כפול 3 אני יכול לחבר לזה לד בודד או שאני חייב לחבר שלוש לדים ואם אני חייב לחבר שלוש לדים אז זה חיבור בטור או במקביל? אם מצאתם קישור למוצר אחר שמתאים לי יותר תשלחו קישור בבקשה תודה לעונים..
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות רצועת הארקה בראשון לציון או איפה יש חנות אלקטרוניקה בראשון לציון אני צריך כתובת מדויקת איפה לא " אתה יכול לקנות בראשון יש מלא חנויות" אני לא יודע איפה יש חנויות אלקטרוניקה אז בבקשה תשובה מדויקת (גם אתר אינטרנט זה טוב [אפילו עדיף])
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפס נואשות כזה כיסוי למתג.....למישהו יש מושג? איתן
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך אני יכול לבדוק כמה אמפר\מיליאמפר יש במקור החשמל שלי? עד כמה וולט אני יכול לבדוק בוולטימטר מבלי שהוא ישרף (הכוונה היא מה המגבלה שלו)? איך אני יכול לדעת כמה וואט יש במקור מטח שלי? תודה על התשובות..
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כדי להפוך סיפור ארוך לקצר...אני עושה פרויקט ואני צריך להשתמש בשיטת אפנון PDM ז"א pulse density modulation. מי שמכיר אותה יכול אולי לתת לי קצת רקע על שיטת אפנון זו? בויקיפדיה מוסבר אך לא בצורה ברורה. אם אפשר הסבר על תהליך הכימוי שבה, הקידוד וכן הפענוח בצד השני. צריך גם סכמת בלוקים כללית. תחילה אני הולך לסמלץ אותה במטלב..אז גם קוד מתמטי יכול לעזור. אם מישו מכיר קובץ עם הסבר איכותי..אשמח ללינק כי לא מצאתי כזה. תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי בלנדר מוט ישן מאוד שמקרטע בהפעלה, פועל ומפסיק לסירוגין. המפסק הוחלף בעבר הרחוק ויש לי החשש שהוא הגורם לבעיה, לכן חשבתי להחליף את המפסק באחר. פתחתי את המכסה וראיתי שלמפסק מחובר קבל. הערכים שלו: 0.025μF, 500V. fo: 3.1MHz חשוב לציין שמעבר להלחמות בסיסיות אין לי ידע נרחב באלקטרוניקה ולכן אשמח להרחיב את הידע בעזרת מספר שאלות: איזה סוג מפסק עליי להחבר? (לבלנדר מהירות הפעלה אחת) מדוע מחברים קבל למפסק? איזה קבל חלופי ניתן להרכיב במקום הישן? תודה מראש, tulipcorp
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. מצאתי בביתי מעגל של אורגן אורות עם לדים. עכשיו, הדבר הזה עובד על סוללת 9V ועובד לפי קצב מוזיקה( )...חחח. היציאת רמקולים כבר תפוסה עם... רמקולים... לכן אני לא יכול לחבר את זה לשם.. יש לי שני כבלים חשופים אליהם אני יכול לחבר מיקרופון.. חיבור לאוזניות לנגנים/מחשבים/דיסקמן וכו'... עכשיו שתי שאלות לי אליכם : 1. איך אני יכול לארגן מקום אליו יתחבר המעגל כדי שיעבוד לפי קצב המוזיקה במחשב, למרות שיציאת הרמקולים כבר תפוסה? ועם איזה חיבור? 2. אני רוצה להפעיל את זה ללא סוללות וע"י מתח מהמחשב, איזה נגד אני יצתרך כדי להמיר את המתח של חיבור 12V ממולקס כדי להפעיל את המעגל הזה של 9V... תודה מראש, עודד ב.
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בעקבות המלצה מחבר מצאתי את האתר המושלם הזה!!! ונחשפתי לתחום המודינג זהו פרויקט המודינג הראשון שלי ולאט לאט אני מאמין שאני אשתפר נתחיל: מפרט המחשב: מעבד:Intel Celeron D 335, 2800 MHz לוח:Gigabyte GA-8IPE775-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) כ.מסך:RADEON 9550 (128 MB 2 כונני הרד דיסק:80+20GB צורב dvd של lg צורב של lg כ.טלויזיה הפרויקט שלי החל כמשהו לא מתוכנן ואז בא לי הרעיון אני חולה על הפועל ת"א(זה קצת מובן לאור השם של הפרויקט),להלן הדברים שאני מעונין לבצע במארז: סידור כבלים:בוצע הוספת 3 מאווררים 8 מ"מ ועוד מאוורר 12 מ"מ:בוצע צביעת המארז בצבעים אדום+שחור:בוצע עשיית חלון בדלת השמאלית:בשלבי תיכנון עשיית חריטה בדלת הימנית:בשלבי תיכנון בניית פ…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי היום את החיבור הנ"ל על החיבור עצמו יש רק 3 רגליים באוזניות שיש לי יש רק 2 חוטים איך להלחים תודה לכל מי שיעזור
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-